- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
Kişiden kişiye değişir. Eş adayınızın karakterine göre hiç bir şey değişmeyebilir de çok şey değişebilir de.Sanırım soruyu doğru soramadım :) biz zaten bu yaz evleniyoruz yani evlensek mi birlikte mi yaşasak diye sormuyorum. Evlenince neler değişir birlikte yaşamaya göre, bunu soruyorum.
Evet zaten bu yaz evleniyoruz .Sorum birlikte yaşamaktan farkları neler olur şeklinde .
Herhalde kaybetme korkusu az da olsun demek istiyorlar eşte Bende bu durum tam tersi. Erkek arkadaşımda kaybetme korkusu çok var ben bunun azalmasını istiyorum. Benim yapım fevridir, yalnızlıktan falan pek korkan biri de değilim yani acının dibini de çeksem ayrılırım en ufak yamukta biliyor .Ama bu korku biraz fazla benim istediğimden Benim onu çok rahat terk edebileceğimi sanıyor. Halbuki mahvolurum ama sadece yapmam gerekeni yaparım. Umarım bunun ortasını tutturabiliriz :)Evlilikte çoluk çocuk olur. Onlar büyür evlenir torun tombalak olur. Böyle de güzel farkları var.
Birde evlenince şöyle olursan herşey evlenmeden önceki gibi devam eder diyor bizim büyüklerimiz;
Şöyle ki eldeki kuş olacakmışız ama daldaki kuş gibi görünecekmişiz.
Nasıl yapılır bilmiyorum. Yapabilirsen bizede buradan yaz olur mu?
İlla ki bu gerçekle yüzleşicez sanırım ama biz ailelerle baya mesafeliyiz. Ayrı şehirlerde yaşayacağız zaten çok fazla iç işlerimize karışmaya çalışmazlarsa idare ederiz onları sanırım.Sanırım önceden sadece ikinizken evlilikle iki tarafın aileleri de dahil oluyor. Bence en büyük fark bu
Herhalde kaybetme korkusu az da olsun demek istiyorlar eşte Bende bu durum tam tersi. Erkek arkadaşımda kaybetme korkusu çok var ben bunun azalmasını istiyorum. Benim yapım fevridir, yalnızlıktan falan pek korkan biri de değilim yani acının dibini de çeksem ayrılırım en ufak yamukta biliyor .Ama bu korku biraz fazla benim istediğimden Benim onu çok rahat terk edebileceğimi sanıyor. Halbuki mahvolurum ama sadece yapmam gerekeni yaparım. Umarım bunun ortasını tutturabiliriz :)
Herkese iyi günler.
Sorum özellikle evlenmeden önce birlikte yaşayanlara. Evlenmeden önce birlikte yaşamak ve evlilik hangi noktalarda farklı olur? Öncelikli cevap aileler sanırım. Çift ailelerden farklı bir şehirde yaşayacak ama yine de illa ki gidip gelmeler, aile içi ilişkiler tatiller olur tabiki. Peki başka hangi konularda farklılık oluyor aynı evin içinde evlenince?
Edit :sanırım soruyu doğru soramadım. Birlikte mi yaşasak yoksa evlensek mi demiyorum hanımlar. Bu yaz evleniyoruz zaten. Sorum birlikte yaşamaya kıyasla neler değişir evlenince şeklinde.
Herkese iyi günler.
Sorum özellikle evlenmeden önce birlikte yaşayanlara. Evlenmeden önce birlikte yaşamak ve evlilik hangi noktalarda farklı olur? Öncelikli cevap aileler sanırım. Çift ailelerden farklı bir şehirde yaşayacak ama yine de illa ki gidip gelmeler, aile içi ilişkiler tatiller olur tabiki. Peki başka hangi konularda farklılık oluyor aynı evin içinde evlenince?
Edit :sanırım soruyu doğru soramadım. Birlikte mi yaşasak yoksa evlensek mi demiyorum hanımlar. Bu yaz evleniyoruz zaten. Sorum birlikte yaşamaya kıyasla neler değişir evlenince şeklinde.
Peki yapmazsanız ne olur? Ben temizlik ev işi seven bir insan değilim, yemek yapmayı seviyorum sadece. Mesela birlikte yaşarken ikimiz de birlikte iş yapardık ama ben ona göre dağınığım. O daha düzenli. Benden evlendikten sonra farklı şeyler beklerse benim nasıl biri olduğumu evlenmeden önce biliyordun ve böyle kabul ettin derim diye düşünüyorum. Yani bu saatten sonra temizliğe düşkün domestik bir kadın olamam. Kaldı ki ben genel olarak dağınık biriyim ders çalışırken falan da. Aşırı düzenli insanları sevmediğimi anlaşamadığımı da biliyor.Her şey değişiyor.
Biz evlilik öncesi aynı evde uzun süre yaşamadık ama eşim biz flört ederken yurt dışındaydı, ben de yıllık izinlerimde yanına giderdim 2 hafta vs. O zaman ne gereği var uğraşma dediği her şeyi bugün sorumluluklarını yerine getirmiyorsun diye azarlayarak bekliyor.
Değişen yek şey aslında karşılıklı yüklenen sorumluluklar. Evlilik sorumluluk demek keza.
Peki yapmazsanız ne olur? Ben temizlik ev işi seven bir insan değilim, yemek yapmayı seviyorum sadece. Mesela birlikte yaşarken ikimiz de birlikte iş yapardık ama ben ona göre dağınığım. O daha düzenli. Benden evlendikten sonra farklı şeyler beklerse benim nasıl biri olduğumu evlenmeden önce biliyordun ve böyle kabul ettin derim diye düşünüyorum. Yani bu saatten sonra temizliğe düşkün domestik bir kadın olamam. Kaldı ki ben genel olarak dağınık biriyim ders çalışırken falan da. Aşırı düzenli insanları sevmediğimi anlaşamadığımı da biliyor.
Yani evlenince laf etse bile yapabileceğim bir şey olamaz ki
Hayır aksine evlilik beni korkutuyor buradaki çoğu kişinin dediği gibi bırakıp gitmek daha kolay, şimdi daha çok sorumluluk var .5 senedir beraber yaşıyoruz, yaz sonu düğünümüz var. Beraber yaşamak hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri net söyleyebilirim. Evlilik gibi ciddi bir başlangıç yapmadan önce o kişi doğru kişi mi bunu öğreniyorsunuz. En büyük katkısı bu. Ev hayatından tutun da gelir gider dengesini ayarlayabiliyor mu? Dağınık mı? Evlilikten beklentileri neler hepsini öğreniyorsunuz. Misal benim nişanlım ben çalışırken de üniversite okurken de hatta işsizken de ev işlerini benimle paylaşıyordu. Bu benim için önemli bir kriter. Beraber yaşamasaydık ve yardım etmiyor olsaydı bu benim için büyük hüsran olurdu ve sonra gelip burda "eşim çok dağınık, arkasını toplamaktan yoruldum, hiç yardımcı olmuyor..." içerikli konular açabilirdim. Aynı şekilde gelir gider dengesini ayarlayabildiğini öğrendim ki sonradan eşim şuna harcıyor, buna harcıyor, ona borç verdik bilmem ne... tipi durumlar yaşamayacağımı biliyorum. Ailesini uzun uzadıya tanıma fırsatım oldu. Aramızda mesafe varken, o mesafeyi korumazsam olabilecekleri öğrendim. Evcimen mi yoksa gezmeyi mi seviyor öğrendim. Bunların hiç birini beraber yaşamasam öğreneezdim. Beraber yaşayıp ayrılmak emin olun boşanmaktan daha kolay. Gerçekten seven bir insan da beraber yaşıyorsunuz diye sizle evlenmekten vazgeçmez. Bu sebeple vazgeçen erkeğin zaten tıynetinde sorun vardır.
Evliliği kendinizi garantiye almak olarak görüyorsanız okumayın bile yazdıklarımı :)
Şöyle bir avantajım var ki onun pek akrabası yok. Hatta anne baba ve bir kardeşi var diyebilirim .Babasıyla kopuk zaten arada halini hatırını soruyor telefon ile o kadar. Ablasıyla da hiç anlaşamıyorlar kopuklar yine. Annesini her gün arar nasılsın iyi misin falan o kadar. Ben büyüklerle çok mesafeliyim biliyor zaten huyumu suyumu, umarım minimum sorun yaşarız .Daha kolay oluyor evlilik olmadan. İstemediğiniz sürece onun ailesiyle muhattap olmuyorsunuz. Önceden arkadaşlarla takılıyorduk sadece, şimdi akrabalarda eklendi. Evliliğin Pozitif taraflarıda resmi işlerde kolaylık oluşu bana göre. Şimdi iyi anlaşıyorsanız sonrasında çok değişmez bence. Bizde öyle oldu enazından. 1 seneden fazla birarada yaşadık. Hiç sıkıntı yaşamadık. Evleneli 7,5 yıl oldu aynı şekilde devam etti herşey.
Teşekkür ederim inşallah ama ben onun tapusunu almak istemiyorum. İstediği an gidebilir beni istemeyeni ben hiç istemem .Sadece eğer çocuğumuz olursa ona bakmak zorunda baba olarak.Birlikte yaşamak; adamın aniden ceketini alıp gitme ihtimalinin varligidir evlilik ise; adamın tapusunu üstüne alma gibi bir durumdur.Gelinlik giyersin, bebeğin olur mutlu olursun insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?