Biz para basıyoruz sanki

Bütün kardeşler veriyormuş durumunuzda iyiymiş bence sorun etmeyin.insan kendini o anne babanın yerine koyunca böyle düşünüyor ilerde bize çocuklarımız bakmasınmı?

Bizm k.babada aylk çeker gbi alıyordu br ara ama verdi hepsini de 2 bin lira kadar var suan onuda verir ama eşim artk vermiyo isteselerde çünkü kendi istedi babası vermedi o yüzden artk vermem herşey karşılıklı diyor. Sizi zorlamiyorsa bnce takilmayn ama umre icn vermesi iyi olmuş ne guzl sevaba girer annesini sevindirip

Durumunuz iyiy miş sizi zora sokan bi durum değil demek ki eee tüm kardeşler veriyor muş da üstelik. Sizin laf etmeniz kesinlikle yersiz bu durumda. Annesi babası verecek tabiki çoluğunu çocuğunu madur etmiyorsa niye vermesin ben olsam bende verirdim eşime de seni ilgilendirmez derdim net.

Diğer konunda da söyledim senin derdin o aileyi hala kabul edememek ... Maddi durum iyiyse senin ihtiyaçlarını göz ardı Etmeyip de yardım ediyorsa bence kafaya takmamalisin... Empati kur dicem o biraz zor.. annesinin yerine koy dicem sen çocuk da sevmiyorsn gözlemlerime göre... Profilinde hemşire yazıyor , çalışmıyor musun?

Eğer sizi zorlamıyorsa karışmayın, yarın birgün hastalığı var sağlığı var senin ailene böyle bir şey olsa, eşin senin gibi düşünse kırılırsın.

herkesten yani bütün kardeşlerden alınıyormuş
durumunuz da iyiymiş sizi zora sokmuyorsa sorun çıkarmanız gereksiz

bu arada aranız nasıl kv kp ile?

maalesef siz bu aile ile aile olmayı öğrenememişsiniz, kusura bakmayın ama önceki konunuzdan ve bu konunuzdan dolayı bu öneriyi size yapıyorum, lütfen zihniyetinizi sorgulayın, insanların size zararı yok, maddi sıkıntınız yok, tüm kardeşler de üstelik yardım ediyor, eşiniz hepsi yardım ederken "ben edemem mi" desin? lütfen birazcık insancıl yaklaşın olaylara. böyle giderse yakındır kayınvalide sorunlarınız başlar. daha yeni evlisiniz, bence bunlara kafayı takmayı bırakın keyfinize bakın, biraz iyi niyetli düşünün.

Bugün onlara yarın sizlere....
Yakamızdan düşmüyorlar ne demekkk
Allah korusun sizin annenizin babanızın bir hastalığı olsa ya da umreye gitseler v.s. paraya ihtiyaçları olsa ve eşiniz bıktık yakamızdan düşmüyorlar dese...
sonuçta tek siz de değil tüm kardeşler.
bilemedimmm

olsun canım sonuçta hayra giden bir para inşallah size katıyla geri döner. yalan dünya değilmi varsın annesinin umresine katkıda bulunsun.

Çok çirkin tarzınız. Anneyi babayı hacca umreye gönderebilmek nekadar büyük gurur.. eşinizin bugün o parayı kazanabilmesi o insanlar sayesinde bide öyle düşünün. Eşim tek erkek çocuk hem anne hem babasının hac parasını tek başına karşıda bende gurur duydum.
Allah çocuklarımızı güzel ahlaklı insanlarla karşılaştırsın...

Ailesi sonuçta siz dara düşmüyorsanız bence sorun olmamalı. İlerde gelin veya damadınızdan bu lafı duysanız üzülmez misiniz?

ilk defa veriyorsa bence sorun etmemelisiniz o da onun ailesi babası sizin aileniz istese ne yaparsınız demek ki ihtiyacı olmuş. Ayrıca Umre konusunda da sadece siz değil tüm kardeşler destek olmuş bence bu kadar para hesabı yapmanız hoş değil verilen kişi de el değil. O insanlar eşinizi büyütmüş yetiştirmiş bu yaşa getirmiş ne paralar harcamışlar bir düşünün. Düşmüyorlar yakamızdan demeniz ilginç eşiniz sizin aileniz içinde der bunu yeri gelince. Demek ki durumunuz var ki vermiş. Siz de sevaba giriyorsunuz ne güzel aracı olarak.

Verilen bu miktar sizi zora sokmuyorsa yaptığınız şımarıklık bence. O anne baba eşiniz şimdiki gibi kazanabilsin diye nelerden fedakarlık yaptı Allah bilir. Kolay mı çocuk büyütmek, okutmak vs vs. Ama derseniz ki para veriyoruz ve ay sonunu getiremiyoruz, o zaman ailenin yaptığı şımarıklık olur, orası ayrı.

Eşimin ailesi zorda olsa ben elimden geldiğince yardım etmek isterim ki aramız da şu aralar pek iyi değil. Ama aramızın nasıl olduğunun önemi yok, önemli olan zorda olana yardım etmek. Hem kayınvalideniz de u reye gidecekmiş ne güzel, çorbada sizin de tuzunuz olmuş olur. Buna sevineceğinize, düşündüğünüz şeye bak...

Umre gibi hayırlı birşeye vesile oluyorsunuz bence bırakın tadında ve sevabında kalsın.
Yani gerçekten durumları yok ki tüm kardeşler ortak birşeyler yapmaya çalışmış bir de bu açıdan bakın.....

1.5 lira bizi zora sokmazdı ve eşim de aileme karşı aynı ilgiyi gösterdiğinden gözüme gelmezdi, yani burdaki en önemli nokta çekirdek ailenizi zora sokmamak ve eşin senin ailene karşı olan tutumu

ama araba alıcaz para ver kuş uçtu para ver kervan geçti para ver şeklinde bir yaklaşım hoşuma gitmez

Hacca, umreye yardımla gidilmez ,paran varsa gidersin . Seni etkilemiyorsa karisip kötü olma .

valla en mantıklı yorum. direkt benim de bu aklıma geldi. fakire farz değil bişey değil herkesi zora sokup paratoplayıp sevaba girdiklerini mi zannediyolar. sonuçta o parada konu sahibinin hakkı da var ama rızası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…