Mesajın kalbimi acıttı. Sarılmak istedim sana
Bizim evimizde de şiddet babam tarafından vardı. Babam İç Anadolu’nun bir köyünden 6 çocuklu aileden çıkmış. Zamanla ticarete atılmış ve parayı bulmuş bir adamdı. Ama taşıyamadı. Alkolikti, annemi aldatıyordu ve yetmiyor eve gelip dövüyordu. Annem onun stres atacağı kum torbasından farksızdı.
Benimde unutamadığım, dünmüş gibi hatırladığım bir anım var. Bir akşam babam alkollü eve gelmişti. Annemi feci şekilde dövmüştü. Biz ablamla üst kattaki komşumuza sığınmıştık. Ben annemin sesini duymak için bardakla yeri dinlemiştim. Aslında annemin kendine ait az da olsa bir öğretmen maaşı vardı. Ama elalem ne der korkusu taşıdığı için babamdan boşanmadı. Senelerce babamın dayağını ve ihanetini çekti. Babam 2 sene önce 67 yaşında kalp yetmezliğinden öldü. Bilin bakalım ardından en çok kim ağladı? Annem. Ben annemi hiç bir zaman anlamayacağım. Ama benim için kendi hayatını harcadı. Biz bir şekilde evlendik. Çoluk çocuğa karıştık. Çocukluk travmalarımızı geride bıraktık. Ama annem kendini seven, saygı duyan bir adamı hak ediyordu.