- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.843
- 798
- 35
- Konu Sahibi Zahmet olmazsa
-
Eşiniz ne diyor ?Eşime fazlasıyla söyledim. Bilmediğiniz için size de durumu anlattım
Çamaşırını yıkamadım. Sürekli çeşit çeşit yemek yapmadım dışardan da söylediler yemeği. Aslında dediklerinizi zaten yapıyormuşumSorun birazcık siz de , neden hem kocanıza hem kocanizin kardeşine çeşit çeşit yemek yapmayın. Ne bileyim kardeşinin çamaşırlarını yikamayin. Eşiniz hali sahaya gidecekse , izin vermeyin, kardeşinle evde yalnız kalmam doğru değil deyin. Siz sadece yemeği sorun ederseniz , yemek yapma der, sadece temizliği sorun ederseniz temizlik yapma der. Örneğin emziriyor musunuz, gidip yatak odasında emzirmeyin, salonda emzirin böylece kardeşi salonu kullanamasin, hep onlara hizmet edecekken çocukla ilgili bir iş yapın. Ev işlerini kocanız yığın. Yemek yapma mi dedi sürekli disardan söyleyin sonunda dayanamayacak. Siz hem söylenip yaparsanız işleri, dirdircidan başka bisey olmazsınız. Evde kapalı dolasiyorsaniz kardeşi oda da yokken açık, kardeşi gelince panik şekilde kapatmaya çalışınki rahatsızlık verdiğini anlasın.
EnEşime fazlasıyla söyledim. Bilmediğiniz için size de durumu anlattım
O zaman kocanız kararını vermiş ne olursa olsun , kardeşi kalacak. Sizin yapacağınız belli ya resti çekersiniz, ya da kabullenir 3 kişi yaşarsınız.Çamaşırını yıkamadım. Sürekli çeşit çeşit yemek yapmadım dışardan da söylediler yemeği. Aslında dediklerinizi zaten yapıyormuşum
Bir şey demiyor aslında ama benim takıldığım konular var mesela ayrı ev diye konuşuyor ama icraat yok. Bir de kardeşimle beraber şuraya gidelim buraya gidelim. Sanki bundan sonra 2+1 evlilik süreceğiz. Kardeşi, eşim ve ben. Her etkinliğe kardeşini de katıyor.Eşiniz ne diyor ?
Tepkisi ne ?
Anladım , sizden ufak bir yumuşaklık görse hep kalsın diyecek belli ki.Bir şey demiyor aslında ama benim takıldığım konular var mesela ayrı ev diye konuşuyor ama icraat yok. Bir de kardeşimle beraber şuraya gidelim buraya gidelim. Sanki bundan sonra 2+1 evlilik süreceğiz. Kardeşi, eşim ve ben. Her etkinliğe kardeşini de katıyor.
İstediği kadar karar vermiş olsun evlilik öyle tek başına alacağı kararlardan ibaret değil vallahi aklını alırım yine de kalmam beraberEn
O zaman kocanız kararını vermiş ne olursa olsun , kardeşi kalacak. Sizin yapacağınız belli ya resti çekersiniz, ya da kabullenir 3 kişi yaşarsınız.
Ev mi alacak?Ben de kiralar pahalı diye bu fikirde olduklarını düşündüm. Başka türlü para yetiştiremez zaten. Bence kalsın para biriktirip ev alınca çıkar
Kiralar o kadar yüksek ki bu kardeş istese de istemese de sizinle kalmak zorunda. Ayrıca siz de çalismiyorsaniz eve katkı sağlar diye düşünüyor olabilir eşiniz. Siz de çalismiyorsaniz eşinizin kardeşine bakmayı kabul etmek zorunda kalacaksınız sanırım.
bu ne tuhaf bir bakış açısı böyle? kardeş ailesinin evinde anne babasıyla oturacak. kim doğurduysa o bakacak bu herife. koskoca birinden bahsediyoruz, çocuk değil.Geçim?
Shfshfdsh herkes sanki ilk yorumum benim onayladigim bir fikirmis gibi beğenmedim atmış, ileri geri cevap yazmış ama evet arkadaşım 2022 yılındayız. Kiraların ve maaşların durumu ortada , konu sahibinin eşinin ve ailesinin kafa yapısı da belli. Adam karısına sormadan tutmuş getirmiş zaten kardeşini. E belli ki bu sosyo ekonomik tabakadan iki ev gecindirecek CEO da çıkmaz . Benim tahminim gerceklere yönelikti. Olması gerekene değil...bu ne tuhaf bir bakış açısı böyle? kardeş ailesinin evinde anne babasıyla oturacak. kim doğurduysa o bakacak bu herife. koskoca birinden bahsediyoruz, çocuk değil.
geçim kısmı da konu sahibi ve eşinin sorunu değil, bu insanlar evlenip aile kurmuşlar kendi dünyalarını kurmuşlar. kardeşmiş bilmem kimmiş onların sorunu değil. 2022 yılında hala böyle yorumlar görmek üzücü.
Ironi yaptığınız bir yorum mu bu ? Ironidir ironiKiralar o kadar yüksek ki bu kardeş istese de istemese de sizinle kalmak zorunda. Ayrıca siz de çalismiyorsaniz eve katkı sağlar diye düşünüyor olabilir eşiniz. Siz de çalismiyorsaniz eşinizin kardeşine bakmayı kabul etmek zorunda kalacaksınız sanırım.
Yoo gayet dümdüzz olacakları yazdım.Ironi yaptığınız bir yorum mu bu ? Ironidir ironi
Niye yakışıksiz buldunuz bende bunu anlamadım .ayni evde yasamak istememenizi anlarim bence de kabul etmeyin. ama kendinizi doldurmayin yani esinizin kardesi bu kisi, iki saat evde kaldiniz diye bir sey olmaz ben son cumlenizi cok yakisiksiz buldum.
Kadın çalışmıyor diye kayni ile neden yaşamak zorunda olsun ? Yani sizin yorumlarınızı genel olarak görüyorum hiç böyle tuhaf bir yorumunuza denk gelmemistimYoo gayet düz olacakları yazdım.
Kadın çalışmıyor diye kayniyla yaşamak zorundadır yazmadım. O nerden çıktı? Kiraların ve maaşların oranına bakınca bunu da konu sahibinin eşinin ve eş ailesinin kafa yapısıyla birleştirince sonuç çıkıyor zaten. Basit bir denklem aslında. Ama konu sahibinin eşi , eşine ve çocuğuna gerçekten değer veriyorsa kardeşinin başka bir çözüm bulması için zorlayacaktır. Umarım öyle olur ama sormadan tutup getirmesi bile bana pek öyle olmayacak izlenimi uyandırdı.Kadın çalışmıyor diye kayni ile neden yaşamak zorunda olsun ? Yani sizin yorumlarınızı genel olarak görüyorum hiç böyle tuhaf bir yorumunuza denk gelmemistim
benim anladigim sekilde soylemedigi icin aciklamaya gerek duymuyorumNiye yakışıksiz buldunuz bende bunu anlamadım .
Canım benim kayınbiraderini ve bu teklifi sana sormadan tutup evinize getiren ben değilim. Senin yazdıkların üzerine yorum yaptım , ayrıca ben eşimin ailesiyle yaşamıyorum. Bana sormadan misafirliğe bile gelmezler. Doğru olan da budur.Biz geçiniyoruz kardeşi olmadan. O da kendine yetebilecek kadar maaş alıyor. Kaldı ki geçinemesek bile aklıma çözüm olarak birlikte yaşamak gelmez. İmkanı yok yani. Siz birlikte yaşayın eşinizin ailesi ile. Bana göre değil bu durum.
Birincisi çalışıyorum izindeyim. İkincisi eşimin maaşı gayet iyi. Üçüncüsü de kardeşi beni hiç ilgilendirmiyor. He mecbur kalacak falan demişsiniz ya hiç de öyle bir mecburiyetim yok.Kadın çalışmıyor diye kayniyla yaşamak zorundadır yazmadım. O nerden çıktı? Kiraların ve maaşların oranına bakınca bunu da konu sahibinin eşinin ve eş ailesinin kafa yapısıyla birleştirince sonuç çıkıyor zaten. Basit bir denklem aslında. Ama konu sahibinin eşi , eşine ve çocuğuna gerçekten değer veriyorsa kardeşinin başka bir çözüm bulması için zorlayacaktır. Umarım öyle olur ama sormadan tutup getirmesi bile bana pek öyle olmayacak izlenimi uyandırdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?