Biz para basıyoruz sanki

sen çalışıyor musun?

maddi durumunuz yerinde mi?
siz çalışıyor musunuz
verilen bu paralar sizin geçiminizi etkiliyor mu?

Tamam da heves etmişler gitmek istemişler bu da bir hayır ve yabancıdan almıyorlar ki parayı çocukları yolluyor. Yok efendim başkasının parasıyla gidilmezmiş yok borçla olmazmış ya kendi çocukları yolluyor hem gidene sevap hem gönderene sevap bunun hesabının yapılması çok saçma. Tamam fakire farz değil ama çevresinde yardım edip gönderebilecek varsa gönderir.

Ayrıca konu sahibinin rızası olmayabilir ama eşinin var kendisi çalışmıyor ki. Çocuğunun rızkını ailesi kumarda mı yiyor sanki ne kadar güzel bir şey buna vesile olmak. O aile çocuklarını büyütmüş yetiştirmiş ailesi bi umreye göndermiş çok mu ki konu sahibinin durumu da kötü değil diğer kardeşlerde katılıyor onlarında eşleri var.

Herkes ne kadar kötü ya umreye göndemeleri dert mi oldu yani hayret bir şeysiniz valla adamın durumu iyi onlara yardım ettiğinde de durumundan da bir şey eksilmiyor. Allah evladın da gelinin de damadın da hayırlısını versin. Anne babaya yaptıkları yardımdan gocummasın gocundurmasın kimseyi. Benim öyle vicdanım olsa çöpe atarım.

Aynı durumda sizin anneniz babanız olsaydı ne yapardınız? Yakamızdan düşmediler tanımı çok kötü olmuş. Kendi anneniz babanız için de aynı şeyi mi söylerdiniz? Ha bir ayın içinde çok sıkıșmıș olabilirsiniz ama yakamızdan düșmediler demek yerine eşinizle konuşup çözüm arayabilirsiniz. Benim kocam ailem için yakamızdan düşmediler dese ona ne saygım kalır ne sevgim.

Anne baba evladı için hayatlarını feda ediyor. Okulu Dershanesi desteği tonla. Ve evlenince karısı laf edecek yakamizdan dusmediler diyecek vay be.. Ana baba evlada bağ vermiş evlat kiyamayip bir salkım üzüm vermemiş sözü ne doğru..

Cocuklarin annelerini umreye göndermeleri çok guzel bir sey.Bize de annemi ve kayinvalidemi göndermek nasip olur insallah ama araba alacagiz 3 bin ver yada benzeri talepleri çok cirkin.Ben olsam para mi basiyoruz diye esime catarim

1) Babaya niye 3bin lira verildi? Eşiniz size bunun açıklamasını yaptı mı? Borç olarak mı almış babası yoksa karşılıksız mı vermiş eşiniz?
2) Anne umreye gidiyorsa bundan kime ne? Parası yoksa niye gidiyor? Ondan bundan para toplanıp umreye mi gidilir? Sizler sadece hediye verirsiniz giderken. 1,5 milyar ne oluyor?

Çıldırmakta haklısınız.

Umre icin hac icin vermesi cok buyuk sevap.Boyle olmasa bile anneye babaya yardim etmek zaten sevap.Bunun disinda tum kardesler veriyormua siz vermezseniz digerlerine haksizlik ve hatta kul hakki.Ne guzel verebiliyorsunuz veriyorsunuz.Sorun bunun neresinde.Insanlar ellere veriyor yardim ediyor hacca gitsin umreye gitsin diye esiniz annesine babasina vermis cok mu

Bence de alınacak arabayla ayda gönderilen 5 bin bizi etkilemeyecek diyen kişinin ayda 10 binden az kazanmaması lazım

ay veremiyoruz ahahahaha. keske olsa da versek :) Anne beni umreye gonderin mi dedi yoksa kardesler kendi aralarinda dusunup annemizi gonderelim diye karar mi verdi bilmedigimiz icin kendi kendimize burda yuvarlanip duruyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…