Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

Doğrusu ben de çok sıcakkanlı olmama rağmen eğer ki bir gün evlenirsem aynı şekilde davranmayı düşünüyorum; mesafeli...
Çünkü hemen ne kadar yakın olunursa sonra o kadar sorun çıkar gibi görünüyor... O yüzden zamana bırakırdım kendimi çekerdim iyie tanıyıp edip içim rahat edince biraz biraz samimiyeti kursam bile her zaman bir mesafem olur nitekim sonuçta o benim arkadaşım değil öncelikle eşimin kız kardeşi o sebepten arada husumet olmaması için bir tedbir benim gözümde..

akraba komşu vs gelip 3 aylık gelinin dedikodusunu görümceye yapabiliyorsa yapabilme cesareti gösteriyorsa demekki görümcede gelinin dedikodusunu yapıyor.bu izlenim doğdu.bence o hakkı vermemeliydiniz kimseye.onu korumalıydınız bi şekilde.konu komşu gidip sizin konuşmalarınızı yetiştiriyor belki ne malum.başıma gelmişliği var yeni evliyken.ayrıca karı koca birbirini tanıma aşamasında etrafa sevimli görünmese nolucak.zamanla oturur herşey.

canım utangaçtır belki çabuk kaynasamaz bende öyleyim laf bulamıyorum konusacak tıkanıp kalıyorum.. karşımdaki insana da baglı tabi, karsımdaki kişiyede baglı tabi... benide ukala havalı diyolar tanımıyanlar ama içine girince hiçte öyle birisi degilsin diyip benden ayrılmıyanlar sevenler çok... ayrıca yalaka ve vıcık vıck degil demekki bende yapamam öyle seyleri, hem daha yeni evliymiş alışmak çok zor oluyo çok zor 4 yıl oldu hala alışamadım... sofra meselesine bilemem kaynanamam hem beni yapsın diye bakardı hemde bişeye yapışma elleme çekil ordan ben yaparım senin yaptıgın iyi degil diye diye yapısamaz oldum sayesinde

tıpkı benim yengem karakterli bir insan.
şimdi konuşmaz,mutlu günlerini seninle paylaşmaz,yakın durmaz,yardım etmez ama işi zor duruma düştüğünde,eşinden (abinizden) bir şikayeti olduğunda,hastalık bulduğunda ilk size koşacak.sizi rahatsız etmeye,mutsuz etmeye çalışacak.kendi dertleriyle sizi boğucak kısaca.
kendi yengemden biliyorum.anneme az çektirmedi o.

Gorgusuz biri demek ki. Selamdan sabahtan anladigi yok. Nasilsin diye soruldugunda "iyiyim" deyip susan bir yetiskin garip geliyor bana. 3 yasinda cocuk gibi. :) Ya da gelene hosgeldin bile demeden yemesine bakmasi... Medeniyetten bihaber galiba, bu tur seyleri bilmek icin alim olmaya gerek yok, biraz gorgu, biraz saygi yeter. Ben de boyle hayatinda ilk defa insan icine cikmis gibi davranan yabani insanlari sevmem. Bence zorlamayin, bu sekilde kabul edin, iliskinizi ona gore ayarlayin.

tebrik ederim

Bu kadar soğuk, görgü kurallarından bihaber insanı neden savunuyorsunuz ki? Sırf gelin olduğu için mi? Neticede bunlar görümce ve gelin yani evin misafiri olacak durumu çoktan geçmiş kalkıp yardım etse suç mu? Veya siz yolda birine nasılsın deseniz o da iyiyim diyip çekip gitse hoşunuza gider mi? Hiç sanmıyorum başınıza gelince bu kadar normal bakacağınızı.

Ayrıca konu sahibinin sürekli kendini övmesi de hiç hoş değil elbette sizin de hatalarınız olmuştur ve mahallede edilen lafları susturmamanız da cabası.

3 aylık gelin ya insaf ben 3 ayda yatağıma alışamamıştım siz canciğer kuzu sarması bir ilişki bekliyorsunuz, sizin gibi bende de bir babaanne var sağolsun ele karşı gelinime şunu yaptım oğluma şunu yaptım şöyle iyi böyle harikayım der etraftanda hep sen süpersin harikasın diye pohpohlanmak ister, sizinde iki lafınızdan biri 'ben çevremde çok sevilirim yani bende sorun olsa sevmezler beni ama ben çok sevilirim 'yani kızı komşular sevmedi diye kötü oldu eskide kalmış bu gelinlik hizmet beklemeyin saygıda sevgide kazanılır sırf akraba oldunuz diye koşulsuz sevemez

kız kendisini övmemiş ki. anlatmış. herkes de kendisinin farkındadır. sıcak kanlı cana yakın ya da soğuk biri gibi tanımlayabilir değil mi?
sizin gelin tuhaf geldi bana da sonuç ta misafire hoş geldin demek. selam verene selam vermek , kocasının kardeşine yardım teklifinde bulunmak cıvıklık değil hatta samimiyet de değil nezakettir. insanın içinden gelir bunlar. ben olsam ben de sinir olurdum. ben işlere koşturayım o öyle otursun izlesin , zaten misafire otur derim sen misafirsin derim istemem yardım ,sırf gelin diye değil yakın arkadaşım da olsa kardeşim de olsa kuzenim de olsa beklerim ben bu düşünceliliği.

misafirlige davet etmissiniz, yapmadigi hizmetin lafini ediyorsunuz. cok cesit yemek yapmistim onun da yemesini istedim demissiniz, o da yemis. sorun ne ki? olay boyle degil iste. karsilik bekleyerek yapiyorsunuz her seyi. o orada sizin misafiriniz. neden yardim bekliyorsunuz? ya da yapmadiysa da bunu niye bu kadar dillendiriyorsunuz. sizi sevmemis olabilir, kuzenlerinizi komsularinizi sevmemis olabilir. belki de kimsyi sevmiyordur. gidip gelinmesinden hoslanmiyordur ya da belki selam vermekten bile hoslanmiyordur. neden olmasin? neden herkesin sizin gibi olmasini bekliyorsunuz? tek tip kaliptan cikmis insanlar miyiz biz? mahallede dedikodu almis yürümüşse bu sizi niye alakadar etti ki. sizin gibi olmayani neden otekilestiriyorsunuz. bana ben bir sey yapmadim demeyin. su bi kac paragraflik yaziniz da bile o kadar ayristirici sey var ki. kusura bakmayin ama bana hic iyi niyetli gelmediniz. eger iyi niyetli olsaydiniz ondan "gelinimiz" gibi asiri itici bi kalipla bahsetmezdiniz. ve bu kadar yargilamazdiniz.

bu sizsiniz o da kendisi. karsindaki bir şeyler yaparken o da ona karsilik bi sey yapmak "zorunda" degil. evinize misafir cagiriyorsaniz kendi cayini kendi dolduramaz. bu gelin degil damat olsayfi ona da diyecek miydiniz aynisini? hayir. neden, onların eli ayagi yok mu. evine misafir cagirip da bi cay koymaktan acizsen ya da senin elinden o cayi almayip kendi koymayinca sana bu denli dokunuyorsa o misafiri de cagirmayacaksin.

akıllı hatunmus da sizin gibi birinden ve böyle bir aileden geri çekmiş kendini. bu nasil bir uslup ya allah sizin gibi insanlarla karsilastirmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…