Bitmek bilmeyen kv derdi...

Kim olursa olsun, benim zar zor rahat ettiğim bir yerde 3. şahışların , nazını tribini çekemezdim. Siz eski sistem takılın biraz daha abartın bence bebeğinizin huzuru rahatı önemli, odanın her yanını kullanın erkenden giderler merak etmeyin.

üzüldüm ya.neden insanlar bu kadar cahil.sen eşinle kötü olma. cahil de olsalar onun ailesi.gelmeyin diyemiyor. sen de arada kalmışsın. gelsinler ama asla hizmet etme. loğusa kadından hizmet bekleyen net kötü niyetlidir. sabah eşinin kardeşini fırına simit almaya yolla. öğlen dışarıdan pide söyle. akşama uyduruk makarna tarzı yemek yap. çay kahve hizmet temizlik asla yapma. gelin emziriyor bebek ağlıyor üst baş ev hali diyemiyorlar.bir gün durup gidelim ev küçük diyemiyorlar.yazık.

Sizden hizmet beklemeleri en büyük sıkıntı. Torunlarını, oğullarını görmek en büyük hakları elbet ama insan biraz da anlayışlı olmalı. Salondaki düzeninizi bozmayın, eşinize de güzelce durumu anlatın ki kendisi uygun bir dille izah etsin ailesine.

Galiba öyle olacak darılırlarsa darılsınlar bana zaten en başından beri yaptıklarını ben yaşadım benim psikolojimi bozdular
Benim kayınbabamda aynı kafada. Asla gelcegi zaman haber vermez, oğlunu bile aramaz. Oğlu işteyken 1 buçuk saatlik yolu tepip evime çat kapı gelir. Kapı 1 saniye geç açılsın laf sokar hemen bana. O geldiğinde çocuklarımla uyuyor olurum yataktan kalkar pijamalarla açarım kapıyı, yüzümü yıkamaya bile fırsatım kalmaz, iki bezli çocugumla birde benden hizmet beklerler, kaynana yeni gelin gibi süzülür yardım etmez, bebegi alıp kucağına oturur saatlerce, bebegimi kıskanırlar bana vermek bile istemezler, sanki kendi doğurmuş gibi davranır, Kayınbabamda bana laf sokar, oğlumun evi bir de gelirken haber mi vercem, işte böyle çat kapı gelirim baskın yaparım der övüne övüne kasıla kasıla. Oglu geldiğinde evde bile olmuyor, iş yerinde oluyor, sanki oğlu hizmet ediyor gibi bana haber veren yok. Erkek tarafiyiz, ev bizim oglumuzun, istediğimiz zaman çat kapı geliriz haber vermeyiz kafasindalar, hem haber vermezler hem de hizmet beklerler, o dakka da nasıl pasta börek yapiyim hemen. Ama bin kez de desem geri kafalılar laftan anlamıyorlar. Seni cok iyi anlıyorum. Onların gelcegi zaman sana haber vermemelerinin tek sebebi, biz erkek tarafiyiz, orası oglumuzun evi, bir de haber mi vercez, istediğimiz zaman geliriz, gelin kim ki ona haber vercez kafasında olmaları bunu bil canım maalesef öyle, Ben 5 senedir çekiyorum. ALLAH sana da sabır versin.

hizmet bekleyecekler ne demek. 43 gunluk bebeginle ne hizmeti.geliyorlarsa onlar sana hizmet edecek.yemegini yapacak temizligini yapacak.sen geldiklerinde anne su yemegi yapar misin su evi bi temizler misin diye talepte bulunmalisin.
Ya maalesef huyunu bildiğim için ve bugün de bikez daha gördüğüm için beklentisi o kalkıp bana yardım olsun diye hiçbişey yapmaz o

Benim kayınbabamda aynı kafada. Asla gelcegi zaman haber vermez, oğlunu bile aramaz. Oğlu işteyken 1 buçuk saatlik yolu tepip evime çat kapı gelir. Kapı 1 saniye geç açılsın laf sokar hemen bana. O geldiğinde çocuklarımla uyuyor olurum yataktan kalkar pijamalarla açarım kapıyı, yüzümü yıkamaya bile fırsatım kalmaz, iki bezli çocugumla birde benden hizmet beklerler, kaynana yeni gelin gibi süzülür yardım etmez, bebegi alıp kucağına oturur saatlerce, bebegimi kıskanırlar bana vermek bile istemezler, sanki kendi doğurmuş gibi davranır, Kayınbabamda bana laf sokar, oglunun evi bir de gelirken haber mi vercem, işte böyle çat kapı gelirim baskın yaparım der övüne övüne kasıla kasıla. Oglu geldiğinde evde bile olmuyor, iş yerinde oluyor, sanki oğlu hizmet ediyor gibi bana haber veren yok. Erkek tarafiyiz, ev bizim oglumuzun, istediğimiz zaman çat kapı geliriz haber vermeyiz kafasindalar, hem haber vermezler hem de hizmet beklerler, o dakka da nasıl pasta börek yapiyim hemen. Ama bin kez de desem geri kafalılar laftan anlamıyorlar. Seni cok iyi anlıyorum. Onların gelcegi zaman sana haber vermemelerinin tek sebebi, biz erkek tarafiyiz, orası oglumuzun evi, bir de haber mi vercez, istediğimiz zaman geliriz, gelin kim ki ona haber vercez kafasında olmaları bunu bir canım maalesef öyle, Ben 5 senedir çekiyorum. ALLAH sana da sabır versin.
Senin de durumun çok kotuymus Allah sanada sabir versin bu kadar da fazla gerçekten umarım bi şekild e düzelir aynen öyle valla benin babam bile 1 kere kalmadiı 3 senelik evliligimde ancak bunlarla bir sürü sorunum olmasına rağmen hiç yüz yokmuş gibi kasila kasila hareket ediyorlar

Eski konunuzu hatırlamıyorum. Ben normal bi aile gözüyle bakarak değerlendirdim. Yaşadıklarınızın boyutunu bilmiyorum. Ama şimdilik kabul edin gelmelerini. Eşinizede bi daha böyle uzun süreli kalmaları kabul etmemesi gerektiğini söyleyin. Madem sizi aramıyorlar o bi çare bulsun aradıklarında.
Içim bir türlü ısınmıyor başlıklı konum var orda da anlatmıştım bi kısım yaşadıklarımi aynen odak nokta eşim burda ona kaldı artık

Ya maalesef huyunu bildiğim için ve bugün de bikez daha gördüğüm için beklentisi o kalkıp bana yardım olsun diye hiçbişey yapmaz o
O yapmaz ise sen diyeceksin güzellikle anne bana yardım eder misin diye anne ben şu yemeği çok beceremiyorum bide sen göstersene gibisinden mesela benim kayınvalidem ilk evlendiğimizde oda hiç bişeye karışmazdı ki ayda yıl bir gelir sonra sonra meğerse benden çekindiği için evini karıştırmak oluyo ya ister istmez dolap açıyorsun vs. Bundan rahatsız olmadığımı ondan bişeyler isteyerek belli ettim şuan bana gelir kalmaya o sabah 8 de kalkar biz 11 biz kalkana kadar çamaşırım varsa katlar balkonlarımı yıkar çocuk uyandıysa çorba pişirir içirir ama hala dolabı açıp bişey yemez biz kalkarız 11 de kahvaltı hazırlarım hemen bulaşığı kaldırmak ister o bizdeyde artık mutlaka yemekleri o yapar salatayı ben herşeyime yardım etmeye çalışır ama hep zamanla birbirimizi tanıdıkça oldu

Senin de durumun çok kotuymus Allah sanada sabir versin bu kadar da fazla gerçekten umarım bi şekild e düzelir aynen öyle valla benin babam bile 1 kere kalmadiı 3 senelik evliligimde ancak bunlarla bir sürü sorunum olmasına rağmen hiç yüz yokmuş gibi kasila kasila hareket ediyorlar
Çünkü seni takmiyorlar, insan yerine koymuyorlar. Gelin kim ki ona haber vercez, orası oglumuzun evi, ne zaman istersek gideriz kafasındalar, Emin ol senle kanlı bıçaklı olsalar bile yüzsüz yüzsüz yine gelirler, oglumuzun evi diye. Başka şehirde misiniz, eğer öyleyse aynı şehirde olmadığınıza şükret, yoksa daha çok gelirlerdi canım

O yapmaz ise sen diyeceksin güzellikle anne bana yardım eder misin diye anne ben şu yemeği çok beceremiyorum bide sen göstersene gibisinden mesela benim kayınvalidem ilk evlendiğimizde oda hiç bişeye karışmazdı ki ayda yıl bir gelir sonra sonra meğerse benden çekindiği için evini karıştırmak oluyo ya ister istmez dolap açıyorsun vs. Bundan rahatsız olmadığımı ondan bişeyler isteyerek belli ettim şuan bana gelir kalmaya o sabah 8 de kalkar biz 11 biz kalkana kadar çamaşırım varsa katlar balkonlarımı yıkar çocuk uyandıysa çorba pişirir içirir ama hala dolabı açıp bişey yemez biz kalkarız 11 de kahvaltı hazırlarım hemen bulaşığı kaldırmak ister o bizdeyde artık mutlaka yemekleri o yapar salatayı ben herşeyime yardım etmeye çalışır ama hep zamanla birbirimizi tanıdıkça oldu
Ya ne güzel yardımcı oluyo keske bende noyle hissetseydim ama en basindan beri zaten aramiz yok benim kv sabah 7 de kalkmisti ben 8 buçukta kalkmıştım bi de 8 aylık hamileydim zar zor uyanmıştım baktım oturmuş öyle süzülerek benim kahvaltı hazirlamami bekliyolardi doğum yaptigimda annelerde kalmıştım onlarda bizim evde kalmışlardı kafasına göre mutfakta ki eşyaların yerlerini değiştirmişti gıcık olmuştum

Çünkü seni takmiyorlar, insan yerine koymuyorlar. Gelin kim ki ona haber vercez, orası oglumuzun evi, ne zaman istersek gideriz kafasındalar, Emin ol senle kanlı bıçaklı olsalar bile yüzsüz yüzsüz yine gelirler, oglumuzun evi diye. Başka şehirde misiniz, eğer öyleyse aynı şehirde olmadığınıza şükret, yoksa daha çok gelirlerdi canım
Evet başka sehirdeyiz canım şükür ama altlarında araba olduğu için devamlı geliyorlar yakında olsak burdan çıkmazlar eminim

Onlara iyi ev sahibi olarak yatak odanızı verin. Siz salonda aynı yerinizde yatın. Eşinize de yere yatak yapın. Ama yatak yapacak bir şey yoktur muhtemelen ama bu sizin derdiniz değil kendi düşünsün. Gece bebek uyuyana kadar ışık açık kalıyorsa ya da tv açık kalıyorsa bozmayın rutininizi. Eğer rahatsız olursa anası babasıyla yatak odasında yatsın. Davet eden is değilseniz ağırlama derdine de girmeyin. Muhtemelen mutfak da salondadır. Siz ne zaman uyanırsanız o zaman, ve kendi kahvaltınızı nasıl yapıyorsanız o şekilde kahvaltı hazırlayın. Yemek falan yine aynı şekilde kendinize nasıl yapıyorsanız öyle yapın. Çocuğunuzla ilgilenin misafirle değil. Zaten onlar da misafir sayılmaz, müsait misin diye sormayan evden biridir ne de olsa canı ne istiyorlarsa onu yapıp yesinler. Güler yüzlü olun, iyi gelin olmak için kasmayın, takmayın 1 hafta gelir geçer.

Evet başka sehirdeyiz canım şükür ama altlarında araba olduğu için devamlı geliyorlar yakında olsak burdan çıkmazlar eminim
Biz malesef aynı sehirdeyiz ama ilçeler farklı çok şükür. Benim iki lohusaligimda kaynanam 20 günden fazla kaldı, bunaldim valla zor dayandım. En azından sizinkiler 3 gün kalıp gitmişler. Çekilecek çile değil valla, bir evde bebek dogunca asla rahat bırakmıyorlar böyleleri, gelini bebegi bunaltıp bezdirene kadar gelip gidiyorlar hizmet bekliyorlar. Hasta numarası mi yapsan

Ya ne güzel yardımcı oluyo keske bende noyle hissetseydim ama en basindan beri zaten aramiz yok benim kv sabah 7 de kalkmisti ben 8 buçukta kalkmıştım bi de 8 aylık hamileydim zar zor uyanmıştım baktım oturmuş öyle süzülerek benim kahvaltı hazirlamami bekliyolardi doğum yaptigimda annelerde kalmıştım onlarda bizim evde kalmışlardı kafasına göre mutfakta ki eşyaların yerlerini değiştirmişti gıcık olmuştum
e senin evinde kalmış bi işin ucundan tutmuş demekki zamanında sen olunca yapmıyo demekki sen bi nabzını ölç bakalım ufak ufak iş buyur gelince yok Yapmıyosa sende 4 4 lük olmak zorunda değilsin lafını sok geç benim babannem böyleydi bizden uzakta yaşıyo ve tek başına yaşıyan bi ksdın evin temizliği yemeği hepsini yapar yani bize kalmaya gelirdi 1 ay kalırdı annemde kendi iş yerimizde çalışıyor babamla hiç bi iş yapmazdı annem gelesiye bi yemek koymazdı ocağa kolum tutmuyo benim derdi allah böylelerinden korusun annem banyosuna kadar yaptırdı en son bi gün konu çıkmış babam düğünü kendi yapmış sizin gibi bunlar nisafir gibi gelmiş gitmiş hiç destek olmadın anne bize demiş annem o laftan ağzına etti annemin babamı kışkırtmaya çalıştı karın neler diyo ben bu evde olamam diye defoldu gitti tehlikeli böyle insanlar kötü olmaya gelmez anlıyacağın

Biz malesef aynı sehirdeyiz ama ilçeler farklı çok şükür. Benim iki lohusaligimda kaynanam 20 günden fazla kaldı, bunaldim valla zor dayandım. En azından sizinkiler 3 gün kalıp gitmişler. Çekilecek çile değil valla, bir evde bebek dogunca asla rahat bırakmıyorlar böyleleri, gelini bebegi bunaltıp bezdirene kadar gelip gidiyorlar hizmet bekliyorlar. Hasta numarası mi yapsan
Valla kabul etmeyeceğim biliyo kadın şuan enfeksiyonum var mesela onla ugrasiyorum biliyo da ama iste

Valla kabul etmeyeceğim biliyo kadın şuan enfeksiyonum var mesela onla ugrasiyorum biliyo da ama iste
Enfeksiyonun olduğunu bile bile geliyor, vicdansız. Bence de kabul etme eşinle konuş, eşin ailesine sonra gelmelerini söylesin. Gelin doldurmuş derlerse desinler, sanki iyilik yapsan gece gündüz hizmet yapsan yaptığın iyilikler fedakarlıklar görülcek mi görülmücek, yine deger görmücen, yine kötü gelin olcak değişen birşey olmucak, basta kötü ol bosver. Hiçbir şey senden ve bebeginden değerli değil hatta eşin bile bosver kabul etme rahatını bozma canım değmez inan

Enfeksiyonun olduğunu bile bile geliyor, vicdansız. Bence de kabul etme eşinle konuş, eşin ailesine sonra gelmelerini söylesin. Gelin doldurmuş derlerse desinler, sanki iyilik yapsan gece gündüz hizmet yapsan yaptığın iyilikler fedakarlıklar görülcek mi görülmücek, yine deger görmücen, yine kötü gelin olcak değişen birşey olmucak, basta kötü ol bosver. Hiçbir şey senden ve bebeginden değerli değil hatta eşin bile bosver kabul etme rahatını bozma canım değmez inan
Kesinlikle degmiyo evet cnm yaşadım gördüm konuşsun artik zaten yaza doğru taşınacağız geleceklerse o zaman gelsinler şimdi illa gelecez derlerse ben giderim annemlere nasıl olsa bana soylemediler adam yerine bile koymadılar

Kesinlikle degmiyo evet cnm yaşadım gördüm konuşsun artik zaten yaza doğru taşınacağız geleceklerse o zaman gelsinler şimdi illa gelecez derlerse ben giderim annemlere nasıl olsa bana soylemediler adam yerine bile koymadılar
Aynen canım bebegini al git annenlere, sorarlarsa geleceğinizi bana demediniz haberim yoktu bende annemlere geçtim dersiniz. Eşin kendi agırlasın hizmet etsin ailesine. Bu da onlara bir ders olur oh olsun. Sende onları adam yerine koyma

Back
X