- 21 Ağustos 2011
- 853
- 485
- 358
- Konu Sahibi cansunursima
-
Arkadaşlar öğle arasında eşim aradı gel yemek yiyelim dedi gittim. O yüzden yazdıklarınıza cevap veremedim.Kusura bakmayın. Eşim çok üzgündü. Özür diledi benide kızımıda üzdüğü için. ama birlikte bu huyundan vazgeçirmeye karar verdik.Ben yine eskisi gibi olucam ama daha fazla otorite kurucam dedi.Gerekirse kızıp bağırıcam haberin olsun dedi.Bende tamam istediğim buydu zaten dedim.Ben abarttım ama çok gücüme gitti ben onu çok seviyorum dedi.Bende bunları biliyodum zaten.Sarıl azcık ağlaştık falan.Bikaç gün çok üstüne gitmiycem hatasını anlasın dedi.
Sorun halloldu yani.Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. İçim nasıl rahatladı anlatamam. Eşimin yanlış bir karar olmadığını bir kez daha anlamış oldum. Oh çok şükür :)
Bazı insanların sevme tarzı değişik olabiliyor. Bunun için yargılayamıyoruz malesef. ama sorun halloldu. Önemli olan insanların hatalarını anlamaları.Teşekkür ederim cvbınız için:)
Çok afedersiniz ama o kadarda geniş değiliz.Eşimde bende insan evladıyız çok şükür. Gidipte sapık biriyle evlenip evladımı ona emanet edecek biri değilim. Biz sadece arkadaş olma durumunu ayarlayamadık sanırım. Ben daha önce defalarca denedim eşimi her konuda.Ailemle tanıştırdım aylarca gözlemlemelerini istedim.Tek başıma ve cahilce almış olduğum bir karar değildi eşim. Allah kimsenin başına vermesin o okuyup duyduklarınızı...tum yazida neye takildim biliyor musun?? esin ve kizinin bu kadar sarmas dolas sekilde samimi olmasina...kizin daha cocuk ama esin bu mesafeyi ayarlamasi gerekiyordu...bi anne olarak tabiki anliyorum senide…ama gercek babasi degil sonucta…Allah korusun neler duyuyoruz neler okuyoruz…
bu kadar samimiyet zaten yanlis birseymis..-ki suanda gelinen noktada bunun bir kaniti belkide…
Teşekkür ederim cevabınız için. Sizin kadar engin ve aydın olamayabiliyoruz malesef hepimiz. Ben bu zamanada kadar eşimdende kızlardanda çok memnundum.Ama gel görki böyle bir olay geldi başımıza. Sadece akıl almak istemiştim. Çok şükür konuyu çözdük.Ama eşime bunları okutucam. Bazı davranışlarının dışardan nasıl algılandığını görsün...O zaman bazı çocukların tepkisi de farklı olabiliyor..
Şu durumnda hatasını anlayan kim?
Eşiniz anladı mı öyle yapmaması gerektiğini?
Benim tepkim sizin en başında bu durum için çocuğunuzdan özür diletmeniz olmuş.
Evet kızınızın yaptığı çok çirkin..
Ama daha çirkini eşinizin ona çelme takması.
Bunu 5 yaşındaki çocuk da yapsa kızılırken kocaman adamın yaptığı ne?
Çocuğunuza özür diletirken önce eşiniz ona böyle yaptığı için özür dilemesi gerekirdi.
Ama sizde durum nasıl.
Bir daha yaparsan affetmem.
Lütfen çocuklara saygı.
Çocuk yetiştirirken yapmamız gereken en temel sorumluluklarımızdan birisi onlara saygı duymak.
Sonrasında ancak saygılı olmalarını bekleyebiliriz.
Çok afedersiniz ama o kadarda geniş değiliz.Eşimde bende insan evladıyız çok şükür. Gidipte sapık biriyle evlenip evladımı ona emanet edecek biri değilim. Biz sadece arkadaş olma durumunu ayarlayamadık sanırım. Ben daha önce defalarca denedim eşimi her konuda.Ailemle tanıştırdım aylarca gözlemlemelerini istedim.Tek başıma ve cahilce almış olduğum bir karar değildi eşim. Allah kimsenin başına vermesin o okuyup duyduklarınızı...
Korktuğum gibi çıkmadı zaten.Merhametliymiş çok şükür...Eşiniz merhametli değil merhametli olsa böyle davranmaz
İşte tam bana tercüman oldunuz.Ondan babalık beklerken nasıl derim kızımla oynama orasına burasına değer elin.Çimlerde yuvarlanmayın gören ne der.Ben kendime yakıştıramam bunu.Çok teşekkür ederim hislerime tercüman olduğunuz için.Canım eşinle barışıp bir çözüm üretmeye çalıştığınıza sevindim. Sen kalbini bozma, eşin kızınla sarılsın da çimlerde de yuvarlansın. Ben o ilk mesajında baba sevgisini gördüm, dostluk gördüm, bir genişlik sapıklık görmedim. Kızınızı eşinizden sakınırsanız esas bu büyük bir saçmalık olur.
Sorunlar yaşayacağımızı tahmin ettik.Birbirinden farklı 4 insanı aynı eve sok hadi geçinin de.Bizde o zaman gitmiştik.Kızlardan bi sorun çıkmayınca bıraktık.Güzel dileğiniz için çok teşekkürler...yalnız bu kadar bilinçli hareket etmenizi taktire şayan buldum..psikolog desteği ile iki aileyi birleştirmek her babayiğidin harcı değil zira..Hep mutlu olmanız dileğimle..
Çözüldü çok şükür.KArşımıza alıp konuşacağız.Ayrıca eşim bir süre mesafe koymayı deneyecek.Ceza olarak. Malesef işte çocukların yaptıkları ve söyledikleri şeylere kefil olunmuyır...Hani 20li yaşlarda bir genç kız bir şeye tepki olarak o kelimeyi kullansa bilinçli olur ve ciddi anlamda kızılabilir..9 yaşında bir çocuğun söylemesine de kızmak gerek ama ilkokul, ortaokul ,lise malesef artık her çağdaki çocuk ve gençlerde değişik bir iletişim var.Çok tanıdığım çocuk ve genç var ağızlarında alışkanlık olmuş bazı kötü kelimeler.Siz farkındasınız ve diyorsunuz ki biliyorum okulda kendi aralarında daha kötü kelimeler kullanıyorlar.Bunun eşiniz de farkında olmalı..Çünkü okul ve arkadaş ortamları artık cidden çok kötü..Bu 'hayvan' kelimesi çok sık kullanılıyor olabilir arkadaş ortamı arasında ve o an canı fazla yandığından ağzından kaçmış olabilir bir refkleksle..Bence kızınızla bu konuda iletişime geçin.Ona arkadaşlar arasında bile doğru olmadığını ki bir anne babaya, bir büyüğe söylememenin çok yanlış olacağını anlatın..
Ama bence öncelikle bu arkadaş ortamı olayını eşinize ifade edin.Benim nacizane fikirlerim..Bir arkadaş da demiş eşinizin çocuğunuza karşı tavır koyması normal olur, yaptığının yanlış olduğunu anlaması için.Ama size karşı asla affetmem demesi bana da çok abes geldi.Umarım bir an önce buzla çözülür, eski huzurunuza kavuşursunuz..
İşte tam bana tercüman oldunuz.Ondan babalık beklerken nasıl derim kızımla oynama orasına burasına değer elin.Çimlerde yuvarlanmayın gören ne der.Ben kendime yakıştıramam bunu.Çok teşekkür ederim hislerime tercüman olduğunuz için.
Okuldan öğrenmiş hanım efendi.Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama tenefüslerde yada öğle aralarında okul bahçesinin yakınından bile geçseniz hayvan kelimesinden beter ne kelimeler çıkıyor o küçücük ağızlardan.Bu yaşlrda durum çok vahim.Merak ettiğiniz evde bu kelimelerin konuşulup konuşulmadığıysa.Hayır biz anne baba olarak hakaret etmiyoruz kızlarımıza...Kızınız neden "hayvan" diyip duruyor? Acıdı, yapma, vs. niye demiyor? Nerden öğrenmiş bunu?
Teşekkür ederim cevabınız için. Sizin kadar engin ve aydın olamayabiliyoruz malesef hepimiz. Ben bu zamanada kadar eşimdende kızlardanda çok memnundum.Ama gel görki böyle bir olay geldi başımıza. Sadece akıl almak istemiştim. Çok şükür konuyu çözdük.Ama eşime bunları okutucam. Bazı davranışlarının dışardan nasıl algılandığını görsün...
Teşekkür ederim yazılarınızdan anladığım kadarıyle yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.Siz değil misiniz çocuklarınızla birlikte psikologa giden.
Demek ki siz de eşiniz de gayet aydınsınız..
Biz de çok sık gidiyoruz.
Eleştiri aldığım zamanlar da oluyor psikologla çocuk büyütüyorsun diyenler de.
Benim psikoloğumuzdan ve okuduklarımdan öğrendiğim şey bu.
Sağlıklı çocuklar yetiştiriyorsak önce onlara saygı duyacağız.
Ben de boşandım.
İki tane evladım var benim.
Bizim çocuklarımız biraz daha hassaslar anneli babalı yaşayanlara göre.
İyi bir eşiniz olduğu belli.
Talihlisiniz de.
Ama yine de sizin çok çok daha dikkat etmeniz gerekiyor bence..
İster öz ister üvey babadan arkadaş olmaz.
Arkadaşça yaklaşmayı neden önerdi psikoloğunuz anlayamadım.
Eğer arkadaşlığa karar verdilerse de yaptıklarını büyütmemek lazım..
Bir de eşinize burda yazılanları okutmak yerine içinize sinenleri doğru gelenleri anlatın.
Ona yanlışlarını göstermek için bu yolu denemek yanlış bence.
Bu sefer sizin kışkırtıldığınızı düşünecek belki de suçlanacaksınız..
Karar sizin tabi ki.
Sakin olun...boyle birsey var demiyorum... Bu devirde oz baba abi neler yapiyor u ey baba yapsa hic sasirmam... Herneysede bu kadar samimiyet gercekten dogru degil bana gore.. Bu devirde kimseye guvenmiyorum ..Çok afedersiniz ama o kadarda geniş değiliz.Eşimde bende insan evladıyız çok şükür. Gidipte sapık biriyle evlenip evladımı ona emanet edecek biri değilim. Biz sadece arkadaş olma durumunu ayarlayamadık sanırım. Ben daha önce defalarca denedim eşimi her konuda.Ailemle tanıştırdım aylarca gözlemlemelerini istedim.Tek başıma ve cahilce almış olduğum bir karar değildi eşim. Allah kimsenin başına vermesin o okuyup duyduklarınızı...
Okuldan öğrenmiş hanım efendi.Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama tenefüslerde yada öğle aralarında okul bahçesinin yakınından bile geçseniz hayvan kelimesinden beter ne kelimeler çıkıyor o küçücük ağızlardan.Bu yaşlrda durum çok vahim.Merak ettiğiniz evde bu kelimelerin konuşulup konuşulmadığıysa.Hayır biz anne baba olarak hakaret etmiyoruz kızlarımıza...
Okuldan öğrenmiş hanım efendi.Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama tenefüslerde yada öğle aralarında okul bahçesinin yakınından bile geçseniz hayvan kelimesinden beter ne kelimeler çıkıyor o küçücük ağızlardan.Bu yaşlrda durum çok vahim.Merak ettiğiniz evde bu kelimelerin konuşulup konuşulmadığıysa.Hayır biz anne baba olarak hakaret etmiyoruz kızlarımıza...
Teşekkür ederim yazılarınızdan anladığım kadarıyle yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.
Babası ben evlenmeye karar verdiğim dönemler kızımla çok çok fazla ilgilenmeye başlamıştı.Kaybetme korkusuyla sanırım.
Psikolog hanımda babasının tutumunu sormuştu.Bizde anlatmıştık.Oda çocuğun hayatında ilgili bir baba var.Bence arkadaş olmaları daha etkili demişti.Baba olarak kabul edecek kadar küçük değil demişti.
Diğer konudaki düşüncenizi dikkate alacağım.
Çok sağolun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?