- 1 Ekim 2009
- 18.530
- 1.705
- 448
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Sizde kundakta bebek ettiniz onu ha. Koskoca evli kadın işte bi hoşgeldin demeyimi bilmiyormahallelilerın slm vermıyo dıye ukala ve havalı demesı hıç olmamıs size, daha yenı evlılermıs mahlleden herkesle muhabbet etmek zorunda degıl yapısı oyledır..yapıştırılan sıfatlar olmamıs... alışma sürecınde bence aıleye karsı da ,nezaketen daha da kendını cekmemek için davete gelmiştir ama kalabalıkta herkes ayaklanınca o oturmustur veya kendısı mutfagına gırılmesınde hoşlanmadıgı için kendısı de sızın mutfagınıza gırmemıstır blkı
ne yapacagını sasırmıstır bu ortamda , görgüsü farklıdır,annesınden öyle görmüştür,akıl edememıstır vss.... çoğaltılabılır yanı bence mesele yapmayın bu kadarcık şeyi..
yemek yapmayı bilmiyordur mutfakta iyi değilidir o yüzden sizi çağıramamıstır. çekinmiştir... çok fazla takılmayın öyle kabul edin derim ben......
Bilmiyordur. Yetistirilis tarzi ile ilgili seyler bunlar... Kendi evinde yapmamistir, annesi ogretmemistir. Dahasi annesi ona cocuk muamelesi yapmistir. O da hala cocuk gibi davraniyor. yetiskin olamamis. Bir cocuk yemek yer,buyukler tabagi onune kor, onunden kaldirir. Misafirler buyuklere gelir, cocugun pek bir sorumlulugu yoktur hosgeldin bes gittin gibi seylerle ilgili. Cogu aile cocugu daha kucukken alistirir "kalk kizim, misafire hosgeldin de" diyerekten... Anlasilan bu kizin buyudugu ailede ona bu tip gorgu kurallari ogretilmemis, "cocuktur, bosver" deyip hosgorulmus, beklenti olmamis.. Aynen devam ediyor.. Siz ufak ufak ogretmeyi deneyin, evli bir genc kadindan insanlarin beklentisini belirtin. Yavas yavas sizin evinizde de is yapmaya alistirin. Birseye kalkistiginizda "hadi Aysecim, tut su isin ucundan cabucak halledelim canim, al su tabaklari iceri gotur, su caylari dagitiver, ben de filanca isi halledeyim sen onlari hallederken" filan gibisine alistirin. Bir kere alisirsa bir dahakine kendi gelir "abla ben ne yapayim?" diye sormaya... Ogretilmemistir, alismamistir, cocuk yerine konulmus, simartilmistir, bilmiyordur, siz ablalik yapin, ogretin.Merhabalar...
Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.
Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.
Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.
Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.
Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.
Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.
Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.
Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?
Boşver ya takma kafana. Insan hiç abisinin evine gitmezmi hayırdır amerikalimi olduk biz, çekirdek aile hariç akrabalarla muhattap olunmaz.Çağırdığında yemek yapmasını bilmiyor diyecek değilim ben de yaparım ne olacak. Hem derdim bana yemek yapması değil evlerini daha hiç görmedim yüzsüzlük edipte davet edilmeden gitmek istemem. Hani evlerinde taciz etsem aman gelmesin de gitmeyim de demekte falan da haklı ama o da yok
Kendini ovmuyorki olay anlasilsin diye kendini tanıtıyorBu kadar soğuk, görgü kurallarından bihaber insanı neden savunuyorsunuz ki? Sırf gelin olduğu için mi? Neticede bunlar görümce ve gelin yani evin misafiri olacak durumu çoktan geçmiş kalkıp yardım etse suç mu? Veya siz yolda birine nasılsın deseniz o da iyiyim diyip çekip gitse hoşunuza gider mi? Hiç sanmıyorum başınıza gelince bu kadar normal bakacağınızı.
Ayrıca konu sahibinin sürekli kendini övmesi de hiç hoş değil elbette sizin de hatalarınız olmuştur ve mahallede edilen lafları susturmamanız da cabası.
3 aylık gelin ya insaf ben 3 ayda yatağıma alışamamıştım siz canciğer kuzu sarması bir ilişki bekliyorsunuz, sizin gibi bende de bir babaanne var sağolsun ele karşı gelinime şunu yaptım oğluma şunu yaptım şöyle iyi böyle harikayım der etraftanda hep sen süpersin harikasın diye pohpohlanmak ister, sizinde iki lafınızdan biri 'ben çevremde çok sevilirim yani bende sorun olsa sevmezler beni ama ben çok sevilirim 'yani kızı komşular sevmedi diye kötü oldu eskide kalmış bu gelinlik hizmet beklemeyin saygıda sevgide kazanılır sırf akraba oldunuz diye koşulsuz sevemez
Ben iki taraflı da eleştiri yaptım. Zaten esasta gelini suçlu buluyorum. ama ortada bir hata varsa bu genelde tek taraflı olmaz düşüncesindeyim ben.Kendini ovmuyorki olay anlasilsin diye kendini tanıtıyor
Ben iki taraflı da eleştiri yaptım. Zaten esasta gelini suçlu buluyorum. ama ortada bir hata varsa bu genelde tek taraflı olmaz düşüncesindeyim ben.
Onun dışında yorumlara hala şok oluyorum benim kuzenim bana hoşgeldin demese gerçekten bozulurum ama kk üyelerindeki bu çağdaşlık mı desem ne desem öldürecek beni.
Evet kalkıp bir çaya yemeğe yardım etmek neden bu kadar sorun oluyor onu da hala anlamıyorum. Ne var ya hu tanımadığımız insanlar bile eder. Üstelik onlar misafirlik boyutunda değil ki gelin görümce yani. Hadi onu da geçtim yolda birine nasılsın desem o da iyiyim diyip gitse valla bozulurum. Demek ki burada normal bakanlar hoş görür, bilemedimGördüm 2 taraflı yaptığını. Bende şaşırdım bu cagdasliga. Bu ada gelin gorgusuz ve sonradan görme bence. Bişeylere sahip oldu kimseyi beğenmiyor tenezzül edip bir selam bile vermiyor. Allahın selamı ya. Hem 3 aylık evliyse hoş dün gecesi tanismamistir kocasının ailesiyle
Ben hosgormem bi dahada selam vermem. Psikolojik sorunları varsa o ayrı tabi. Ben bakkala bile soruyorum nasılsın diye şimdi bakkalla kanka mi Oldum? Can ciğer kuzu Sarmasımiyiz? Iyiyim saol sen nasılsın desem ne kaybederimEvet kalkıp bir çaya yemeğe yardım etmek neden bu kadar sorun oluyor onu da hala anlamıyorum. Ne var ya hu tanımadığımız insanlar bile eder. Üstelik onlar misafirlik boyutunda değil ki gelin görümce yani. Hadi onu da geçtim yolda birine nasılsın desem o da iyiyim diyip gitse valla bozulurum. Demek ki burada normal bakanlar hoş görür, bilemedim
Sorunları varsa, kafası dalgınsa vs o ayrı tabi ona lafımız olmaz elbette.Ben hosgormem bi dahada selam vermem. Psikolojik sorunları varsa o ayrı tabi. Ben bakkala bile soruyorum nasılsın diye şimdi bakkalla kanka mi Oldum? Can ciğer kuzu Sarmasımiyiz? Iyiyim saol sen nasılsın desem ne kaybederim
Bende zaten yorumlara şaşırdım en çok.Sorunları varsa, kafası dalgınsa vs o ayrı tabi ona lafımız olmaz elbette.
Ne bileyim yorumlar ilginç.
Merhabalar...
Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.
Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.
Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.
Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.
Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.
Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.
Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.
Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?
Acaba gelininiz de "bak buraya kadar geldi, insan kardesinin evini hiç mi merak edip gelmek istemez "diye düşünüyor olabilir mi?Ben olsam arar direk abla bana gel hem evi görmüş olursun derdim ama akıl edemem olabilir sizden bekliyor olabilir vs...
belli ki çoğu gelinin yaptığı gibi baştan resmi olmak istiyor ya da yapısı öyledir. ..Bazı insanlar çok konuşmayı ve konuşulmayi sevmez...
gelinize karşı cevrenin lafiyla gaza gelip fazla on yargı li davranmayin bence. ..araya daha çok soğukluk girer ve kardesiniz için çok beklentiye girmeden siz ona yaklaşmaya devam edin..baktiniz olmuyor sizde resmi davranın. .gelininiz tavrı yüzünden kardesinden mi yemesin recelleri
Size direk hak verdiğim konu gelen misafire hosgeldin dememesi. ..ama dusununce de güzellikle sorsaydiniz keşke ne oldu sana karşı bir saygisizliklarimi oldu diye?belki ciddi anlamda o an birşeye bozulmuş olabilir? Kafanıza takılan şeyleri güzellikle onun yanında oldugunuzu hissettirerek öğrenin bence?
Ben inanmiyorum bu resmiyet olayina. Buckingham sarayindami yaşamış bu kız. Alt tarafı nezaket kurallarına uyacakti. Ister eşinin ailesi olsun ister konu komşu. Git komşunun evini temizle demiyor kimse. Herkes öyle olsa varya yakında kimse kimseyi tanımaz , o çok gururlandigimiz Türk misafir pervelikte pok yoluna gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?