Birikim yapmak

öncelikle hayatta en değer verdığınız kişi kendiniz olmalısınız .Anne baba kardeş eğer değer verilmeyi hakedıyorsa birbirimize karşılıklı fedakarlık yapmışsak kıymetlidir benim için.Aile nin ilk görevi dünyaya getirdiği evladının sadece karnını doyurmak üstünü örtmek değildir iyi bir eğitim ya da kısa yoldan meslek sahibi yapıp kimseye muhtaç olmadan yaşamasını sağlamaktır.Benim annem öyle bir kadındı hem memurluk yaparak beni tek başına en iyi okullarda üniversitede okuttu hem de doğru yatırımlar yaparak öyle çara çura para harcamayarak kimseden destek almadan arsa ev gibi yatırımlarla bu günüm de eşimin eline bakmadan her istedığımi almamı sağladı .O yüzden yanımdadır başımın tacıdır ölene kadar da yanındayım.Eş zengin bile olsa herşey istenmiyor inan.Kız diye kocaya verırız parayı napacak okuyup napacak mantığı içinde olan ailelerden nefret ederim ben .asıl kıza para ve gelecek eğitim lazım.Çünkü kadın heryerde yaşayamaz her işte çalışamaz .

Canım 30 yaş sonrası birine altın birikimi öneririm ben.
Bazı arkadaşlar gibi senin yaşındaki birine sadece eğitim adına yatırım yapmanı öneririm.

Bu yaşta ne yaptıysan o, inan yıllar geçtikçe zor gelecek.
Cesaretin olmayacak, yeniden öğrenci olmak ders çalışmak büyüyecek gözünde.

Ama iyi bir iş, iyi bir maaş sahibi olmak için altın değil güzel bir cv gerekecek sana.

Yeteneklerin doğrultusunda kurslarla kendini geliştir derim.

Aylık 150 tl yi iyi bir kursa bağla sonunda iş bulmana yardımcı olan kurslar var hatta.

Bence en doğrusu bu.

Canım 30 yaş sonrası birine altın birikimi öneririm ben.
Bazı arkadaşlar gibi senin yaşındaki birine sadece eğitim adına yatırım yapmanı öneririm.

Bu yaşta ne yaptıysan o, inan yıllar geçtikçe zor gelecek.
Cesaretin olmayacak, yeniden öğrenci olmak ders çalışmak büyüyecek gözünde.

Ama iyi bir iş, iyi bir maaş sahibi olmak için altın değil güzel bir cv gerekecek sana.

Yeteneklerin doğrultusunda kurslarla kendini geliştir derim.

Aylık 150 tl yi iyi bir kursa bağla sonunda iş bulmana yardımcı olan kurslar var hatta.

Bence en doğrusu bu.
Cok teşekkür ederim dikkate alıcam

Annemle babamı sevindirmek benim hoşuma gidiyor
Benimde hoşuma gidiyor,yetiştirilme şeklinden belkide...onlar benden açıkça birşey istemiyolar
Ama onlar için bişey yaptığımda mutlu olduklarını görmek benim hoşuma gidiyo
Ve hatta
Kardeşimin borcu var,epeyy sıkışmış durumda ama benimde birikim yapmam gerek,çeyiz fln almam gerek
Bi yandan,içimden kardeşime yardım etmek geliyoken
Öteki yandan kendime kötülük mü yapmış olurum diye düşünüyorum

Benimde hoşuma gidiyor,yetiştirilme şeklinden belkide...onlar benden açıkça birşey istemiyolar
Ama onlar için bişey yaptığımda mutlu olduklarını görmek benim hoşuma gidiyo
Ve hatta
Kardeşimin borcu var,epeyy sıkışmış durumda ama benimde birikim yapmam gerek,çeyiz fln almam gerek
Bi yandan,içimden kardeşime yardım etmek geliyoken
Öteki yandan kendime kötülük mü yapmış olurum diye düşünüyorum
Bende bu şekilde düşünüyorum ama böyle giderse bizim zararımıza olurmuş öyle diyorlar.. Belki yaptığımız iyiliğimizin karşılığını alırız ne bilim

19 yaşındayım 1300 maaş alıyorum durumumuz iyi değil. Ailemede katkım olsun istiyorum birikimde yapmak istiyorum böyle birikim yapıpta iyi yerlere gelen var mı beni umutlandırır mısınız cünkü hayattan beklentim kalmadı umudumda yok :110:
Her ay bir çeyrek alamasan bile mutlaka gram altın al onu da mı yapamadın banka hesabın varsa ana hesabına ek bir hesap açıp orada birikim yapabilirsin ne koşul olursa olsun o hesaba dokunma derim birde naçizane tavsiyem 50 tl bile olsa her ay at kenara yıllar sonra bir bakmışsın bereketlenmiş paran. Nasıl olsa az alıyorum birikmez deme az olmadan çok hiç bir zaman olmuyor

Her ay bir çeyrek alamasan bile mutlaka gram altın al onu da mı yapamadın banka hesabın varsa ana hesabına ek bir hesap açıp orada birikim yapabilirsin ne koşul olursa olsun o hesaba dokunma derim birde naçizane tavsiyem 50 tl bile olsa her ay at kenara yıllar sonra bir bakmışsın bereketlenmiş paran. Nasıl olsa az alıyorum birikmez deme az olmadan çok hiç bir zaman olmuyor
Teşekkür ederim. Cok doğru

Bende bu şekilde düşünüyorum ama böyle giderse bizim zararımıza olurmuş öyle diyorlar.. Belki yaptığımız iyiliğimizin karşılığını alırız ne bilim
Bence alırız,güzel düşünen güzel şeylerle karşılaşır
Tabiki çarçur edelim demiyorum,ki ben biriktiriyorumda...sanada önce eğitimin adına bişeyler yapmanı tavsiye ederim
Çeyrek altın kısa vadede kurtarır,ama eğitim uzun vadeli yatırım olur senin için.

Back
X