birikmişi olmayan evlenmesin mi yaa :(

Sevgililikte aşk, evlilikte para daha önemlidir bana göre. Evlenmek, ev gecindirmek hep parayla çünkü. Birikmisi olmayan evlenmesin diyemem ama, borç girtlakta haftada bir gün bile dışarı çıkamayacak, tatile gidemeyecek, istediğini alamayacak insan evlenmesin. Ha dersin ki benim hayat standartlarim çok düşük, kit kanaat da yaşarım o zaman evlenirsin ama bu sefer de çocuk yapma da onun da hakkına girme derim.

E bu sartlarda acelen ne onu anlamadım? Evlendıkten sonra maddı sıkıntılar evlılıgını yıpratır bı askere gıtsın gelsın once bı bekle bence bıraz

Pardon ceyizden kastınız nedir?
Çünkü tencere tabak alıp geriye kalan tüm masrafı erkeklere yıkan kadınlar da var da.
Adaletli bir durum mu?
Tüm mutfak eşyası ve elektronigi, yatak odası tekstili ve mobilyaları, banyo tekstili ve eşyaları, utusu süpürgesi vs epey tutuyor. Bence yeterince adaletli. 30binlik düğün yapmadıysa tabi.
Adaleti değil de ceyizle düğün bir değil düğün iki taraf için de yapılıyor demissiniz onun için yazdım. Sanki ceyizi kadın tek.kendine alıyormuş gibi.

Biz sadece düğünü ve masraflarını 20 bine yaptık. Şimdi yazdıklarını okuyunca ucuza kapatmışız diyorum

cok ılgınc bır bakıs acısı :)) Bence borc stresınden ınsanlar bırbırıyle tartısma halınde yanı en azından benım etrafımda gordugum o. Borcun olmazsa sureklı plan yaparsın dolu dolu gecırırsın .. Borcun olunca her seyden kısarsın cunku o da huzursuz bı ortam yaratır gıbı geldı bana

4 ay önce evlendim perdelerim dahil bütün eşyalarım 15.000 bile tutmadı her bütçeye uygun eşyalar var sizin seçiminiize bağlı

noktasına kadar katılıyorum :)

Kimseden destek almazsanız kimse de size müdahale etme hakkını kendinde görmez. Ben kalkıp geline koltuk takımı alacağım parası cebimden çıkacak ama söz hakkım olmayacak, yok öyle bir dünya.
Bende onu diyorum millet hem destek olmuyor, hemde karisiyor

Bence kişisel bir mesele bu.
Olgun insanlar her iki durumda da rahat eder.Sonuçta borç hayatın bir gerçeği,insanların bir dönemi muhakkak borç içinde geçiyor yani.Bunun bilincinde olup bir şeyler de yapabilir çiftler.

Ama gerekli gereksiz her şeyi sırf almak için alıp ardından borç yüzünden yakınan,kavga eden insanlar da yok değil.O yüzden evliliğin tutarlı olması gerektiğini düşünüyorum aksi takdirde çiftler arasında problemler büyüyor.Ha para çoksa ona lafım yok tabi ama ortalama bir gelire sahip insanların her şeyin en özelini istemeleri bana biraz çocukça geliyor yanlış anlaşılmasın lütfen.Hayatımızın hiçbir döneminde her istediğimize sahip olamıyoruz ki evlenirken böyle bir psikoloji içine niye giriyor kadınlarımız anlamıyorum gerçekten.

İyi de ev eşyalarının diğer yarısını da erkekler alıyor ama bu durumda.Yine adaletli olmuyor.
Siz de sanki evi tüm kadın düzüyor gibi anlatmışsınız.
Benim karşı çıktığım masrafların eşit olmaması esitse problem yok.

Keşke evlilik öyle toz pembe olsa ama değil. Ohhh borç yok para yok gezelim tozalım demiyorlar. Az dert iyidir, yoksa dert arıyor çiftler kendilerine, birbirlerini yiyorlar.

Ya ben sizin ilk mesajiniz olan "düğün iki kişi icin yapılıyor aynı sey değil" sözünüz için yazdım konu adalete geldi. Masrafların eşitliğine yönelik yazmadım. Sorduğunuz için yazdım. O eşyaları erkek de kullanacak demek istiyorum yani.

100 bin harcamak zorunda değilsin ki ev kira tadilat olmayacak bişey olmayacak kiraya çıkılacak eve çok lüks üç beş güne modası geçecek mobilya almak niyedir hiç anlamam

Adam daha askere gitmemis. Birikmisi yok neyin hayallerindesiniz anlamiyorum. Herkes kendi butcesine gore evlenir. Kimi sadece buzdolabina 10 bin verir kimi o 10 bin ile tum beyaz esyalari alir. Sizde askerlik yok aile sorunlu para yok birikmis yok. Bence isyan edecek halde degilsiniz.

Bi arkadasim anlatmisti kayinbabasi 8 cesit yemek uaptirmis borclari onlara kalmis

Baska bi tanidigimda evleneli 4 ay oldu hala dugun yemwginin borcu bitmemis

Kendi damat yakınımız olsa ve kız istese " çok anlayışsız bizde istemez miyiz herşey iyi olsun ama olmayınca olmuyor " deriz.. Ama kız bizden olunca " erkek tarafı sonuçta yapmak zorunda " deriz.. Bir garip insanlarız biz yahu

Bende seneye evleneceğim ve hiçbir şeyin aşırısına kaçmayacağım. Benimde yakınik evlendi ve o bana büyük ders oldu.. Düğün borçlarını halen ödüyorlar.. Yazık günah o paraya.. Sırf elalem ne der diye lüks salonlar tutmak, karanlıkta görünmeyen gelinliğimde kaç inci kaç güpür var bakacaklar diye pahalıya gelinlik diktirmek bildiğin israf.. Nişanlımin ailesinde de söyledim sıfır gelinlik istiyorum 1000 lira civarında.. Ev eşyalarını abartı almayacağım, beyaz eşyalarda da bulaşık yıkıyor mu ? Çamaşır yıkıyor mu ? Olay bitmiştir yere batsın rengi, programı..
Ha kocam aylık 10 bin maaş alır o zaman tabi aldırırım ama elalem iki oynayacak karnını doyuracak diye yemekli düğüne para vermem.. Evlenip kapılar kapandığında o yenilenlerin borcunu biz ödeyeceğiz

Demişim ki ikisi karşılaştırılamaz bile. Neden masrafın çoğunluğunu erkek tarafı ödüyor? Yani ben zaten adalet olmayışımdan bahsetmişim. Çeyiz kullanılmayacak mı diye saptıran sizsiniz.Masraflar esitse zaten sıkıntı yok ama 3 5 bin liralık çeyiz yapıp da karşı tarafa 50 bine kadar masraf kitleyenleri eleştiriyorum.

Pufff Allah büyük cnm sabir

Erteleme ama . Ailesine yardımı kessin

Ben evlenirken esimin hemen hemen 40 45binlira kadar araç borcu vardi.nisandi dügündü derken toplam borcu 90bini buldu ama eşimin maaşı iyiydi ve ben sadece 2 oda düzdüm.yatak odasini kendi ailem aldi salonla oturma odasini bir kullandim.yani esim yemek masasi+koltuk takimi+tv unitesi 2 hali birde kestirme hol e hali aldi.cocuk odasini boş biraktik. bekarliktan kalma tek kisilik yatagi bez dolabi falan vardi onlarida bi odaya koyduk oldu bitti. mutfak masami evlendikten 7 ay sonra aldik:) ama hic gocunmadim simdi olsa yine öyle yaparim.

Ama askerligi varken evlenme!söz yap nişan yap ama evlenme saçma olur

Seviyorsan ona guveniyorsan seni asla uzmeye ecegine el ustunde tutacagina sana hep sadik kalacagina inaniyorsan susacaksin herseyi ile kabul edeceksin.. eminim oda 40 gun dugun yapmak ister ama ailesi ile arasi bozulacaksa okadarda baski yapma yada ucuz bi yer tutun.. tabiki parasizda hic birsey olmuyor ama sunuda bil ki saraylarda dugun yapsan ne fayda sevdig ve guvendigin kisi ile evlenenemiyeceksen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…