BİRİKİMCİ HATUNLAR

Kızlar merhabalar..
Birikimleriniz bereketli olsun.. Altında inşallah daha daha düşmeye devam etsin ki alabilelim

Komşularımdan birisi düğünüme gelmemişti, düğün hediyesi diye tupperware den bişi almış getirmiş.. Öteki komşularda onunla beraber toplaşıp kahveye geldiler... Biraz oturdular şimdi gittiler..

Onlar gitti bende akşam için hazırlık yaparken aklıma geldi Pamuk poğaça yoğurdum.. O mayalanana kadar da size bakmaya geldim...

TOPUK TIKIRTISI vallahi benimde aklım almadı hesabı.. Rabbim yardımcın olsun.. Zor gerçekten borçlu olmak.. Bir dönem babamın hesapsız gitmesinden dolayı sıkıntıya girmiştik, ödemeleri kredi kartıyla döndürmüştüm bende... Çok şükür ki evlendiğim dönem hepsi toparlandı... İnsanın cabinde parası kalmaması , ödemelerin çok olması gerçekten çok kötü... Eşinin maaşı uygunsa çeksin kredi... giderin gelinini iki katı resmen başka türlü altından zor kalkılır valla allah kolayca ödemeyi nasi etsin...

Arada disciye gittim geldim kopek disi ve yanindaki dis aradan curumus ikisinee de sicramis..
2dolgu 200 tl.. bu ayki ekstre..

Dis ipi kullanmak lazim..ara curuk olmamasi icin.. benim de en usendigim sey..

TOPUK TIKIRTISI allah yardımcın olsun canım. toplam maaşınız mı 4500 tl.
ben henüz bu ayın hesabını yapmadım. daha doğrusu tam maaşımı bilmiyorum. bize zam verdiler ya. ilk defa zamlı alacağız maaşlarımızı.

karamera inşallah hakkınızda hayırlı olur.
bu arada banucum canım ciger istedi.afiyetle yiyin.haftasonu ben de yaparim inşallah.
bi de ekmeği makinede mi normal firinda mi yapıyorsun merak ettim.
fırında yapıyorum canım.makinedekiler çok küçük oluyor,benimkiler trabzon ekmeği boyutunda,ancak yetiyor.
canlar bugün hep takip ediyorum kimse yazmıyo
ben dışarıdaydım,yeni döndüm,hemen size baktım.
bu arada ben de alayım salavat yarın başlarım okumaya,şimdilik 200 yaz bana canım,bittikçe alırım inşallah tekrar.
öykü bu ne canım ya,sen ntek başına mı yaşıyorsun ki bu kadar yüklendin herşeyi.
gerçi anlıyorum yapsan dert,yapmasan ayrı dert.
allah sorumsuz insanlarla uğraştırmasın,çok zor.
bir de gamsız oluyorlar ki [senin eşin gibi,allah akıl fikir versin]insanın ömrünü yiyorlar.
küçücük yavrun var,harap edip hasta olma sakın.
allah sağlık versin inşallah herşey yoluna girer.

öykü arkadaşım dost acı söyler diye söze başlamak istiyorum. hem evi hem arabayı krediyle alacak cesaretinize hayran kalmamak elde değil.
ikincisi kardeşlerinizin düğününe ne harcama yaptınız da onlar için kredi çektiniz, anlamak mümkün değil.
eşin 500 liralık ne yemeği yiyormuş öyle, hem de bukadar borcun içinde nasıl boğazından geçiyor?
3600 lük kredi kartının içinde ne benzin var ne mutfak. bu kadar çok borcu nasıl yaptınız?
insanlar ayağını yorganına göre uzatmalı. bizim kurum da var böyle hesabını bilmeyen bir adam. çift maaşlı hem de borçsuz evi var yine de asansörde sıkıştırdığından 5 tl borç ister. ama yılbaşını sevgililer gününü hiç es geçmez en güzel mekanlara gider.
kızma ama çok müsrif gördüm sizi. allah kolaylık versin ne diyeyim.

aslında 5500 falan ama vergi dilime girdik bu ay düştü eşimin okulunda sıkıntı oldu ek dersi düştü vs üst üste geldi işte

sağ ol canım ya idare ediyoruz eşimi cok da seviyorum ama bu rahatlığı beni deli ediyor bak kızıyorum işyerime cicek yollamış çiçek sepetinden 79 lira allah kahretmesin bu ne diyorum :) özür diliyorum yaranamıyorum diyo aileden görmemiş öyle yasamış hesap yapmayı sevmiyor adam ben ne kadar tutumluysam o kadar savurgan ancak borc açarak bişeyler sahibi oluyoruz :)

Arada disciye gittim geldim kopek disi ve yanindaki dis aradan curumus ikisinee de sicramis..
2dolgu 200 tl.. bu ayki ekstre..

Dis ipi kullanmak lazim..ara curuk olmamasi icin.. benim de en usendigim sey..
benımde kucuk azıda curuk varmıs canım
kanalla beraber 200 dedı kuzenım
özel hastanelerdende fıyat sorucam 350 kadar ozel sıgortam var ama
buarada dıs ıpını hıc sevmıyorum

rüyacım nasıl bu pamuk poğaca anlat bakalım.
  • 1 su bardağı soda,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 1 paket instant maya,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çorba kaşığı toz şeker,
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • Yaklaşık 5-6 su bardağı elenmiş un.
Mazemeleri bunlar hamuru bayağı cıvık oluyor canım içine ne istersen onu koyuyorsun

Oykucum allah yardimcin olsun banusultancim bende kurbandan kalma ciger vardi esimin amcasiyla eltmlerle beraber yedik daha dogrusu yediler esim kaynim amcasi bize kalnadi digerleri sevmiyormus zaten ama banada jalmadi :) ama cok guzel yapmisim ilk defa arnavut cigeri yaptim cok begenildi
bende alip esimle ikimize yapcm bi ara :)
misafurim gitti yemek yapmamistim esim yemek yap deyince pirinc pilavi yaptim simdi salata yaptm bide tavuk pirzola buzluktaydi haslayip kizarticm yemegim hazir :)

karamera hakkınızda hayırlısı
banusultan çok teşekkür edeim canım.
TOPUK TIKIRTISI toplam gelir 4500 sizin ödeme 8 bin küsür mü? yaz gecesi ye Katılıyorum. Kardeşlerinizin düğününde ne yaptınız ki aylık ödemdi o kadar yüksek kredi çektiniz

Benim eşim de Ömründe hiç hesap yapmamış. Biz evlendik. Kartonda 750 tl borç var maaşı 200 tl. Ben okuldan bi hocadan borç aldım onu kapattık. kardeşlerine para yollamış. Ek hesaptan onu ödeyememiş. Olmuş mı faiziyle bir sürü borç. Ben annemden para aldım kapattık.
Sonra aldım bunun elinden bütün kartları şimdi maaşı Yada ücreti yatınca benim hesabıma aktarır. Benim cüzdanımdan para alır. Ben idare ederim evin bütçesini.
Ama benim eşim bu konuda beceriksiz olduğunu kabul ediyor.
Yani şimdi bayağı düzeldi. Eskiden markete ekmek alamaya gidip 50-100 tl harcayıp gelirdi. Şimdi almıyor artık.
Allah yardımcın olsun. Bi kişi sıkıp öteki savurgan olunca insanın sinirleri yıpranıyor.
Tüm idareyi eline alabilirsin belki de

TOPUK TIKIRTISI bu kadar borcu nasıl yaptınız kocanın iplerini eline alma zamanı gelmişte geçiyor bile bunu toparlamak 4.500 tl ile zor biraz eşin hakketen dediğin kadar varmış sen niye canını sıkııyorsun olan olmuş bir defa bundan sonrası için kontrollü olmak kredi kartını çok harcamamak lazım seninde elinde 3-5 kuruş tutma zamanın gelmiş masrafları bölüşün sen kendi paranın %60 ını kullandır gerisini çaktırmadan biriktir

merhaba kızlar çok şükür bugün de geldi geçti gitti
bir nöbet günü daha geride kaldı

temizlikçi kadın da evi temizlemiş ütülerimi yapmış

akşam için de hindimi haşlıyorum yanına da hindi suyuna nohutlu pilav tamamdır

altın da düşüyor iyice düşüp gelsin şöyle 80tl civarına doğru

ellerine sağlık afiyetle yiyin...
sende Ali Ağaoğlu gibi oldun 80 biraz imkansız değil mi

buzdolabını açtım
dünden kalan pırasa yemeği ve kabak tatlısını görünce mutlu oldum
azıcık da mercimek çorbası varmış
nöbet günü olunca iyice pert olmuşum evden habersizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…