Bize Nazar mı Değdi (Eşim ve Kızım)

cansunursima

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mart 2014
179
72
43
35
Diğer
Herkese Günaydın arkadaşlar.
Uzatmadan konuya gireyim. Çok içim sıkılıyo çünkü. Belki okuyanlar vardır ama kısa bir hatırlatma yapayım.
Eşiminde benimde ikinci evliliğimiz ve ikimizinde 9 yaşında kızlarımız var.Kızlarımızı bizim yanımızda yaşıyor. İstedikleri zaman anne ve babalarını görüyorlar telefonda konuşuyorlar.
Her evde olduğu gibi bizim evdede eşimle sorunlarımız kavgalarımız olur ama çocuklarımız yüzünden bunları yaşayacağımız aklımın ucundan geçmezdi.
Eşim benim kızıma her zaman arkadaşça yaklaşma düşüncesindeydi. O yüzden hep şakalaşırlar, oyunlar oynarlar.Düşünün yerlerde yuvarlanırlar.O derece yani.Bense her zaman onun bir baba otoritesinede ihtiyacı olduğunu, zaten babasından ilgi görmediği için arkadaş olmanın yanında ebeveyn gibi davranmasını istedim.
Bu konuda eşimle hep çeliştik.
Bundan yaklaşık 6 ay önce parkta eşim çocuklarla kovalamaca oynarken kızıma çelme taktı yuvarlansın diye. Hep yapar. Hep birlikte çimlerde yuvarlanır gülüşürler. Ama kızımın canı yandı sanırım ki ağzından eşime "hayvan" kelimesi çıktı. Ben afalladım. Özür dile hemen dedim. Diledi hemen.Sarıldı. Affet bi daha olmıycak yanlışlıkla ağzımdan çıktı x abi dedi. Bende onun adına özür diledim. Eşimde bi daha olursa affetmem dedi. Neyse olay böyle kapandı.
En son dün akşam evde yine oyun oynuyolar. Sarılıyolar güreşiyolar falan. Eşim kızımın yanağından makas aldı.Heralde canı acıdı yine ve ağzından yine o kelime çıktı. Hayvan dedi eşime. Nasıl bozuldu eşim anlatamam.Kızım hemen yernden fırladı nolur x abi istemeden dedim falan dedi ama eşim fırladı kalktı yerinden.Ben sana bidaha olursa affetmem dedim dedi balkona çıktı.Bende ne yapacağımı şaşırdım.
Kızlar şuan tam ergenliğe grime döneminde.Kabul ediyorum yaptığı çok ayıp bişey. Ama eşimle akşam konuşurken nursima benim için bitmiştir dedi. Ömür boyu konuşmam dedi. Her türlü ihtiyacını karşılarım.Başımın üstünde yeri ama benim için bitti yok sayarım muhatap olmam dedi. Konuştum o daha 9 yaşında çocuk yapma etme dedim ama dinlemedi bile. Ve çok kötü kavga ettik eşimle. Bana senlik bişey yok ama ben onu evladımdan ayırmadım küçücük çocuk bana hayvan diyemez dedi. Biliyorum babası olsa bu kadar ilgilenebilirdi ama şimdi 9 yaşında bir çocuğu dışlamak konuşmamak koca adama yakışıyormu
Bu sabahta kalktık bana hiç bişey yokmuş gibi davranıyor. Ama nursimayla hiç konuşmadı.Dolayısıyla kendi kızınada soğuk davranıyor.Sabah harçlıklarını bile bana verdi ben kızlara verdim.
Çok üzülüyorum.Napıcamı şaşırdım.Böyle ömür geçmez biliyorum. Eşiminde bu kadar inatçı olduğunu bilmezdim. Nolur bir akıl verin. Ben 9 yaşındaki çocuğumla 38 yaşındaki kocamın arasını nasıl düzelteyim

merak etme zamanla duzelirler.
kizin da 38 yasindaki adama yasiti gibi hayvan denilmeyecegini bilmesi gerekir artik.
ayrica kocaniz kendi kizina da ayni sekilde can yakici sakalar yapiyor mu? onun tepkisi ne oluyor?
9 yas yerlerde yuvarlanmak icin erken ama hatalar yapmak icin gec bir yas mi da esiniz bu kadar abartiyir.

Eşiniz kızınızı gerçekten kendi kızından ayırmamış sanırım, kendi kızına sıcak davranıp sizin kızınızla konuşmayabilirdi. Ama şöyle de düşünün, kız çocukları biraz narin olurlar demekki gerçekten canı yandı, eşiniz de ona göre oyunlar bulsun, erkek çocuğu olsa boğuşmalı oyunlar olur da kızlar biraz daha narinler.

biraz zaman verin...
zamanla düzelecektir..
eşiniz kızmış... haklı olabilir.. ağır kelime kullanmış kızınız.. onun kızı da size söylese siz de üzülürsünüz..

bence ara bulmak için yapmacık tavırlara girmeyin, girdirmeyin kızları da..

eşiniz zaten zamanla yeniden ısınacaktır...
ama kızınızı da iyi bir uyarın..
bir daha çok dikkatli olsun ağzından çıkanlara, sadece eşinize değil, bir arkadaşına, öğretmenine falan da ağzından kaçmasın... tam ergenliğe girme dönemi asi olabilirler ama..

Ben bir seye takildim, cocugunuz kizdigi zaman herkese hayvan mi diyo? Sakin yanlis anlamayin, oz babasi olsa ve canini acitsa ya da size kizsa hayvan mi der? Diline yapismis bir sozcuk mu, eger oyleyse birlikte ustunde durmaniz ve duzeltmeniz lazim kizinizi. Ama eger sadece esinize karsi kullaniyorsa esinize de hak verin lutfen. Bahsettiginiz kadar ozveriliyse bu kelimeyi hic haketmiyor. Sonuc olarak kizinizla bir guzel konusmaniz lazim. O duzeldikce zamanla esiniz anlayisla tekrar yaklasacaktir, simdi sinirle oyle demistir..

yahu nasıl bi adam bu, çocuk bunlar, 9 yaşındaki çocuktan yetişkin olgunluğu mu bekliyor, ayrıca neden kendi kızınıa da tavır alıyor anlamadım, bence internette çocuk psikolojisi davranışlarıyla alakalı bilimsel makaleler yolla, belki ne kadar saçmaladığının farkına varır, çocuk ne anlasın bi daha affetemem falan laflarından...
ayrıca çocuklarla bu şekilde şakalaşmamasını tavsiye ederim, sonu hep kötü biter çünkü genelde, babalar elinin aayarını bilemez, çocukların canını yanınca ya ağlar ya kötü bişey söyler, her evde yaşanan şeyler, sanki sadece onun başına geliyor gibi davranmış
üzgünüm ama gönülden sevseydi böyle yapmazdı, senin hatrına seviyormuş demekki, insan kendi çocuğuna küsmez mesela ama küsüyormuş gibi yapabilir terbiye için seninki gayet çocukca ve bence iyi niyetli olmayarak kasten küsmüş

Kendi kızınada yapıyor ama kendi kızı doğduğundan beri alışmış böyle şeylere. Benim kızımda sever ama bazen elin ölçüsü kaçabiliyor. Çok abarttı bu sefer çok Kızımda çok hatalı biliyorum gereken neyse birlikte yapalım diyorum ama çok ksinirli yanaşmıyo bile

Bazen kullanır bu kelimeyi ve her zaman uyarırım. Ama okulda arkadaşlarıyla eminim çok daha kötü kelimeler kullanıyorlar. Çok tehlikeli bir dönemde şuanda. Eşime çok hak veriyorum ama evladımada kıyamıyorum. Çok üzgünüm

bu arada 2 veya 3 aylik evliymissiniz daha. fazla samimiyet tez ayrilik getirir.
bu yasta cocugun bu kadar kisa zamanda baba figuru oturtmasi hele de boyle ciddiyetsiz bir erkekle imkansiz.
kiziniz resmen arkadasi yerine koymus adami. hayvan demesi de ondan.
esinizin kirginligi ise yarayabilir lakin ters tepip aralarinda duzelmesi mumkun olmayan bir duvar ormesi daha muhtemel. 3 ay gercekten cok kisa bir sure.

Ya bu kötü olmuş.
Adı üstünde çocuk o ama demek ki çok ilgilendiği için çok sewdiği için ikinci kez böyle bir şeyi tekrar kızınızın ağızından duyması bayağı ağırına gitmiş..
Bence zamanla düzelir, ama üçüncü kez olursa bayağı kıyamet kopar ewde..
Birde kendi kızınada soğuk davranıyormuş. Yanii kendi kızına güler yüzlü davranıp sizin kızınıza sadece tavırlı olsaydı o daha çok zorunuza giderdi ve dışlanmış hissederdiniz kendinizi.
Bence zamana bırakın biraz..

eşin mesafeyi ayarlayamamış.
çocukla çocuk olunursa bu kadar,o çocukta yeri gelir bir akranına der gibi bazı kelimeler sarfedebilir.
kızının yaptığı terbiyesizlik tabi ama bir ömür silinecek bişey değil.
eşin abartmış bence.
en başından orta halli bir ilişki tuttursaymış iyi olurmuş.
bu kadar uç noktadarda,abartı davranışlara gerek yok.
ne öyle parkta çelme takmalar normal,ne de çocuk ağzından olmayacak bir hakaret çıkardı diye bir ömür silmek normal.
kızınızı uyarır,belirli bir ceza verirsiniz olur biter.
idamla yargılamaya kalkacak bi suç değil

Bende hep derim yapmayın şöyle oyunlar sonu iyi bitmiyo diye.Ama dinletemedim. Oyun oynarken iyi ama can yanınca kötü. Ay demeyin böyle.üzüntüden kahroluyorum zaten. Seviyodur ya kızımı. Ben kızları hiç ayırmadım birbirinden. Görünüşte oda hiç ayırmadı.Diyorki benim kızım sana böyle bişey dese onunlada asla konuşmam.Ama evlatlarımıza böyle mi yol yordam göstereceğiz.Çok üzgünüm. İnşallah düzelir diye umut ediyorum

kızın için yaptıklarını hatırlatmasıda hiç hoş değil, sanki çok büyük bi nankörlük kötü bişey yapmışsınız gibi, sende onun kızına kendi kızın gibi bakmışsındır ki anne için çocuk bakımı daha zor, tüm alt yapı işleri sende

Aynen dediğiniz gibi diyor. Çok ağırıma gitti ben onu çok seviyorum diyor.Bende yüzüne bile bakmadın çocuğun dedim.Yüzüne bakarsam affederim kıyamam dedi. Dahada çok üzüldüm. Zamanla düzelir inşallah. Ama sabah kahvaltıda boğazımdan lokma geçmedi. İşe geldim elim iş tutmuyor. Böyle çok huzursuz evimiz

çok saçma.
9 yaşındaki kızı hayvan dedi diye bir ömür silecekmiymiş.
dengesiz bir tutum.
yarın büyüdükçe öyle sorunlarla hatalarla gelecekler ki karşısına o zaman ne yapacak.
babalık bu değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…