Birisi size hep dese

manzarlet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
669
194
53
Arkadaşlar yakın bir arkadaşınız size hep intihar edicem diye mesajlar atsa nasıl cevap verebilirsiniz. İlk kez değil yani hep oluyorsa ve yardım etmeye çalışıyorsunuz ama yol yok farklı şehirlerdeyiz ve ben de öğrenciyim. Maddi olarak sıkıntıdalar ve psikolojisi biraz bozuk. Ne yapardınız biraz taktik verirmisiniz ne diyeceğimi bilemiyorum artık aklıma gelmiyor, elimden geldiği kadar uzaktan yardım etmeye çalışıyorum maddi manevi ama artık bazı şeyler de elimden gelmiyor..

Bu yönde girişimi oldu mu hiç?
Bir de sadece sizinle mi paylaşıyor bunu, biliyor musunuz?

Tanıdığın kardeşleri falan varmı onlara söylesen bu durumu? Benim tanıdığımın Bi arkadası vardı, aynı böyle sürekli intihar edeceğim, ben intihar etmeye gidiyorum falan derdi sürekli. En sonunda bu tanıdığım kişi kendisine bişey yapacak korkusuyla şuan x intihar etmeye gidiyor onu durdurun diye ablasına mesaj atmış. Oda yok biz birlikteyiz gayette Mutlu kardeşim, ne intiharı demiş! Senin arkadasında öyle demiyorum ama bazı insanlar sırf dikkat çekmek icin yapıyorlar bunu. Ciddi oldugunu anca sürekli yakınında olan birine sorarak anlayabilirsin

Bu yönde girişimi oldu mu hiç?
Bir de sadece sizinle mi paylaşıyor bunu, biliyor musunuz?
anlattığına göre olmuş ve hala devam ediyor kendine zarar veriyor. Bir tek benle mi paylaşıyor bilemiyorum orasını, okulundaki rehberlikle konuştuğunu biliyorum.

kardeşleriyle birlikte kalmıyor ve kardeşleri de zaten çok küçük

kardeşleriyle birlikte kalmıyor ve kardeşleri de zaten çok küçük
O zaman sürekli birlikte takıldığı Seninde tanıdığın kuzeni arkadası vs yokmu? En son olmadı ailesine haber verirdim ben olsam. Sonunda kendine bişey yapmasa belki seninle arası bozulur ailesine söylediğin icin, bişey yaparsada en azından vicdanın rahat olur, yoksa ciddiyse ve gercekten bişey olurda ömür boyu vicdan azabı çekersin.

Ben olabildiğince alttan alıyorum bana bile şuan da kötü davranıyor istifimi bozmuyorum çünkü biliyorum psikolojisi bozuk, aileme söylersen bana daha çok kızarlar işler daha kötüye gider dedi, bilmiyorum ya aklım çok karışık

Bazen sirf dikkat cekmek icin de yapilan bi davranis olabiliyor :/
Eski bi arkadasin bana " kanserim ,dr yakinda olcegimi soyledi , aileme soylemedim uzulmesinler sana anlatiyorum " deyip aylarca psikolojimin bozulmasina sebep oldugunu hatirliyorum....
dogrulugunu kestirip tepkilerinizi ona gpre ayarlayin bence ve en onemlisi bi psikologa gitmesi yonunde tavsiyede bulunun.....

Intihar edicem diye mesaj atip insanin psikolojisini bulandirmak niyeyse.Yapacak insan zaten yapar dikkat cekmeye calisiyo olabilir.Yardim edemezsin ki zaten uzaktasin.Ki yardim almak istese yakinindaki insanlara soyler.Ailesine haber ver sen ugrasma.

Ailesine söyle, en kötü seninle arası bozulur en azından vicdanı rahat olsun. Vicdan insanın en yakın arkadaşıdır unutma. Yerinde olsam öyle yapardım

yav cidden hergün mesaj atıyor neredeyse konu sadece onun sıkıntıları, benim de sıkıntılarıma sıkıntı katıyor onun yüzünden psikolojim bozuldu resmen..

düşünmedim değil ama bu durumda ne denir ki ona karşı, okul rehberliği psikiyatra yönlendirmiş babası gitmesine izin vermemiş

yav cidden hergün mesaj atıyor neredeyse konu sadece onun sıkıntıları, benim de sıkıntılarıma sıkıntı katıyor onun yüzünden psikolojim bozuldu resmen..
Belki bana kizacaksiniz ama 'ay tirnagim kirildi hayattan biktim,vay ailemle anlasamiyorum intihar edicem,yok sevgilimden ayrildim nasil yasarim.'Bunlar bana o kadar sacma geliyo ki.Direk ara anasini babasini anlat durumu.Is senden ciksin.Ailemle aram bozulur diye yerini yapmis iste sen arama diye.Intihar edecek insan bi dk durmaz eder.Arkadaslarina durum bildirisi yapmaz.Ilgi istiyo belliki.

Daha ne kadar başını ağrıtacaksın onun sıkıntılarıyla? Ben yorulurum valla dinle dinle nereye kadar? Ee nasıl intihar etmeyi düşünüyorsun de bakalım gerçekten düşünmüş mü anlarsın...

haklısınız ya ama işte insan napacağını bilmeyince böyle durumlar ortaya çıkıyor, intihar önemli bir konu bunun vebalini alamam

haklısınız ya ama işte insan napacağını bilmeyince böyle durumlar ortaya çıkıyor, intihar önemli bir konu bunun vebalini alamam
Vebal almak istemiyorsan ailesini arayacaksin.Senin de psikolojin bozuluyo arkadasin yuzunden bu da vebal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…