Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

kusura bakmayın da,burada çoğunluk, görümceye haksızlık ediyor gibi.anladığım kadarıyla gelininiz rahatına düşkün bir insan.kişilik, yapı demişler ama ,allahaşkına kendi tabağını kaldırmamak,ya da bir çay doldurmamak nasıl kişilk oluyor ya.valla bu yaşımdayım ve kaynana adayıyım.gkimin evine gidersem gideyim,kendi tabağımı kaldırırım , azından ev sahibine yardımcı olabileceğim bir şey var mı derim.hanginiz bir misafiliğe gittiğiniz de önüne hizmet bekliyorsunuz ki,kaldı ki,gittiğiniz ev eşinizin ailesinin evi...

gelininz samimi olmak istemiyor belli samimiyetten korkuyor sanırım
ama yediği tabağı kaldırmamakta çok ayıp

yani boşverin sizden uzak duruyorsa sizde üzerine düşmeyin

ben görümceme ilk başlarda öz ablam gibi davranıyordum sonraları dedikodu vs duydum benm hakkımda sağda solda konuşmuş diğer gelinler hakkında konuştuğu gibi birsürü olaylar oldu defalarca benimle iyi olmaya çalıştı ben yine affettim yine defalarca aynı şeyler yaşandı şimdide asla iyi olmam konuşmuyorum evime gelmek istiyor kabuletmiyorum

Evinize davet ettiginiz insandan hizmet beklemeyin cocuklugumdan beri uyuz olurum buna kalk yardim et ne munasebet madem agarlayamayacak zor geliyor cagirmayin efendim hic kimse mecbur degil

Illa kötü niyet arama Kızken annesi çok işe felan karıştırmadıysa usul adap felan bilmiyor olabilir Zamanla öğrenir Ben de biraz öyleydim Annemiz öğretmediki İçimden Bişey yapmak gelirdi nasıl diyeceğimi bilemezsin Sonra hayat pişiriyor Benüm için de ne havalı derlermiş Hüç alakası yok

Hizmet kısmına bir sey diyemem ama kayinvalidesinin evinde otururken gelen misafire ' hoşgeldin' demiyorsa bence evet gorgusuzdur.
kayinvalide evde yokmus, bir anlamda ev sahibi sayılır. Bunun mesafeli davranmakla bir ilgisi yok.

cevap çok basit..
samimi olursam yüz bulurlar diye düşünüp resmi davranıyo..

siz sıcakkanlı bir insansınız diye gelininizin de öyle olmasını beklemeyin, yapı meselesi.
tabi birisi hal hatır sorduğu zaman "iyiyim" deyip geçmek yerine karşıdakine de hatrını sorarak karşılık vermek lazım ama sırf bu yüzden dedikodu yapılmaz o mahalledeki insanlar kendilerine gelsinler.
arayıp bir şeye ihtiyacınız olup olmadığını sormak zorunda değil, evine çağırmak zorunda da değil.ha yapsa iyi olur tabi, özellikle biri sizi evine çağırmışsa karşılığında onu da kendi evine çağırmak hoş bir davranıştır, ama dediğim gibi yapmak zorunda değil.
ve ben bir yere misafirliğe gidildiği zaman kalkıp da yardım etmeyi saçma buluyorum.ben kendim misafirliğe gittiğim zaman en azından kendi tabağımı-bardağımı kendim kaldırırım, çayımı kendim tazelerim ama yine de saçma buluyorum aslında.biz onun evine misafirliğe gitmişiz yani ağırlasın, hizmet etsin bi zahmet ev sahibi olarak.bizim eve gelen misafire bir şeyler yaptırmayı da sevmem, o gelince de biz onu aynı şekilde ağırlarız.

Cok.merak ettim gelini savunmaya gecenler, ayni konuyu bir gelin gorumcesi icin acmis olsa ne tepki verirlerdi? Resmen odunluk yapan kadini savunuyosunuz, saka gibi.

çünkü gelinler her koşulda haklıdır, haksız oldukları konularda da kesin haklı oldukları bir yer vardır ama o an görmüyorlardır bundan 20 sene sonra da bütün k.valideler haklı olacak, kendi gelinleri hep "zamane" gelini olacak.. kimse gelinleri için onun karakteri, huyu, tabiatı, tarzı falan demeyecek bir insanın hem evlat, hem anne, hem gelin, hem k.valideyken haklı olması bir bizim millete mahsustur herhalde..

Arkadaslar, birkac sayfa daha okudum.
Sok oldum yorumlara.
Ya hu eve gelen misafire hosgeldin demeyen birinden bahsediyoruz.
Hadi gorumce uzakta ve kisa bir sureligine gelmis, esinin ablasi ya hu otesi yok ama davet etmiyor tamam, mahalleliye selam vermiyor tamam, mesafeli duruyor herkese ya da mutfak becerisi yok, deneyimi yok, beklemeyelim tamam.

Amaa misafire hosgeldin dememeyi nasil acikliyorsunuz?

Her seyin cevabi "zorunda degil" olmamali.

Cok.merak ettim gelini savunmaya gecenler, ayni konuyu bir gelin gorumcesi icin acmis olsa ne tepki verirlerdi? Resmen odunluk yapan kadini savunuyosunuz, saka gibi.

muhtemel cevaplar bende var bir böyle görümce düşman başına, hepsi aynı işte
evime geldi bir hoşbulduk demedi misafirlere surat yaptı bir bardağı kaldırmadı dese neler denirdi hatta denilmeyen kalmazdı
bunun adı resmiyet ilişkilerini mesafeli tutmak vs.değil birde selam almayan insandan nefret ederim iş yerindede oluyor sen gelip günaydın diyorsun ya duymamışlığa vuruyor ya sen benim dengim misinde bana günaydın dedin gibi bakıyor
sonra o insanlara tavır yapıp bir daha selamda vermesen beni dışlıyorlar diye suçlarlarda
veya komşu biri geliyor eli kolu paket dolu sen kapıyı tutuyorsun oo içeri dalıveriyor birde afra tafrayla teşekkür beklemek için yapmıyorsun bunuda sana sanki makam şoförünmüş gibi davranılmasıanda gelemiyorsun
iş yerinde komşuda gelin görümce hiç fark etmez bunun adı kabalık görgüsüzlük
ve savunulacak tarafıda yok

Canım burdaki insanların çoğunu ciddiye alma herkes hersey söyler eğer bir yere yemeğe gidiliyorsa kalkip yardım edeceksin kimse kimsenin hizmetcisi değil. yada o yemeği yemeyecen herkesler gelini savunmus ama bence yaptığı çok yanlış sizin yanlışiniz konu komşuyu dinlemeyin ciddiye almayın hem emin ol zamanla düzelir araniz ilk zamanlar herkeslerde olur böyle şeyler

Canım gerçekten kötü biri değil, biraz yaşa veya başka şeylere bağlı düşünememe olabilir mi? Bizim gelin de teşekkür etmeyi bilmezdi mesela, çok yadırgadık ama baktık yapı meselesi. İşte kimisi öyle kendiliğinden düşünemiyo bazı şeyleri güzelce tatlı tatlı söylemek lazım belki gel canım sen şunu yap ben de şunu yapayım falan ?

Siz kardeşinizin evine bir kere bile gitmediğinizdendir belki mesafesi... Kardeşiniz evlenmiş siz davet beklemişsiniz yedi kat yabancı gibi. Sonra da neden bu soğukluk diye sorguluyorsunuz.

Ben ilerde evlenince en çok bundan korkuyorum
Çünkü samimiyet kurmam pek açıkçası yani aslında beni tanıdıkça herkes diyor cok cana yakın ortama girince hemen insanları sohbete bağlayan veya muhabbeti bol bir insansın ama sadece samimi olduklarıma olamadıklarıma ise görünmez bir duvarım vardır ki dışardan çok soğuk görünürüm..
Sevgilimde hep böyle der dışarıya karşı çok soğuksun yapma böyle konuşkan atılgan değilsen ailem bir üsteler iki üsteler sonra uzaklaşırlar senden diyor halbu ki yapım bu ne yapabilirim ki

Çekingen bir yapım var hele küçükken bende eve gelen misafire hoşgeldin diyemezdim veya desem bike bir tek ben duyacak şekilde sesim çıkmazdı sanki
Odaya geçerlerdi ben boynumu büker çıkardım odadan ha gelenlerde tanımadıklarım değildi yani
Dedemin kız kardeşi annemin kuzenleri fln hani akrabalar işte..
Daha yeni yeni açılmaya başladım sesim dolu dolu çıkarcasına hoşgeldin diyebiliyorum..
Onların evine gidince yeni yeni mutfağa geçip yardım edim diyebiliyorum..
Yani açıkçası yeni yeni açılmaya başladım ki bunlarda akrabalarım yani kanım canım ama yinede böyleysem birde ilerde kocamın ailesine nasıl sesimi çıkarcam nasıl açılcam hiç bilmiyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…