Birgün herkes kayınvalide ile sorun yaşamak zorunda mı?

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Hanımlar Merhaba.
Mümkün olduğunca kısa yazmaya çalışacağım ama pek de beceremem. Oldukca uzun olabilir yazim. Vakti olmayanlar okumasın rica ederim.

Ben, annem ve kayinvalidem aynı apt. da oturuyoruz. Benim Annem daha saf, ensesine vur lokmasını al, etliye Sütlüye karismayan biridir. K.Validem de çocuklarının bile zaman zaman atsan atılmaz satsan satılmaz gözüyle baktığı; lafını sözünü pek bilmez, deli damarı kalkınca gözü kimseyi görmez kindar ve cahil bir kadındır. Böyle dediğime bakmayın. Bugüne kadar hiç sorun yaşamadık benim sayemde. Ben genelde ya alttan alır yada çekinmeden kızdıgim bir şey olursa direkt yüzüne söylerim. Anlasır gideriz. Kaynanalik yapan bir kadın asla değildir.

Bizim esas k.Valide ile tek problemimiz kayınpederim. 20 yıl evli kaldıktan sonra 17 yıl evvel boşanmışlar. K.pederim 2 kızı olan bir kadınla evlenmiş; eşim ve kardeşleri evlenene kadar da babayla yaşamışlar.

K.Peder 1.5 yıl önce ailesi ile bizim şehre taşındı. 1 yıldır da eşimle birlikte iş yapıyorlar. K.validemin tek derdi bu aile. Bikmadi onlarla uğraşmaktan. K.pederin esine anne dememızı, kızlarına görümce dememi sindiremiyor. Zaten pek laflarını etmem. K.valideme de sorduğunda sana ne anne boşver napacaksin onları der geçerim. Ne k.valideme ne k.pederime 2 si hakkında kesinlikle laf ettirmem bu nedenle bana ikisi de bişey söyleyemez.

Neyse k.Valide ve k.Peder ayrıca akraba. Dolayısıyla bu akrabalardan k.valideme laf taşıyan var. Fakat bilemedim kim.

Ortak bir akrabanin çarşamba kınası vardı bugün de dugunu var. Çarşamba günü eşim ben k.validenin yanındayken arayip kınaya gidip gitmeyecegimizi sordu. Bu arada k.pderim hasta ve s.dışında hastanede yatıyor. Eşim Dedi ki "annem (cici k.valideden bahsediyir) zaten babam hasta diye morali yok ya gidip 5 dk görünüp gelelim yada gitmeyelim diyor . Düğüne gidip gitmeyecekleri belli değil napalim"

Konuşma bitince ben esas k.Valideye kınaya yada düğüne gitmek isterse gidebileceğimizi, cici k.validelerin babamın durumu nedeniyle niyetleri olmadığını,en azından birinden birine gidebileceğimizi söyledim. Esas k.Valide dedi ki "yok kızım siz daha yakınsınız. Ben evlerine giderim, zaten düğün sahibine söyledim gelmeyecegimi" netice itibariyle esas k.Valide ile.opusup koklasip ayrıldık. Akşam da biz benim annemi de alıp kına gittik.

Perşembe günü annem esas k.Valide ile karşılaşıyor ve annem diyor ki "dünürüm dolaşmaya çıkıyorum gel seni de götüreyim." K.Valide anneme cvp veriyor "Hayır gelmem seninle sen git kınaya gittiğin yeni dünürlerünle gez, zaten onlar geldikten beri değiştin,evlerine varıncaya kadar gittin hediye (bunu kimden nasıl duydu şaştım) bile aldın. " Annem şok olmus bir halde diyor ki "hay dünürüm ben damadımın hatrı neyse onu yaparım. Senin yerin ayrı olur mu davetiyesi olan düğüne beni kimle götürürlerse onla giderim." Diyor. Benim esas k.Valide cvp veriyor "mecbur musun gitme benim de davetiyem var gitmedim."

Benim Annem 65 yaşında esas k.Valide 55. Akşam annemle konuşurken morali çok bozuktu. Ben zorlayınca yaşananların bir kısmını anlattı. Zaten gerisine gerek yok esas k.Validenin neler yapabileceğini biliyorum. Annem gözleri dolup ağlayarak anlattı. Tabi ben delirdim.

Hayır bu kıskançlık krizindeki laf soyleyebilecegi en son kişi benim annem. Bana laf edemez çünkü. Annem çok kırılmış. Ben de o sinirle k.Valideme msj gönderdim. "Ben seni annem yerine koydum sen bunu anneme nasıl yaparsın. Bize soyleyemedigin kini anneme nasıl kusar o kadının kalbini Kırarsin. Bir daha sakin aynı hatayi yapma. Bu hatanı da telafi edene kadar beni hayatından sil" yazdım ve telefondan engelledim.

Aslında sonradan okadar Fevri davranıp kadına msj gönderdiğim için pişman da olmadım değil. Ama gerçekten kaprisi beni çok yordu. Hele ki anneme bunu yapmasınu affedemiyorum.

Aslında derdimi paylaşıp sakinlesmek istedim. Annemden özur dilemedikçe esas k.Valide ile gorusmeyecegim.

Siz olsanız napardiniz?

Bu arada eşim sen nasıl istersen öyle davran hakkın diyor. Ben eşime ise elbet karışamam annesi görüşecek.

17 sene olmuş ayrılalı , hala neyin kıskançlığı bu onu anlamadım da ... annenizle ilgili uyarı yapmakta haklı gördüm sizi . Ha mesaj sert mi olmuş , fazla mı olmuş ... o aranızdaki ilişkiye göre değişir .

Anneni de kıskanmış ya , koca koca kadınlar ...

Bence fazla fevri davranmışsın.Silmek,engellemek fazla fevri olmuş.Yine sert,istediğini anlatan ama sonu böyle bitmeyen bir mesaj olabilirdi.Kadınla daha önce büyük sorunlarınız yok çünkü.

Bence çok iyi yapmışsınız. siz kendinize ne kadar değer verirseniz karşınızdaki de o kadar veriyor.
şimdi bir hamle yapmadan 2 defa düşünsün.

1ci hatan kaynana ve annenle aynı apartmanda oturman 2 ci hatan diger kadına anne demen yada onunla kaynana gibi muhattap olman yanlıs kim olsa kızar kayınpederinle bile konusmaman lazım yada meraba meraba o kadar o kadın ve kızlarıyla selam bile vermemem lazım kaynanan cok haklı kusura bakma

2 kv anne denir mi ya nispet yapar gibi.Anneniz niye hediye alıyor ona . Anlamadım yani. üvey dunur, üvey kv ne kiymetlendirmussiniz yani .Esin niye annem diye hitap ediyor ilginç.Ama annenize söylemesi hata sizle veya oğluyla konuşmalı orda haklısınız

esınızı dogurmamıs neden anne dıyorsunuz ? cok sacma
annenızın uvey dünürle alakası ne
ben olsam konusmam bıle esımı doguran kadın benı ılgılendırır kayınpeder ısterse 837872893 kere evlensın banane

yanlıs yapmıssınız
kımseye laf soyletmemenız ıyı bırsey tamam ama kendınızı onun yerıne koyun ?

Cnm dogurmamis ama büyütmüş. Bosaninca esas kv çocukları babasina vermis. Babasinin ikinci eşi bakmış büyütmüş. Evlenene kadar onlarla yaşamış.

Esas kv tamam cici kv kıskanmış yada vs annene karışma hakkı yok kocaman kadına emir veremez burada sen haklısın fakat senide fazla sert tepkili fevri buldum onlar aralarında bi şekile çözerlerdi fazla dallandırıp budaklandırmadan aranızı düzeltsin yoksa hayatınız 2 arada 1 derede zorlaşacak bazen duymayacak bazen görmeyeceksin kv tutarsız hareketlerini ciddiye almamayı öğreneceksiniz...

niye anne dediğine niye takılıyorsunuz ki kadın büyütmüş evlenecek yaşa getirmiş .
o onların arasındaki ilişki kimseye nedeni niçini düşmez..

konu sahibesi evet biraz fevri bir mesaj olmuş ama olan olmuş kv niz de biraz kendine çeki düzen verir bahaneyle bari..

sende mi brütüs?
ee bizide doğuranlar eşlerimizin anneleri değil onlara niye anne diyoruz ?
adam o kadınıda annesi yerine koymuşsa aynı mantıkla konu sahibeside anne diyebilir gayet normal..

17 yıllık eski eş hincini dunurunden çıkaran ilk kadın kV niz sanırım..

Madem bugüne kadar kV ile sorun olmamıştı gidin konuşun onu anladiginizi ama annenizin de boşuna kirildigini anlatin.. onlar 3umuzun arasına girmesin anne diyin.. aynı apartmanda hem anne hem kV ile oturmak çok zor bi iş.. kusluk olursa korkunç olur çünkü..

sende mi brütüs?
ee bizide doğuranlar eşlerimizin anneleri değil onlara niye anne diyoruz ?
adam o kadınıda annesi yerine koymuşsa aynı mantıkla konu sahibeside anne diyebilir gayet normal..
o acıdan demedım :)
muhattabı sadece esını doguran kadın olmalı
ben olsam kadınla gorusmem bıle banane derım kayınpederım yapmıs evlılık derım
cocuguna kardes kadına anne demem
kayınvalıdemede x anne dıyordum dırek anne demıyordum esımın annesı mabında x anne

Anlaman için yazıyorum allah korusun ama boşansan eşin başkasıyla evlense,gelinin ona anne dese dünürlerin görüşse.
sen doğur çilesini çek büyüt bi kadın gelip seninle eşdeğer olsun. Bu kadının emekleri nerde kaldı.
Kv haksız,hele annene laf söylememeliydi kadının suçu yok ama ama senin de bu tutumun yanlış.
Anne bir tanedir. Babanın karısı değil doğurandır. Kıymetli bi insan olabilir ama annelik başka.
Normal karşılayan herkes kendi çocuğunu gelinini başkasına anne derken düşünsün,aynı fikirdeyse amenna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…