Bize Nazar mı Değdi (Eşim ve Kızım)

adınıza sevindim
babanın agırlıgını koyması lazım
her iki çocuk içinde
konuşarak bence düzelir
özellikle konu sahibesi sen kızınla konuş bu şekilde eşine ^hayvan dedigi zaman
eşinin üzüldügünü vs anlat
zamanla herşey düzelir

Bazı insanların sevme tarzı değişik olabiliyor. Bunun için yargılayamıyoruz malesef. ama sorun halloldu. Önemli olan insanların hatalarını anlamaları.Teşekkür ederim cvbınız için:)

O zaman bazı çocukların tepkisi de farklı olabiliyor..
Şu durumnda hatasını anlayan kim?
Eşiniz anladı mı öyle yapmaması gerektiğini?
Benim tepkim sizin en başında bu durum için çocuğunuzdan özür diletmeniz olmuş.
Evet kızınızın yaptığı çok çirkin..
Ama daha çirkini eşinizin ona çelme takması.
Bunu 5 yaşındaki çocuk da yapsa kızılırken kocaman adamın yaptığı ne?
Çocuğunuza özür diletirken önce eşiniz ona böyle yaptığı için özür dilemesi gerekirdi.
Ama sizde durum nasıl.
Bir daha yaparsan affetmem.
Lütfen çocuklara saygı.
Çocuk yetiştirirken yapmamız gereken en temel sorumluluklarımızdan birisi onlara saygı duymak.
Sonrasında ancak saygılı olmalarını bekleyebiliriz.

Çok afedersiniz ama o kadarda geniş değiliz.Eşimde bende insan evladıyız çok şükür. Gidipte sapık biriyle evlenip evladımı ona emanet edecek biri değilim. Biz sadece arkadaş olma durumunu ayarlayamadık sanırım. Ben daha önce defalarca denedim eşimi her konuda.Ailemle tanıştırdım aylarca gözlemlemelerini istedim.Tek başıma ve cahilce almış olduğum bir karar değildi eşim. Allah kimsenin başına vermesin o okuyup duyduklarınızı...

Teşekkür ederim cevabınız için. Sizin kadar engin ve aydın olamayabiliyoruz malesef hepimiz. Ben bu zamanada kadar eşimdende kızlardanda çok memnundum.Ama gel görki böyle bir olay geldi başımıza. Sadece akıl almak istemiştim. Çok şükür konuyu çözdük.Ama eşime bunları okutucam. Bazı davranışlarının dışardan nasıl algılandığını görsün...

Canım eşinle barışıp bir çözüm üretmeye çalıştığınıza sevindim. Sen kalbini bozma, eşin kızınla sarılsın da çimlerde de yuvarlansın. Ben o ilk mesajında baba sevgisini gördüm, dostluk gördüm, bir genişlik sapıklık görmedim. Kızınızı eşinizden sakınırsanız esas bu büyük bir saçmalık olur.

İşte tam bana tercüman oldunuz.Ondan babalık beklerken nasıl derim kızımla oynama orasına burasına değer elin.Çimlerde yuvarlanmayın gören ne der.Ben kendime yakıştıramam bunu.Çok teşekkür ederim hislerime tercüman olduğunuz için.

yalnız bu kadar bilinçli hareket etmenizi taktire şayan buldum..psikolog desteği ile iki aileyi birleştirmek her babayiğidin harcı değil zira..Hep mutlu olmanız dileğimle..
Sorunlar yaşayacağımızı tahmin ettik.Birbirinden farklı 4 insanı aynı eve sok hadi geçinin de.Bizde o zaman gitmiştik.Kızlardan bi sorun çıkmayınca bıraktık.Güzel dileğiniz için çok teşekkürler...

Çözüldü çok şükür.KArşımıza alıp konuşacağız.Ayrıca eşim bir süre mesafe koymayı deneyecek.Ceza olarak. Malesef işte çocukların yaptıkları ve söyledikleri şeylere kefil olunmuyır...

O daha sadece 9 yaşında, hadi diyelim 9 değil 15 olsun 18 olsun böyle bir şey olamaz! O artık onun diğer babası siz güvenmiş evlenmişssiniz benim de kuzenimin 2. evliliğiydi kızı 15-16 yaşındayken evlendi ona da cici babası çok iyi davrandı ve kız inanılmaz özgüvenli yetişti. Ben mesajlarınızı okurken sevindim çocuğunuz adına. Dilerim hep çok mutlu olursunuz.

Kızınız neden "hayvan" diyip duruyor? Acıdı, yapma, vs. niye demiyor? Nerden öğrenmiş bunu?
Okuldan öğrenmiş hanım efendi.Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama tenefüslerde yada öğle aralarında okul bahçesinin yakınından bile geçseniz hayvan kelimesinden beter ne kelimeler çıkıyor o küçücük ağızlardan.Bu yaşlrda durum çok vahim.Merak ettiğiniz evde bu kelimelerin konuşulup konuşulmadığıysa.Hayır biz anne baba olarak hakaret etmiyoruz kızlarımıza...

Siz değil misiniz çocuklarınızla birlikte psikologa giden.
Demek ki siz de eşiniz de gayet aydınsınız..
Biz de çok sık gidiyoruz.
Eleştiri aldığım zamanlar da oluyor psikologla çocuk büyütüyorsun diyenler de.
Benim psikoloğumuzdan ve okuduklarımdan öğrendiğim şey bu.
Sağlıklı çocuklar yetiştiriyorsak önce onlara saygı duyacağız.
Ben de boşandım.
İki tane evladım var benim.
Bizim çocuklarımız biraz daha hassaslar anneli babalı yaşayanlara göre.
İyi bir eşiniz olduğu belli.
Talihlisiniz de.
Ama yine de sizin çok çok daha dikkat etmeniz gerekiyor bence..
İster öz ister üvey babadan arkadaş olmaz.
Arkadaşça yaklaşmayı neden önerdi psikoloğunuz anlayamadım.
Eğer arkadaşlığa karar verdilerse de yaptıklarını büyütmemek lazım..
Bir de eşinize burda yazılanları okutmak yerine içinize sinenleri doğru gelenleri anlatın.
Ona yanlışlarını göstermek için bu yolu denemek yanlış bence.
Bu sefer sizin kışkırtıldığınızı düşünecek belki de suçlanacaksınız..
Karar sizin tabi ki.

Teşekkür ederim yazılarınızdan anladığım kadarıyle yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.
Babası ben evlenmeye karar verdiğim dönemler kızımla çok çok fazla ilgilenmeye başlamıştı.Kaybetme korkusuyla sanırım.
Psikolog hanımda babasının tutumunu sormuştu.Bizde anlatmıştık.Oda çocuğun hayatında ilgili bir baba var.Bence arkadaş olmaları daha etkili demişti.Baba olarak kabul edecek kadar küçük değil demişti.
Diğer konudaki düşüncenizi dikkate alacağım.
Çok sağolun...

hayvan ağır bir laftan ziyade bir insana dendiği zaman küfür anlamı taşıyor benim için.evet çocuğunuz daha küçük ama hayvan kelimesinin ne kadar kırıcı olduğunu bilecek kadar da büyük.

tabiki eşinizin ömür boyu konuşmam tavrı hoş değil.ama bir tavır almasını yanlış bulmadım ben.eşinizin kızı size hayvan dese kırılmazmısınız?biraz sert konuşmaz mısınız?istemeden de olsa tavır almaz mısınız?

çocuğunuzu sürekli uyardığınnızı söylüyorsunuz ama demekki işe yaramıyor uyarmak.o zaman sizde söylediğinin ne kadar yanlış olduğunu farkettirmek için biraz mesafeli davranabilirsiniz.

en azından çocuk bu kelimeyi dedikten sonra "ya nasılsa ben özür dileyince affeder" diye düşünmemeli.mesafenizden ve takındığınız tavırdan "ben bunu deyince ailem bana çok kırılıyor ben onları üzüyorum bu kelimeyle" diye düşünmeli.

Sakin olun...boyle birsey var demiyorum... Bu devirde oz baba abi neler yapiyor u ey baba yapsa hic sasirmam... Herneysede bu kadar samimiyet gercekten dogru degil bana gore.. Bu devirde kimseye guvenmiyorum ..

Çocuğum var, daha küçük ama.
Evde bu kelimelerin kullanılmadığını anladım zaten, çocuklarla çok ilgilisiniz.
Okulda bunları öğrenip saygısızlık etmeleri çocukların hiç hoş değil.
İyiyi kötüyü ayıramıyorlar, bizim yardım etmemiz lazım onlara.

Esin iyice sacmalamis ...
Bu cocuk daha buyuyecek , daha ne hatalar yapacak adi ustunde cocuk..
Daha ilk hatasinda boyle.asiri tepki gostermesi hic normal gelmedi bana.

Benim kiz kardesim kucuk o yaslardayken babam canini acitsa neler derdi suan 17 yasinda , hala biri canini acitsa agzina gelen ilk lafi soyluyo..
Yani cocuk daha 9 yasinda..
Cocukla cocuk olmaya gerek yok . Esinle konusmalisin , cocugu simdiden kendinden sogutmasin...
Sen onun kizina annelik yapiyorsun eminim bu daha buyuk sorumluluk cocuklarin hatalarini gormemezlikten gelmeli...

Benim de 4 yaşındaki oğlum len demeyi öğrenmiş.

Kesinlikle amacım bu.
Durduk yere insanlara saldırma huyum yok bazıları öyle anlasa da..
Eşiniz çok iyi biri olabilir ama öncelik çocuğunuz..
Ben kızınız tarafından baktım olaya ve tepkim ondandı.
Annenizin eşinden özür dilemek çok zor olmalı..
Hele bir de olaya sebep olan kişiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…