Biriyle görüşmeye başladım ama çocuk için geç mi?

Annem en kücügümüzü 38 yaşında doğurdu. 43 yaşında bebegibolan bir tanıdığım da var. Olur inşallah Allah gönlünüze göre versin :)

Benim anne babamla aramda hatrı sayılır bi yaş farkım var. Belli bi yaşa kadar bu hiç gözüme gelmedi çünkü kafa yapısı olarak uyuştuğum bir babam vardı. Annemi de sorun etmezdim anlaşamadığımız için yani bu durumu onun yaşına bağlamazdım. Ne zaman büyüdüm kardeşlerim birer birer yuvadan uçtular ve annem babam yaş aldı aramıza uçurumlar girdi. Her zaman basımın üstünde yerleri var Allah uzun uzun ömür versin ama daha yuvamı kurmadan beni kurtaracak bi meslek edinmeden onların hayat enerjilerini kaybetmesi bana büyük oranda yalnızlık hissettirdi. Kendimi bildim bileli onları kaybetme korkusu yaşadım. Kardeşlerimin zamanında gençtiler şimdi yaşlılar ve benim hayatımda önemi olan günlerde o kadar da aktif olamayacakları için gerçekten çok çok çok üzülüyorum. Özür dilerim ama İnsanların belli bi yaşa geldikten sonra hele ki halihazırda evlatları varken 40-45 yaşlarında yeniden anne baba olma hevesleri bana aşırı bencilce geliyo. 36 yaş genç bir yaş ve ilk bebeğiniz olacağı için bi an önce hayırlı bi şekilde kucağınıza almanızı diliyorum. Büyük konuşmak asla istemiyorum ama o 40 yaşımdan sonra anne olmak istemezdim çünkü ailemle aramda çok yaş farkı olmasının dezavantajlarını sonuna kadar yaşıyorum.

Bu kaygının içinize dolmasına izin vermeyin ki karşınızdaki kişi hissetmesin. Eğer kaba bi adamsa yaşı geçiyor bana çocuk verebilecek mi diye o iğrenç erkek küstahlığına girer. Nazik biriyse de sevgi aşk önemli değil sadece evlenip anne olmak istiyor diye soğur. Bir erkek burada konu açıp görüştüğüm kadın şu yaşta çocuk yapabilir mi dese elimizde sopayla kovalardık, siz bari kendinize yapmayın bu kuluçka makinesi muamelesini. 20 yaşında evlenirsiniz çocuğunuz olmayabilir 45 te evlenirsiniz çocuğunuz olabilir bunlar eşit olasılıklar. Ayrıca çocuk yapmadan da mutlu olunuyor ve doğurmadan da ebeveyn olunabiliyor

Eltim 37 de evlendi 39 da çocuğu oldu. Komsum ile aynı ayda evlenmiştik o da 36 yaşında idi 2.ayında hamile kaldı. Bence çocuk düşünmeyi sonraya bırakın şimdi sevmeye sevilmeye bakın.

Daha yüzyüze bile görüşmediğiniz insanla cocuk için geç mi demek nasıl bi mantık anlayan var mı? Yani aday olunca mı cocuk için geç oldu, aday hiç olmasa ne olacaktı?

34 yaşında evlendim, biraz bekledik, denemeye başladıktan 2 ay sonra hamile kaldım
aynı yıl benden 5 yaş büyük arkadaşım da 40 yaşında doğum yaptı hem de tüp bebeksiz.
Tamamen nasip kısmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…