Bize Nazar mı Değdi (Eşim ve Kızım)

Eşiniz çocuk gibi.O yüzden konuyu tekrar tekrar açıp alevlendirmeyin.
Zamanla unutur,affeder.Siz konuyu uzattıkça o daha da inada bindirecektir.

b urada üvey baba değil anne kızına tepki vermeli.hayvan çok ağır bir kelime,çocuklarımın asla kullanmasına izin vermem.

yok bir arkadaş gerekirse tokat atabilmeli aile olmak istiyorlarsa demişte ondan dedim. benim çocuğuma kimse tokat atamaz.
evet katılıyorum herkes kendi çocuğunu eğitmeli bence. üvey babada mesafeyi iyi ayarlamalı. çocukla arkadaş olursa böyle olur

1-2 güne kadar konuşmaya başlar bence,kırılmış olabilir ama nihayetinde çocuk..terbiye etmek adına araya mesafe koymaya çalışıyor olabilir

Eşiniz iyi bir adamsa zaten zamanla unutur .Siz sakın ha ona inat onun kızına misilleme yapmayın da .
Sırf sizden utandığından hatasını anlar .Sabredin biraz .Kolay değil bu işler

Arkadaşlar öğle arasında eşim aradı gel yemek yiyelim dedi gittim. O yüzden yazdıklarınıza cevap veremedim.Kusura bakmayın. Eşim çok üzgündü. Özür diledi benide kızımıda üzdüğü için. ama birlikte bu huyundan vazgeçirmeye karar verdik.Ben yine eskisi gibi olucam ama daha fazla otorite kurucam dedi.Gerekirse kızıp bağırıcam haberin olsun dedi.Bende tamam istediğim buydu zaten dedim.Ben abarttım ama çok gücüme gitti ben onu çok seviyorum dedi.Bende bunları biliyodum zaten.Sarıl azcık ağlaştık falan.Bikaç gün çok üstüne gitmiycem hatasını anlasın dedi.
Sorun halloldu yani.Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. İçim nasıl rahatladı anlatamam. Eşimin yanlış bir karar olmadığını bir kez daha anlamış oldum. Oh çok şükür :)

Yorumların hiçbirini okumadım.
Eşinizde tüm kabahat.
Kızınız hayvan dememeliydi ayrı ama çocuk yapmaz onun yaptığını.
Resmen canını acıtıyor.
Hele çelme takmak ne demek?
Hiç hoşlanmam böyle şakalardan ben belki de ondan.
Şaka insanı güldürür.
Zırvalık yaptıkları.
Neyse kızınız kurtulmuş bu küslükle ondan..
Siz bir anne olarak neden kızınızı suçladınız onu da anlamış değilim.
Olayın başlangıcı suç eşinizde..

bu ne saçmalık ki böyle
bence bozulması bile normal değil
evlatların yanlışları olabilir
anne baba olarak bunları düzeltmek değilmidir
yüz çevirmek sırt dönmek nedir

böyle saçmalık duymadım
sanki eşin bahane arıyormuş gibi geldi bana

Sorun çözüldü.Eşim özür diledi. Bahane falan yok.Sadece verilen bir sevgi ve karşılığını alamama kaygısı var.Teşekkür ederim.

Bazı insanların sevme tarzı değişik olabiliyor. Bunun için yargılayamıyoruz malesef. ama sorun halloldu. Önemli olan insanların hatalarını anlamaları.Teşekkür ederim cvbınız için:)

öz babasına aynı şeyi söylese eminim çok daha ağır sonuçları olurdu.şiddet gibi.elimizden geleni yapacağız huzurumuz için.inşallah bi an önce geçer.
bide siz biraz pimpirikli gibisiniz az uslu dursanız konu sahibi belki kendiliğinden düzelecek bir şey için ortalığı karıştırıyor olabilirsiniz..bilerek yapıyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın ama evhamlı bir yapınız var gibi ki bu çok sakat bir iş..sorunun çözüldüğüne sevindim ayrıca

Hayvan nedir , 9 yasindaki kcuuk bir kiza hic yakisiyor mu?

Simdi, bence hicbir cocuk samimi olarak babasi gordugu birine bu kelimeyi sarf etmez. Yani dusunleim, hangimiz abbamiza hayvan diyebiliriz ki, imkani yok. Kendi babanizi dusunun, cocuklarini doen bir babaysa tokadi basar, boyle biri degilse bagirip cagirip kizar, azarlar. Kiziniz esinizi baba olarak gormuyor, abi olark goruyor. Esiniz de ona gercek kizi gibi davranmiyor, baskasinin cocuguna kizip bagiramazsin, o da hakli, nasil davranacagini bilmiyor. Kiziniz da hakli cunku bu adam babasi degil, onun zaten bir babasi var.

Konu bence hem kiziniz, hem esiniz icin kafa karistirici. Bir pedagoga danisin bence, arkadaslik mi etmeli, baba gibi mi davranmali? Kiziniz babasiyla yeterince gorusuyor mu Kizinizin da baskin bir erkek figurune ihtiyaci var, esinizle ayni evde yasayip kendi babasindan daha cok goruyor sonucta, belki de baba rolunu esiniz saglamali.

Yani konu her iki taraf icin zor, bence bir uzmana danisin.

Evet birazda benim yapım gereği böyle oldu belkide. Tebiki bilerek yapmıyorum ama yapmasam daha iyi sanki...

Biz zaten evlenmeden önce ve evlendikten sonra bir süre 4müz psikoloğa gittik. Doktorumuz gelmenize gerek yok artık demişti bi kaç ay önce. Kızıma arkadaşça yaklaşmasının daha faydalı olacağını söylemişti.Çünkü dediğiniz gibi onun hayatta bir babası var.Tam tersi benimde kızlara anne gibi davranmam gerektiğini söylemişti. Baba figürü o kadarda önemli değil önemli olan anne sevgisidir demişti. Bizde ona istinaden öyle davrandık. ama kantarın topuzu kaçtı gitti. Geç kalmış sayılmaz sanırım bişeyleri düzeltebilmek için. Teşekkür ederim cevabınız için.

yalnız bu kadar bilinçli hareket etmenizi taktire şayan buldum..psikolog desteği ile iki aileyi birleştirmek her babayiğidin harcı değil zira..Hep mutlu olmanız dileğimle..

Ben psikologa katilmiyorum sekerim, bildigim kadariyla baba figuru de cok cok onemli kiz cocuklari icin. Anne sevgisi ayri, ama baskin bir baba figuruyle ve baba sevgisiyle yetismeyen kizlar, ilerde sorunlu romantik hayatlar yasiyorlar. Bir kadinin , kendisini seven, guvende hissettiren ilk erkegin babasi olmasi cok onemli diye okudum, gordum hep. Kendisine yeterince deger vermeyen, kendi degerinin farkinda olmayan, surekli ilgiye muhtac olan ve bu yuzden yanlis iliskilere suruklenen kadinlarin ortak noktasi genelde ilgisiz , sevgisiz baba oluyor. Bu durumda kiziniz sansli bence, bosansaniz da babasi ilgisini eksik etmiyor, bu durumda baba figuru icin endiselenmeniz gerek yok tabi :) Ote yandan dediginiz gibi, esinizin tutumu fazla mi arkadasca , bilemedim. Neyse , konu cetrefilli bir konu, umarim her sey duzelir.

tum yazida neye takildim biliyor musun?? esin ve kizinin bu kadar sarmas dolas sekilde samimi olmasina...kizin daha cocuk ama esin bu mesafeyi ayarlamasi gerekiyordu...bi anne olarak tabiki anliyorum senide…ama gercek babasi degil sonucta…Allah korusun neler duyuyoruz neler okuyoruz…

bu kadar samimiyet zaten yanlis birseymis..-ki suanda gelinen noktada bunun bir kaniti belkide…

Hani 20li yaşlarda bir genç kız bir şeye tepki olarak o kelimeyi kullansa bilinçli olur ve ciddi anlamda kızılabilir..9 yaşında bir çocuğun söylemesine de kızmak gerek ama ilkokul, ortaokul ,lise malesef artık her çağdaki çocuk ve gençlerde değişik bir iletişim var.Çok tanıdığım çocuk ve genç var ağızlarında alışkanlık olmuş bazı kötü kelimeler.Siz farkındasınız ve diyorsunuz ki biliyorum okulda kendi aralarında daha kötü kelimeler kullanıyorlar.Bunun eşiniz de farkında olmalı..Çünkü okul ve arkadaş ortamları artık cidden çok kötü..Bu 'hayvan' kelimesi çok sık kullanılıyor olabilir arkadaş ortamı arasında ve o an canı fazla yandığından ağzından kaçmış olabilir bir refkleksle..Bence kızınızla bu konuda iletişime geçin.Ona arkadaşlar arasında bile doğru olmadığını ki bir anne babaya, bir büyüğe söylememenin çok yanlış olacağını anlatın..
Ama bence öncelikle bu arkadaş ortamı olayını eşinize ifade edin.Benim nacizane fikirlerim..Bir arkadaş da demiş eşinizin çocuğunuza karşı tavır koyması normal olur, yaptığının yanlış olduğunu anlaması için.Ama size karşı asla affetmem demesi bana da çok abes geldi.Umarım bir an önce buzla çözülür, eski huzurunuza kavuşursunuz..

Benim ki erkek cocugu oldugu halde cani yaninca ya agliyo ya yanima gelip anne babam acıttı diyo
Ki erkekler boyle ellerinin ayari yok
Benim esim mincircam gurescez diye cocugu ter su icinde birakip yanaklarini kipkirmizi yapio ozamanda agliyo yavrum
Ama kotu kelime asla soylemez onun kotu bisi gunah oldugunu biliyo

Cocugunuzla konusmalisiniz bir daha boyle kelimeler kullanirsa ceza da verin

Ayrica esiniz fazla abartmis geldi bana
Ama simdi kendi kiziyla sohbet ettiginde,oynadiginda (suan esit davraniyo demissiniZ fakat konusmam diyomus illa kendi kiziyla konuscak) sizin kiziniz kinlenecek ona karsi
Hep aklinda o anlar kalicak

2.evliliklerde bu uvey-öz olayi cok ince bi husus kolay gelsin zor bi durum

cnm sorunun çözülmesine sevindim. lakin eşin gerekirse kızar bağırırım bilgin olsun demişya orası zor işte. sana zor olcak. benim çocuğa kendi babası bağırınca bile zoruma gidiyor sanki bana bağırıyor adam. ama kızın için biraz otorite iyi olur. sende duymazdan gelcen artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…