Birlikte hamilelik bekleyelim mi???

• Konu Sahibi Konu Sahibi 38s
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ben kırıkkaleliyim de eşim denizlili onlardan öğrendim :) sürekli bu şekilde konusupdurula ben önceden anlamayıpbbardım hindi aklım eripduru :)
sende çok güzel konusuosun sende mi eğelisin bebeğimm

manisalıyım canım ben...ama ahtopot gibi bi ayağım izmirde bir ayağım aydında bir ayağım manisada bir ayağım da dede memleketi balıkesirdeydi hep(gerçi genelde tatil köylerinde)... :) anlayacağın tam egeliyim :) ondan sevinipdurdum ya memleketlimi buluveedim dedim pek bi hoş oldum gaari :) gerçi konuşmalar ilden ile baya fark ediyo

ben kırıkkaleliyim de eşim denizlili onlardan öğrendim :) sürekli bu şekilde konusupdurula ben önceden anlamayıpbbardım hindi aklım eripduru :)

kız sen hani kayseriliydin

Canımcım Hoşgeldin nasılsın ?iyi dileklerin için teşekkür ederim inşallah hepberaber bebeklerimizle göreceğiz ö ğüzel günleri:)) çok mu tuzlu yiyorsun bu aralar yada romantizmler bir rahatsızlığın yok dimi ? Olcak diye birşey yok tabi de ben sağlıkçı olarak düşünüp su tutulması sebeplerini yazıyorum sen bana aldırma:)))

ohoo sen bayagı eğeliymişsin kuzummm bende çok sevindim kıs birbirimizden şive öğreniriz işte evet şivi aynı gibi olsa çok çok farklı gonusupdurula ben hemen kaptım annemle filan konusuyorum anlamıyolar nişlebban filan diyorum suratıma bakıolar öyle

Sen yarın sabahtan git güzel kanını ver bence idrarla vakit kaybetme o kadar yoğunsan.sonrada işini gücünü yapar bitirir sonucu alıııııırrrr gelir bize güzel haberi verirsin)))

ege şivesi sözlüğü var tam komedi...şiddetle tavsiye ederim daha yeni açıldı kullanıcılar da ekliyo yeni kelimeler ama öyle böyle değil...D'yi bitirdim ama oraya gelene kadar gülmekten öldüm...googleda yazınca falan çıkar herhalde..egeli olmayan arkadaşlara da öneririm ata demirer'in çanakkale ağzından hatırlayanlar olucaktır...ha bu arada çanakkalede de var bir ayağım :)

kız sen hani kayseriliydin
17 senedir kayseride yasadık ailem hala ordalar bebeğim.... ben küçükken babam iş dolayısıyla kayseriye tasındık ama ben nüfüsta kırkkaleliyim babam annem oralılar hatta ben sana dedim ki kayserili sayılırm artık orada büyüdüm demiştim ... ben kayseride büyüdüm

Son düzenleme:
ben eşimin memleketinde bi şey garibime gitti biz mesela oturuyorum diyoruz onlarda oturupduruN diyolar m harfini n olarak kullanıolar eber gel diolar gımıcık vs. alışana kadar bayagı afalladım eşime diodum tercume et yoksa anlamıyorum diye bide işin garibi çok hızlı konusuyolar sen her şiveyi biliyosundur o zman

kızzz annemlerr 5 yıldır kırıkkalede oturuyor =)) neresindensin sen =)

şimdi anladım canımmm

Sen yarın sabahtan git güzel kanını ver bence idrarla vakit kaybetme o kadar yoğunsan.sonrada işini gücünü yapar bitirir sonucu alıııııırrrr gelir bize güzel haberi verirsin)))

tamam yarın kesin kana gidcem hadi bakalım inş. pozitiftir sonuç değilse kendimi yerlere vururum bu sefer geçikmesin arkadas içimde bişey yoksa çok sinirleniyorum yha

kızzz annemlerr 5 yıldır kırıkkalede oturuyor =)) neresindensin sen =)
canım şöyle anlatayım ben karamandayım annemler kayseride fakat benim ailem kırıkkaleliler...

ben yeni mahallede doğmusum... ama ananemler merkezdeler kızılkanatın arkasında oturuolar babannemgilde çarşamba pazarının ordalar.. kırkkaleye gittysen bilirsin buraları ... 2 ay önce kırıkkaledeydik eşimle hatta az çok gelişmiş küçücük bi yer zaten

yok öyle anlaşılmasın..mesela manisanın tek bir ilçesinin köyünden köyüne bile fark ediyo...o köyden gelen bu köyde konuşana bakakalıyo tıpkı senin eşinin memleketinde olduğun gibi.. mesela senin bu yazdıkların benim bildiğim yörelerde kullanılmaz.ebergel ve gımıcık ne bilmiyorum..bu N ile bitme meselesine gelince. ağzı kapatıp açmak zor geldiği için M'ye en yakın harf de N olduğu için deniyor bence ama oturup duruyorum'un kısaltması aslında basite indirgemeye çalışıyorlar.mesela R harfi de pek kullanılmaz...onu kullanacağıma önceki sesliyi uzatırım anlar karşımdaki mantığı mıdır nedir ama tutuyo yani

tamam yarın kesin kana gidcem hadi bakalım inş. pozitiftir sonuç değilse kendimi yerlere vururum bu sefer geçikmesin arkadas içimde bişey yoksa çok sinirleniyorum yha

Dettt ağzına acı biber sürerim isyan yok isyan yokkk!! Herşeyin hayırlısı bebeğim)

ayh evet ya R harfini kullanmıyolar ne garip yha denizli serinhisarlı eşim tarfı... acıpayam dan misafir geldi o daha da garip konuştu değişiyomus demekki... daha neler diyolar yha bazen diyorum kürtmüsünüz siz diyorum gülüo eşim :26:
yemek pişti yalım diolar ( yalım galiba demek miş)
gımıcık kesiver ( gımıcık az demekmiş)
eber gel ( eber götür gel demekmiş ) baska bi dil gibi yha eşime de ırmızan diyolar

tabi canım biliyorum kırıkkaleyi geçen yaz evlendim amasyadayım şuanda annemler hala kırıkkaledeler

Kıssa benim hayatımdan hatırladığım 2 senem elmadağı inince Kırıkkale'ye giderken ırmak kasabası var ana yol üstünde jandarması sağlık ocağı orada geçti farklıdır benim için orası:)))

Dettt ağzına acı biber sürerim isyan yok isyan yokkk!! Herşeyin hayırlısı bebeğim)
yok bebeğimm allah kalbimi biliyo isyan etmiyorum ama çok üzülüyorum yha .. eşim de kafayı takmıs durumda bu ara o da üzülüyo ben iyice yıkılıyorum tövbe haşa isyan yok bende

dedğin yeri biliyorum canım ama kırıkkaleden uzak bi yer ben hep merkeze gittim ... güzeldir her yeri ama gelişmemiş küçük ya :)

sizinkilerin kullandıklarını bizimkilere çevircek olursak
eber gel : götüüüveee gel
gımıcık : gıdım,gılliicik
yalım zaten değişmez yalım
nolcak benim babama da üsen diyo millet... sadece 4 harf :) halbuki hüseyin babamın adı
senin eşin de tam adını bulmuş ayrıca.ırmazan,ircep,yonis(yunus) zor isimlerdir :)
ıscak,badılcan,domata sebze olarak takip eder bu listeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…