- 25 Haziran 2018
- 233
- 649
- 103
- 30
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Çok güzel konuşmuşsunuz bence.sonuna kadar haklısınız. Eşiniz de durumun farkına varmış belli ki tmm dediğine göre geri adım atmayın başka türlü kurtulamassiniz bu insanlardanYa ben diğerinin beleşten ortak olmasını kaldıramıyorum aslında görümcem kendide çalışıyor gönderebilir yani. Ki biz çocuklarının ihtiyaclarınıda karşılıyoruz karne hediyesi vs vs. O yüzden böyle patladım.
Balayına gidemedim herkes benim düğünden sonra tatil yaptı ben evde pinekledim o yüzden de kyk filan dillendirdim. Eşimin geliri iyi bunlara kaptırmasaydı çoktan zaten o borçlarını öderdi ama fırsat vermemişler adama.
İyi niyetle baktım olmuyor maymun gözünü açtı durumu oldu bende :)
Muhtemelen bklemiştir. O bilezikler bitmeden rahatlamazlarİnşallah alamazlar diye dua ediyorum . Kv kredi çekeceğiz dedi telefonda kapattı o an eşimden anne ne kredisi tuğçenin bilezikleri var veririz kredi ile uğraşmayın demesini bekledi Emin’im.
Ben takacağım hiç bitiremem valla . Millet neler takıyor neler yapıyor benim az bileziğime göz diktirtmemMuhtemelen bklemiştir. O bilezikler bitmeden rahatlamazlar
Merhaba, desteğiniz için teşekkür ederim. Allah bizim gibilerin yardımcısı olsun gerçekten çok zor. Bizim evimiz var yarısı kv ortak onu almaya çalışıyorum. Eşimde araba için para biriktiriyor. Bakalım hayırlısı birinden biri için borç yapacağız.Merhaba, bence çok haklısınız, benzer durumlar önceden bizde de vardı, en sonunda ben de sert çıkmıştım. Bu zamanda zor ama en iyisi galiba siz de borç altına girdik dersiniz eğer kredi ile ev, araba vs. kendiniz için bir yatırım işine girerseniz. Bizim öyle olmuştu, ev kredisi ödemeye başlayınca para musluğu kapanmıştı, sonra da birdaha açılmadı. Allah yardımcınız olsun, hastalık, sıkıntı, zorunlu bir hal olmadığı müddetçe insanları böyle sıkboğaz eden anne-babası olan herkese de Allah sabır versin, çok zor gerçekten.
Bende borca giricem biraz birikimden sonra hayırlısıyla inşallah :)ben başımdan geçenleri anlatmayım çok uzun olur ama
sana şunu söyleyebilirim kocanı borca sokacaksın ,
kendi ağzıyla valla hiççç param yok diyecek durama gelecek ,
tecrübeyle sabit 13 yıllık evliyim
ben yaptım şimdi kimse tek kuruş isteyemiyor ,
birde beni tanıdılar artık tırsıyorlar valla benım param kıymetli diye geziyorum ,
Borca gircez zaten tatil yeri de bakıyorum bunlara kalırsa ben anca mezarda iyi bi tatil yapmış olacağımo kadar güzel konusmussunuz ki.
babam da hersey bizim icin zaten diye dedemlere halalarima yedirdi yedirdi noldu. hepsi yan gelip yatarak mal mülk ev sahibi oldu. babam kirada oturuyo. herkes sirt cevirdi dolandırılp musluk kesilince.
hani nerede anne baba baci kardes. bundan sonra ben sizin yerinizde olsam gorumcemin çocuğuna da ufak tefek şeyler dışında harcamam.
babasi ne kadar istediyse esiniz cekip sizin adiniza yatirsin. biz kp borç verdik adam bizi iki sene oyaladi emekli olcam diye. bı kısmını yatirim yapcaz diye aldik. hala verecek kalani emekli!!! olabilirse keyfi yetip.
hiç acimayin esinize. tatil rezervasyonu yaptirin hatta. babaya verecek para varsa tatil parasi da vardır.
Valla bende öyle dedim takmak nasip olmadan bozdurdum neyse borç olarak. Eşim alcam diyor bir sene sonra bakalımBen takacağım hiç bitiremem valla . Millet neler takıyor neler yapıyor benim az bileziğime göz diktirtmem
Her göeüşmede maaşın ne kadar naptın ne yiyip içiyorsunuz hesabı veriyor eşim. Bu yüzden de kavga ettim en son tersliycem o olacakbu daha sinir bozucu işte. eşin ,evinizde ki maddi gelir giderleri ailesiyle konuşur mu? gerçi konuşuluyo ki hiç çekinmeden emretme durumu var.
İnşallah alır ama ne yazıkki giden geri gelmiyor onu anladımValla bende öyle dedim takmak nasip olmadan bozdurdum neyse borç olarak. Eşim alcam diyor bir sene sonra bakalım
Gerçekten konu bu ekonomi şartlarında para olunca panter gibi atlıyorum ister istemez.Hepimiz farklı versiyonlarını yasamisizdir bu olayın...ama kayınpeder tapusunda mal sahibi olma,ama kayna iş açıp sözüm ona ticaret yapip sadece borca ortak olma geliriyle milleti gecindirme planlari...sakin arkanda duramayacagin birşey söyleme inan gözlerine yansıyor kararlılığın , ültimatomdaki samimiyetin....
Borca gircez zaten tatil yeri de bakıyorum bunlara kalırsa ben anca mezarda iyi bi tatil yapmış olacağım
31 yaşında evlendik. 24 yaşında üniversiteden mezun olmuş. Bu zamana kadar neredeydi bu borç niye ödenmedi?Kyk eşya borcu ben olsam söz konusu etmezdim.3. Kişinin değilki onlar.eşyaları sizde kullanıyorsunuz.Kyk deseniz hayat arkadaşınızın borcu.bilemedim.
Benim bileziklerimi alacak eşim. 7 tane borcu var. 20şer gram. Sonrasını da zaten çocuk olursa ona hibe yaparız biriktiririz. Eğitim masrafları için ileride. O konuyu bu şekilde yüzeysel konuştuk.burda da hata siz de. kocanizin maaşi üzerinde olan artis icin plan yapmadınız mi. bizden de beklerlerdi. ücretsiz izne ayrıldım. kac kere dediler herkes bakiciya veriyo sen de ver yazik tek calisiyo ogluma diye.
hem bize borclari var ( ücretsiz izinde rahat etmek için ayırmıştık o parayi) hem çalış deyip ac misiniz açıkta misiniz sormuyolar.
herkes kendi işine baksin. siz de kidem atladığı parayi nereye kanalize edeceksiniz onu düşünün
Ama beni bir balayına bile götürmedi eşim sürekli onlara tamam demekten. Ben kaç kere kırıldım artık birazda o kırılsın.Güzell demişsinde Kyk borcudur falan ne bilimm. Bana eşim söylese bu şekilde cidden utanırım kırılırım cok..
Yok üste çıkmadı allahtan ki çıksa arayıp kp patlardım onu iyi biliyor. Her türlü zararlı çıkarKYK borcu da diyip gecmeyin...ana parası bir de birikmisse faizi az para degil.kyk evlendikten sonraya kalsın...evlilik borçları askerliği vs hakikaten az değil bunlar.
Şu dakikadan sonra eşinizin tutumu onemli.eger ortada olan yanlısın farkindaysa ve buna son verirse ne ala. Zeytinyağı gibi üste çıkıp devam ederse bosanin
Kıdem atşayınca maaş artacak onu hiç katıştırmadan alacağım diyor. Sözünde durur eşim onda sıkıntım yokİnşallah alır ama ne yazıkki giden geri gelmiyor onu anladım
Tatil için ben daha çok kültürel bir gezi tarzında istiyorum hatay mersin adana gibi. Orada denizde var o şekilde düşündüm. Tesettürlüyüm çok fazla plaj peşinde değilim haşemayı pek sevmiyorum. Ama araştırırım fikir için teşekkür ederimonlar sizi mezarda da ters döndürür yatirtmazlar emin olun
çok iyi yapmışsınız tabiki bu kadar zaman beklendigi icin cok ince detayli güzel bi tatil ayarlayin. mesela rota çizin 3-5 il 7-8 belde bikac otel pansiyon vs vs. her yerin kendi etkinliğini gezilecek yerlerini araştırın. deniz altı müzesi turu falan vardi. nerde hatırlamıyorum tam aka nete yazarsaniz cikar karşınıza.
Benim bileziklerimi alacak eşim. 7 tane borcu var. 20şer gram. Sonrasını da zaten çocuk olursa ona hibe yaparız biriktiririz. Eğitim masrafları için ileride. O konuyu bu şekilde yüzeysel konuştuk.
Tatil için ben daha çok kültürel bir gezi tarzında istiyorum hatay mersin adana gibi. Orada denizde var o şekilde düşündüm. Tesettürlüyüm çok fazla plaj peşinde değilim haşemayı pek sevmiyorum. Ama araştırırım fikir için teşekkür ederim
Gelir ben o konuda sıkıntı yapmıyorum gelmezse başı ağrıyacak biliyorcanım o bileşikler hic geri gelmiyo benim 16 tane vardihepsi buhar oldu. verilen sözler de tutulmadi hic.
zaten denizaltına tüpe binip yapiyosunuz geziyi. aynen kültürel olarak gezersiniz diye düşünmüştüm ben de. ama tek otelde kalınca çok gezemiyo insan.
ben de denize girip saatlerce plajda takilmak yerine gzemeyi arastirip görmeyi tercih ederim :)
Isparta'da lavanta hasadina da katılabilirsiniz yol üzerinde olacaksa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?