Tüm mutfak eşyası ve elektronigi, yatak odası tekstili ve mobilyaları, banyo tekstili ve eşyaları, utusu süpürgesi vs epey tutuyor. Bence yeterince adaletli. 30binlik düğün yapmadıysa tabi.Pardon ceyizden kastınız nedir?
Çünkü tencere tabak alıp geriye kalan tüm masrafı erkeklere yıkan kadınlar da var da.
Adaletli bir durum mu?
Tam tersini düşünüyorum. Evliliğin ilk yıllarında borç ödemek çiftleri birbirine daha çok bağlayıp evliliğe adapte ediyor bence. Herşeyi dört dörtlük borcu harcı olmayanlar genelde birbirlerini yemeye başlıyor bir müddet sonra. Biraz sıkıntı pişiriyor insanı.
Sevgililikte aşk, evlilikte para daha önemlidir bana göre. Evlenmek, ev gecindirmek hep parayla çünkü. Birikmisi olmayan evlenmesin diyemem ama, borç girtlakta haftada bir gün bile dışarı çıkamayacak, tatile gidemeyecek, istediğini alamayacak insan evlenmesin. Ha dersin ki benim hayat standartlarim çok düşük, kit kanaat da yaşarım o zaman evlenirsin ama bu sefer de çocuk yapma da onun da hakkına girme derim.
Bende onu diyorum millet hem destek olmuyor, hemde karisiyorKimseden destek almazsanız kimse de size müdahale etme hakkını kendinde görmez. Ben kalkıp geline koltuk takımı alacağım parası cebimden çıkacak ama söz hakkım olmayacak, yok öyle bir dünya.
cok ılgınc bır bakıs acısı :)) Bence borc stresınden ınsanlar bırbırıyle tartısma halınde yanı en azından benım etrafımda gordugum o. Borcun olmazsa sureklı plan yaparsın dolu dolu gecırırsın .. Borcun olunca her seyden kısarsın cunku o da huzursuz bı ortam yaratır gıbı geldı bana
Tüm mutfak eşyası ve elektronigi, yatak odası tekstili ve mobilyaları, banyo tekstili ve eşyaları, utusu süpürgesi vs epey tutuyor. Bence yeterince adaletli. 30binlik düğün yapmadıysa tabi.
Adaleti değil de ceyizle düğün bir değil düğün iki taraf için de yapılıyor demissiniz onun için yazdım. Sanki ceyizi kadın tek.kendine alıyormuş gibi.
cok ılgınc bır bakıs acısı :)) Bence borc stresınden ınsanlar bırbırıyle tartısma halınde yanı en azından benım etrafımda gordugum o. Borcun olmazsa sureklı plan yaparsın dolu dolu gecırırsın .. Borcun olunca her seyden kısarsın cunku o da huzursuz bı ortam yaratır gıbı geldı bana
Ya ben sizin ilk mesajiniz olan "düğün iki kişi icin yapılıyor aynı sey değil" sözünüz için yazdım konu adalete geldi. Masrafların eşitliğine yönelik yazmadım. Sorduğunuz için yazdım. O eşyaları erkek de kullanacak demek istiyorum yani.İyi de ev eşyalarının diğer yarısını da erkekler alıyor ama bu durumda.Yine adaletli olmuyor.
Siz de sanki evi tüm kadın düzüyor gibi anlatmışsınız.
Benim karşı çıktığım masrafların eşit olmaması esitse problem yok.
100 bin harcamak zorunda değilsin ki ev kira tadilat olmayacak bişey olmayacak kiraya çıkılacak eve çok lüks üç beş güne modası geçecek mobilya almak niyedir hiç anlamamkızlar merhaba.
erkek arkadaşımla gündemimiz evlilik. ikimizde maddi olarak ailelerimize destek oluyoruz hatta o bütün parasını veriyor. demem o ki kıyıda köşede allah rıza için 150-200 lira bile para yok. herşey ateş pahası orta hallice hesaplıyorum herşeyi sadece ev düzmek nereden baksanız 30-35 bin lirayı buluyor. istanbulda ev almak zaten artık bir rüya kiraya çıkacağız ona değinmiyorum bile. benim ailemin durumu iyi çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz ama onun ailesi nedenini çözemediğim şekilde hep sıkıntıda. bir evin bi oğlu bende tek kızım. babam ben annenle evlenirken hem işsizdim hem kaçırdım 3 gün 3 gece kına yaptım üstüne de düğün yaptım düğün bile yapamayacaksa istemesin boşuna 3 kardeşler tek erkek el ele verip bi düğün yapamayacaklar mı diyorlar. yani nereden baksanız takısı düğünü gelinliğini damatlığı evi bilmem nesi 100bini bulacak gibi. e daha askerliği var.
vaz mı geçsem evlilikten şimdilik ne yapsam kızlar siz nasıl evlendiniz yaa
Bi arkadasim anlatmisti kayinbabasi 8 cesit yemek uaptirmis borclari onlara kalmis
Baska bi tanidigimda evleneli 4 ay oldu hala dugun yemwginin borcu bitmemis
Ya ben sizin ilk mesajiniz olan "düğün iki kişi icin yapılıyor aynı sey değil" sözünüz için yazdım konu adalete geldi. Masrafların eşitliğine yönelik yazmadım. Sorduğunuz için yazdım. O eşyaları erkek de kullanacak demek istiyorum yani.
Niye kız tarafı çeyiz yapıyor da erkek tarafı düğün masrafını üstleniyor. İkisi karşılaştırılamaz bile. Düğün iki taraf için de yapıldığına göre herkes elini taşın altına koymalı.
Erteleme ama . Ailesine yardımı kessinkızlar merhaba.
erkek arkadaşımla gündemimiz evlilik. ikimizde maddi olarak ailelerimize destek oluyoruz hatta o bütün parasını veriyor. demem o ki kıyıda köşede allah rıza için 150-200 lira bile para yok. herşey ateş pahası orta hallice hesaplıyorum herşeyi sadece ev düzmek nereden baksanız 30-35 bin lirayı buluyor. istanbulda ev almak zaten artık bir rüya kiraya çıkacağız ona değinmiyorum bile. benim ailemin durumu iyi çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz ama onun ailesi nedenini çözemediğim şekilde hep sıkıntıda. bir evin bi oğlu bende tek kızım. babam ben annenle evlenirken hem işsizdim hem kaçırdım 3 gün 3 gece kına yaptım üstüne de düğün yaptım düğün bile yapamayacaksa istemesin boşuna 3 kardeşler tek erkek el ele verip bi düğün yapamayacaklar mı diyorlar. yani nereden baksanız takısı düğünü gelinliğini damatlığı evi bilmem nesi 100bini bulacak gibi. e daha askerliği var.
Seviyorsan ona guveniyorsan seni asla uzmeye ecegine el ustunde tutacagina sana hep sadik kalacagina inaniyorsan susacaksin herseyi ile kabul edeceksin.. eminim oda 40 gun dugun yapmak ister ama ailesi ile arasi bozulacaksa okadarda baski yapma yada ucuz bi yer tutun.. tabiki parasizda hic birsey olmuyor ama sunuda bil ki saraylarda dugun yapsan ne fayda sevdig ve guvendigin kisi ile evlenenemiyeceksen..kızlar merhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?