- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.183
- 823
- Konu Sahibi cansunursima
-
b urada üvey baba değil anne kızına tepki vermeli.hayvan çok ağır bir kelime,çocuklarımın asla kullanmasına izin vermem.
1-2 güne kadar konuşmaya başlar bence,kırılmış olabilir ama nihayetinde çocuk..terbiye etmek adına araya mesafe koymaya çalışıyor olabilirHerkese Günaydın arkadaşlar.
Uzatmadan konuya gireyim. Çok içim sıkılıyo çünkü. Belki okuyanlar vardır ama kısa bir hatırlatma yapayım.
Eşiminde benimde ikinci evliliğimiz ve ikimizinde 9 yaşında kızlarımız var.Kızlarımızı bizim yanımızda yaşıyor. İstedikleri zaman anne ve babalarını görüyorlar telefonda konuşuyorlar.
Her evde olduğu gibi bizim evdede eşimle sorunlarımız kavgalarımız olur ama çocuklarımız yüzünden bunları yaşayacağımız aklımın ucundan geçmezdi.
Eşim benim kızıma her zaman arkadaşça yaklaşma düşüncesindeydi. O yüzden hep şakalaşırlar, oyunlar oynarlar.Düşünün yerlerde yuvarlanırlar.O derece yani.Bense her zaman onun bir baba otoritesinede ihtiyacı olduğunu, zaten babasından ilgi görmediği için arkadaş olmanın yanında ebeveyn gibi davranmasını istedim.
Bu konuda eşimle hep çeliştik.
Bundan yaklaşık 6 ay önce parkta eşim çocuklarla kovalamaca oynarken kızıma çelme taktı yuvarlansın diye. Hep yapar. Hep birlikte çimlerde yuvarlanır gülüşürler. Ama kızımın canı yandı sanırım ki ağzından eşime "hayvan" kelimesi çıktı. Ben afalladım. Özür dile hemen dedim. Diledi hemen.Sarıldı. Affet bi daha olmıycak yanlışlıkla ağzımdan çıktı x abi dedi. Bende onun adına özür diledim. Eşimde bi daha olursa affetmem dedi. Neyse olay böyle kapandı.
En son dün akşam evde yine oyun oynuyolar. Sarılıyolar güreşiyolar falan. Eşim kızımın yanağından makas aldı.Heralde canı acıdı yine ve ağzından yine o kelime çıktı. Hayvan dedi eşime. Nasıl bozuldu eşim anlatamam.Kızım hemen yernden fırladı nolur x abi istemeden dedim falan dedi ama eşim fırladı kalktı yerinden.Ben sana bidaha olursa affetmem dedim dedi balkona çıktı.Bende ne yapacağımı şaşırdım.
Kızlar şuan tam ergenliğe grime döneminde.Kabul ediyorum yaptığı çok ayıp bişey. Ama eşimle akşam konuşurken nursima benim için bitmiştir dedi. Ömür boyu konuşmam dedi. Her türlü ihtiyacını karşılarım.Başımın üstünde yeri ama benim için bitti yok sayarım muhatap olmam dedi. Konuştum o daha 9 yaşında çocuk yapma etme dedim ama dinlemedi bile. Ve çok kötü kavga ettik eşimle. Bana senlik bişey yok ama ben onu evladımdan ayırmadım küçücük çocuk bana hayvan diyemez dedi. Biliyorum babası olsa bu kadar ilgilenebilirdi ama şimdi 9 yaşında bir çocuğu dışlamak konuşmamak koca adama yakışıyormu
Bu sabahta kalktık bana hiç bişey yokmuş gibi davranıyor. Ama nursimayla hiç konuşmadı.Dolayısıyla kendi kızınada soğuk davranıyor.Sabah harçlıklarını bile bana verdi ben kızlara verdim.
Çok üzülüyorum.Napıcamı şaşırdım.Böyle ömür geçmez biliyorum. Eşiminde bu kadar inatçı olduğunu bilmezdim. Nolur bir akıl verin. Ben 9 yaşındaki çocuğumla 38 yaşındaki kocamın arasını nasıl düzelteyim
Herkese Günaydın arkadaşlar.
Uzatmadan konuya gireyim. Çok içim sıkılıyo çünkü. Belki okuyanlar vardır ama kısa bir hatırlatma yapayım.
Eşiminde benimde ikinci evliliğimiz ve ikimizinde 9 yaşında kızlarımız var.Kızlarımızı bizim yanımızda yaşıyor. İstedikleri zaman anne ve babalarını görüyorlar telefonda konuşuyorlar.
Her evde olduğu gibi bizim evdede eşimle sorunlarımız kavgalarımız olur ama çocuklarımız yüzünden bunları yaşayacağımız aklımın ucundan geçmezdi.
Eşim benim kızıma her zaman arkadaşça yaklaşma düşüncesindeydi. O yüzden hep şakalaşırlar, oyunlar oynarlar.Düşünün yerlerde yuvarlanırlar.O derece yani.Bense her zaman onun bir baba otoritesinede ihtiyacı olduğunu, zaten babasından ilgi görmediği için arkadaş olmanın yanında ebeveyn gibi davranmasını istedim.
Bundan yaklaşık 6 ay önce parkta eşim çocuklarla kovalamaca oynarken kızıma çelme taktı yuvarlansın diye. Hep yapar. Hep birlikte çimlerde yuvarlanır gülüşürler. Ama kızımın canı yandı sanırım ki ağzından eşime "hayvan" kelimesi çıktı. Ben afalladım. Özür dile hemen dedim. Diledi hemen.Sarıldı. Affet bi daha olmıycak yanlışlıkla ağzımdan çıktı x abi dedi. Bende onun adına özür diledim. Eşimde bi daha olursa affetmem dedi. Neyse olay böyle kapandı.
En son dün akşam evde yine oyun oynuyolar. Sarılıyolar güreşiyolar falan. Eşim kızımın yanağından makas aldı.Heralde canı acıdı yine ve ağzından yine o kelime çıktı. Hayvan dedi eşime. Nasıl bozuldu eşim anlatamam.Kızım hemen yernden fırladı nolur x abi istemeden dedim falan dedi ama eşim fırladı kalktı yerinden.Ben sana bidaha olursa affetmem dedim dedi balkona çıktı.Bende ne yapacağımı şaşırdım.
Kızlar şuan tam ergenliğe grime döneminde.Kabul ediyorum yaptığı çok ayıp bişey. Ama eşimle akşam konuşurken nursima benim için bitmiştir dedi. Ömür boyu konuşmam dedi. Her türlü ihtiyacını karşılarım.Başımın üstünde yeri ama benim için bitti yok sayarım muhatap olmam dedi. Konuştum o daha 9 yaşında çocuk yapma etme dedim ama dinlemedi bile. Ve çok kötü kavga ettik eşimle. Bana senlik bişey yok ama ben onu evladımdan ayırmadım küçücük çocuk bana hayvan diyemez dedi. Biliyorum babası olsa bu kadar ilgilenebilirdi ama şimdi 9 yaşında bir çocuğu dışlamak konuşmamak koca adama yakışıyormu
Bu sabahta kalktık bana hiç bişey yokmuş gibi davranıyor. Ama nursimayla hiç konuşmadı.Dolayısıyla kendi kızınada soğuk davranıyor.Sabah harçlıklarını bile bana verdi ben kızlara verdim.
Çok üzülüyorum.Napıcamı şaşırdım.Böyle ömür geçmez biliyorum. Eşiminde bu kadar inatçı olduğunu bilmezdim. Nolur bir akıl verin. Ben 9 yaşındaki çocuğumla 38 yaşındaki kocamın arasını nasıl düzelteyim
Sorun çözüldü.Eşim özür diledi. Bahane falan yok.Sadece verilen bir sevgi ve karşılığını alamama kaygısı var.Teşekkür ederim.bu ne saçmalık ki böyle
bence bozulması bile normal değil
evlatların yanlışları olabilir
anne baba olarak bunları düzeltmek değilmidir
yüz çevirmek sırt dönmek nedir
böyle saçmalık duymadım
sanki eşin bahane arıyormuş gibi geldi bana
Bazı insanların sevme tarzı değişik olabiliyor. Bunun için yargılayamıyoruz malesef. ama sorun halloldu. Önemli olan insanların hatalarını anlamaları.Teşekkür ederim cvbınız için:)Yorumların hiçbirini okumadım.
Eşinizde tüm kabahat.
Kızınız hayvan dememeliydi ayrı ama çocuk yapmaz onun yaptığını.
Resmen canını acıtıyor.
Hele çelme takmak ne demek?
Hiç hoşlanmam böyle şakalardan ben belki de ondan.
Şaka insanı güldürür.
Zırvalık yaptıkları.
Neyse kızınız kurtulmuş bu küslükle ondan..
Siz bir anne olarak neden kızınızı suçladınız onu da anlamış değilim.
Olayın başlangıcı suç eşinizde..
bide siz biraz pimpirikli gibisiniz az uslu dursanız konu sahibi belki kendiliğinden düzelecek bir şey için ortalığı karıştırıyor olabilirsiniz..bilerek yapıyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın ama evhamlı bir yapınız var gibi ki bu çok sakat bir iş..sorunun çözüldüğüne sevindim ayrıcaöz babasına aynı şeyi söylese eminim çok daha ağır sonuçları olurdu.şiddet gibi.elimizden geleni yapacağız huzurumuz için.inşallah bi an önce geçer.
Evet birazda benim yapım gereği böyle oldu belkide. Tebiki bilerek yapmıyorum ama yapmasam daha iyi sanki...bide siz biraz pimpirikli gibisiniz az uslu dursanız konu sahibi belki kendiliğinden düzelecek bir şey için ortalığı karıştırıyor olabilirsiniz..bilerek yapıyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın ama evhamlı bir yapınız var gibi ki bu çok sakat bir iş..sorunun çözüldüğüne sevindim ayrıca
Biz zaten evlenmeden önce ve evlendikten sonra bir süre 4müz psikoloğa gittik. Doktorumuz gelmenize gerek yok artık demişti bi kaç ay önce. Kızıma arkadaşça yaklaşmasının daha faydalı olacağını söylemişti.Çünkü dediğiniz gibi onun hayatta bir babası var.Tam tersi benimde kızlara anne gibi davranmam gerektiğini söylemişti. Baba figürü o kadarda önemli değil önemli olan anne sevgisidir demişti. Bizde ona istinaden öyle davrandık. ama kantarın topuzu kaçtı gitti. Geç kalmış sayılmaz sanırım bişeyleri düzeltebilmek için. Teşekkür ederim cevabınız için.Hayvan nedir , 9 yasindaki kcuuk bir kiza hic yakisiyor mu?
Simdi, bence hicbir cocuk samimi olarak babasi gordugu birine bu kelimeyi sarf etmez. Yani dusunleim, hangimiz abbamiza hayvan diyebiliriz ki, imkani yok. Kendi babanizi dusunun, cocuklarini doen bir babaysa tokadi basar, boyle biri degilse bagirip cagirip kizar, azarlar. Kiziniz esinizi baba olarak gormuyor, abi olark goruyor. Esiniz de ona gercek kizi gibi davranmiyor, baskasinin cocuguna kizip bagiramazsin, o da hakli, nasil davranacagini bilmiyor. Kiziniz da hakli cunku bu adam babasi degil, onun zaten bir babasi var.
Konu bence hem kiziniz, hem esiniz icin kafa karistirici. Bir pedagoga danisin bence, arkadaslik mi etmeli, baba gibi mi davranmali? Kiziniz babasiyla yeterince gorusuyor mu Kizinizin da baskin bir erkek figurune ihtiyaci var, esinizle ayni evde yasayip kendi babasindan daha cok goruyor sonucta, belki de baba rolunu esiniz saglamali.
Yani konu her iki taraf icin zor, bence bir uzmana danisin.
yalnız bu kadar bilinçli hareket etmenizi taktire şayan buldum..psikolog desteği ile iki aileyi birleştirmek her babayiğidin harcı değil zira..Hep mutlu olmanız dileğimle..Biz zaten evlenmeden önce ve evlendikten sonra bir süre 4müz psikoloğa gittik. Doktorumuz gelmenize gerek yok artık demişti bi kaç ay önce. Kızıma arkadaşça yaklaşmasının daha faydalı olacağını söylemişti.Çünkü dediğiniz gibi onun hayatta bir babası var.Tam tersi benimde kızlara anne gibi davranmam gerektiğini söylemişti. Baba figürü o kadarda önemli değil önemli olan anne sevgisidir demişti. Bizde ona istinaden öyle davrandık. ama kantarın topuzu kaçtı gitti. Geç kalmış sayılmaz sanırım bişeyleri düzeltebilmek için. Teşekkür ederim cevabınız için.
Biz zaten evlenmeden önce ve evlendikten sonra bir süre 4müz psikoloğa gittik. Doktorumuz gelmenize gerek yok artık demişti bi kaç ay önce. Kızıma arkadaşça yaklaşmasının daha faydalı olacağını söylemişti.Çünkü dediğiniz gibi onun hayatta bir babası var.Tam tersi benimde kızlara anne gibi davranmam gerektiğini söylemişti. Baba figürü o kadarda önemli değil önemli olan anne sevgisidir demişti. Bizde ona istinaden öyle davrandık. ama kantarın topuzu kaçtı gitti. Geç kalmış sayılmaz sanırım bişeyleri düzeltebilmek için. Teşekkür ederim cevabınız için.
Herkese Günaydın arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?