Biten sosyal hayatımız ve çocuk

Hic mekan degiskligi yaptinizmi? Mesela tatile gidip cocucuhun farkli sartlarda uyanmasini sagladinizmi? Örnek veriyorum.cpk sacma gelecek size ama hic bulunmadigi bir odada hic bulunmadigi bir ortamda uyansa,diyelim yaninda bir akvaryum da baliklar ?üzüyor uyanınca onları gördü.kaökip onlarla oynamak istemezmi aglamayi unutup. diyelimki bebek uyurken bebek arabasina koyun onu..uyandigi ilk amda gözümü acinca aglamak aklina gelmeyecek bir ortamda uyansin.yani bence sizun cocugunuz mutlu degil ve sirf ilgi cekmek icon sizin hosunuza gitmeyeni yapiyor.mesela sizin hoslanMAdiginiz ama onun çok sevdigi birseyi uyandiginda siz yaparken görsen, yinede aglarmi? Yorucu bir durum tabiki ama aglama aliskanligini ona unutturmak için denemeye değer sanki.
Özellikle öğleden sonra uyanınca ağlama uyu aylardır var. Köye gittik, benim memleketime gittik, bebek arabasında da oto koltuğunda da uyansa aynı. Hatta eşimin babasının yamında denk geldi bir defa adamın tansiyonu çıktı. O gün oto koltuğunda uyanmıştı. Köy yolundaydık. Etrafta inekler, koyunlar, böğürtlenler vardı. Dere vardı. Gözünü açıp bakmıyor bile.Yan bahçemizide tavuklar ördekler var. Bir ara ağlayınca hemen balkona çıkardık. Gözünü açıp bakmıyor. Duymuyor. Oyuncak aldım yeni uyanınca görsün diye. Telefondan müzik açtım. Çok güler yüzle uyanmış mı benim kızım diyorum. Hadi parka gidelim diyorum. Atları çok seviyor. Hadi atlara bakmaya gidelim diyorum. Yok. Odada halı, perde, tül, fotoğraf herşeyi kaldırdık. Arkadaşlar yüz resmi olan birşey olmasın dediler. Buhar makinesi aldık. Yataşın üzerine şilte aldık. Uyku arkadaşı, müzik sesi, karartma stor. Hatta din kültürü öğretmeni arkadaşa rica ettik bir sirü dua okudu. Okunmuş su içirdik. Bebek yastığı aldık. Keşke video atabilsem.

Merhaba, geçenlerde eski bir konuda bir yorumunuza denk gelmiştim, sanırım o zaman bebekti ve sürekli dışarda bebek arabasinda olmak istiyor evde oyalanmiyor uyumuyor vs yazmıştıniz. Hatta biz yılda su kadar km yapan insanlardik şimdi bi yere gidemez olduk vs demiştiniz o mesajda kendimi görmüştüm.

Ben de size yazacaktım şimdi nasılsınız büyümüştür vs diye arada kaynadı. Off ne desem bilemedim. Bizim de 9 buçuk aylık bir kızımız var ve hayat asla eskisi gibi değil..
Büyüdükçe işler bizde daha kötüleşti. Yenidoğanken ve kolikti bu kadar ağlamıyordu. Artık geceleri hayali ağlama sesi duymaya başladım. Ayakta sallayarak uyuyan bir bebek değildi. Son birkaç aydır gece ağlayarak uyanmalar başladı. O uyanmalarda ayağımda sallayınca sakinleşti. Besin alerjisinden tutunda idrar yolu enfeksiyonuna reflüye kadar pek çok hastalık alternatifi üzerinde duruldu. Farklı damlalar, ilaçlar yada yastıklar vs kullandık. Ne yazık ki çözemedik. Şimdi de gündüz ağlamaları eklendi. Hatta bu kadar ağlamaya otizm şüohesi bile yaşadım. Yaramaz bir çocuk değil aslında. Evdeki hiçbir çekmeciyi açmaz. Puzzleları bile kutusunda saklar. İki problemimiz var. Ağlama krizleri. Günlük 5-6 saate varan. Ve kendine zarar veren durumlar. Su içinde istediği kadar oynasın. Ama pis suya emzik sokmak yada pis suyu avucuyla içmek nedir ya?

2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz
Allah kolaylık versin

Çocuklara belli bir yaşa kadar( sanırım 4 yada 5 ti ) yapma, alma,dokunma,tutma gibi söylemler kesinlikle iç güdüsel olarak yap tut al olarak yansıyordu yani farklı şekilde anlatmanız gerek. Kaldı ki daha 2 yaşında bir bebek sayılır. Algıları ilgileri tam açıldığı, odanlandıkları zamanlar. Bu durum 3 yaşında yavaş yavaş düzelir. Benm oğlum da 3 yaşını geçti anca sebep sonuç ilişkisini kavrar oldu. Mesela elini ağzına sokarsan hasta olursun. Neden ? Çünkü mikroplar ağzımızdan girip bizi hasta edebilir gibi..
Kendinizi boşuna streste sokup hem çocuğa hem de kendinize eziyet etmeyin 😊
Sonuç itibariyle çocuk bunlar belli bir kalıba sokulmaz biraz daha sabr etmek gerekiyor
Ma me ekı kullanılmayacakmıs

Ma me ekı kullanılmayacakmıs

Vurmayın , olumsuz kelimeler kullanmayın hayır yapma demek onlar için yap demek . Atlama dersen atlar . Çünkü kökü fiil ve de anlamı atlamak onun için. Zararlı durumlarda; Dikkatini değiştirin, ilgisini değiştirin. Keşif döneminde çocuk yazdıklarınız normal şeyler. Ve yapmayı bıraksada arada gene sizi deniyecektir. Ayrıca bazen sendrom da değil; ilgi çekmek veya aldığı tek ilgi tepki ise ; sevgi veya ebeveyn ilgisi olduğunu düşünüp tekrarlama olasılığı , davranışa dönüştürmesi çok olası. İnatlaşma yarar veya çözüm değil büyük sorunlar yaratır. Çocuk birey olana kadar ben rahat oturanı daha görmedim yani. Ergenlik bile rahatlık vermiyor. O yüzden önce stresi bırakın daha sakin olun , çocuklar çünkü ailelerin aynasıdır. Yani inatlaşıyor ise biraz model olarak tehpkilerinizi dikkatli seçin.
Yaz aylarında yapmaması gereken bir şey yüzünden 1 ay amipli dizanteri oldu. Çok zor bir süreçti. Resmen kan dışkıladı. 1 ay günde 3 defa antibiyotik aldı. Yine böyle bir şey olacak diye ister istemez tedirgin oluyoruz.

2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz
Öncelikle çok tatlı geldi 🤩 daha çok ilgilenin onunla.çünkü benim arkadaşıminda bebeği var ben gidince kucağıma atlardi ( yani kollarıyla😄)sarilirdi filan.şuan 2 yaşına girdi özellikle annesini aşırı kıskaniyo onunla konuştuğumda araya giriyo oyun oynar gibi bacaklarıma vuruyo pat pat😄(acitiyorda yani). Daha çok ilgi ilgi hep ilgi. Malesef doğurduktan sonra heeeppp ilgilenmek gerek🤷🏼‍♀️😄 gerekirse hiç sosyal hayat olmadan bir süreliğine... Ve çocukların algıları çok çok açık oluyor geçiştirmek için gösterilen ilgiyi de anlayip de sinirleniyorlar. Her durumda özenle sabırla ilgi😄Sabır işi ama güzel iş.Allah kolaylık versin💜

Büyüdükçe işler bizde daha kötüleşti. Yenidoğanken ve kolikti bu kadar ağlamıyordu. Artık geceleri hayali ağlama sesi duymaya başladım. Ayakta sallayarak uyuyan bir bebek değildi. Son birkaç aydır gece ağlayarak uyanmalar başladı. O uyanmalarda ayağımda sallayınca sakinleşti. Besin alerjisinden tutunda idrar yolu enfeksiyonuna reflüye kadar pek çok hastalık alternatifi üzerinde duruldu. Farklı damlalar, ilaçlar yada yastıklar vs kullandık. Ne yazık ki çözemedik. Şimdi de gündüz ağlamaları eklendi. Hatta bu kadar ağlamaya otizm şüohesi bile yaşadım. Yaramaz bir çocuk değil aslında. Evdeki hiçbir çekmeciyi açmaz. Puzzleları bile kutusunda saklar. İki problemimiz var. Ağlama krizleri. Günlük 5-6 saate varan. Ve kendine zarar veren durumlar. Su içinde istediği kadar oynasın. Ama pis suya emzik sokmak yada pis suyu avucuyla içmek nedir ya?
Gece teroru denen birsey var araştırsanız. Bir de nöroloji hic bakti mi? Bir hekim önerebilirim, emin olursunuz bir sıkıntı var mi? Bence zekasına baktirmalisiniz. İleri zekalı olabilir.

Keşif ve ayrışma döneminde çocuk
Çok normal bu yaptıkları
Sende doğursana normallik çok gözel jxjdjd
Offf abi hiç mi normal dönemi yok yaw.
Mune Mune doğru söyledi sanırım 23 yaşında rahatlıyorsun dedi😬 GERİYE KALDI :22 yıl…….

Özellikle öğleden sonra uyanınca ağlama uyu aylardır var. Köye gittik, benim memleketime gittik, bebek arabasında da oto koltuğunda da uyansa aynı. Hatta eşimin babasının yamında denk geldi bir defa adamın tansiyonu çıktı. O gün oto koltuğunda uyanmıştı. Köy yolundaydık. Etrafta inekler, koyunlar, böğürtlenler vardı. Dere vardı. Gözünü açıp bakmıyor bile.Yan bahçemizide tavuklar ördekler var. Bir ara ağlayınca hemen balkona çıkardık. Gözünü açıp bakmıyor. Duymuyor. Oyuncak aldım yeni uyanınca görsün diye. Telefondan müzik açtım. Çok güler yüzle uyanmış mı benim kızım diyorum. Hadi parka gidelim diyorum. Atları çok seviyor. Hadi atlara bakmaya gidelim diyorum. Yok. Odada halı, perde, tül, fotoğraf herşeyi kaldırdık. Arkadaşlar yüz resmi olan birşey olmasın dediler. Buhar makinesi aldık. Yataşın üzerine şilte aldık. Uyku arkadaşı, müzik sesi, karartma stor. Hatta din kültürü öğretmeni arkadaşa rica ettik bir sirü dua okudu. Okunmuş su içirdik. Bebek yastığı aldık. Keşke video atabilsem.
Tuh cok uzuldum.ne yasiyor kim bilir yavrum. Pedagog gordu mu ? En guzeli uzmana danismak.

Öncelikle çok tatlı geldi 🤩 daha çok ilgilenin onunla.çünkü benim arkadaşıminda bebeği var ben gidince kucağıma atlardi ( yani kollarıyla😄)sarilirdi filan.şuan 2 yaşına girdi özellikle annesini aşırı kıskaniyo onunla konuştuğumda araya giriyo oyun oynar gibi bacaklarıma vuruyo pat pat😄(acitiyorda yani). Daha çok ilgi ilgi hep ilgi. Malesef doğurduktan sonra heeeppp ilgilenmek gerek🤷🏼‍♀️😄 gerekirse hiç sosyal hayat olmadan bir süreliğine... Ve çocukların algıları çok çok açık oluyor geçiştirmek için gösterilen ilgiyi de anlayip de sinirleniyorlar. Her durumda özenle sabırla ilgi😄Sabır işi ama güzel iş.Allah kolaylık versin💜

Gece teroru denen birsey var araştırsanız. Bir de nöroloji hic bakti mi? Bir hekim önerebilirim, emin olursunuz bir sıkıntı var mi? Bence zekasına baktirmalisiniz. İleri zekalı olabilir.
Sürekli ilgileniyoruz. Günde 2 defa yağmur da olsa dışarı çıkarıyoruz. Evde zaten farklı etkinlikler. Hayvanları çok seviyor. Küçük bir şehir, çok imkan yok ama bulabildiğimiz at, inek, koyun, keçi, tavuk düzenli olarak görmeye gidiyoruz.
Gece terörü benim de aklıma geldi. Ama o farklı bir şeymiş. Uyku geçişinde oluyormuş. Zeka testi 3 yaştan önce yapılmıyormuş.

Sende doğursana normallik çok gözel jxjdjd
Offf abi hiç mi normal dönemi yok yaw.
Mune Mune doğru söyledi sanırım 23 yaşında rahatlıyorsun dedi😬 GERİYE KALDI :22 yıl…….
Kimse mutlu huzurlu olmasın demi
Herkes dogursun 😂😂😂

Eşim de ben de çalışıyoruz. Derslerimizi dönüşümlü ayarladık. Sabah 9 da uyanıyor, saat 11 e kadar hiç susmadan ağlıyor. 11-12 arası kahvaltı, saat 12.30 da eşim geliyor ben gidiyorum. Saat 15.00-15.30 öğle uykusu saat 16-16.30 gşbi uyanıyor 1,5 - 2 saat daha ağlıyor. Biz ailecek perişan haldeyiz. Yan binadaki komşular meaaj attıyorla çocuoun nesi var diye. Hiçbir şeyi yok. Sadece ağlıyor. Nedensiz. Uykudan uyanır uyanmaz. Susmuyor da. Hiç bir şekilde dikkatini dağıtmak mümkün değil. Kaç tane video çektim. Online pedagoglar vs çözüm bulamadık. Sakinleştirici ilaç vrrelim dediler. Onu da bİ istemedik. Çok değişik bir durum içindeyiz. Aynı yaşta olan üç çocuk daha var çevremizde, onlarda böyle bir şey yok.ama 1-20 den kadar sayıyor, renkler, plaka okumalar, deyimleri kullanmalar, bağlaç kullanmalar. Acayip bir hafıza. Aylar önce benzin aldığımız yere geçen akşam tekrar uğradık. Bu abinin kurt köpeği vardı dedi. Gerçekten vardı. Unutmuyor. Kandırılmıyor. Odaklandığı noktadan dikkatini başka yöne çekemiyorsunuz. Aylar önce yemek yerken eşim elşni saçına sürme dedi. Her yerde, her elşne bulaşan şeyi eşimin gözğne bakarak kafasına sürüyor.
Emsal gostermek gibi olmasin ama aklima geldi ister istemez
Arkadaşımın cocugu cok huzursuzdu, 3 yasina kadar surekli agladi
Emzige cok duskundu baska turlu susmazdi
Kimse yanasmazdi cocuga aman sebep olacagiz aglatacagiz diye
Konusmaya basladikca surekli karnim agriyor diye aglamaya basladi bu kez
Ve kusmalari basladi (acikcasi biz bilerek yapiyor zannediyorduk)
Ama 5 yasinda yine baska bi pediatrisrt arkadasimiz kan degerlerine rutin bakalim dedi
Bakildi karaciger enzimleri yuksek cikti, cok yuksek
Ultrason cekildi ve sfra ve karciger kanallarinda genislik cikti
Dogustan böyleymiş yani cocuk
Operasyon yapicalacak ama cok umutlu degiller kc nakline kadar yolu var
O aglamalari kusmalari ve dogal olarak huzursukluklarinin hepsinin bir sebebi varmis
Biz huysuz bu cocuk diye haksiz yere etiketlemisiz sabiyi...
Sizin cocugunuz da boyledir demiyorum tabii ki (allah korusun)
Ama vardir bir sorunu diyerek merhamet nazariyla bakmak durumu daha cekilir kiliyor bence
Ama bunu diyebilmek icin insanin ara sira dinlenmesi gerekiyor tabii
Sizim cocuk yetistirmekle ilgili cok sık konunuza denk geliyorum
Esiniz de siz de biraz fazla kaygilisiniz galiba
Biraz da yalnizsiniz sanirim
Es dost arkadas yok mu bulundugunuz sehirde
Onlarla gorusseniz aslinda harala gurele icinde cocukla vakit daha cabuk geçiyor
Yavaş yavas kres de dusunmeye baslayin bence

Aslında bütün çocuklar durmuyor.
Ama eline telefon verince hepsi susuyor.
Bu bi cözüm mü?
Zararlarını falan anlatmıcam onlar biliniyorda.
Cocuklarla iletisim bitiyor bence en büyük zararı o.
Cocuk uzaklasıyor sizden.
Anne is yaparken 1 saat diye veriyor o 1 saat saonra 2 sonra 4 saat oluyor.Bi bakmıssın bütün gün cocuk ortada yok.
Ben oturur aglarım cocugum benden okadar saat uzaklassa.

Bu bi cözüm mü?
Zararlarını falan anlatmıcam onlar biliniyorda.
Cocuklarla iletisim bitiyor bence en büyük zararı o.
Cocuk uzaklasıyor sizden.
Anne is yaparken 1 saat diye veriyor o 1 saat saonra 2 sonra 4 saat oluyor.Bi bakmıssın bütün gün cocuk ortada yok.
Ben oturur aglarım cocugum benden okadar saat uzaklassa.
Anne isten gelir gelmez onceligi mutfak olmamali once bebegiyle ilgilenip oynamali sonra yemek hazirlamak diyor uzmanlar. Arkadasim destek aldilar cocuk anneye kusmus maalesef gunluk hayatin icinde kosturmacada unutuyoruz bazen onemsemiyoruz cok sukur onlar erken farkettiler durumu sorun buyumeden hallettiler.. 2. Bebegim var gunluk hayatin kosustrmacasi , ablasiyla ilgilenmek temizlik yemek derken cok oyun oynayamayiyorum korkuyorum.yanlarinda telefon almiyorum dikkatimi onlara veriyorum

Ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum.. yaşamayan bilmez.

Eğer suyla oynamayı çok seviyorsa böyle bişey düşünebilirsiniz. Yorumlarda herkes çok memnun kalmış.

Screenshot_2022-02-21-13-51-35-80_8e92da805446de3460a04639a669955c.webp

Ay aynı benim oğlum yaaaa bebek arabasında ağlıyor indirelim diye inince de caddeden yürümek istiyor tüm çamurlara basıp saçımıza kadar çamur yapıyor . Dün arkadaşlar dedi ki yaaa dışarda yemek yiyelim neden yemiyoruz 😵‍💫 ya sanki zorla evde oturuyoruz gibi davranılıyor bize . Gitsek ne olacak gözünü seveyim diyecektim . Çocuk mama sandalyesinden 10 dk oturacak yemeği yiyecek ben o arada ne yersem artık tamam bitti sandalyeden inecek 1 saniye durmayacak ben perişan oluyorum. 2 yaş sendromu ile başa çıkmak için çocuk psikiyatristi ile görüştük ve oğlumu normalden hareketli buldu yapacak bir şey yok dua ediyorum sağlıkla geçsin diye

Benimki de hep öyleydi hala da öyle..uysal bir cocuk degilse degismiyor 😊Suan bana, sen hayatimi zorlastirmak icin varsin diyor hazir olun geliyor gümbür gümbüŕ sizinki de😀

Gece terörü diye bir durum var onu arastirmanizi öneririm.Bir dönem biz de yasadik uyanip kafasini yerlere vuruyordu aglayarak ve bizi asla duymuyordu.Yeme duzeni,beslenme tarzini degistirdik cok ugrastik,dr travma yasamiş demisti memeden ayrilinca olmustu bu durum.Tekrar emzirmeye basladim,ek gidada secici davrandim vs vs sonunda bitti gitti ama mahvetmisti bizi birsure.

Back
X