Bitmeyen sorunum: kaynı !

Yavrucum kaynini bırak, görümce,kayınvalide istemiyoruz bizler...o herhalde doguyla karıştırıyor

Biliyorum zaten
Eşimin sülalesi ama iç içe yaşıyorlar. Hepsini evi yanyana ama kapılar hep açık. İsteyen istediği gibi girip çıkıyor orda
Afedersiniz ama inanç konusu nasıl? Arap ve inancliysa bunu yapmamalı çünkü İslam'da böyle birşey net bir dille yasak! Kayinda olsa evde tek başına gelinle kalamaz!

Bunu kayınvalide ya da kauinpederle teke tek konuştunuz mu ?

Onlar muhafazakar ama inanın yinede modernler. Fransız sömürgesiydiler.. yani tipik şeriat ülkesi değil. Şeriat zaten yok.

Bu konu önemli eşime kaç kez söyledim ama cevap vermedi. Annesigille arapça bilendigimden anlaşamıyoruz

Klasik bir arap yani
Bende belcikada yasiyorum bu kagit kurek oturum islerini nedemek istediginizi anliyorum. Tunuslu demistiniz demi. Sirf oturum icin gelir ama biturlu oturum alamaz, evlilikdemi yapmadi bu adam yahu!
Bari evlensede kurtulsa.
Birde ailesine gore onun sizinle yasamasi gayet normal olmasida kultur farki
Onlarda genelde öyle oluyo
Cok zor bir durum gercektende
Bende buna benzer bi abi var, kagit kurekden anlamaz, herseyini bana yaptirir. Ama benimki kendi abim bazen kavga ediyoruz sinirimi cizebiliyorum
Adam 38e gelmis dahami biseye sap olamadi ya

Onların aile yaşantısı böyle vıcık vıcık. Benim kardeşim yok ama olsa bile onun anahtarı bende ne arasın? Niye evde eşi varken çat kapı gideyim? Anlamsız anlamsız hareketler. Ya rest çekeceksiniz ya da bu durumu kabul edeceksiniz maalesef.

Zammında çok iyi niyetli davrandım. Düzelir dedim kötü görünmek istmedim ailesine karşı yeni gelin olarak. Tavrını baştan koyacaktim. Bizde kayın aynı evde gelinle kalmaz diyecektim. Demedim salak gibi .. demiaimdir ama geri püskürtüldüm.herhalde neden iyi davranmıyorsun denilerek

Tamam dil bilmiyor yol usul bilmiyor ama nereye kadar?
Annesinin üzüntüsünü de anlıyorum ama artık bir şekilde hayatına bakmalı bu arkadaş.
40yasina gelmiş artık bir işte çalışıp evlenip yuva kurmalı. Hep sizde orda burda nereye kadar gidecek?
Abisi bunları da konuşsa kardeşiyle.
Tamam atmasın satmasın da kardeşinin hayatı böyle boş boş sürüp gidiyor farkındalar mi acaba?
10senedir orada ve tutunamadıysa dönsün memleketine daha kaç 10sene geçecek böyle. Boş bir hayatla ölüp gitmesini mi bekliyorlar

Esinizde terbiyesizlesmesin. Almanlari begenmiyorsa asalak kardesini alip neden dönmüyor ülkesine. Böylelerine de hastayim. Almanlar zamaninda cocuklarini hayata hazirliyor. 40 yasinda kimse baskasina muhtac olmaz deyin sizde. Esinize de acayip gicik oluyorum bu konuda. Nedense bati tüh kaka ama ülkelerindede kalmiyorlar

Sen anlamiyorsun adam sen almanlasmissin diyerek kızı soğuk ve aile bağlarına önem vermeyen bir insan olarak aşağılamaya çalışmış. Ama Almanya olmasa aç kalacak

Sen anlamiyorsun adam sen almanlasmissin diyerek kızı soğuk ve aile bağlarına önem vermeyen bir insan olarak aşağılamaya çalışmış. Ama Almanya olmasa aç kalacak

Orasini anladim zaten. Adam adam olsa zaten bastan karisini bu duruma sokmaz. Hem Almanyaya geliyorlar, hem kactiklari sosyal hayati Almanyaya tasimaya cok meraklilar böyleleri. Simdi bir kac örnek verirdim ama konu bu degil. Konu konu sahibinin esinin de problemli oldugunu görmemesi

Of aynen. Zaman kaybı ama kaynım gururlu elinde para olmadan dönmez. Nasıl bakacak oradaki sülalenin yüzüne ? Onun için el.alemin söylemleri önemli herhalde. Adam 12 yıl napmis orda demezler mi yüzüne? Kahrından napar ozaman? Ya sanane diyebilirsiniz. Öyle de zaten .. acımıyirum hiç ama dönmeme nedeni bu

Yine eski konuyu hortlamıslardiyecektim ama konu eskimemis okuduğum kadarıyla.

Yani insan problem çözmek istemeze ne yazılsa boş.

Kötü görünmeyeyim diye diye kayınla geçen yıllar

Taş olsa çatlar herhalde.

Burada ki asıl suçlu da eşiniz, hakkınızi savunmadiginiz için de siz. Kayın da sülük görevi yapıyor.

Burda yaşıyor diye Almanların her seşeyini beğenme zorunluğu yok ki. Şanslı olduğumuzu biliyoruz. Halimiz iyi. Almanya'da yaşayan ve halim kötü diyen hiç yok olamaz zaten çünkü devlet insanlarına bakıyor. Fakir yok. Ama Almanlar bile hayran bazıları şaşkın yabancıların aile bağına. Yani iyi birşey aslında. Almanların da öte yandan cok iyi yönleri var.. kültürler farklı .. doğru çocuklarını çok erken bağımsız olmaları için yetiştiriyorlar. Bende öyle yetiştiriyorum kızlarımı.
Sakın birine muhtaç olmasınlar diye. Ne kardeşine ne kocalarına nede bana

Teşekkür ederim. Kendim ne kadar haklıymışım anladım yorumlarinizdan sonra. Aslında biliyorum ama esimin halı zor. Adam ailesini kizdirmamak için yapıyor.
Bunların yardım etme anlayışı değişik. Yardım aile arasında zorunlu. Yani kaynım yardımı bir lütuf olarak görmüyor. Abimin zaten yapması gereken bir şey olarak görüyor ve minnet duymuyor. Nankör yani. Ayağına kapansin demiyorum ama insan biraz minnet duyar. Yardım görmeyince annesi bizi arıyor ve ağlıyor neden yüz üstü bıraktınız diye. Yani yardım zorunlu

Erkeğin üstün olduğu bir kültürleri var. Erkek, sizin eşiniz gibi olmak zorunda onların kültüründe , kaynınız gibi değil. Kocaman adama bu denli yardım zorunlu değil. Yaptığınız şey de yardım değil, bebek gibi bakıyorsunuz resmen. Sizi kandırmışlar, faydasız oğullarını atmışlar başınıza, kendi ülkesinde taşlarlar o soğan erkeğini çünkü. Emin olun akrabalarına çok farklı şeyler anlatıyorlardır küçük oğulları ile alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…