- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Yanlış algılamayın ben bana hizmet etsin demiyorum ki. Ben de gelinim ve görümcem var sürekli benden hizmet beklese ben de istemem. ama o bir şeyler yaparken elimden geleni yaparım ki bu da böyle olmak zorunda. Ben gelinden ben oturayım o bana hizmet etsini beklemiyorum ama elinde ki çayı bile benim doldurmam ne derece doğru? Valla ben tanımadığım biri bile olsa elimde ki çayı doldursunlar diye beklemem.
Merhabalar...
Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.
Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.
Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.
Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.
Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.
Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.
Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.
Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?
Bu kadar yerinde bir cevap olamaz ayakta alkışlıyorum ben de sinir olurumEvinize davet ettiginiz insandan hizmet beklemeyin cocuklugumdan beri uyuz olurum buna kalk yardim et ne munasebet madem agarlayamayacak zor geliyor cagirmayin efendim hic kimse mecbur degil
Cok.merak ettim gelini savunmaya gecenler, ayni konuyu bir gelin gorumcesi icin acmis olsa ne tepki verirlerdi? Resmen odunluk yapan kadini savunuyosunuz, saka gibi.
Cok.merak ettim gelini savunmaya gecenler, ayni konuyu bir gelin gorumcesi icin acmis olsa ne tepki verirlerdi? Resmen odunluk yapan kadini savunuyosunuz, saka gibi.
Siz kardeşinizin evine bir kere bile gitmediğinizdendir belki mesafesi... Kardeşiniz evlenmiş siz davet beklemişsiniz yedi kat yabancı gibi. Sonra da neden bu soğukluk diye sorguluyorsunuz.Kendimi anlatmaktaki gayem benim ona nasıl davvrandığımı, onun bana nasıl davrandığını anlatmak. Çünkü soracaktınız zaten sen ona nasıl davranıyorsun diye. Maksadım yemek değil. Kardeşimin evini daha görmedim ve evde yalnız olduğumu ve o şehirde misafir olduğumu biliyor. İnsan bir kere davet eder bu gibi bir istekte bence hiç abes değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?