Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

Sizde kundakta bebek ettiniz onu ha. Koskoca evli kadın işte bi hoşgeldin demeyimi bilmiyor

Bilmiyordur. Yetistirilis tarzi ile ilgili seyler bunlar... Kendi evinde yapmamistir, annesi ogretmemistir. Dahasi annesi ona cocuk muamelesi yapmistir. O da hala cocuk gibi davraniyor. yetiskin olamamis. Bir cocuk yemek yer,buyukler tabagi onune kor, onunden kaldirir. Misafirler buyuklere gelir, cocugun pek bir sorumlulugu yoktur hosgeldin bes gittin gibi seylerle ilgili. Cogu aile cocugu daha kucukken alistirir "kalk kizim, misafire hosgeldin de" diyerekten... Anlasilan bu kizin buyudugu ailede ona bu tip gorgu kurallari ogretilmemis, "cocuktur, bosver" deyip hosgorulmus, beklenti olmamis.. Aynen devam ediyor.. Siz ufak ufak ogretmeyi deneyin, evli bir genc kadindan insanlarin beklentisini belirtin. Yavas yavas sizin evinizde de is yapmaya alistirin. Birseye kalkistiginizda "hadi Aysecim, tut su isin ucundan cabucak halledelim canim, al su tabaklari iceri gotur, su caylari dagitiver, ben de filanca isi halledeyim sen onlari hallederken" filan gibisine alistirin. Bir kere alisirsa bir dahakine kendi gelir "abla ben ne yapayim?" diye sormaya... Ogretilmemistir, alismamistir, cocuk yerine konulmus, simartilmistir, bilmiyordur, siz ablalik yapin, ogretin.

Boşver ya takma kafana. Insan hiç abisinin evine gitmezmi hayırdır amerikalimi olduk biz, çekirdek aile hariç akrabalarla muhattap olunmaz.
Bizim kulturumuzde yok öyle birşey.
Fazla yuklenmeyin konu sahnesine. Az bile diyor ben olsaydım daha kötü yazardim

Kendini ovmuyorki olay anlasilsin diye kendini tanıtıyor

Bi telefon açıp hal hatır sormak can ciğer olmakmi
Vay anasini

Kendini ovmuyorki olay anlasilsin diye kendini tanıtıyor
Ben iki taraflı da eleştiri yaptım. Zaten esasta gelini suçlu buluyorum. ama ortada bir hata varsa bu genelde tek taraflı olmaz düşüncesindeyim ben.

Onun dışında yorumlara hala şok oluyorum benim kuzenim bana hoşgeldin demese gerçekten bozulurum ama kk üyelerindeki bu çağdaşlık mı desem ne desem öldürecek beni.

Gördüm 2 taraflı yaptığını. Bende şaşırdım bu cagdasliga. Bu ada gelin gorgusuz ve sonradan görme bence. Bişeylere sahip oldu kimseyi beğenmiyor tenezzül edip bir selam bile vermiyor. Allahın selamı ya. Hem 3 aylık evliyse hoş dügun gecesi tanismamistir kocasının ailesiyle

Evet kalkıp bir çaya yemeğe yardım etmek neden bu kadar sorun oluyor onu da hala anlamıyorum. Ne var ya hu tanımadığımız insanlar bile eder. Üstelik onlar misafirlik boyutunda değil ki gelin görümce yani. Hadi onu da geçtim yolda birine nasılsın desem o da iyiyim diyip gitse valla bozulurum. Demek ki burada normal bakanlar hoş görür, bilemedim

Ben hosgormem bi dahada selam vermem. Psikolojik sorunları varsa o ayrı tabi. Ben bakkala bile soruyorum nasılsın diye şimdi bakkalla kanka mi Oldum? Can ciğer kuzu Sarmasımiyiz? Iyiyim saol sen nasılsın desem ne kaybederim

Arkadasim bence haklisin bende sinirlnirdim ne demk ya o benim yengem bide biz nasil yasiyorsak ediyorsak ayak uyduracakki sevilsin daha yenidir alisamamistir utaniyordur filan v.b saygi duyulur ama kndini begnmis tavirlari kibirli tavirlari var sende sisirmissin bide yapmaz etmez diyen kk uyelerine sasiriyorum tmm ypmaz yapmamasi neyi gosterr bencillik misafirler geliyor hosgeldiniz bile demiyor ne bu kndni Shakira saniyordur

Sorunları varsa, kafası dalgınsa vs o ayrı tabi ona lafımız olmaz elbette.
Ne bileyim yorumlar ilginç.

Acaba gelininiz de "bak buraya kadar geldi, insan kardesinin evini hiç mi merak edip gelmek istemez "diye düşünüyor olabilir mi?Ben olsam arar direk abla bana gel hem evi görmüş olursun derdim ama akıl edemem olabilir sizden bekliyor olabilir vs...

belli ki çoğu gelinin yaptığı gibi baştan resmi olmak istiyor ya da yapısı öyledir. ..Bazı insanlar çok konuşmayı ve konuşulmayi sevmez...

gelinize karşı cevrenin lafiyla gaza gelip fazla on yargı li davranmayin bence. ..araya daha çok soğukluk girer ve kardesiniz için çok beklentiye girmeden siz ona yaklaşmaya devam edin..baktiniz olmuyor sizde resmi davranın. .gelininiz tavrı yüzünden kardesinden mi yemesin recelleri

Size direk hak verdiğim konu gelen misafire hosgeldin dememesi. ..ama dusununce de güzellikle sorsaydiniz keşke ne oldu sana karşı bir saygisizliklarimi oldu diye?belki ciddi anlamda o an birşeye bozulmuş olabilir? Kafanıza takılan şeyleri güzellikle onun yanında oldugunuzu hissettirerek öğrenin bence?

Ben inanmiyorum bu resmiyet olayina. Buckingham sarayindami yaşamış bu kız. Alt tarafı nezaket kurallarına uyacakti. Ister eşinin ailesi olsun ister konu komşu. Git komşunun evini temizle demiyor kimse. Herkes öyle olsa varya yakında kimse kimseyi tanımaz , o çok gururlandigimiz Türk misafir pervelikte pok yoluna gider.

Ben varsayımlar üzerine konuşuyorum. ..Bazı insanlar var ki ayak üstü on laf eder adamın canını sıkar ya da bir şey söylersin 1 10 katar belki o yüzden o da varsayım üzerine resmi olmak istiyor.yani Merhaba o kadar...
gelin zaten ortama nasıl ayak uydurabilecegi konusunda henüz cahil gibi gorunuyor ya da senin dediğin gibi prenses

Ancak şu varki yaşantılarını bilemiyoruz ve tek taraflı dinliyoruz olayları o yüzden bu konuda ılımlı yaklaşım. Çünkü gelinin niyeti henüz belli değil. ..yaptıklarının farkında bile olmayabilir...tam olarak tu tu diyebileceğimiz benim açımdan bir şey yok..hakikaten Türk toplumuyuz ancak görüş gelenek vs..çok farkliydi birbirimizden...mesela benim çevremde böyle örnekler var o yüzden konu sahibinden gelininiz niyetini öğrenmesi istedim..

örneğe geleyim çevremdeki bazı kişilerin mutfağına giremezsin yardım edemezsin ayıptır onlarda ne girerler ne girdiler. .

hoşgeldin olayında da bence bozulduğu bir şey var yoksa istemese baştan gitmedi vs..vs...

Ben bir tarafi hakli ya da haksiz bulamadim, kosullar ve karakter diyebiliyorum sadece.

Ancak konuyla ilgili ilginc bir gozlemim oldu. Eger konu ayni formatta bir gelin tarafindan acilsaydi nasil olurdu?

Keske yonetim izin verse de birkac ay sonra bunu deneyebilsem sonra ta-daaaa bakin desem

Sizle bir ilgisi yok, o tüm mahalleli ile sınır koymmak istiyor daha çok yeni. Biz buna ''yeni gelin sendromu'' diyoruz, atlatacaksınız bu dönemleri, hatta bir zaman sonra o can atacak gelmek için siz istemeyeceksiniz çünkü devran döner.
Keşke siz benim görümcem olsaymışsınız, bu kadar becerikli, yapıp yedirmeyi ikram etmeyi seven, ne güzel :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…