Birinci evlilikten kalan çeyiz

Ayrıca söylemeyin kimseye kim nerden bilecek. Bende sizin gibi takıntılıyım gerçi. Ama soran olursa da eski evliliğimden demezsiniz olur biter. Sizi rahatsız etmiyorsa kimseyi ilgilendirmez. Parasını siz verip almışsınız sonuçta. Siz beğenmişsiniz. Sizin zevkinizi yansıtıyor.

Koy tabi neden ayip olsun. Senin paranla alinmiş senin esyan. Hicbir şey olmaz. Boşuna masrafa girme.

Tencere tabaksa ve hiç kullanılmadı ise tabi ki kullanın yemişim hayalini de kırıklığını da. Ama kullanılmış eşyaları ben olsam yeni hayatımda kullanmazdım, ben evden kişisel eşyalarımı ve çeyizimi (tabak çanak) alıp çıkmıştım şu anda halen onları kullanıyorum. Ama kısmet olur da yeni bir evlilik yaparsam yenilerini alırım muhtemelen.

Ama benim dediğim tabak çanak vs zaten ucuz şeyler, pahalı parçalarınızı kullanın tabi ki israf etmeye gerek yok

Eşyaya bu kadar anlam yüklemeye gerek yok. Ben olsam kullanırdım, hiçbirini atmazdım. Çünkü artık her şey çok pahalı, neden satıp da paranın değerini düşüreceksiniz ki? Şu dönemde alışveriş yapmak zaten sıkıntılı, hazır fırsatınız var kullanın.
Gelinlik, alyans gibi manevi değeri olmayan şeyler haricinde ne varsa kullanırdım ben olsam.

1000€ tencere takımı atılır mı hiç? Ay kullanın ne olacak ki yazık olur ben kıyamam

sizin için tencere sadece tencereyse kullanın ama duygusal olarak eskiyi hatırlıcaksanız hiç kullanmayın, yuvanızı olumsuz etkilemesin.ben olsam kullanırdım, bana bişi hatırlatmazdı ama sizi bilemem
EDIT:AYRICA MÜSRİFLİK GÜNAHTIR

Kullan gitsin birsey olmaz

Ben kullanırdım gibi geliyor ancak bana kötü anılar hatırlatacaksa hemen yok ederdim zaten. Bir süredir sizde olduğuna göre kötü anıları yok demektir bence kullanın kimsenin bilmesine de gerek yok. En fazla müstakbel eşiniz bilir. Onun düşünceleri de önemli.

Ben ya evlenene kadar bulunduğum evde açar kullanırdım ya da hayrına birilerine verirdim.
Başka bir yuva için aldığım eşyalardan bir çöpü bile yeni hayatıma taşımak istemezdim.
Aynı şekilde eşimin de eski ilişkilerinden kalma eşyalarını istemem çünkü.

İkinci evliliğimi 2 ay önce yaptım ve çeyizime diye alıp ya heves edip kullanamadığım ya da çok az kullandığım sizin gibi çok para verip aldığım her şeyi de kullanıyorum.
Sonuçta ben emek edip parasını biriktirip helal paramla aldım. Zaten erkek tarafına ait olan her şeyi fazlasıyla vermiştim.
Hiç vicdan azabı duymuyorum, sizde duymayın

Parasini odedigin sifir olan ya da sifir gorunumlu herseyi kullan ,
Kimseye de anlatma ,laf olmasin

Evleneceğin kişi ilk evliliğini mi yapıyor?
Yoksa kimse daha önce evlenip ayrıldığını bilmiyor mu ki anlarlar laf ederler diye düşündün?

Önceki eşinin parasıyla alınmamış her şeyi gönül rahatlığıyla kullan derim. 4.5 yıl oluyor evleneli, açılmamış tonla eşyam var. Niye atsın ki insan kullanmadığı şeyi?

Ne kadar evli kaldın bilmiyorum ama tencere tava dediğin şey öyle hemen eskiyen şeyler değil. Kullanıldığı bariz belli olan parçaları çıkarır, diğerlerini çatır çatır kullanırım yerinde olsam. Birisi de sorarsa çok anlatmazsın eski diye, anlayan da olursa saklamaya lüzum yok ayıp değil günah değil.

Manevi değeri olan şeyler olsa kullanmayın diyeceğim de tencere tava tabi ki kullanın o kadar para vermişsiniz bi daha niye masraf edesiniz.

Ilk evliligi ama herkes biliyor benim ikinci oldugunu cok evli kalmadim yani tencerelerde eskimedi. Ama iste dusunmustum hani bazen ceyize bakmaya geliyorlarmis ya bilmiyorum sevgilimin ailesinin oyle adeti varmi yokmu. Ama hani gorurler sorarlarsa ayip olurmu diye dusundum. Ama sonucta ben kendi paramla aldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…