Birkaç derdimi paylaşmak istiyorum.

akaiabe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
262
107
63
İstanbul
Merhabalar. Bir süredir forumu takip ediyorum ancak bu açtığım ilk başlık. Sizler ile ilişkim ve hayatım hakkında bir iki ufak derdimi paylaşmak istedim. Amacım dertleşmek, gibi bir şey sanırım.

Öncelikle kısa bir özet geçeyim; 3 aylık bir ilişkim var. Bundan 3.5 ay kadar öncesinde 3.5 yıllık ilişkimi bitirdim. Yani tahmin ettiğiniz gibi uzun süreli ilişkimin bitmesiyle yeni ilişkimin başlaması arasında 1-2 hafta kadar bir süre var. Zaten uzun ilişkimi de bitirmemin nedeni benim başka birine karşı hisler beslediğimi fark etmemdi. (demek değildir ki uzun ilişkim mükemmeldi, hayır iletişimsizlik ve onun bir kontrol canavarına dönüşmesi gibi sorunlarımız vardı.) Şans o ya, o da benim için benzer düşünüyormuş ve ben ayrıldıktan kısa bir süre sonra bir ilişkiye başladık.

Eski erkek arkadaşımla haftada 1-2 kere kendi evimde görüşürdük. Daha fazlasını istemezdim. Sıkılırdım. Ancak az zaman geçmesine rağmen bu yeni erkek arkadaşımdan ayrılamıyorum! 2.5 haftadır yanında, onun evinde kalıyorum. Kendi evime gitmek istemiyorum ki bunun sebeplerinden biri de burda çok rahat olmam/olmamız ve ev arkadaşlarımın çok fazla misafiri geldiği için artık o kalabalık ve gürültüyü çekememem. Ancak iki sorunum var bu konuda;

1) Okulum karşıda olduğu için üşenip gitmememezlik yapabiliyorum.

2) Erkek arkadaşımla çok fazla dip dibe olup onu sıkmaktan korkuyorum. Gerçi o da benim burda olmamdan oldukça memnun görünüyor ama, bilemiyorum işte.

Bu eve gitmek istememe huyumu nasıl yenebilirim? Ev arkadaşlarıma misafir sınırı koymak istemiyorum çünkü benim de eskiden çok misafirim geliyordu ve vize/final zamanlarımız hariç bir kısıtlamamız yoktu.

Diğer problemim ise iş, okul, yurt, lise arkadaşlarım Türkiye'nin dört bir tarafına dağıldılar. Eski erkek arkadaşımla ortak olan grubumuz ise ayrılmamız ile ikiye bölündü gibi bir şey. Arkadaşsız kalmadım ama dışarı çıkıp buluşacak insanlarım çok azaldı. Erkek arkadaşım kendi arkadaşlarıyla falan çıkınca gereksiz kıskançlıklar yapmaya başladım.

Bu arada not: 2-3 alttan dersim var. Şuan çalışmıyorum geçtiğimiz senelerde çalışıp biriktirdiğim paradan yiyiyorum.

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

3 ayda sevgilinin evine yerleştin bi de onu sıkmaktan korkuyosun

sorun ne anlamadim?
okulunu ihmal etme ,useniyorum diyorsun,kendi evinde kalican ozaman!
her erkek arkadasinin evinde yasama huyunda cok iyi degil,daha sonra ki yillar cok pisman olursun.
hem daha 3aylik bi iliskide ne cabuk evde kalmalar basliyor,
ask ne kadar yerlere inmis YA Rab/
!
biz esimle 4.ay el ele tutusmustuk ilk defa.
ama karakter meselesi tabii.

Son düzenleme:

ay çok afedersiniz ama yeni bi sevgili bulunca yeni gelinin şeye sarıldığı gibi sarılıyorsunuz sonra dert yanıyorsunuz

ne demek 2.5 hafta evinde kalmak yahu ben olsam acaba sıkıntı veriyor muyum diye düşünürüm sonuçta siz kaldıkça yüzünüze karşı git diyemez, okula gitmemek, dersleri ihmal etmek falan çok ilginç üstelik alttan 2-3 dersiniz varken :44:

umarım bu hevesle devam ettiğiniz ilişki ilerde yüzünüzü güldürür :)) sonuçta aşk ilerde notlarınızı da paranızı da gelip elinize tutuşturmuyor ..

Son düzenleme:
huhahahahhhhh cok yasa
nasil bi laf o hahah cukkkkkkk oldu

cnm parttime iş bulabilirsn yada sınavlar var yds kpss fılan onlara hazırlanıyorsan onlara calıs aklını ondan azcık uzak tutmaya bak sonra cocuga sararsn sıkarsın bogarsın onu. yada spora baslayabilirsn. spor ınsanı mutlu edıyor . guven gelıyor ınsana

Farklı sosyoekonomik altyapılardan geldiğimiz oldukça bariz: Bu sebeple kendi tabularınızla değil benim hayat görüşüme uygun ve hakaret içermeyen cevap verirseniz oldukça sevinirim.
Kendi evimde kalmak istiyorum zaten. Kendi evimi nasıl daha çekilebilir kılabilirim diye soruyorum. :)

Evet. Kendi evimi daha çekilebilir kılmak için çözümler arıyorum.

ev arkadaşlarınızla görüşün konuşun olmadı başka eve çıkın bizde sıkıntılar çektik öğrenciyken ama çözüm bu şekil olmamalı bence , çok hızlı yaşıyorsunuz

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Daha önce part time işte de, kendi işimde de çalıştım. Dediğim gibi alttan 2-3 dersim var bu sene onları da verebilmek için birikmiş paramdan harcıyorum.

Haftada iki kere yüzmeye gidiyorum ancak orada da arkadaş edinemedim.

Vizelerim başladığında doğal olarak aklımı ona veremeyeceğim. Ancak kendi evimden o kadar soğudum ki evimde de odaklanabileceğimi sanmıyorum. Sanırım bana kütüphanelerin yolu gözüktü. :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

güldüm ya ilk defa duyuyorum bu lafı

ben dogma buyume Almanyanin gobegindeyim. Asil sorun kendini bilmektir. Turkiye gibi cok tabulu yasakli bir ulkede buyumememe ragmen kisiligim boyle. Edep sosyal/ekonomi ye bakmiyor. neyse
kendi evinizi nasil cekilebilir hale getirebilirim diyorsaniz tek cozum
farkli bir eve cikmak yeni arkadaslarla
baska cozum yok gibi gorunuyor.

Haklısınız aslında. Ancak bu durum daha önce hiç başıma gelmemişti. Daha önceleri ben sıkılırdım, istemezdim. İlişkinin başlarında bile böyleydi. Ama bu adamda şeytan tüyü var herhalde.

İş/para konusunda bir sakıncam yok aslında. Sağlam bir lisans kolundayım. İstanbuldaki en büyük, en önemli hastahanelerde çalıştım. Mezun olduğunda çağıran bir çol hocam var. :) Öğrenciliğin keyfini ve hayatın tadını çıkarmak adına okulumu uzatmaya ben karar verdim.

ev arkadaşlarınızla görüşün konuşun olmadı başka eve çıkın bizde sıkıntılar çektik öğrenciyken ama çözüm bu şekil olmamalı bence , çok hızlı yaşıyorsunuz

Problem ev arkadaşlarım değil aslında. Onları seviyorum, onlarla bir sorunum yok. Ancak artık kafam kalabalığı kaldıramaz oldu. İstanbuldaki evler de malumunuz sıkışık tıkışık minicik odalar falan. Ekonomik özgürlüğüm var ancak tek başıma eve çıkabilecek kadar yok.

Mesela bir ara içim daraldığı için odamı baştan aşağıya boyamıştım. :) Odamda, evimde beni rahatlatabilecek değişiklik önerileriniz varsa seve seve dinlerim. :)

bu arada yanlış anlaşılmak da istemem toplum ahlakı açısından bakarak yanıt vermedim konunuza. yok kıskançlığıydı, bir de evli gibi her akşam aynı surat, hani bu sevgiliniz tamam sizi çok seven bi insan da olsa onun alanındasınız 2.5 haftadır ve bi yerden sonra sıkıntı verecektir diye düşünüyorum ayrıc şuncacık sürede bu kadar da aşina olmasın size. benim evime 1-2 derece akrabalarım, en yakın arkadaşlarım geliyor da 4. gün gözlerine bakıyorum ne zaman gidecekler diye, ve gördüğüm kadarıyla bu bir çok insan için böyle. henüz çok da yeni. umarım rayına oturur

Sizin edep ve karakter anlayışınız benimkisiyle uyuşmuyor bu bariz. Ancak ben nasıl sizin karakteriniz veya edebiniz hakkında yorumda bulunma hakkına sahip değilsem, siz de benimkisi hakkında bu ayrıcalığa sahip değilsiniz. Size kendimi şöyle örnek vererek nasıl ne kadar değişik altyapılardan gelmiş olabileceğimizi açıklayayım. Ben paganım.

Tavsiyeniz için teşekkürler ancak şu vakitte malesef şuan farklı bir eve çıkmam mümkün değil.

Teşekkür ederim. :) Evlerimiz uzak olduğu için ben gelince benim dönmem, o gelince onun dönmesi zorlaşıyor. Ben bu sefer biraz abarttım ancak sanırım. :) İyi dilekleriniz için sağolun.

neyse tartismayalim haklisiniz herkesin kendi hayati.

Yurda sicak bakiyormusun?

neyse tartismayalim haklisiniz herkesin kendi hayati.

Yurda sicak bakiyormusun?

3 sene yurtta kaldım. Çok güzel arkadaşlıklar edindim orda ama aynı evi 3 kişiyle paylaşırken bunalıyorum aynı odayı paylaşamam sanırım.

Özel yurtları araştırmıştım bir ara, tek kişilik odaya çıkmaya bin lira para falan aylık. 1+1 eve çıkmakla aynı hesaba geliyor sanırım. Daha uygun cemaat yurtları var ama... Oralara uyum sağlayabileceğimi zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…