Birikim için araba yükseltmek mi yoksa her ay çeyrek alıp biriktirmek mi

Bazen sadece kendini düşünmezsin. Toplu refah için kendinden fedakarlık yaparsin. Madem ortada bir suç var. Buna ortak olmak yerine başkalarına önermemeliyiz.
Yok finansal özgürlük çok önemli kira bir yüktür kurtulmak lazım barınma temel ihtiyaç dünyanın her tarafında insanlar ev için kredi çeker kendi geleceğimi mahvedemem. enflasyon sebebi ev kredisi değil ekonomi politikaları para yönetimi ve üretim açığı. 80 milyon kredi çekse büyük şirketlerin aldığı kredi teşvik vergi indirimi etmez. Onlar milyar dolar kazansın biz fedakarlık yapalım güzel kafa. Her sene kiraya 50 45 zam gelsin ama

Bence de eve giden para boşuna.

Aynı düşüncedeyim

Ben dini hassasiyetlerim sebebiyle hiç krediye faize bulaşmadan yaptım ne yaptımsa
25 yıllık öğretmenim 48 yaşındayım
Kendimi bildim bileli kazancımın kıymetini bildim
Özet olarak birikimlerimi altın olarak yapıp belli bir seviyeye ulaştığında özellikle faizlerin yüksek piyasanın durgun olduğu dönemlerde altınları bozdurup taşınmaz alarak yatırıma dönüştürdüm. Sonra da kira gelirleriyle para yavrulamaya başladı.
Halen aynı şekilde yoluma devam ediyorum
Şu an elimde olan ev ,araba,dükkan ve ofis
Dükkan ve ofisin kiralarıyla ve ekdersimle çok rahat geçimimi sağlayıp maaşımın tamamıyla her ay altın alacak duruma geldim

Maşallah nasıl peki başladınız, her ay çeyrek mi alıyordunuz

Maşallah nasıl peki başladınız, her ay çeyrek mi alıyordunuz
Her ay maaşımın belli bir kısmıyla altın alıyordum
Benim bu süreçte gözlemlediğim ve öğrendiğim şeyler şunlar oldu

Yatırımın özü sabırdır
Piyasada fırsatlar bitmez sadece doğru yer ve zamanda isabetli yatırım yapabilmek önemli
Bir ürün sürekli düşmez ya da sürekli yükselmez
Altın uzun vadeli yatırım aracıdır

Ben biraz kıyafet, gezi vs para harcıyorum. Çok birikti yemiyorum. Tutumlu değilim, ne önerirsiniz

Ben biraz kıyafet, gezi vs para harcıyorum. Çok birikti yemiyorum. Tutumlu değilim, ne önerirsiniz
Oooo sormayın o kıyafet ayakkabı çanta gezme yeme içme işlerine harcadığım paraları ama yine de akranlarıma göre ölçülü gittiğimi düşünüyorum
Ama şimdi daha bilinçli olduğumu düşünüyorum

Marka tutkunuz varsa ve de markalı ürünleri çeşit ve parça sayısı olarak çokça alıyorsanız o zaman birikim yatırım yapabilmeniz oldukça zor olur

Marka alabilirsiniz ama sayısını sınırlı tutmanızı öneririm
Özel ve önemli anlar için kullanacağınız birkaç parçanız olsun

Ama sıradan günler için de kullanabileceğiz daha uygun fiyatlı ama gösterisi güzel ürünler illaki var piyasada sadece bir detaylı araştırmak lazım

Ben ayak sağlığı için hakiki deri ve de marka ürünleri mecbur alıyorum onun dışında tuniklerim başımın eşarbı marka filan değildir mesela

Ben hem marka hem de kıyafet vs çok aldım şimdi bu durumu değiştirmek istiyorum inşalah

Bende de yok birikim. Evimiz kayınpederin kira ödemiyorum ama sonuçta bizim değil. Ev almak da çok zor artık. Pandemi zamanı kaçırdık ne yapıp edip ev almak gerekiyordu. İyi ki bu konuyu gördüm. Okulda her sene altın günü yapıyorlardı bu sene katılayım bari öyle biriksin.

Evet birikim yapmak gerekiyor, kıyafetlerde bir yere kadar. Şuan onların yerine gram alsaydım kenarda güzel birikimim olurdu

Evet birikim yapmak gerekiyor, kıyafetlerde bir yere kadar. Şuan onların yerine gram alsaydım kenarda güzel birikimim olurdu
"İhtiyacın olmayan şeyi alırsan,ihtiyacın olanı satmak zorunda kalırsın " der Warren Buffet

O nedenle ölçülü olmak iyidir
Mert Başaran 'nın 3 kitabını aldım bu yaz kendime yaptığım en iyi yatırımdı diye düşünüyorum

Mert Başarı'nı okudukça adeta karşımda kendimi görüyorum

Artık almamaya çalışıyorum, ilk atandığımda orjinal parfümler, kıyafetler vs. Şimdi çok beğenirsem alıyorum. Eskileri dolaptan satıyorum. Ama çok yoksul büyüdük, hiç kendi kıyafetim olmamıştı. Hep başkalarının eskileriyle büyüdüm. Lisede şöyle güzel bir elbise alıp, kuaföre gidip süslenmedim. O yüzden de içimde kalanları yapmaya çalıştım ama bundan sonra daha iyi olurum umarım.

Senin ifade ettiğin gibi içinde kalan kalanları yapmışsın

Inşaallah yaptıkların ile açlığını gidermiş ve de yerine güzel ve kalıcı bir tokluk duygusunu yerleştirmişsindir

Burada olup birikim yatırım konularında konuşman bunun en büyük göstergesi girdiğin bu yolda bol bereketli kazançlar birikimler yatırımlar yapabilmeni diliyorum canım

Amin inşalah tavsiyelerinize açığım

Amin inşalah tavsiyelerinize açığım
Aylık toplam gelirini
giderlerini yaz

yani giderlerini ihtiyaç mı istek mi diye gözden geçir

Elinde kalan ne kadar ?

Hiç borcun var mı ?
Borcun yoksa gelirinin en azından % 30 40 lık bölümünü birikime ayırabilir misin hesapla bakalım

Tüm bunları sıfırdan mı yaptınız yoksa aile desteği var mıydı? Babamla yaşıtsın eskiden bunları mümkündü çünkü bi ev atıyorum 50 binse 3 4 sene 50 bindi bu şekilde bir enflasyon ortamı yoktu 5 sene önce 250 olan evler şuan 3 4 milyon

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…