Bize niye hiç sevgi gösterilmedi?

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.137
11.011
248
Selamlar hanımlar.

Biliyorum konuyu açınca çoğunuzun (şanslı azınlık hariç) yarası deşilecek. Çünkü yaşları birazcık ileri olanlar olarak aynı şeyleri yaşadığımızı biliyorum.

Şu an bir melek kız annesiyim. Geçmişi düşünüyorum bazen. Hiç ailemle ilgili güzel bir anım yok. Evet bana işkence etmediler. Çok kötü de davranmadılar ama çok sevgi de göstermediler. Annem döverdi, ki dediğim gibi burda çoğu kadını küçükken anne babasından dayak yemiştir. Halbuki sakin bi çocuktum ama en ufak bir şeyde o dayağı yerdim. Niye bilmiyorum annemi öpmeye utanırdım... Saçlarım uzundu, çok güzeldi. Annem yola yola tarardı hatırlarım... Hatta bi gün o uzun saçımdan tutup kaldırdığını hatırlıyorum, bir gün boğazıma çöktüğünü...

Babam üvey ama bi üveyliğini görmedim, sadece ben ilkokula giderken matematik yapamadığımı bilirdi. Kitabı alır önüme koyar, yapamadığım zaman kızardı. Bir kere onun için tokat attığını hatırlarım. Başka bi dayağını görmedim. Ablamlar da bu şekilde büyüdü. Onlar benim gibi değildi. Evden kaçtıkları oldu, başka türlü türlü şeyler de. Babamın hakkını yiyemem sahip çıktı her yaptıklarında. Gidip buldu getirdi.

Şimdiye gelecek olursam, annem yaşı ilerleyince elbet sakinleşti. Üvey babamdan 3 çocuğu daha var. Bize göre daha iyi gezip, daha iyi yaşıyorlar. Ayrımcılıktan değil, bize annemlerin o zamanları denk gelmişti. Çok daha gençlerdi.

Evet tekrar bugüne gelecek olursam dediğim gibi sakin ve kabullenen bir insanım. Yapım böyle. Ailemle ilgili hiçbir sorunum yok. Şu an annemin çocuklarından en çok onu dinleyen, hiç üzmeyen de benim.

Bunları neden yazdım, öyle bazen aklıma geçmiş geliyor. Çocukluk ya, herkes çocukluğunu özler. Ben de özlüyorum. Ama isterdim ki orda güzel anılar da olsun. Yok yere kötü anlar birikmesin...

Öyle bi içimi döktüm güzel hanımlar. Şu an beni etkileyen bir durum yok, dediğim gibi sadece geriye dönüp baktığımda benim güzel anılarımın olmaması bazen canımı sıkıyor o kadar...

Gecmisi degistiremezsiniz, sizin cocuklugunuz guzel doldurulmamis ama guzel kizinizin harika bir sekilde hatirlayacagi cocukluk donemini ona vermek sizin elinizde.

Size nasil davranilmasini istediyseniz kiziniza oyle davranin, yasiniz buyuse de icinizdeki cocuk hala kucucuk, kucukken yapamadiginiz, icinizde kalan seyleri kizinizla tamamlayin.

Ilerde buyuyunce benim cocuklugum ailem sayesinde cok guzeldi diyebilsin.

Kendinizi uzmeyin bosuna giden zaman geri gelmiyor, onunuze bakin simdiki zamaninizi sevdiklerinizle dolu dolu kiymetli gecirmeye calisin.
Kizinizi en guzel sekilde buyutmeniz dilegiyle

Çocukluğumu asla hatırlamak istemem,dönüp bakacak olsam çocukluğumun gölgesi büyümeden beklediğini görürüm.
Anne babama ve diğerlerine yaranmak için kabul görsünler diye yıllarca itaat ettim her istediğini yaptıklarım beni içine aldı ama şimdi büyüdüm hepsini çocukluma gömdüm hiç biri için gram kıpırdamıyor yok saymıyorum kendime verdiğim değerden onları göremiyorum.
Sizde bakmayın çocuklugunuza dipsiz bir kuyu

Belli ki ailenin en kötü en cahil zamanlarına denk gelmişsin, maalesef ilk çocuklar hep böyle saçma sapan büyütüldü geçmiş dönemlerde , şimdiki aileler daha bilinçli, size tavsiyem evliyseniz ve çocuğunuz var ise yaralarınızı eşiniz ve çocuğunuzla sarın, evladınızı her sarıp sarmaladığınızda küçük lupetta ya da sarılın ve tabi bir uzmandan destek alın o kötü günler için...

Bazen bende bunu düşünüyorum. Neden böyle olduğunu. Annemle babam hep tahammülsüz ve sinirliydi. Yengem kızına hep güzel kızım felan der bir gün annemin ağzından öyle bişey duymadım. Şimdi güzel kızsın evlen diye ısrar ederken çıkıyor ağzından. Banyo yaptırırken, okula götürürken, yemek yaparken sanki onlara hep yükmüşüm gibi hissederdim. Ben olmasam annem bu kadsr yorulmaz, ben olmasam babam bu kadar para harcamaz. Varlığımdan asla iyi ki olarak bahsedilmedi.
Şimdi aramızda bi soğukluk var ve bunu yapan benim. Yemek yerken babamın söyledikleri geliyor aklıma hemen susup sohbetten geri çekiyorum kendimi. Huzursuz ediyor beni onlarla vakit geçirmek. Kendilerine kötülük etmişler çünkü evlat büyüyor kendine bi hayat kuruyor öyle ya da böyle ama anne baba yalnız kalıyor kimsesi kalmıyor zamanla etrafında evladından başka. Bunu hiç göremediler. Hep söyledim yapmayın diye.
Umarım evladınızla çok güzel bir ömür geçirir onun her zaman yanında olursunuz

Ayy okuyunca ağlamamak için kendimi zor tuttum Bebekken çocuğu sevmek kolay derler ya, büyüyünce gör diye. Ben her zaman onu çookk seveceğim ❤

Evet maalesef önceleri insanlar genç anne baba olmuşlar ama arada olan hep bizlere olmuş...

Çook teşekkür ederim. Umarım siz de bundan sonra çok güzel bi hayata sahip olursunuz...

Ben de aynı şekilde güzel bi söz, bi kucağa alma, başımın okşanmasını hiç hatırlamıyorum...

Bende farkli bir ortamda büyüdüm. Yasim 30a yaklasti. Ara ara düşünür üzülür, ağlarım. Artik kabullendim. Aile travmalari kabuk baglayan bir yara. Bazen kabuk soyuluyor, kaniyor, tekrar kabuk bagliyor.

Kesinlikle... Yani gerçekten gerek var mıydı? Sanmıyorum...

Ne kadar tatlısınız Çok teşekkür ediyorum ❤

Çook teşekkür ederim. Umarım siz de bundan sonra çok güzel bi hayata sahip olursunuz...

Ben de aynı şekilde güzel bi söz, bi kucağa alma, başımın okşanmasını hiç hatırlamıyorum...
Bi yandan da iyi oldu diyorum aslında. Kimseye ihtiyaç duymadan kendi başımın çaresine bakmayı öğrendim. Derdim mi var anneme babama anlatamam kendim bakarım çaresine. O yüzden de yıkılmam kolay kolay.

Kesinlikle öyle yapacağım, yapacağız ❤ Eşim de hep "babamla hiçbir anım yok, ben kızımla öyle olmak istemiyorum" der. İkimiz de eksik taraflarımızı onunla tamamlayacağız

Kesinlikle... Yani gerçekten gerek var mıydı? Sanmıyorum...

Kendi icimde cok kavga ettim. Neden beni dünyaya getirdiler, madem getirdiler neden acımadılar, neden, neden, neden... cevap yok. Aglasanz isyan etsen de sonuc degismiyor. Bu sene artık degistiremeyeecgim şeyleri dusunmeme karari aldim. Anne babamin bana yapmadiklarini kizim icin yaptikca cok mutlu oluyorum. Cocugunuza ve esinize sarilin. Gecmisi degistiremiyoruz, uzmeyin kendinizi

Sanırım çocuk olunca insan kendi çocukluğunu hatırlıyor , düşünüyor ,bir eskileri yad ediyor .
O güzel kızınla huzur dolu , mutlu , sağlıklı bir yasaminiz olsun

Yazdıklarınız içimi sızlattı.
Maelesef geçmişi değiştiremiyoruz. Geçmişte olanı biteni kabullenmek lazım. Ben de babama karşı böyle hissiyatlar içerisindeyim.

Bizi çok baskı içinde büyüttü. Ama sevdi de.. Öpüp kokladı..ama sanki kendi için sevdi. Hep korku ve kaygı içinde geçti çocukluğum. Şu anki bir çok zorlantım çocukluktan kalma. Bir iki küçük şeyi babama söyledim. Mesela herkesin içinde haksız yere kulağımı çekmişti(Misafir çocukları ses yapmasın diye beni herkesin içinde örnek olsun diye cezanlandırdı) babama bunu söyledim. Özür diledi defalarca.. Biraz daha iyi hissettim. Ancak diğer rahatsız edici kısımları ona söylemeyi düşünmüyorum.

İmkan varsa annenize hissiyatlarınızın bir kısmını anlatın.(anlayabileceğine inanıyorsanız) bir de imkan varsa terapi alın. Mesela ben Terapi alınca bir çok şeyin daha çok farkına vardım. Babam küçüklüğünde çok gazla yaralanmış diyorum. Bazı şeyleri anlaması İçin fırsatı olmamış. O cahilliğin içinde anca bu kadar diyorum. Ben kendimi geliştirip kendi yaralarımı sarmaya çalışıyorum.

En önemlisi kendinizi yalnız hissetmeyin

Merhaba ,terapi almak bende istiyorum . Çocukluğumda ilgili çok yaralarım var. Siz özel kliniğe ya da hastaneye mi gittiniz ,yoksa devlet hastanelerinde de ilgileniyorlar mi ? Birde psikiyatri mi psikolog mu ?

Ben de çocukluğumda çok yara aldım.annemi erken yaşta kayb ettim.sonra babam evlendi üvey anneyle büyüdük.onun başka çocuğu olmadı bir abim ve ben vardık.çok cahil kadındı çocukluğum hep dayak ve azarlamalarla geçti.hala unutamıyorum.psikolojik ve fiziksel şiddet hep vardı,sindirilerek büyüdük.baskı altında ve sindirilerek büyüyen bir kişi toplum içinde hep ezilen kişi olur.evliliğinde de hep sinmiş ve kendinden ödün veren kişi olur.ben bunu çok geç fark ettim.tüm yaşadıklarım için babama ve eşine çok kızgınım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…