Biyopsi-ziyaret

Kayınvalideni arar geçmiş olsun der neden gelemediğini izah edersin.Daha sonra geleceğim der, biyopsi sonuçlarını takip edersin.Ama senin olaya biyopsi yapılan birine gidlir mi gidilmez mi diye bakman yanlış.
Ayrıca çocuk neden akşamları ağlıyor.Ve hiç mi bir yere gitmiyorsunuz.

Bebeğiniz zaten evde de huzursuz.
Huzursuz olması bahane gibi geldi. Ayrıca bazı bebekler dışarı çıkmaya bayılır, belki bebeğinizin hoşuna gidecek, kim bilir...

Akşam çıkarmaktan ziyade kalabalığa sokmak mikropların bulaşmasına neden olacağından gece-gündüz değil de sakin-kalabalık yer ayrımı yapmalısınız. Eşinizi de işe göndermemelisiniz. Markete de. Toplu taşımadan eve mikrop getirebilir eşiniz mesela.

Ben olsam bebeğim ağlasa da en azından 10 dk giderdim. 40 kat yabancı değil ki bu kadın, eşimin annesi. Giderim, baktım bebek huzursuz, 10 dk sonra kalkarım. En azından gitmiş olurum.

Sağlık sorunu bu bence. İnsan böyle zamanlarda daha hassas oluyor.

Bahane aramayın diyorum...

Uzaktan biri neyse ama yakın aileye gitme taraftarıyım.
He bugün olmaz ama atıyorum yarın öbür gün giderim.
Şart mı? değil. Bu kendi düşüncenizle ilgili.
Yani illa bugün ne gerek var Allah aşkına ya.
Her şeyi abartıyorlar dünya yanmış gibi.

Bekler kayınvalideniz. Gitmezseniz gönlünde kırgınlık olur. Bir saatte olsa eğer yakınsa mesafe gidilmeli bence.
Uzak değil ama tek gidemem bebekle.
Eşim gelene kadar da 8-9 oluyor, varan kadar 9-10.

Yok canim gitmene gerek yok ama telefon acar gecmus olsun dersin.daha sonra bir ara gidersin
Bence de telefon yeter ama eşime bakarsak koskoca ameliyat geçirdi muamelesi yapıyor.

Doğrudur.
Bu sağlık işleri çok zor zaten.
Yine de gidip görmekte fayda var.
Bebe zaten huysuzlanınca herkes farkeder,kalkar gidersiniz.
Ben de illa gidilecekse kadın biraz toparlasın, bebek biraz düzelsin istiyorum.
2-3gün sonra gider görürüz.

Kayinvalidem ameliyat oldugunda ayni sebepten gidememistim.cocuklar durmuyordu.esim. birkez bile niye gitmedin demedi.iyilesince kayinvalidem bize geldi o zaman dedim gecmis olsun:))
Mümkün değil.
Grip olsa gidip görmeliyiz biz.

Kayınvalide olduğu için gidilmeli bence, ama ameliyat olmuş gibi abartmaya da gerek yok.
Eğer uzakta değilseniz ve gitmezseniz kırgınlık olabilir.
Eşimin tavrı ameliyat olmuş gibi.
Her şeyi büyütmeye öyle bayılır ki.

Biyopsi olan kişi uzak birisi değilmiş kayınvalideniz sonuçta gidilmesi gerek.

Gidiyoruz tabii ki, kayinvalideme de haftada en geç iki haftada bir gidiyoruz, düğünlere falan da gidiyoruz, ama hasta ziyaretine gitmiyoruz.

Şahsen ben hastayken ağlayan bebekle bana gelinmesini istemem, çocuğun durumu da ortada, huzurlu bir bebek değil.
Gaz, diş, kaka problemi, burun tıkanıklığı hepsi birbirine karıştı bu ara.

@GelenKutusu ben direkt dışarı çıkarmaya korkuyorum demedim ki ama.
Burnu tıkalı birkaç gündür ve ciddi emme problemi var buna bağlı olarak.
Hastalık bulaşır falan demiyorum, burnu açılana kadar soğuktan korumak istiyorum.

Bebek evde de huzursuz ama ben kayinvalidemin rahatsız olacağını düşündüm, huzursuzluğu bebek için söylemedim.
Kadın uyumak istese uyuyamaz bunun sesinden.
Hadi kalkar geliriz de yani burnunun tıkalı olması bahane mi gerçekten?

eşinize gidemem dediyseniz adamın sizinle takışmaya hakkı var kusura bakmayın
saatlerce oturmanız şart değil biraz oturup dönebilirdiniz
evleri uzak mı sizde araba var mı
düşünün bakalım kendi anneniz olsa gitmeyecek miydiniz veya eşiniz gitmese kızmayacak mıydınız

Ziyaret şeklinde değil de aile bireyleri dişine dolgu bile yaptırsa yanında olunmalı.
Hani olay geçmiş olsun demek değil beraberlik.

Ay bir d biyopsi oyle ufacık bir operasyon gibi gelmiyor insana. Ben boğazımdan oldum biyopsi uc gün ağladım korkudan. Ve gayet de koca igmenin gırtlağına saplanması hos olmayan bir eylem. Korkusu yetiyor.
Dediğin gibi insan sevdiklerini yanında istiyor. destek yetiyor.
Allah korusun gün gelir konu sahibi rahatsızlanır yanında kimse kalmaz gelmez, tek başka saglikla ugrasir o zaman anlar.

Kv rahatsız olduğunu hissederseniz o zaman "anneciğim, bebiş sizi çok rahatsız etti, siz dinlenin, ihtiyacınız var, biz zaten yakın zamanda yine geliriz, Allah acil şifa versin" deyip ayrılırsınız. Bence sizin gitmemeniz onu bebeğin huzursuzluğundan daha çok rahatsız eder.

Üstelik böyle zamanda konu komşu herkes gelir. O kadar gelen kalabalığın içinde sizin gitmemeniz onu daha çok etkiler. Ben kendimi onun yerine koyuyorum yani, "40 kat yabancılar geldi, gelinim gelmedi" diye düşünürüm.

Bence gidin, Bebek huzursuzlaşınca kalkarsınız. Yarım saat ne siz çok yorulursunuz bebeği idare edeceğim diye, ne de kv Bebek sesinden çok rahatsız olur. Eşime de böyle derdim Bebek huzursuzlaşınca Hemen kalkarım ne kv huzursuz olsun ne Bebek ne ben.

Ben yalnız şuna takıldım eşiniz operasyona gitmedi mi

Yani o gece 9 a kadar gitmemiş olacak zaten

Kv nin yanında kim var

Kimse yoksa eşin gece tek gidip orada kalsın sen ve bebek de haftasonu gidersiniz ziyarete

Bu arada babam katarakt ameliyatı oldu başka şehirde hiç gitmek aklıma gelmedi aman basit bir şey dedi o da

Kv de oldu katarakt ameliyatı ona da gitmedim eşim de götürmedi yani geleyim hastaneye dedim gerek yok dedi ablaları abisi vs de gitmedi

Anneme faydam dokunacaksa giderdim.
Aynı şekilde düşünüyorum.

Ayağa kalkamayacak kadar kötü olduğumda eşimin ailesi yanımda olmalarını bırakın telefonla bile aramadılar beni hiç.

Annemin de olmadığı zamanlara denk gelmişti ikisi de ve eşim de izin alamamıştı.
Ben bugün onlara yarın bana diye hareket etmiyorum, onlardan bir şey gelmeyeceğini biliyorum.

Sadece iki gün geçsin, bebek de kayınvalidem de biraz toparlasın diyorum.

Bebek zaten ikindiden itibaren huzursuz oluyor.
Normalde ziyaretlerine gidiyoruz, hep bağıra çağıra.
Bilinmeyen bir durum değil bebeğin huzursuzluğu.

Aradaki bağı belirtmeyince daha tuhaf oldu sanırım.

Kişi kayınvalidem.

Ama gidilmeli, mutlaka gidilmeli, hemen bu akşam gidilmeli gibi bir şey var mı ortada?
Eve yaa kim olduğunu bilmeyince tuhaf oldu şöyle bişey kayınvaliden bekler destek olmanı ister benim kayınvalidem üşütse gitmemizi hatta oğlunun iyileşene kadar beklemesini ister bende git derim zaten amaaaa ben üç kere smeliyat oldum onlar sadece ilkinde geldi

arayıp geçmiş olsun anne nasılsın sonuclar cıktı mı ınsallah onemlı bırsey yoktur deyıp kestırın bıyopsının ne ıcın yapıldıgı onemlı ama amelıyat gıbı bırsey degıl basıt bır ıslem o nedenle eve bunun ıcın zıyarete gıtmenıze gerek yok....

Annem 2 kez biyopsi oldu biri boğazdan diğeri karacgrden kimse gelmedi evet yapilrken zor ama sonrası normal hayatna dönüyorsun gitmene gerek yok bence sonra arar sonucu sorarsn

Eşim gitmedi, rahat izin alabileceği veya yarım saat şu işi halledip geleyim diyebileceği bir işi yok.
Zaten aile ilişkileri de garip, eminim unutmuştur biyopsi olacağını.

Yanında birkaç kişi birden vardır kayinvalidemin, o konuda sıkıntısı olmaz.

Ya benim kuzenim geldi biyopsi için, annemle gittiler hastaneye, ordan eve uğramadan memleketine döndü çünkü ertesi gün işe gidecekti.
Acıdı mi dedim, acıdı dedi ahlanıp vahlanmadı.
Ben ondan mı basit gördüm biraz acaba.
Gerçi o memeydi, bu rahim, fark var belki de.

Ben de oğlu gitsin, beni hemen bebekle sürüklemesin istiyorum.
2 gün sonra gideriz beraber yine.

Eşim yaygarayı koparıyor, gel de anlat..
Teşekkür ederim.

Annem 2 kez biyopsi oldu biri boğazdan diğeri karacgrden kimse gelmedi evet yapilrken zor ama sonrası normal hayatna dönüyorsun gitmene gerek yok bence sonra arar sonucu sorarsn
İşte ne kadar zor onu merak ettim.
Kayınvalideme sorsam ölümden döndüğünü bile iddia edebilir.
Sonuca kadar beklemeyin zaten, 2 gün sonra ben gidelim derim eşim demese bile.
Tabii ki sonrasını da takip ederiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…