Birşey denemekte haksız mıyım yani?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Sorun ne yazık ki eşimin ailesi...Dededen kalan eşim ve benim oturacağımız evin ısı problemi çözülemelediği için hala kendi annemlerde yaşıyoruz.Doğalgaz yalıtım olmadığı için pek fayda etmemişti geçen sene bu sene soba kuralım dedik ve eşimin babası yine karar verip dış cepheyi ben yapacağım demiş annesine yardım edecekmiş resmen komedi artık.Gerçekten bizimle dalga geçildiğini düşünüyorum çünkü bir yapacağız bir yapmayacağız diyorlar ki benim onlardan en ufak bir beklentim yok yalıtımın bile eve fayda etmeyeceğini düşünüyorum çünkü camlar çok büyük.Herneyse eşimin babası bu sözünden sonra kendi evini tadilata başladı şuan mutfağı yenilenecek herşey sökülüp atılmış mutfağın camını kırıp atmış yaklaşık on gündür yani mutfak camı yok son olarak evde kapı bırakmamış kapılarda yenilecekmiş.Benim zaten yapacak gibi bir umudum yok yapmasında zaten eşim en ufak şeyi abartır büyük birşey gibi gösterir uğraştı etti diye bunu duymaya gerçekten tahammülüm yok.Eşimin ailesinin evi bu haldeyken bilin bakalım eşimin aklına ne gelmiş tadilat bitene kad ar bizim evde yaşasınlar fikri gelmiş zaten boş ya sonra ben birşey derim diye söylememiş sanki ben keyfimden annemlerdeyim.Sadece neden kardeşine gitmiyorlar dedim onların gözde evladı o çünkü aklıma gelmedi diyor onu geçtim eşimin ailesinin alt katında dedesi var onda neden kalmıyorlar?Arkadaşlar gerçekten beni vicdansızla suçlayabilirsiniz ama geçen sene kışın 2-3 ay gecenin üçünde eşim beni motorla gelip alır evimize giderdik birgün biz düşünülmedik ev ısınmıyor dediğinde eşimin annesi inanmadı eşimi yalancılıkla suçladı gerçekten ben merhametsiz biri değilim ama sırf bu insanları tanıyacağım hiç evlenmeseydim çok diyorum resmen onlardan tiksiniyorum.
Bu arada dış cephenin malzeme ücretide yaparsa bizden çıkacak ustalara para vermeyelim diye düşünmüşler bu derecede düşünceli insanlar.

Son düzenleme:
Siz bu ev meselesini ne çok büyüktünüz. Dile getirmeseniz de eşinizin ailesinden maddi beklenti içinde olmanız sizi hircinlastiriyor.
Burada size çok tavsiye verildi ama siz pek kulak asmıyorsunuz malesef.
Bence artık şikayet etmeyi bırakın, zira çözemediğiniz her kriz yeni bir krize gebe..

Siz bu ev meselesini ne çok büyüktünüz. Dile getirmeseniz de eşinizin ailesinden maddi beklenti içinde olmanız sizi hircinlastiriyor.
Burada size çok tavsiye verildi ama siz pek kulak asmıyorsunuz malesef.
Bence artık şikayet etmeyi bırakın, zira çözemediğiniz her kriz yeni bir krize gebe..
Hayır aksine eşimin hala bir birey olmadığını kabul edememiş bir ailesi var onların yüzünden yapacağımız herşey erteleniyor ben yalıtımı istemiyorum artık ama para ödemek zorunda kalacağız bı resmen saçmalık.

E iyi de gidin yerleşin o eve sobayı da kurun haber vermeyin taşındıktan sonra da "biz taşındık yalıtım da istemiyoruz" deyin.
Niye onların ağzına bakıyorsunuz ki koskoca insanlarsınız.
Soba odun kömür üç beş kuruş birşey değil malesef bizimde kendimize göre hesabımız var her ikisini birden yapamayız.Eşim malesef konuşmasınlar diye onaylarını alıyor olan bize oluyor gerçekten çocuk gibi bizimle oynuyorlar sinirimizi dokunuyor artık.

Detayına fazla girmezsem ilk defa sana hak verdim. Bu kadar fazla seçenekleri varsa ve sen istemiyorsan, eşinin cagirmamasi, onların da gelmemesi gerekir.
Zaten bence senin onlarà gosterdiğin tutum karşısında çok mecbur değillerse gelmezler.
Yine de söylemeden edemeyeceğim.
Her zaman ki gibi yine kesinliği bulunmayan bir durum üstünden derdim var diye konu acmissiniz. Belki de kabul etmeyecekler gelmeyi....

Detayına fazla girmezsem ilk defa sana hak verdim. Bu kadar fazla seçenekleri varsa ve sen istemiyorsan, eşinin cagirmamasi, onların da gelmemesi gerekir.
Zaten bence senin onlarà gosterdiğin tutum karşısında çok mecbur değillerse gelmezler.
Yine de söylemeden edemeyeceğim.
Her zaman ki gibi yine kesinliği bulunmayan bir durum üstünden derdim var diye konu acmissiniz. Belki de kabul etmeyecekler gelmeyi....
Eşim zaten dememiş ki demez beni biliyor bana bunu düşündüm demesi belli etmesemde gerçekten beni çileden çıkardı.

Nereye gelecekmiş eşinizin ailesi, annenize, yanınıza mı geliyorlar? Ben anlamadım sanırım konuyu tam.
Kimin evi tadilatta, kendi oturdukları evi mi yapıyorlar, size vereceklerini mi?
Size verecekleri ev boşta, onlar da oraya mı geçecekler, peki siz nerede olacaksınız?
Konuda kaç farklı ev var?

Anlayamadım :/
Yılan hikayesine dönmüş bu ev muhabbeti iyice.

Nereye gelecekmiş eşinizin ailesi, annenize, yanınıza mı geliyorlar? Ben anlamadım sanırım konuyu tam.
Kimin evi tadilatta, kendi oturdukları evi mi yapıyorlar, size vereceklerini mi?
Size verecekleri ev boşta, onlar da oraya mı geçecekler, peki siz nerede olacaksınız?
Konuda kaç farklı ev var?

Anlayamadım :/
Yılan hikayesine dönmüş bu ev muhabbeti iyice.
Hayır eşimin ailesi normalde benimle eşimin oturduğu eve giderler diye düşünmüş eşim ama ailesine söylememiş bana diyerek bence benim ağzımı aradı.
Bizim evin dış yalıtımı yapılacakken eşimin babası evini tadilata soktu kendi evini yani kimbilir ne zaman bitecek biteceksede sıra bize gelecek mi hayal işte.Normalde eşimle benim oturduğum eve eşim geçerler diye düşünmüş mevzuda dört ev var eşimle benim oturduğum görümcemin eşimin ailesinin ve dedesinin evi.

Hayır eşimin ailesi normalde benimle eşimin oturduğu eve giderler diye düşünmüş eşim ama ailesine söylememiş bana diyerek bence benim ağzımı aradı.
Bizim evin dış yalıtımı yapılacakken eşimin babası evini tadilata soktu kendi evini yani kimbilir ne zaman bitecek biteceksede sıra bize gelecek mi hayal işte.Normalde eşimle benim oturduğum eve eşim geçerler diye düşünmüş mevzuda dört ev var eşimle benim oturduğum görümcemin eşimin ailesinin ve dedesinin evi.

Kim yakınsa, kimle muhabbetleri iyiyse ona gitsinler yav. Tamam anası, babasıdır da söz verip verip cayan, insanların ev planlarını çocuk oyuncağına çeviren, düzenlerini bozan, içlerini bulandıran insanlar da bi zahmet gelmesinler ya. Eşinizde zaten esas hata da, neyse.
Eşinizle konuşun "İstemiyorum" deyin, hiç de canınızı sıkmayın.

Şimdiye siz o evi yaptırırdınız.
Kayın ailene kızma boşuna
Kızacaksan eşine kız.
Emin olun karışılmaz eşim birşeyler yapardı ama onlar çok müdahaleci herşeye parmaklık yaptırdık eve eşim anlaştı adamla eşimin babası gidip sanayide adamı bulmuş dükkanına kadar gitmiş zaten anlaşıp etmiş yani ne diye gider ki onların gözünde eşim hiçbirşeyden anlamaz 10 yaşında bir çocuk.

Kim yakınsa, kimle muhabbetleri iyiyse ona gitsinler yav. Tamam anası, babasıdır da söz verip verip cayan, insanların ev planlarını çocuk oyuncağına çeviren, düzenlerini bozan, içlerini bulandıran insanlar da bi zahmet gelmesinler ya. Eşinizde zaten esas hata da, neyse.
Eşinizle konuşun "İstemiyorum" deyin, hiç de canınızı sıkmayın.
İstemiyorum dememe gerek yok zaten eşim istemediğimi biliyor erkekler bazen herşeyi çok çabuk unutuyor garip olan şey güncel şeylerde görmezden geliyorlar hayırlısı.

Emin olun karışılmaz eşim birşeyler yapardı ama onlar çok müdahaleci herşeye parmaklık yaptırdık eve eşim anlaştı adamla eşimin babası gidip sanayide adamı bulmuş dükkanına kadar gitmiş zaten anlaşıp etmiş yani ne diye gider ki onların gözünde eşim hiçbirşeyden anlamaz 10 yaşında bir çocuk.
O zaman evlendirmeselermiş.
Eşinin sesi çıkacak.
Bu durumdan rahatsız olduğunu artık onunda ailesi olduğunu birşey yapılacaksa eşiyle karar verip yaptıracağını söylemesi lazım
Yoksa bu gidişle bu kışı annende geçirirsin ;)

O zaman evlendirmeselermiş.
Eşinin sesi çıkacak.
Bu durumdan rahatsız olduğunu artık onunda ailesi olduğunu birşey yapılacaksa eşiyle karar verip yaptıracağını söylemesi lazım
Yoksa bu gidişle bu kışı annende geçirirsin :KK66:
Zaten bu kış annemdeyiz eşim kınada diğer elime bir çeyrek yaptı diye annesi babası onu reddetmişti böyle insanlar yani.

Oturduğunuz evin ısı problemi varsa siz neden yaptırmıyorsunuz

Oturduğunuz evin ısı problemi varsa siz neden yaptırmıyorsunuz
Çünkü müdahale ediyorlar soba yakacağız demiş eşim hemen babası ben yapacağım diye atlamış gerçekten problemli insanlar eşim eminim ki yaptırmaya kalksa problem çıkacaktı konuşacaktılar.

Ne kadar abartıyorsunuz. Doğalgazlı bir ev ne kadar soğuk olabilir? Annemin oturduğu evde de aynı sorun var ama daha kalın giyinip oturuyorlar sorun çözülüyor. Siz yapın yalıtımı niye kp den bekliyorsunuz?

Back
X