- Konu Sahibi cansunursima
-
Şimdi aklı sıra hepimize ceza veriyor. ama benim korkum ya hep deavm ederse. Bu çocukların ergenliklerindeki sorunlarla nasıl baş edicezTamam küçük çocgun anne babasına böyle konuşmasi yanlış ama kendi çocuğu gibi bakan kabullenen birinin bir çırpıda silmesi olmaz. .kendil çocuğunu silemezdi..bence siniri geçince eski düzene döner
Belkide kızınıza ceza veriyor birdaha yapmamasi için. .o yaştaki çocuk hayvan dedi diye atılmaz 29 yaşında olsada anlasak.. şuanda kendi kızınada soğuk davranıyorsa geçici bir durumdur..bence eşiniz inat filan ama vicdanli kendi kızıyla konuşup kızınizla konuşmasa sizin çocuğun psikolojisi kötü etkilenirdi
daha olay tazeyken böyle hissetmeniz normmal....mutlaka düzelir o şekilde kimse yaşayamaz....dediğin gibi merhametli birisi dayanamaz barışır....ama sen de kızınla konunun ciddiyetini konuş anlat ve düzelmesi için biraz çaba göstersin....biraz onun için özenli şeyler yaparsanız hoşuna gidecektir....Düzelir dimi : Çünkü sofrada yemek dahi yiyemiyorum. Çok üzgünüm.
Aile toplantısı yapmak için erken olabilirmi acaba. Yoksa sinirinin biraz geçmesinimi beklesem ???asla konuşmamla terbiye mi olur canım, çocuk pskolojisinden anlamıyor işte adam, haluk yavuzerin çocuk eğitimi el kitabı var, sıkıcı değil karikatürlerle kısa kısa anlatmış onu al, okuyun beraber, 9 yaş çocukları davranış gelişim gibi makaleler bul okut kısa kısa, olaya bilimsel yaklaşırsan çocukca davrandığını anlar belki
bi aile toplantısı yapın, bundan sonra el şakalaşması olmıcak diye kesin kurallar koyun, kimse kimseye şaka yollu olsa bile hakaret etmeyecek falan diye
umarım düzelir
kızına da ayrı üzüldüm, geerçekten hak etti mi bunu bence etmedi, çok ağır çocuk için
Konusmuyormus baksana... konusmayinca karismamis olacak demek ki. Senin ustune kalacak demek ki...Şimdi aklı sıra heustumize ceza veriyor. ama benim korkum ya hep deavm ederse. Bu çocukların ergenliklerindeki sorunlarla nasıl baş edicez
Akşam bişeyler yapmaya çalışalım bakalım durumun nabzına göre. İnatçı keçi eşim çokdaha olay tazeyken böyle hissetmeniz normmal....mutlaka düzelir o şekilde kimse yaşayamaz....dediğin gibi merhametli birisi dayanamaz barışır....ama sen de kızınla konunun ciddiyetini konuş anlat ve düzelmesi için biraz çaba göstersin....biraz onun için özenli şeyler yaparsanız hoşuna gidecektir....
Şu an eşiniz çok kızgın olduğunu için öyle diyor işte, en iyisi konuşmuyayım da duymuyayım o sözlerini demiş..İkisinede kıyamıyorum.Bizi evladım diğeri eşim. Eşiminde erhametini biliyorum ama çok gücüne gitti sanırım. Şimdi hayvan diyen ilerde neler demez.Ben hiç kaldıramam.En iyisi konuşmayımda duymayım o sözlerini dedi
Öyle olursa bende hayatımıza bi ayar çekerim. Eşim tamam çok seviyorum.Ama evlatlarımızda çok değerli. Paşa paşa konuşacak ama uzarsa ben çok yıpranacağım. Kimse kusurada bakmasın bi söz için evladımı ömür boyu kimseye ezdiremem...Konusmuyormus baksana... konusmayinca karismamis olacak demek ki. Senin ustune kalacak demek ki...
Eşim de onu diyor. Benim kızım sana böyle bi kelime kullansa hoşuna gidermi. Evet tabiki gitmez ama ömür boyu konuşmam demem sanırım. Benim kızım sana böyle dese onunlada konuşmazdım diyo. bilmiyorumki nasıl davransam...Şu an eşiniz çok kızgın olduğunu için öyle diyor işte, en iyisi konuşmuyayım da duymuyayım o sözlerini demiş..
Aynı ewin içinde ne kadar küs kalabilir ki bana söylermisiniz, kiii kaldı ki o bir çocuk ve eşiniz yüzüne bakarsam kıyamıcam demiş. Bence ortalığın biraz yatışmasını bekleyin ama kızınızla muhakkak bu konuyu konuşun.,
X abinin kızı bana böyle bişi demiş olsa benim ne kadar üzüleceğimi düşün diye örnekler verin kızınıza..
Aile toplantısı yapmak için erken olabilirmi acaba. Yoksa sinirinin biraz geçmesinimi beklesem ???
İnsan baştan kestiremiyorki böyle şeyler olucanı. Hiç aklıma gelmezdi.Gelseydi kesin kurallar koyardım. Ama oldu bi kereBi kere ne kadar iyide olsa gercek babasi gibi olamaz.ufacik cocukla kusuyor ...kizin tabi yanlis bir kelime soylemis ama oda cocugun canini acitmasin madem severken. .
Teşekkür ederim arkadaşım cevapların için. Bakalım gene yük bana kaldı. Nedir bu kadınların çilesi. Bide akşam dediki bayramda ben elimi öptürmem.Araya birileri girerse falan belki ama. Olayı babamlara anlatıcamı düşündü sanırım. Bayramdan sonra yine konuşmam. Eşşek kadar adam afedersin.Ettiğine baktabii canım bekle, zaten bayram yaklaşıyor, hala küsecek hali yok, bayramını kutlar elini öper kızın, bu olayla alakalı olmasın zaten bu toplantı, genel bişey gibi olsun, bi akşam ortam uygunken, konuyu açarsın, hadi küçük bi toplantı yapalım bazı kararlar alalım diye tatlı dille
Hemde çok önemli. Düzelmekten başka çaresi yok. Çünkü böyle ömür geçmez...Kendi evladından ayırmamış olsaydı çocuk yaa bu der geçerdi 'bitmiştir benim için' demez hiçbir anne baba.Evlat her zaman herkesten daha önemlidir unutma bunu umarım düzelir bu sorun.
Baştan ayarı yanlış yaptı işte. Ama keşkeylede olmuyor. Ailece üzgünüz şuandaAnlattığınıza göre kızınız da üzülmüş söyledikten sonra. Bir şekilde kendini affettirir ama bence eşiniz de biraz otorite koysun, kızınızın ondan çekinmesi için. Yani fazla arkadaşça yaklaşıyor sanırım, daha da zorlu yaşlara da gelecek kızınız,yeri geldiğinde siz başedemeyebilirsiniz. Bir baba höyt dedi mi korkutabilmeli,saygı görebilmeli bence. Oyun,sevgi,otorite iyi ayarlanmalı,babaya baya iş düşüyor
Uzulme düzelir zamanla.ama esinle ciddi bir şekilde konus.babasini gormuyor mu kizin pekiİnsan baştan kestiremiyorki böyle şeyler olucanı. Hiç aklıma gelmezdi.Gelseydi kesin kurallar koyardım. Ama oldu bi kere
Ama benim kızımın babası öz babalık etmediki kızıma.Sadece varlığı var. Yani yeri tutulacak bir öz baba yok ortada. Ben hem kızıma hem eşime çok üzgünüm. İkiside hak etmedi bunu...Neredeyse eşiniz kendi evladıyla kızınızı ayırmamış.
bu konuda tebrik ederim ama demek ki burdanda anlaşılacağı üzere
üvey anne-baba ne kadar iyi olursa olsun öz anne-babanın yerini hiçbir şekilde
tutmuyormuş.Zira kendi kızı o kelimeyi sarfetse
bu şekilde davranmayacağı kesin.
Ben kızınıza çok üzüldüm.
İnşallah eşiniz bu konuda fazla ısrar edip daha henüz 9 yaşında olan
bir çocuğu daha fazla üzmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?