- Konu Sahibi Backyoureyes
-
tabiki onceligim mutlulugu ama imkan varsa Haftada bir kere gorme istegimin bagimlilik oldugunu dusunmuyorum.Canınız neden sıkılır acaba?merak ettim evet çok şükür anneyim de ben biraz farklıyım sanırım!kızımın benden veya başka bi insan tarafından yani genel olarak mutsuz olmasından,iyi bi insan olarak yetiştirememekten bana bağımlı eteğimin altından çıkmamasından üzülürüm.bana bir hafta gelmedi ailesiyle vakit geçirdi ya da gelmek istemedi başka bi yerde daha mutluydu filan diye üzülmem
Tüm ömrünüzü çocuk yetiştirmeye adarsanız büyük ihtimal sonunuz böyle olacaktır. Mesela 50 yaşında olup çalışan insanlar var çalışıp yorulan insanların böyle dertleri daha az olur gibime geliyor böyle dertleri olanı görmedim daha herkes yorgunluktan aman misafir gelmesin diyorYa ben cok merak ediyorum. Canım cok sıkkın .. Sk sk gitmedigim için sevilmeyen gelinim.. Empati yapmak istiyorum cocugum var Allah ömür verirse bende 50 olacagım.. Bende kaynana olacagım evladımı cok seviyorum .. Aceba bende mi isterim kızım hep gelsinoğlum gelinim hep ilgilensin.. Cidden aceba yaşlanınca bu piskolojiye mi giriliyor ? Yada boşluktan mı yada beklentiden mi ? Ha bacılar evlat sevmek bu mu lütfen fikir..
Allah yardimciniz olsun bebim kayinvalidem sizin ki gibi degil cok sukur Allah var torununa duskun ben lohusayken oglumla ve benimle cok guzel ilgilenmisti sagolsun gelinlerinin icinde de en cok beni sever.ama bazen kayinvalide damari tutuyor sakayla karisik vuruyor lafi bende esimin hatrina bise demiyorumgerçekten çok zor olurdu.. Eşimin annesi de hiç hamike kalmamı istemedi doğurma sakın ayrılırsınız belki derdi. Gebe olduğumu öğrendiğinde eşimi sinirlendircek tepkiler verdi çok abartılı.. Bana iyi b.k yemişin bitti evliliğiniz hergün kavga etceniz. Sevginiz bölüncek oğlum bıkcak senden dedi. Gebeliğim boyunca her kavgamızda bu bebek alıncak babasının evine bırakcaz bunu da dedi. Oğlumun kesesinde yırtık oluştu stresimden dolayı inanın ölsün diye bekledi. Oğlum doğduğunda da bi ikiyüzlü tavırlar anlatamam.. Gerçi diğer yaptıklarının yanında bunlar devede kulak kalır. Sürekli bi eziyet halindeydi.. Şimdi dipdibeyiz ama 5 6 haftada bir görüyorum çok şükür..
Her anne tabiki evladını görmek ister yeter ki bu görme isteği saçma sapan bi düelloya güç savaşına dönüşmesin.sizin için değil bu yazdıklarım lütfen yanlış anlamayın.ama bazı erkek anneleri kendilerine bağımlı yetiştiriyorlar çocuğu.9 ay karnımda taşıdım yedirdim emzirdim hatta gazını aldım gibi saçma sapan bi temele oturtup anneliği bi huzur vermiyorlar en başta oğullarına sonra gelinlerine.sonra vay efendim gelin bana gelmek istemiyor.istemez tabi neden istesin.tabiki onceligim mutlulugu ama imkan varsa Haftada bir kere gorme istegimin bagimlilik oldugunu dusunmuyorum.
+ 10000Yaşım 51. Kaynana olmaya İnşallah yakınım.
Gençken kaynana olursam, hiç işlerine karışmam, onlar mutlu olsun ben uzakta da olurum falan filan derdim.
Ama yaş ilerledikçe görüşlerim değişti.
Öncelikle aldığım kararlar var. (Tabi burasının etkisi de çok büyük.)
1- İki çocuğum var her ikisinde de (inşallah) evlenirlerken aynı tutarda bir miktar para verip "benim gücüm buna yetiyor. Gerisini siz tamamlayın" diyeceğim. Tabi o güne kadar durumum iyi olursa. Fazlasını kendileri tamamlasınlar.
2- Çocuklarıma babamdan kalma 2 daireyi birer birer verecektim. Vazgeçtim. Daha yeni gelinlerin ve damatların tapu derdine düşdüğünü gördükten sonra fikrim değişti. Ben ölünce alırlar.
3- Torun morun bakmam (inşallah) herkes doğurduğuna baksın. Sonra yok kaynanam yoğurdunu yedirme di, yok severken yanağından öptü mikrobunu bulaştırdı vs. vs. çekemem.
Amaaaaa asla evlatlarımdan vazgeçmem. ÖPERİİİİMMMM deeee, SEVERİİMMMM deeeeee.
Buna ne gelin ne de damat karışamaz. Karışırsa tavrımı da koyarım.
Şimdilik bu kadar.
Ne güzel demişsiniz ya birbirlerine iyi baksınlar yeterBen gelin zırt pırt gelsin istemem bende gitmeyi istemem...Misafiri pek sevmem zaten herkes yerinde dursun..Zaten büyük oğlum yakında nişanlanacak evliliğe pek bir hevesli mesleği gereği şehir şehir görev yapacak...
Bende açık liseyi bitirdim,bu yıl üniversite sınavına gireceğim...Okul,koca,birde bekar oğlan evin işi derken benimde işim bitmez ayıracak zamanım olmaz...benim meşgalem çoook...Torun ise doğuran doğurtan baksın ben görevimi başarı ile bitirdim...Bayramdan bayrama isterlerse gelirler gelmezler ise hiç alınmam gücenmem...herkesin işi gücü var...birbirlerine iyi baksınlar yeter.
çocuk bizden beni dünyaya getirin diye bir istekte bulunmuyor biz emrivaki yapıp dünyaya getiriyoruz...yaşlandığımızda bize baksın diye doğurmamalı...doğurdum büyüttüm sütümü verdim lafları ile başına kakmamalı...birde sütümü helal etmem lafı var...apaçık tehdit...aman aman...Ne güzel demişsiniz ya birbirlerine iyi baksınlar yeterişte eli öpülesi bi anne ne 9 ay karnımda taşıdım sende beni ömür boyu kambur gibi sırtında taşıyacaksın EGO’su var,ne daha şimdiden gelini nasıl al aşağı ederim kaygısı var.tek derdi evladının mutlu olmasını isteyen bir anne.
Gerçekten çok mu seviyorsunuz Lale?Ben bunu bilir söylerim ki sevginin açamadığı kapı yoktur.
Şimdi telefonu kapattım,"çok özledim akşama gidelim" dedim kocama.
Gerçekten karşılıklı sevgi saygı olunca kayınvalideye koşarak da gidiliyor bence.
Allah yardimciniz olsun bebim kayinvalidem sizin ki gibi degil cok sukur Allah var torununa duskun ben lohusayken oglumla ve benimle cok guzel ilgilenmisti sagolsun gelinlerinin icinde de en cok beni sever.ama bazen kayinvalide damari tutuyor sakayla karisik vuruyor lafi bende esimin hatrina bise demiyorum
Ne güzel kalpli bi ANNEsiniz.anneliğin özünü anlayıp ona göre davranan yaşayan düşünen İnsanlara o kadar çok saygı duyuyorum kiçocuk bizden beni dünyaya getirin diye bir istekte bulunmuyor biz emrivaki yapıp dünyaya getiriyoruz...yaşlandığımızda bize baksın diye doğurmamalı...doğurdum büyüttüm sütümü verdim lafları ile başına kakmamalı...birde sütümü helal etmem lafı var...apaçık tehdit...aman aman...
bunun bir hikayesi var vakti zamanında yaşanmış anlatmayayım şimdi.
oğluma baksın diye evlendiriyorum onları...bana değil..
kıskanç kaynanadan korkacaksınız benim kaynanam çok kıskançtır eşimi yanımda gördümü bana dünyanın işini yaptırırdı ki ayrı dursunlar diye...nefret ediyorum işte...
oğlumun karısı benden nefret etmesin..
onlar mutlu olursa bizde mutlu oluruz..bazı kaynanalar böyle değil...oğlu kendini sevsin yanından ayrılmasın diye her türlü fitne ile oğluşunu doldurur gelinin üstüne salar...ne olur sonra?karı koca kavga gürültü hatta boşanma...Ne güzel kalpli bi ANNEsiniz.anneliğin özünü anlayıp ona göre davranan yaşayan düşünen İnsanlara o kadar çok saygı duyuyorum kidiliyorum evlatlarınızda sizde hep mutlu olursunuz
Bende ona karsiyim ama insan arada bir evladini ozler gormek ister annelik hakki o daHer anne tabiki evladını görmek ister yeter ki bu görme isteği saçma sapan bi düelloya güç savaşına dönüşmesin.sizin için değil bu yazdıklarım lütfen yanlış anlamayın.ama bazı erkek anneleri kendilerine bağımlı yetiştiriyorlar çocuğu.9 ay karnımda taşıdım yedirdim emzirdim hatta gazını aldım gibi saçma sapan bi temele oturtup anneliği bi huzur vermiyorlar en başta oğullarına sonra gelinlerine.sonra vay efendim gelin bana gelmek istemiyor.istemez tabi neden istesin.
Sonra da oğlunu çooook sevdiğinden dem vurur!ne sevgisi ya.sevgi böyle bişeyse eğer o şeyden benim kalbimde zerresi yok.böyleleri ipotekli kişilikte çocuklar yetiştirip dünyayı zindan ediyorlar insana.onlar mutlu olursa bizde mutlu oluruz..bazı kaynanalar böyle değil...oğlu kendini sevsin yanından ayrılmasın diye her türlü fitne ile oğluşunu doldurur gelinin üstüne salar...ne olur sonra?karı koca kavga gürültü hatta boşanma...
sonra başka bir gelin...yine aynı şeyler...
Hiç umursama ailen yok mu onlarla ol yoksa eşin var onun kıymetini bil herkes kendi anne babasını bilsin bir zahmet zaten buna mecburuz bu onların hakkı sık sık gitmek zorunda değilsin dert etme.Ya ben cok merak ediyorum. Canım cok sıkkın .. Sk sk gitmedigim için sevilmeyen gelinim.. Empati yapmak istiyorum cocugum var Allah ömür verirse bende 50 olacagım.. Bende kaynana olacagım evladımı cok seviyorum .. Aceba bende mi isterim kızım hep gelsinoğlum gelinim hep ilgilensin.. Cidden aceba yaşlanınca bu piskolojiye mi giriliyor ? Yada boşluktan mı yada beklentiden mi ? Ha bacılar evlat sevmek bu mu lütfen fikir..
Ben isterdim gelsinler diye ama gelmezse sucu kendimde arardımYa ben cok merak ediyorum. Canım cok sıkkın .. Sk sk gitmedigim için sevilmeyen gelinim.. Empati yapmak istiyorum cocugum var Allah ömür verirse bende 50 olacagım.. Bende kaynana olacagım evladımı cok seviyorum .. Aceba bende mi isterim kızım hep gelsinoğlum gelinim hep ilgilensin.. Cidden aceba yaşlanınca bu piskolojiye mi giriliyor ? Yada boşluktan mı yada beklentiden mi ? Ha bacılar evlat sevmek bu mu lütfen fikir..
Özler tabi özlemez miBende ona karsiyim ama insan arada bir evladini ozler gormek ister annelik hakki o da
Benim teyzemle gelinin arasi da cok iyidir.anne kiz gibiler masallah.ama teyzem hic biseyine karismaz cahil laflar edip sokmaz.oglu gelinine guzel jestler yapinca mutlu olur gozlerinin icinde gorulur o mutlulugu ama gelinimizde cok iyidir saygida kusur etmez bazi gelinler gibi kayinvalide on yargisi yoktur.Gerçekten çok mu seviyorsunuz Lale?
"Özledim,gidelim" demek...
İmrendim açıkcası.
Ne bileyim.
Çoğu kişi görev icabı gidiyor.
Gitmemiz gerek kafası ile.
Çok iyi bir kadın mı?
İlgili,saygılı ama mesafesini de koruyan,ideal biri mi yani?
Merak ettim.
Hoşuma gidiyor böyle iyi örnekler.
Özeniyorum malesef.
Ben kayınvalideli konulara düşüncemi yazınca kızıyorlar :)) ama yazmadan duramayacağım :)Ya ben cok merak ediyorum. Canım cok sıkkın .. Sk sk gitmedigim için sevilmeyen gelinim.. Empati yapmak istiyorum cocugum var Allah ömür verirse bende 50 olacagım.. Bende kaynana olacagım evladımı cok seviyorum .. Aceba bende mi isterim kızım hep gelsinoğlum gelinim hep ilgilensin.. Cidden aceba yaşlanınca bu piskolojiye mi giriliyor ? Yada boşluktan mı yada beklentiden mi ? Ha bacılar evlat sevmek bu mu lütfen fikir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?