Eşim de ben de çalışıyoruz. Derslerimizi dönüşümlü ayarladık. Sabah 9 da uyanıyor, saat 11 e kadar hiç susmadan ağlıyor. 11-12 arası kahvaltı, saat 12.30 da eşim geliyor ben gidiyorum. Saat 15.00-15.30 öğle uykusu saat 16-16.30 gşbi uyanıyor 1,5 - 2 saat daha ağlıyor. Biz ailecek perişan haldeyiz. Yan binadaki komşular meaaj attıyorla çocuoun nesi var diye. Hiçbir şeyi yok. Sadece ağlıyor. Nedensiz. Uykudan uyanır uyanmaz. Susmuyor da. Hiç bir şekilde dikkatini dağıtmak mümkün değil. Kaç tane video çektim. Online pedagoglar vs çözüm bulamadık. Sakinleştirici ilaç vrrelim dediler. Onu da bİ istemedik. Çok değişik bir durum içindeyiz. Aynı yaşta olan üç çocuk daha var çevremizde, onlarda böyle bir şey yok.ama 1-20 den kadar sayıyor, renkler, plaka okumalar, deyimleri kullanmalar, bağlaç kullanmalar. Acayip bir hafıza. Aylar önce benzin aldığımız yere geçen akşam tekrar uğradık. Bu abinin kurt köpeği vardı dedi. Gerçekten vardı. Unutmuyor. Kandırılmıyor. Odaklandığı noktadan dikkatini başka yöne çekemiyorsunuz. Aylar önce yemek yerken eşim elşni saçına sürme dedi. Her yerde, her elşne bulaşan şeyi eşimin gözğne bakarak kafasına sürüyor.
Emsal gostermek gibi olmasin ama aklima geldi ister istemez
Arkadaşımın cocugu cok huzursuzdu, 3 yasina kadar surekli agladi
Emzige cok duskundu baska turlu susmazdi
Kimse yanasmazdi cocuga aman sebep olacagiz aglatacagiz diye
Konusmaya basladikca surekli karnim agriyor diye aglamaya basladi bu kez
Ve kusmalari basladi (acikcasi biz bilerek yapiyor zannediyorduk)
Ama 5 yasinda yine baska bi pediatrisrt arkadasimiz kan degerlerine rutin bakalim dedi
Bakildi karaciger enzimleri yuksek cikti, cok yuksek
Ultrason cekildi ve sfra ve karciger kanallarinda genislik cikti
Dogustan böyleymiş yani cocuk
Operasyon yapicalacak ama cok umutlu degiller kc nakline kadar yolu var
O aglamalari kusmalari ve dogal olarak huzursukluklarinin hepsinin bir sebebi varmis
Biz huysuz bu cocuk diye haksiz yere etiketlemisiz sabiyi...
Sizin cocugunuz da boyledir demiyorum tabii ki (allah korusun)
Ama vardir bir sorunu diyerek merhamet nazariyla bakmak durumu daha cekilir kiliyor bence
Ama bunu diyebilmek icin insanin ara sira dinlenmesi gerekiyor tabii
Sizim cocuk yetistirmekle ilgili cok sık konunuza denk geliyorum
Esiniz de siz de biraz fazla kaygilisiniz galiba
Biraz da yalnizsiniz sanirim
Es dost arkadas yok mu bulundugunuz sehirde
Onlarla gorusseniz aslinda harala gurele icinde cocukla vakit daha cabuk geçiyor
Yavaş yavas kres de dusunmeye baslayin bence