- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
- 248
- Konu Sahibi Benbirlaydii
-
Çok haklısınız ama Eşim in de elinden bişey gelmiyor.Kv ve kp 80 yaşında. Sürekli hastalar. Eşim de bırakıp gidemeyiz başka şehre diyor ama sen atanirsan kimse bişey diyemez diyor.Eşiniz başka ile tayin isteyemiyor mu? Her ne oluyorsa o karşı koyamıyorsa başka şehre gitseniz de sorun yaşarsınız.
Başka bölüm okuyacaksanız da atanmanız nereden baksanız 4 yıl. Sorununun özüne odaklanmanız faydanıza.
Ne sorun yaşıyorsunuz?Çok haklısınız ama Eşim in de elinden bişey gelmiyor.Kv ve kp 80 yaşında. Sürekli hastalar. Eşim de bırakıp gidemeyiz başka şehre diyor ama sen atanirsan kimse bişey diyemez diyor.
Hep onların evine gitmemizi istiyorlar. Çocuklarımla ilgili anlasamadigim nokta çok. Çocuklarımın yanında küfür vs etmeleri. Maddi olarak hep beklenti içinde olmaları vs vs. Çok şey var.Bi kaynım var onlar da sürekli gidip geliyorlar aynı bizim gibi ama ben bu durumu artik kaldıramıyorum bi an önce kendim için biseyler yapmak istiyorum.Ne sorun yaşıyorsunuz?
Yaşları bayağı varmış. Siz olmazsanız ilgilenecek biri var mı?
Çünkü bu durumda başka türlü kurtuluşumuz olmaz diyor. Biz başka ilde yaşarken hergun arayıp agliyorlardi kv felç geçirdi eşim uzakta diye. Şart koşmak değil aslında onun demek istediği beraber biseyler yapalım diyor. Bu arada eşim de kurumda yükselme sınavlarına hazirlaniyor onun işi de olursa başka ile gitme durumu olacak.Eşim in ailesiyle yakın oturuyoruz sürekli problem halindeyiz.Esim sırf onlara yakın olabilmek için başka ilde yaşıyorken tayinini yine onların olduğu şehire aldı. Şimdi de çok pişman. Bu yüzden çok problem yaşıyoruz. Eşim de bana tek seçenek olarak sen kpss ye iyi çalış atan ancak o zaman rahatlayabiliriz diyor.
Şu kısım değişik geldi bana
Eşiniz madem huzursuzluğun farkında neden size şart koşuyor ?
Anladım.Çünkü bu durumda başka türlü kurtuluşumuz olmaz diyor. Biz başka ilde yaşarken hergun arayıp agliyorlardi kv felç geçirdi eşim uzakta diye. Şart koşmak değil aslında onun demek istediği beraber biseyler yapalım diyor. Bu arada eşim de kurumda yükselme sınavlarına hazirlaniyor onun işi de olursa başka ile gitme durumu olacak.
Aöf bölümlerinde sadece 3 dersten muaf olunuyor,inkilap tarihi,ingilizce ve türk dili.Sınavlar okullarda yapılıyor yılda 4 kere ve bütünleme.Kizlar 2 çocuğum var biri 1, diğeri de 3 yaşına girecek. 27 yaşındayım. Tarih öğretmenliği mezunuyum. 4 yıl oldu üniversiteden mezun olalı. Mezun olduğum sene evlendim zaten.
Eşim in ailesiyle yakın oturuyoruz sürekli problem halindeyiz.Esim sırf onlara yakın olabilmek için başka ilde yaşıyorken tayinini yine onların olduğu şehire aldı. Şimdi de çok pişman. Bu yüzden çok problem yaşıyoruz. Eşim de bana tek seçenek olarak sen kpss ye iyi çalış atan ancak o zaman rahatlayabiliriz diyor.Ama bilen bilir bizim bölümde çok yüksek puan almak gerekiyor. Bende bu sene sıfırdan başlamayı düşünüyorum. Bu sırada da başka bir bölüm okumak istiyorum. Istanbul ünv uzaktan eğitim programında çocuk gelişimi lisans programı varmış, Bana sıcak geldi açıkçası.Sizce okumalı miyim? Çocuklarım için, kendim için biseyler yapmak istiyorum. Kendi bolumum olmazsa alternatif bir bolumum olmasını istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Daha önce istanbul ünv de açıktan okuyan var mi? Süreç nasıl ilerliyor? Sınavlar vs nasıl oluyor? Muafiyet oluyor mu ikinci ünv olarak okunduğunda? (Telefondan yazıyorum çok düzenli olmayabilir onun için k.bakmayin) Fikirleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler )
Ben şu yönden olaya baktım aslında. Kpss ye cok iyi çalışmam gerekecek ama bi yandan da elimde bir bölüm olsun diyorum. Yaşım geçmeden alternatifim olsun istedim.Kpss daha önce hiç hazırlamadım bu sene 68 aldım. Gerçekten ciddi bir ozveeri gerektiriyor.Hocam ben şunu demeye geldim, iki işi aynı anda yapmaya kalkarsanız pek sonuç alamazsınız. Sizin bölüm ciddi bir çalışma istiyor. Daha önce sınava girdiniz mi çalıştınız mı kaç puan aldınız mesela? Bunlar önemli. Temeliniz iyi mi? Sıfırdan bile başlasanız çok çalışarak KPSS'den iyi puan alabilirsiniz bence. Ama aklınıza çocuk gelişimi falan girmiş bir yandan onu okursanız disiplininiz bozulur. İyi düşünün kendinize güveniyorsanız ben olsam çok çalışır atanmaya bakardım.
Yeni bölüm okuyarak vakit kaybetmek yerine, sıkı bir şekilde KPSS çalışıp atanın derim....Kizlar 2 çocuğum var biri 1, diğeri de 3 yaşına girecek. 27 yaşındayım. Tarih öğretmenliği mezunuyum. 4 yıl oldu üniversiteden mezun olalı. Mezun olduğum sene evlendim zaten.
Eşim in ailesiyle yakın oturuyoruz sürekli problem halindeyiz.Esim sırf onlara yakın olabilmek için başka ilde yaşıyorken tayinini yine onların olduğu şehire aldı. Şimdi de çok pişman. Bu yüzden çok problem yaşıyoruz. Eşim de bana tek seçenek olarak sen kpss ye iyi çalış atan ancak o zaman rahatlayabiliriz diyor.Ama bilen bilir bizim bölümde çok yüksek puan almak gerekiyor. Bende bu sene sıfırdan başlamayı düşünüyorum. Bu sırada da başka bir bölüm okumak istiyorum. Istanbul ünv uzaktan eğitim programında çocuk gelişimi lisans programı varmış, Bana sıcak geldi açıkçası.Sizce okumalı miyim? Çocuklarım için, kendim için biseyler yapmak istiyorum. Kendi bolumum olmazsa alternatif bir bolumum olmasını istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Daha önce istanbul ünv de açıktan okuyan var mi? Süreç nasıl ilerliyor? Sınavlar vs nasıl oluyor? Muafiyet oluyor mu ikinci ünv olarak okunduğunda? (Telefondan yazıyorum çok düzenli olmayabilir onun için k.bakmayin) Fikirleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler )
Anadolu unv ni biliyorum da istanbul unv icin de gecerli mi bu muafiyet? Bide okursam formasyonum bu bölümde dr gecerli olacak mi?Aöf bölümlerinde sadece 3 dersten muaf olunuyor,inkilap tarihi,ingilizce ve türk dili.Sınavlar okullarda yapılıyor yılda 4 kere ve bütünleme.
Siz atandiniz mi peki?Yeni bölüm okuyarak vakit kaybetmek yerine, sıkı bir şekilde KPSS çalışıp atanın derim....
Benimde bölümümden yılda 100 kişi bile zor ataniyordu, imkansiz değil yani....
Aöf bölümlerinde aynı hep,formasyon olayını bilmiyorum.Anadolu unv ni biliyorum da istanbul unv icin de gecerli mi bu muafiyet? Bide okursam formasyonum bu bölümde dr gecerli olacak mi?
Ben şu yönden olaya baktım aslında. Kpss ye cok iyi çalışmam gerekecek ama bi yandan da elimde bir bölüm olsun diyorum. Yaşım geçmeden alternatifim olsun istedim.Kpss daha önce hiç hazırlamadım bu sene 68 aldım. Gerçekten ciddi bir ozveeri gerektiriyor.
alternatif olsun isteğiniz normal ama o bölümü bitirince okul öncesine tamamlamak için DGS'ye gireceksiniz kazanırsanız yine (saydırdığınız eğitim dersleri olsa da) bir müddet okuyup mezun olunca karşınıza KPSS çıkacak. Özel sektörde çalışma imkanı okul öncesinde tarihe göre daha olası derseniz haklısınız ama değer mi zamanınıza bence değmez. Yine de siz bilirsiniz. Umarım en doğru kararı verirsiniz.Ben şu yönden olaya baktım aslında. Kpss ye cok iyi çalışmam gerekecek ama bi yandan da elimde bir bölüm olsun diyorum. Yaşım geçmeden alternatifim olsun istedim.Kpss daha önce hiç hazırlamadım bu sene 68 aldım. Gerçekten ciddi bir ozveeri gerektiriyor.
Evet, atandim...2 küçük kızımla, devlet memuru olarak 8-5 çalışırken yeniden KPSS hazirlanip, öğretmenliğe atandim...Siz atandiniz mi peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?