Canım ama yüklü bir şey çıktı aradan daha ne olsun, bir de kurban kestiniz valla bravo bence:)yesa bnde birikim yok bu sagol cnm sonunda vbu iside hallettik
terbiyesiz ya. sizin işte çok riskli .Dün yol paramla birlikte 20 tl harcadım. Kumbaraya ay başına kadar para atmamaya karar verdim. Ay başında tekrar atmaya başlayacağım.
Dün az daha kaza yapıyorduk kursiyerimle.. Kendi şeridinden çıktı yandaki şeritteki arabayı az daha kaldırıma yapıştıracaktı... Hiç dikkat etmiyor , hiç aynalarına bakmıyor , hiç dinlemiyor anlattıklarımıDers saati bitmişti tekrar aracı kullanmak istedi bende izin vermedim. "iyi günler " bile demeden çıktı arabadan çarptı kapıyı..
Bakalım bugün ne olacak çok merak ediyorum..
Bu akşam iş dönüşü yine markete gidicem alınacak bir şeyler daha kalmış.. Yine masraf var yani
@_Lavin_ Başınız sağolsun
@delimideli Güle güle iyi günlerde kullansın ablan
@_asmunikal_ Çok geçmiş olsun Allah korumuş
Ben patates püreli soslu tavuk tarifini severek yapıyorum.. patates püresi herkesin damak zevkine uymuyor ama o yapılmasa da olur fakat soslu tavuk tadı harika yapımı da kısa sürüyor ..
tarifi yapmak istersen
;4 adet tavuk pirzola
3 yemek kaşığı yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası (varsa biber salçası da kullanabilirsiniz)
pulbiber, kimyon, tuz
Hazırlanışı
Malzemelerin tamamını karıştırın ve tavukları hazırladığını terbiyenin içerisine koyup 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra tavaya sıvı yağ koyarak tavukları harlı ateşte her iki yönünü de kızartın ve üzerine yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Yaklaşık 20 dk kadar tavukları pişirin.
Hazırlamış olduğunuz patates püresinin üzerinde servis edebilirsiniz. Servis esnasında tavukların tavada kalan sosunu da üzerine gezdirmeyi unutmayın, nefis bir sosu oluyor.
Patates püresi nasıl yapılır?
4 adet patatesi soyarak yemeklik doğrayın, üzerine su ekleyip haşlayın. Çatalla piştiğini kontrol ederek ocaktan alın. suyunu süzün ve varsa el blenderı ile ya da bir çatalla ezin. İçine 1 çay bardağı kadar süt ilave ederek kıvamını ayarlayın. Tuz ekleyin, iyice püre olduktan sonra biraz kaşar peyniri rendesi ekleyip kaşıkla karıştırın.
ya da bugünkü misafirlerime yaptıgım ;
beşamel soslu patlıcan musakka da görünümü ile enfes oluyor.
http://www.nefisyemektarifleri.com/besamel-soslu-patlican-musakka/
yanına pirinç pilavı ,salata,köz biber, börülce koyacağım...
çorba olarak da tarhana ya da mercimek düşünüyorum..
günaydın kızlr hayırlı sabahlar :) bende bugun kitap almayı düşünüyorum. harcam yapıcam yani
geçmiş olsun kuzucuğa , verilmiş sadakaları varmış asmunikalcim durumları iyi ise bence çocuk için Allah rızası için hayvan kessinlerdayımın 2 yaşındaki kızı balkondan düşmüşverilmiş sadakası varmış. çimlere düşmüş 2. kattan. burnu bile kanamamış. nereden geleceği hiç belli olmuyor
@DonukPudra elerine sağlık. beşemal sosu çok severim
@_Lavin_ başınız sağolsun canımrabbim çocuklarınız yardımcısı olsun hayatımız kelebek misali bugun var yarın yok.. ama insan oğlu bizler bunu göremiyoruz..
CuteMom bak ben içmiyorum. geçen hafta perşembe bıraktım. o arada 2 tane içtim. ama pazar pazartesi hiç içmedim.
paket yok.. evdeki paketide getirdim iş yerine bıraktım.. evde içmiyeyim diye.. bazen gelio kriz git al bakkaldan diyorum 5dk sonra gidiyor bu istek unutuyorum
donukpudracım çok geçmiş olsun sana daAsmu ,çok geçmiş olsun ..çocuklar kaşla göz arası ....
delimideli dün ben ablana aldıgına hayırlı olsun demedim sanırsam..
miskamber ,cidden öyle. haftasonu da bir pazar eşimle bana kalsın diye misafir almak istemiyorum.. neyse ki sürekli gelen gidenimiz yok..
benim de migrenim tuttu suan hapları da evde unuttum.. Allah sabır versin bana akşamı nasıl yapcam::
cute diren ,DİRENCUTE
ruyacım geçmiş olsun Allah hepimizi kazadan beladan korusun AMİNDün yol paramla birlikte 20 tl harcadım. Kumbaraya ay başına kadar para atmamaya karar verdim. Ay başında tekrar atmaya başlayacağım.
Dün az daha kaza yapıyorduk kursiyerimle.. Kendi şeridinden çıktı yandaki şeritteki arabayı az daha kaldırıma yapıştıracaktı... Hiç dikkat etmiyor , hiç aynalarına bakmıyor , hiç dinlemiyor anlattıklarımıDers saati bitmişti tekrar aracı kullanmak istedi bende izin vermedim. "iyi günler " bile demeden çıktı arabadan çarptı kapıyı..
Bakalım bugün ne olacak çok merak ediyorum..
Bu akşam iş dönüşü yine markete gidicem alınacak bir şeyler daha kalmış.. Yine masraf var yani
@_Lavin_ Başınız sağolsun
@delimideli Güle güle iyi günlerde kullansın ablan
@_asmunikal_ Çok geçmiş olsun Allah korumuş
Hoş geldin canımMerhaba ben de yeni üyelerdenim,
3 Aydır bende birikim yapmaya çalışıyorum 800tl biriktirdim, giderler için defter tutmak fikrini sizlerden aldım ve ne kadar geç kaldığımı farkettim şimdi her şeyi ona göre ayarlıyorum günlük 10 tl atmayı hedefledim ve genelde de yapabiliyorum masraf çıkmazsa tabi.. defter tutunca ne kadar gereksiz şeylere para harcadığımı farkettim çoğu şeyi kıstım, kredi kartı borçlarımda bitince kenara daha fazla koyabileceğim dört ayım daha var, amacım kızıma daha güzel birikimler yapabilmek :)
Varyemez çoğu şeyde ve bu topikle bana- bizlere yardımcı olduğun için teşekkürler :)))
günaydınlar hanımlar. güzel bi gün geçsin.
terbiyesiz ya. sizin işte çok riskli .
ruyacım geçmiş olsun Allah hepimizi kazadan beladan korusun AMİN
Merhaba ben de yeni üyelerdenim,
3 Aydır bende birikim yapmaya çalışıyorum 800tl biriktirdim, giderler için defter tutmak fikrini sizlerden aldım ve ne kadar geç kaldığımı farkettim şimdi her şeyi ona göre ayarlıyorum günlük 10 tl atmayı hedefledim ve genelde de yapabiliyorum masraf çıkmazsa tabi.. defter tutunca ne kadar gereksiz şeylere para harcadığımı farkettim çoğu şeyi kıstım, kredi kartı borçlarımda bitince kenara daha fazla koyabileceğim dört ayım daha var, amacım kızıma daha güzel birikimler yapabilmek :)
Varyemez çoğu şeyde ve bu topikle bana- bizlere yardımcı olduğun için teşekkürler :)))
Kızlar cuma günü yakın arkadaşlarım eşleriyle yemeğe gelecekler bize.
Örnek mönülerinizi sevinçle beklerim
20 tl den 4 alt 80 tlbuarada kızlar cocugum ıcın alısverıs detayı dusundum
sımdı 3 tane esofman altı alayım dıyorum 3 tanede üst kalınca biraz ; 1 takım pijema almayı düşünüyorum.sonracıma bot almayı düşünüyorum. atkı şapka ve eldiven almayı düşünüyorum. buarada 3 alt 3 ust yetmez dıye 1 takım daha yapayım dıyorum.
sonuc olarak ben toplamda
4 esofman altı 4 ust,
1 pijema takımı
1 bot, sapka eldiven atkı
350 tl dıyorum
cokmu dıyorum ne dıyorum ?
öğleden sonra okulum yok
çocukların karınlarını doyurdum gönderdim
bugün aklımdan bir sürü yemek seçeneği geçip dururken buzdolabındaki lahana sarması tenceresini gördüm
hemen ocağa koydum
komposto da yaptım .
kaynana hanım süt ve de biber getirmiş
sütü de kaynattım
akşama menüm şöyle
tavuk suyuna mercimek çorbası
lahana sarması
kuzu incik haşlama
salata
yoğurt
vişne kompostosu
puding - profiterol ( dün eşim de markete uğramış almış gelmiş )
menü de hazırken azıcık dinleneyim bir taraftan da yıkanacak çamaşır varsa atayım makinaya
afiyet olsun canımHarika menü şimdiden afiyet olsun, benimki tarhana çorbası, salata ve kıymalı bamya o kadar :))) eşim rejime girmiş bu benim çok işime geldi açıkçası, işten dönüşte hafif yemekler hazırlıyorum o kadar :) Tatlıyı da kesti çok şükür sadece kızıma muzlu kek yapıyorum çok sevdiği için o da pratik bir şey :)
pijema filanda 30 tl :d 300 oldu20 tl den 4 alt 80 tl
15 tl den de 4 üst 60 tl
1 bot ortalama 100 tl
şapka eldiven atkı 20-30 tl etse en fazla
en fazla 270 tl eder
pijema filanda 30 tl :d 300 oldu
ben üstlerin daha pahalı oldugunu dusunuyorum cunku okula fılan gıdıyor onumuzde kıs sımdı karı var yagmuru var o sebeble azıcık kalınmı alsam dıyorum.
egeye hıc yanı cok nadır pazardan bısıler aldım hıcte hayır gormedım
ama sosyete pazarlarında gap ayzan esofman altları var bılırsınız
acaba onlardan alsam 2 yıkamada elımde parcalanırmı acaba yaw
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?