- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Zaten mera alanı tapu yok o yüzden tapudan bahsettimTapu mapu karistirmayin .Vericez tapuyu deyip vermezler .
Artik para vermeyeceginize alıstirmaniz lazim .
Tapu da olsa vermeyeceğim diyeceksiniz .
Çözemedim ben zaten neyse bu bahçe konusu şuan için askıda bakalım yine askından inerse nasıl bir yol izlenecek bakacağım sonra ona göre konuşacağımAy o ne öyle yok ya kv ekmeklidir biz gidince çiğköftsinden lahmacuna hepsi yapılır. O yemek ertesi güne kalsa bile bize yeni başka bişey pişirilir. Ama bizimkiler işte derdi kardeşler ayrılmasın birinin durumu kötüyse öbürü biraz fazla versin ortak ev arsa alsınlar yani birinin parası ile öbürünü tamamlıyor.
Sizin kv allah akıl fikir ihsan eylesin eşiniz bide afrine filan gitmiş yani bir anne nasıl oğlunun o zorluk ile kazandığı parayı damatlara yedirmek ister aklım almıyor
bende hak verdim konuna, ama konuşma uslubun yanlış bence...bu durumlarda biras sinsi olucan...eşinin ailesine paralar vermesini istemiyorsan, hiç bir zevkinden taviz vermiyeceksin, sürekli adamı borca harca sokacaksın..verecek parası kalmaz böylelikle...Merhaba kk hanımları.
Daha önce de kv ve kp hakkında konu açmıştım. Özetle aşırı paracılar biz sizi okuttuk artık bize bakın kafasındakar ki kp 3 tane geliri var. bizim bir aile farklı bir bütçe olduğumuzu kabullenemediler hala beklenti içerisindeler.
Velhasıl konuma geleyim bugun kp eşimi aradı bende konuşurken sadece tamam baba gönderirim dediğini duydum. Anladım ki para mevzusu. Kapattıktan sonra sordum hayırdır ne gönderiyoruz diye. Kp köyde bi arsa almış çocuklardan para topluyormuş. Bende patladım artık. Yetti senin ailene verdiklerimiz ben evlendim borç borç bitmedi kyk borcun askerlik borcun ev borcun eşya borcun burama kadar geldi kimse demesinki seni okuttuk falan filan senin bütün borcunu ben sırtlandım daha bi gün yüzü görüp de balayına gidemedik ben izin vermiyorum gönderemezsin para dedim. Birde bana sormadan babası emrediyor benimki bütçe müsait mi değil mi kendi kendine karar alıp tamam diyor beni takan yok. Buna da sinirlendim. Neyse aradan zaman geçtik bi saat kadar geldi yanıma özür diledi tmm vermek istemiyorsan vermeyiz dedi sonra sordum kim kim verdi. Büyük görümcem evli çocukları var diye ondan kimse para istemiyor böyle işlerde. O vermemiş. Tamam madem biz payımıza düşeni göndericez baban da tapuyu para gönderenlerin üzerine yapsın dedim. O zaman bozuldu ben böyle söyleyemem dedi. Bende oh ne ala herşeyde biz elimizi taşın altına koyalım o sonradan ortakçı olsun yok öyle bedavaya iş dedim kestirip attım. Şimdi sessiz sedasız duruyor düşünüyor ne yapacak merak içindeyim sizce sert mi konuştum bilmiyorum. İçimden hiç gelmiyor oraya bir kuruş da vermek.
Umarım onlara kalmadan satılır seninde başın ağrımazÇözemedim ben zaten neyse bu bahçe konusu şuan için askıda bakalım yine askından inerse nasıl bir yol izlenecek bakacağım sonra ona göre konuşacağım
Kalmazsa eksi hesaba düşer. Eşimin kredi kartı limiti 30 bin. Ne yaparsam yapayım adamı sarsmazbende hak verdim konuna, ama konuşma uslubun yanlış bence...bu durumlarda biras sinsi olucan...eşinin ailesine paralar vermesini istemiyorsan, hiç bir zevkinden taviz vermiyeceksin, sürekli adamı borca harca sokacaksın..verecek parası kalmaz böylelikle...
İnşallah alamazlar diye dua ediyorum . Kv kredi çekeceğiz dedi telefonda kapattı o an eşimden anne ne kredisi tuğçenin bilezikleri var veririz kredi ile uğraşmayın demesini bekledi Emin’im.Umarım onlara kalmadan satılır seninde başın ağrımaz
Merhaba kk hanımları.
Daha önce de kv ve kp hakkında konu açmıştım. Özetle aşırı paracılar biz sizi okuttuk artık bize bakın kafasındakar ki kp 3 tane geliri var. bizim bir aile farklı bir bütçe olduğumuzu kabullenemediler hala beklenti içerisindeler.
Velhasıl konuma geleyim bugun kp eşimi aradı bende konuşurken sadece tamam baba gönderirim dediğini duydum. Anladım ki para mevzusu. Kapattıktan sonra sordum hayırdır ne gönderiyoruz diye. Kp köyde bi arsa almış çocuklardan para topluyormuş. Bende patladım artık. Yetti senin ailene verdiklerimiz ben evlendim borç borç bitmedi kyk borcun askerlik borcun ev borcun eşya borcun burama kadar geldi kimse demesinki seni okuttuk falan filan senin bütün borcunu ben sırtlandım daha bi gün yüzü görüp de balayına gidemedik ben izin vermiyorum gönderemezsin para dedim. Birde bana sormadan babası emrediyor benimki bütçe müsait mi değil mi kendi kendine karar alıp tamam diyor beni takan yok. Buna da sinirlendim. Neyse aradan zaman geçtik bi saat kadar geldi yanıma özür diledi tmm vermek istemiyorsan vermeyiz dedi sonra sordum kim kim verdi. Büyük görümcem evli çocukları var diye ondan kimse para istemiyor böyle işlerde. O vermemiş. Tamam madem biz payımıza düşeni göndericez baban da tapuyu para gönderenlerin üzerine yapsın dedim. O zaman bozuldu ben böyle söyleyemem dedi. Bende oh ne ala herşeyde biz elimizi taşın altına koyalım o sonradan ortakçı olsun yok öyle bedavaya iş dedim kestirip attım. Şimdi sessiz sedasız duruyor düşünüyor ne yapacak merak içindeyim sizce sert mi konuştum bilmiyorum. İçimden hiç gelmiyor oraya bir kuruş da vermek.
Merhaba, bence çok haklısınız, benzer durumlar önceden bizde de vardı, en sonunda ben de sert çıkmıştım. Bu zamanda zor ama en iyisi galiba siz de borç altına girdik dersiniz eğer kredi ile ev, araba vs. kendiniz için bir yatırım işine girerseniz. Bizim öyle olmuştu, ev kredisi ödemeye başlayınca para musluğu kapanmıştı, sonra da birdaha açılmadı. Allah yardımcınız olsun, hastalık, sıkıntı, zorunlu bir hal olmadığı müddetçe insanları böyle sıkboğaz eden anne-babası olan herkese de Allah sabır versin, çok zor gerçekten.Merhaba kk hanımları.
bu daha sinir bozucu işte. eşin ,evinizde ki maddi gelir giderleri ailesiyle konuşur mu? gerçi konuşuluyo ki hiç çekinmeden emretme durumu var.Eşim kıdem atlayacak işinde benden başka herkes maaşa eklenecek parayı konuşuyor.
Zaten çocuklarıma onlardan bir kuruş gelmesin istemem bana dokunmasınlar ben güle oynaya geçincem zaten
Hepimiz farklı versiyonlarını yasamisizdir bu olayın...ama kayınpeder tapusunda mal sahibi olma,ama kayna iş açıp sözüm ona ticaret yapip sadece borca ortak olma geliriyle milleti gecindirme planlari...sakin arkanda duramayacagin birşey söyleme inan gözlerine yansıyor kararlılığın , ültimatomdaki samimiyetin....Sen çok yaşa :) bundan sonra yeni cümlem bu olacak
Eşim kıdem atlayacak işinde benden başka herkes maaşa eklenecek parayı konuşuyor.
Zaten çocuklarıma onlardan bir kuruş gelmesin istemem bana dokunmasınlar ben güle oynaya geçincem zaten
Çok iyi olmus valla bütün kk ezik ezik napsam denediğimde için anlindan öper seninYa ben diğerinin beleşten ortak olmasını kaldıramıyorum aslında görümcem kendide çalışıyor gönderebilir yani. Ki biz çocuklarının ihtiyaclarınıda karşılıyoruz karne hediyesi vs vs. O yüzden böyle patladım.
Balayına gidemedim herkes benim düğünden sonra tatil yaptı ben evde pinekledim o yüzden de kyk filan dillendirdim. Eşimin geliri iyi bunlara kaptırmasaydı çoktan zaten o borçlarını öderdi ama fırsat vermemişler adama.
İyi niyetle baktım olmuyor maymun gözünü açtı durumu oldu bende :)
Benim bir ablam kp yüzünden boşandıKp benim kv den beter siz düşünün... yıldım artık gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?