Birşey denemekte haksız mıyım yani?

Daha iyilerine daha güzellerine sahip olun inşallah, kimse darlık çekmesin.

Burada bu tip konuları yorumlayan çoğu kişinin ağzında altın kaşıkla doğduğunu düşünmüyorum, hepsi bir şekilde hayatlarını kazanmak için mücadele etmiş insanlar, çoğumuzun zaman zaman maddi iniş çıkışları olmuştur, yorum yapıyorsak altın varaklı koltuklarda yelpazelerimizi savutturup dudak bükerek yapmıyoruz, hayat tecrübesini paylaşıyoruz.

Hayat ve bir sürü tecrübeli insanın yaşadıkları gösterdi ki eşiniz ve dahi ailesi kanatsız melek olsa, sırça köşklerde şaşalı hayat vaadediyor olsalar da en güzel ev senin alın terinle sahip olduğun ev, en güzel lokmaysa kendi kazandığın lokma.

Çalışmayı kötü birşeymişcesine dile getirmeyi çok yanlış buluyorum, hayat bu, insana ne göstereceğini önceden kestirmek güç.
Daha önceden bahsetmiştim o yüzden uzun uzadıya girmek istemiyorum ama yıllar evvel kızım küçücükken eşimin geçirdiği bir trafik kazası bana birçok şeyi düşündürdü, Allah esirgesin ölseydi veya yatağa mahkum kalsaydı, aç açık kalmazdık ama öz anne babama dahi bana para verin diyemeyen biri olarak kimseden tek kuruş isteyemezdim, yardımları karşısında ezilirdim, ben eşime dahi bana para ver diyemem ki eşim yahu eşim, 23 yıldır aynı yastığa baş koyduğum, sırdaşım, yoldaşım, birlikte büyüdüğüm, benim yüzümden ruh halimi anlayan, omuz omuza verip herşeyi birlikte yaptığım adam daha ötesi yok.
Çok haklısın munem, Allah çocuklarımıza da bu bilinci versin ki,kendi emeklerinin değerini bilsinler,beklentilerle yıllarını harcamadan başlarının çaresine bakmayı öğrensinler...
 
Morsever size verilen her tavsiyeyi hırçınlıkla karşılıyorsunuz, oysa ki kk'da kimse sizi gerçek hayatta tanımıyor neden kötülüğünüzü istesin ya da kıskansın ki?

Sizin çok sabit bir bakış açınız ve düşünce tarzınız var, tüm önerilere ve eleştirilere kapalısınız.

Kv ve kp suçlamaktan vazgeçin, tek suçlu evli olduğunu idrak edememiş, bir soba kurmak için bile ailesinden onay bekleyen eşiniz.

Eşimle aram çok iyi, tek sorun ailesi diyorsunuz ancak yanılıyorsunuz. Eşiniz ben evli barklı bir adamım ister soba kurarım ister usta tutar yalıtım yaptırırım, benim evime müdahale etmeyin demekten bile çekiniyor.

Neden ailesinden onay bekliyor ? Neden onları sinirlendirmekten bu kadar çekiniyor? Neden onlara karşı dik bir duruş sergileyemiyor?

Çünkü sen kabul etmesen de onların desteğine ihtiyacınız var, sen çalışsaydın buna gerek kalmazdı.
 
Konu sahibinin sabit fikirli olduğu hususunda hemfikirim..

Yapılacak şey belliyken "eşinin ailesini suçlamak" kolay olan kısım..

Eş aileleri maalesef herdaim karışır..herşey eşte bitiyor..

Kendi evi olduğunu idrak edememiş bir eşle "mutluluğunuz daim olur" inşallah..
 
Back
X