- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
- Konu Sahibi Naznazli672
-
Teşekkür ederim, bence de konu sahibinin hakkı olup rızası olmayan bir paranın umre yada hacca sevabı hükümsüzdür. .tabiki Allah la kul arasında ama illa ki sevap günah bazında ele alınacak olursa hakka girdikleri için tartışılır . Kredi çekip hacca gitmek gibi düşünülebilir. Bu haliyle kabul görmüyorsa, borçla gidilen de kabul görmez gibi geliyor . Tabi parayı alan bunu borçtan sayiyorsavalla en mantıklı yorum. direkt benim de bu aklıma geldi. fakire farz değil bişey değil herkesi zora sokup paratoplayıp sevaba girdiklerini mi zannediyolar. sonuçta o parada konu sahibinin hakkı da var ama rızası yok.
Ben kardesler kendi planlayip anneye teklif etti diye dusunmustum. Konu sahibi bi aciklamadigi icin ooooyle havada duruyor.
Ah bi parayi vursam da anacigimi Karayiplere, Meksika kiyilarina tatile gondersem.
Kendi parası verir diye düşünmek de doğru değil bu sefer senin paran benim param oluyor. Aile içindeki duruma bakarak hareket etmek lazım. İyi niyetli insanlarsa size zararları yoksa neden olmasın ? Sizin kardeşiniz hastalansa ya da acil bi durumda anne babanıza para Lazım olsa eşiniz bu tavrı gösterir mi? Ya da tepki gösterip biz para mı basıyoruz dese kırılırsınız. Bence sakin olun olumlu düşünün her zaman iyi niyetli olan insanlar kazanır
Teşekkür ederim, bence de konu sahibinin hakkı olup rızası olmayan bir paranın umre yada hacca sevabı hükümsüzdür. .tabiki Allah la kul arasında ama illa ki sevap günah bazında ele alınacak olursa hakka girdikleri için tartışılır . Kredi çekip hacca gitmek gibi düşünülebilir. Bu haliyle kabul görmüyorsa, borçla gidilen de kabul görmez gibi geliyor . Tabi parayı alan bunu borçtan sayiyorsa
Umre hac gibi değil.Umrede gidilir.Hacda da gidilir ama gitmesi gerekmez.Bunun için başkası adap olarak zora sokulmaz .Ama gidince çok mutlu olacaktır.Sevabına da ortak olur insan.Teşekkür ederim, bence de konu sahibinin hakkı olup rızası olmayan bir paranın umre yada hacca sevabı hükümsüzdür. .tabiki Allah la kul arasında ama illa ki sevap günah bazında ele alınacak olursa hakka girdikleri için tartışılır . Kredi çekip hacca gitmek gibi düşünülebilir. Bu haliyle kabul görmüyorsa, borçla gidilen de kabul görmez gibi geliyor . Tabi parayı alan bunu borçtan sayiyorsa
Ama durumları iyiymiş yaa.Hem de konu sahibi çalışmıyormuş.Yatış yani.Kendi emeği yok zaten.Cılkını cıkarmadıkça anne babaya jest yapılabilinir.O kadar da hakları var.Ama sınırlı şekilde ve evladın içinden geldiği şekilde.Ailenin sürekli istemesi hoş olmaz.İçinden gelen kadar olmalı.İçinden de gelmeli biraz durumu varsa.Hepten gözardı edilmemeli.Yani bu koınuda alşırılıktan kaçmalı ki kimse mağdur olmasın.Yargilamadan şunu belirtim ( kesinlikle hocalardan duydugum bir konu ve mantiken aklima yatan bir şey) : borc parayla ümreye GIDILMEZ. Bütçesi olmayan gitmez. Nasil bütçesi olmayan kurban kesmiyorsa parasi olmayan ümreyede gitmesin.
Neyse konuyu saptirmak istemiyorum.
Başka insanlarin lüksü icin ( araba, ümre) konu sahibi bütçesini sinirlamak zorunda degildir.
Yani kv veya kp ac değiller acikda degiller.
Ben şahsen kv arabaya binsin diye para vermem ve vereninde başının etini yerim. Parasi olmayan dolmuşa biner. Herkez ayagini yorganina göre uzatmayi öğrensin
Öyle yapmışlar kardeşler konuşmuş ama neticede haneye giren para bu, konu sahibinin gönlü olmayınca bu vecibe ne kadar layıkıyla yapılır bilemedim
Konu sahibi çalışmıyorum mu demiş?? Ee ben başka konusunda çalışıyorum yazdığını gördüm.Ama durumları iyiymiş yaa.Hem de konu sahibi çalışmıyormuş.Yatış yani.Kendi emeği yok zaten.Cılkını cıkarmadıkça anne babaya jest yapılabilinir.O kadar da hakları var.Ama sınırlı şekilde ve evladın içinden geldiği şekilde.Ailenin sürekli istemesi hoş olmaz.İçinden gelen kadar olmalı.İçinden de gelmeli biraz durumu varsa.Hepten gözardı edilmemeli.Yani bu koınuda alşırılıktan kaçmalı ki kimse mağdur olmasın.
Ben bu konuda suistimal edildiğim için biraz bu konuya tavırlıyım .
Durumunuzu iyi yapan nedir ? Eger eşinizi okumaları iyi meslek sahibi yapmaları,kenara umre parasi bile koymayip evlatlarinin destek olarak bugünlere getirmeleri ise haksizsiniz. Ama eger sadece doğurup iyi gununuzden faydalanıyorlarsa dussunler yakanizdan.Arkadaşlar her ay zaten babasına+ünide okuyan kardeşine para veriyor üstüne bu ay önce araba alıyor diye tüm kardeşler babaya para verdi 3 bin civarı sonra da bir ay geçmeden annesi çıktı geri ödeme falan değil yani borç vermiyoruz durumumuz iyi çok şükür ama ben sürekli bi bahaneyle para istenmesine dayanamıyorum
Valla herkes öyle dedi.Kendinden duymadım.Söylese ya nerde konuda mı yok şuanKonu sahibi çalışmıyorum mu demiş?? Ee ben başka konusunda çalışıyorum yazdığını gördüm.
Yok galiba. Neyse gelince kendi açıklasın.Valla herkes öyle dedi.Kendinden duymadım.Söylese ya nerde konuda mı yok şuan
Teşekkür ederim.. soylediklerinde haklisin . Durum bu !güzel açıklamışsın. ben de bu şekilde düşünüyorum. içten gelir verilir o ayrı mesele, ama diğer türlü iş sakat oluyor.
Siz calısıyor musunuz?Arkadaşlar her ay zaten babasına+ünide okuyan kardeşine para veriyor üstüne bu ay önce araba alıyor diye tüm kardeşler babaya para verdi 3 bin civarı sonra da bir ay geçmeden annesi çıktı geri ödeme falan değil yani borç vermiyoruz durumumuz iyi çok şükür ama ben sürekli bi bahaneyle para istenmesine dayanamıyorum
Olur. Anne babaya yapılan iyilikler insanın önüne gelir. Umre olur, gezme olur neye ihtiyacı varsa, imkan varsa sağlamak lazım.
Rizasinin olmaması kötü niyetten mi, paracı olmaktan mi , yoksa gerçekten ihtiyacı olduğu, darda kaldığı için mi bakmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?