- Konu Sahibi cansunursima
-
Çocuğunuz kendinden 30 yaş büyük birine ilk hayvan dediğinde sadece özürdilemekle kaldı mı?Yani bir ceza vermediniz mi? Eşinizin zoruna gitmiş ve şu an öfke ve kırgınlıkla söylüyor.Heen kesip atacak insan bu kadar şefkati gösteremezdi.Şayet hemen kesip atar dediklerini uygularsa,o zaman her sevgisi sahteymiş derim.Bence hiç üstüne düşmeyin.Tek bir cümle dahi etmeyin bu konuyla ilgili.Eğer gerçekten bir süre sona baktınız tavırlı,o zaman akrşınıza alır eşinizi iyi bir konuşma yaparsınız.Aynı evin içinde çocuğunuzu silen sizi de silsin.Fakat eşiniz affetsin affetmesin,çocuğunuza ciddi bir ceza vermeniz gerekiyor.Herkese Günaydın arkadaşlar.
Uzatmadan konuya gireyim. Çok içim sıkılıyo çünkü. Belki okuyanlar vardır ama kısa bir hatırlatma yapayım.
Eşiminde benimde ikinci evliliğimiz ve ikimizinde 9 yaşında kızlarımız var.Kızlarımızı bizim yanımızda yaşıyor. İstedikleri zaman anne ve babalarını görüyorlar telefonda konuşuyorlar.
Her evde olduğu gibi bizim evdede eşimle sorunlarımız kavgalarımız olur ama çocuklarımız yüzünden bunları yaşayacağımız aklımın ucundan geçmezdi.
Eşim benim kızıma her zaman arkadaşça yaklaşma düşüncesindeydi. O yüzden hep şakalaşırlar, oyunlar oynarlar.Düşünün yerlerde yuvarlanırlar.O derece yani.Bense her zaman onun bir baba otoritesinede ihtiyacı olduğunu, zaten babasından ilgi görmediği için arkadaş olmanın yanında ebeveyn gibi davranmasını istedim.
Bu konuda eşimle hep çeliştik.
Bundan yaklaşık 6 ay önce parkta eşim çocuklarla kovalamaca oynarken kızıma çelme taktı yuvarlansın diye. Hep yapar. Hep birlikte çimlerde yuvarlanır gülüşürler. Ama kızımın canı yandı sanırım ki ağzından eşime "hayvan" kelimesi çıktı. Ben afalladım. Özür dile hemen dedim. Diledi hemen.Sarıldı. Affet bi daha olmıycak yanlışlıkla ağzımdan çıktı x abi dedi. Bende onun adına özür diledim. Eşimde bi daha olursa affetmem dedi. Neyse olay böyle kapandı.
En son dün akşam evde yine oyun oynuyolar. Sarılıyolar güreşiyolar falan. Eşim kızımın yanağından makas aldı.Heralde canı acıdı yine ve ağzından yine o kelime çıktı. Hayvan dedi eşime. Nasıl bozuldu eşim anlatamam.Kızım hemen yernden fırladı nolur x abi istemeden dedim falan dedi ama eşim fırladı kalktı yerinden.Ben sana bidaha olursa affetmem dedim dedi balkona çıktı.Bende ne yapacağımı şaşırdım.
Kızlar şuan tam ergenliğe grime döneminde.Kabul ediyorum yaptığı çok ayıp bişey. Ama eşimle akşam konuşurken nursima benim için bitmiştir dedi. Ömür boyu konuşmam dedi. Her türlü ihtiyacını karşılarım.Başımın üstünde yeri ama benim için bitti yok sayarım muhatap olmam dedi. Konuştum o daha 9 yaşında çocuk yapma etme dedim ama dinlemedi bile. Ve çok kötü kavga ettik eşimle. Bana senlik bişey yok ama ben onu evladımdan ayırmadım küçücük çocuk bana hayvan diyemez dedi. Biliyorum babası olsa bu kadar ilgilenebilirdi ama şimdi 9 yaşında bir çocuğu dışlamak konuşmamak koca adama yakışıyormu
Bu sabahta kalktık bana hiç bişey yokmuş gibi davranıyor. Ama nursimayla hiç konuşmadı.Dolayısıyla kendi kızınada soğuk davranıyor.Sabah harçlıklarını bile bana verdi ben kızlara verdim.
Çok üzülüyorum.Napıcamı şaşırdım.Böyle ömür geçmez biliyorum. Eşiminde bu kadar inatçı olduğunu bilmezdim. Nolur bir akıl verin. Ben 9 yaşındaki çocuğumla 38 yaşındaki kocamın arasını nasıl düzelteyim
Şuan bebek sahibi olmaya çalışıyorum ama burada öyle şeyler okuyorum ki herkes anne baba olmamalı diye düşünüyorum. Bu gün bir arkadaş ailesi yüzünden bozulan psikolojisi için konu açmıştı. Ne demek asla konuşmamak çocuk böyle mi terbiye edilir? Bu sözlerin muhatabı eşiniz tabi ki 38 yaşında bunun bilincinde değilse ne yapılabilir ki? BilemedimBende hep derim yapmayın şöyle oyunlar sonu iyi bitmiyo diye.Ama dinletemedim. Oyun oynarken iyi ama can yanınca kötü. Ay demeyin böyle.üzüntüden kahroluyorum zaten. Seviyodur ya kızımı. Ben kızları hiç ayırmadım birbirinden. Görünüşte oda hiç ayırmadı.Diyorki benim kızım sana böyle bişey dese onunlada asla konuşmam.Ama evlatlarımıza böyle mi yol yordam göstereceğiz.Çok üzgünüm. İnşallah düzelir diye umut ediyorum
Yorumların hiçbirini okumadım.
Eşinizde tüm kabahat.
Kızınız hayvan dememeliydi ayrı ama çocuk yapmaz onun yaptığını.
Resmen canını acıtıyor.
Hele çelme takmak ne demek?
Hiç hoşlanmam böyle şakalardan ben belki de ondan.
Şaka insanı güldürür.
Zırvalık yaptıkları.
Neyse kızınız kurtulmuş bu küslükle ondan..
Siz bir anne olarak neden kızınızı suçladınız onu da anlamış değilim.
Olayın başlangıcı suç eşinizde..
aralarındaki dıolagı düzeltmek ıcın sız aracı olmayın, araya gırmeyın.. Israr etmeyın.. Normal baba kız ılıskısınde bıle olsa babayla evlat arasına gırmemek gerektıgı konusunda bir cok psıkolojık yazı okudum. Onların iletişimi daha sağlıklı olması için.. Bu gibi durumlarda büyük bir çocuk gibi davranıp yapmaması gerektığini ifade etmeyı dusunmus olabilir. Zamanla geçer ama cezalandırma biçimi çok yanlış..
Çocuğunuz kendinden 30 yaş büyük birine ilk hayvan dediğinde sadece özürdilemekle kaldı mı?Yani bir ceza vermediniz mi? Eşinizin zoruna gitmiş ve şu an öfke ve kırgınlıkla söylüyor.Heen kesip atacak insan bu kadar şefkati gösteremezdi.Şayet hemen kesip atar dediklerini uygularsa,o zaman her sevgisi sahteymiş derim.Bence hiç üstüne düşmeyin.Tek bir cümle dahi etmeyin bu konuyla ilgili.Eğer gerçekten bir süre sona baktınız tavırlı,o zaman akrşınıza alır eşinizi iyi bir konuşma yaparsınız.Aynı evin içinde çocuğunuzu silen sizi de silsin.Fakat eşiniz affetsin affetmesin,çocuğunuza ciddi bir ceza vermeniz gerekiyor.
eşiniz saçmalıyor
çocuklar ordan burdan duyup ağız alışkanlığıyla söylüyor böyle şeyleri
eşiniz hayvan olduğu için söylemedi elbette o çocuk o lafı
büyük ihtimalle biyerlerde duydu ağzı alıştı
çok yanlış davranıyor eşiniz
bi de çok merak ettim kendi hiç bir hatayı 2 kere tekrarlamamış mı
cocuktur ..
zamanla düzelir ..
Ablamla kendimi gördüm konuda. BeN 8-9 yaşlarındayken ablam 20lerinin ortalarındaydı, herzaman ismimle hitap etmemi isteyecek kadar arkadaşça bir ilişkimiz ve boğuşmalı atlamalı zıplamalı bir oyun anlayışımız vardı. Hatta alnımdaki ufak dikiş izinin sebebidir kendisi dolaylı yoldan. Aynen eşiniz gibi benimle yaşıtmış gibi davranıp, kızdığım zamanlarda benden yaşıtlarıma verdiğim tepkileri alınca bozulurdu ama arkadaşça tavrının ilişkimize ve bana çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Şuanki Dünya görüşümde, ilgi alanlarımda, edebiyat, müzik zevkimin şekillenmesinde, kariyer planlamam konusunda en büyük rol ablamdadır ve bunu sadece sohbet ederek, birlikte iyi vakit geçirerek başarmıştır.
Şuanda ben 20lerimin başındayım ve kendi kararlarımı vermeye sorumluluklar edinmeye başladığımdan beri, ilişkiler, eğitim ya da finansal konularla ilgili bir problemim olduğunda ilk ona danışır, onun tavsiyelerini dikkate alırım. Çözemeyeceğim bir sorunsa destek olacağını, beni doğru yönlendireceğini, basit bir problemimi paylaştığımda gereksizce endişelenmeyeceğini, herzaman kişisel sınırlarıma, fikirlerime saygı duyacağımı bilirim.
Psikologlar, pedagoglar farklı farklı ekollerin temsilcisi olabilir, farklı çocuk yetiştirme yöntemlerini savunuyor olabilirler ama ben bugünün çocuklarına oldukça yakın bir jenerasyondan (93'lüyüm) gelen biri olarak, çocukların hayatında onlarla yaşıtmış ve arkadaşmış gibi iletişim kurabilen bir yetişkinin çok önemli bir figür olduğunu düşünüyorum.
Son olarak bir de zamanında 9 yaşında bir oğlan çocuğu bakmış ve onunla gıdıklamalı, öpmeli oyunlar oynamış kan/akrabalık bağı olmayan bir karşı cins olarak sübyancılıkla suçlanma ihtimalim nedir onu öğrenmek istiyorum. Yeterince fesat olabilirsek burdan da birşeyler çıkar sanki.
Şuan bebek sahibi olmaya çalışıyorum ama burada öyle şeyler okuyorum ki herkes anne baba olmamalı diye düşünüyorum. Bu gün bir arkadaş ailesi yüzünden bozulan psikolojisi için konu açmıştı. Ne demek asla konuşmamak çocuk böyle mi terbiye edilir? Bu sözlerin muhatabı eşiniz tabi ki 38 yaşında bunun bilincinde değilse ne yapılabilir ki? Bilemedim
Daha ilkokul ogrencisi o ,
o yastaki cocugun kusuruna bakacak adam once dönüp kendine baksin.
Ayrica kendi kizi gibi sevdiği falan yok.
öyle olsa hatasini duzeltmeye calisir,
Boyle buldugu ilk firsatta çocuğu silmeye degil.
sanırım bir pedagogla görüşmek en doğrusu. ben şuna takıldım, kızınız henüz 9 yaşında, yani bir çocuk. eşinize x abi değil de x amca demesi daha doğru bir hitap gibi geliyor. 9 yaşındaki bir çocuğun 38 yaşındaki -üstelik de annesiyle evli- bir adama abi diye hitap etmesi sanırım ilişkinin temel dinamiğini belirler.yani abi diye hitap ettiği biri o çocuğun bilinçaltında bir baba figürü oluşturamaz diye düşünüyorum.
Ömür boyu bitmiştir, asla konuşmam, muhattap olmam ne ya. Küçücük çocuk çok mu bilinçli söylüyor ki , hemen asılıp kesiliyor. Taviz verme bence kocana , üstüne gittikçe davranışının doğru olduğunu zannedicek
Arkadaşlar yorumlarınızın hepsini dikkatle okudum. Kendim eşim ve kızlarım adına çıkarmam gereken dersleri çıkardığımı düşünüyorum.Yahu herkesin çocuk yetiştirişi farklı, benim annem böyle dramatik ruhlu, tripli bir kadındır mesela çok küçük bir yaştayken resim şovalyesini kırdım diye ciddi ciddi konuşmamıştı benimle 2 gün. İlk ergenlik yıllarımda da böyleydi eve geç kalırım surat asıp konuşmaz, yaptığı programı beğenmem eşlik etmek istemem, sen benimle vakit geçirmek istemiyorsun diye surat asar. Bir noktadan sonra ciddiye almayınca bıraktı bu huyunu sanıyordum. Meğer bana karşıymış bırakması bir baktım 18 aylık torununa trip atıyor geçen gün, ciddi ciddi zaten 20 kelime konuşabilen çocukla konuşmuyoruz artık seninle muhabbeti yapıyor sırf ufaklık bezini değiştirmesini istemedi diye.
Ben bu davranışın doğruluğunu savunmuyorum. Küçükken gerçekten çok işe yarar anında vazgeçirirsiniz çocuğu istemediğiniz davranıştan ama büyüdükçe size karşı ciddiyetini yitirir, duygusal tepkilerinizi manipülasyon olarak algılayabilir ya da bir ebeveynin sahip olması gereken serinkanlılığa sahip olmadığınızı düşünebilir vs. Ama çocuk yetiştirirken hata yapmakla, çocuğu sevmemek, benimsememek arasında büyük bir fark var.
[/QUOTE]Arkadaşlar yorumlarınızın hepsini dikkatle okudum. Kendim eşim ve kızlarım adına çıkarmam gereken dersleri çıkardığımı düşünüyorum.
Şuan ailemizde bir sıkıntı kalmadı. Eşim kızımı çok sevdiği için bu kelimenin ona 2 kez kullanılmış olmasından dolayı çok üzüldüğünü sinirlendiğini söyledi.
Kızımda sınıfa herkesin birbirine böyle hitap ettiğini istemedende olsa ağzında yer ettiğini, ama bir daha kullanmayacağına dair söz verdi.
Ben eşimin kızımla olan diyaloğundan hiç bir zaman şikayet etmedim. Ama biraz daha baba otoritesi göstermesi gerektiğini söyledim hep. Eşimde bundan sonra bu konuya özen göstereceğine söz verdi.
Özetle bir sorun kalmadı çok şükür. Evdeki huzur kadar, çocukların mutluluğu kadar, eşlerin birbirine olan sevgi saygıları kadar değerli bişer yok hayatta.
Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. Allah hepinizde razı olsun :)
çokkkk sevindim canımmm çük şükürrrrrr
Halletmenize çok sewindim
Evet aklın yolu bir.Ama bazen yaşayarak ders almak gerekiyor.Belkide yaşamadan anlamıycaktı eşimde. Teşekkür ederim ilginize :)evet biraz otorite kursa kiziniz cekinir
sana soylemek istedigim buydu diyin esinize
bir abi bir arkadas gibi gormeye devam ettikce agzindan kacirabilir
sevindim adiniza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?