- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 923
Anlamadım ben :26::26::26:
meracım sende hormon tahlılı yaptıysan östrojen ve progesteronu doktorun istemesi lazım en önemli hormonlar bunlar dogurganlık bunlara göre belli oluyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anlamadım ben :26::26::26:
cokta bilgi sahibi olmamakla birlikte,senın degerın faliküler faz dönemınde gözüküyo yanı yumurta hücrelerinin gelişmeye başladıgı dönem diye biliyorum ,dur ben sana bir yazı bulayım tedaylı onu paylaşayım
ayy sor sor hiç usanmadan cevap veririm ben
aynı dönem hamiş oluruz da inşallahh birbirimize bol bol sorarız..yani aynı dönem dediğim sen 10 gün sonra öğrenirsin ben de 2sinde![]()
canım ben bu olayı biliyorum ki. benim aklımı karıştıran şey adetin 3. günü yapılan testte progesteron 0.28 çıktı. herkes 21. gün yaptırıyo bu testi ve yüksek çıkıyo 20lerde falan.benimki anormalmi acabaa :26:Foliküler Faz
Foliküler faz adet kanamasının ilk günü ile başlar. Bu dönem boyunca salgılanan östrojen hormonu ile rahim iç zarı büyüyerek kalınlaşır. Daha sonra salgılanan östrojen hormonunun belirli bir düzeyi bulması ile yumurtlama gerçekleşir ve bu dönem sona erer.
Foliküler faz denmesinin nedeni bu dönemde yumurta hücresinin yani folikülün gelişmesidir. Foliküler fazın ne kadar süreceği kadından kadına değişmekle birlikte yaklaşık olarak 28 günlük bir periyotta 14 gün sürmektedir.
Foliküler fazın başlangıcında adet kanaması devam etmektedir. Adet kanaması ile geçen aydan kalan rahim iç zarı atılırken aynı anda yeni rahim içi zarı yapılanmaktadır.
Adet kanaması bir kadında ortalama olarak 3-7 gün sürmektedir. Adet kanı, kanaması çok şiddetli olmadıkça pıhtılaşmaz. Pıhtılaşmanın görülmesi kanamanın çok olduğunun ifadesidir.
Foliküler fazın sonunda kandaki östrojen hormonu belirli bir düzeyin üzerine ulaşır. Bu aşamada beyindeki hipofiz bezinden salgılanan LH hormonu (Luteinizan Hormon) ani bir çıkış yaparak gelişmiş olan yumurtanın çatlayıp atılmasına neden olur (ovulasyon olayı). Atılan yumurta tüpler tarafından tutularak rahim içine gönderilir.
alıntı... akrilcim umarım cevap verır bu yazı sana
tamam canım iyi olur. ben doktora gitiim dedim ki bi senedir çocuğum olmuyoaslında bi aydır olmuyo yeni başladık denemelere. bi sene demeyince ilgilenmiyolar diye öyle dedim. oda ultrasonla baktı herşey normal dedi. hormon testi istedi. bide adetin 5. günü kullanmaya başlıycakmışım klomenn verdi. 5 gün sonra gel dedi. acaba kullansammı kullanmasammı diye araştırıken hormonu öğrendim. kafam karıştı. ben kullanmıycaktım normalde klomeni. daha yeni başladık denemeye diye :26::26:
yok canım görmedi henüz :26::26: ben doktorun dediklerini yapsam iyi olacak. galiba yumurtlama sorunu var bende![]()
bıktırana kadar sorarım bak ondan sonra da sen topiğe gelmiyor muşsun sıla yine soracak die![]()
ama akril hata yapmışın be canım bekleseydın bıraz daha hemen olacak dıye bir şey yok kı vücüdun belli süre korunmaya alısmıs ,yeni döneme alısana kadar zaman gececek problem yoksa ilaç kullanma zamana bırak bana göre bak böyle kafanı karıstırıyosun olacagı varsada olmayacak
başka türlü hormon testi yapmıyolar kiii. o yüzden öyle dedim. :26::26:
Keşke açık açık deseydin zaman kaybetmek istemiyorum diye :44::44::44: Şimdi iyice karıştı ilaç kullansan olmaz kullanmasan olmaz ne biliim bence başka bir doktora göster ona de testlerimi yaptırdım yeni çalışmaya başladım ama die
inşallah canım hep olumsuz düşünmeye başladım son zamanlarda çok canımı sıkıyor bu durumallah beterınden korusun ve geçmiş olsun..
varsın 3 ay sonra olsun sen saglıklı ol gerısı önemlı degıl elbet tadacaz bu duyguyu
caydina katılıyorum ,o ilacın baska bir düzeni bozmayacagını bılemeyız doktor bir sorun yok demıs yanı kist falan olsa usg de cıkardı ,hormon konusunda birşey diyemiyorum şu an kafam karıştı :)
inşallah canım hep olumsuz düşünmeye başladım son zamanlarda çok canımı sıkıyor bu durum
hayırlısıyla rabbim bizede nasip etsin inşallah
dün akşam o kadar çok üzüldüm ki eşim teselli etti beni
caydina katılıyorum ,o ilacın baska bir düzeni bozmayacagını bılemeyız doktor bir sorun yok demıs yanı kist falan olsa usg de cıkardı ,hormon konusunda birşey diyemiyorum şu an kafam karıştı :)
eee mecbur olacak tatlım.. bende korkuyorum ama ne yapalım çekecez:26::26:
benimde kafam karıştı.![]()
Bence testlerini al başka doktordan randevu al bunları yaptırdım daha ilk denememiz vakit kaybetmek istemedim bi sorun falan var mı de en iyisi o. birşey yok derse ilaç hiç kullanma eğer olumsuz vbirşey varsa zaten tedaviye başlar