Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

bende onu çok merak ediyorum zaten yazmıştım bir önceki mesajımda bunu benim görümcem anormal mi diye açsa çok daha fazla kişi konu sahibine hak verirdi ne olsa gelinler her konuda koşulsuz haklıdırlar

eve gelene misafire hoşgeldin demez selam verirsin almaz
ha birde ne kadar büyüttüler şu bir iki çay bardağı kaldırıp evsahibine yardım etmeyi sanki ev sahibi orada eline bir bez verip ya benim camlar çok kirli bir işin ucundan tutsana diyor
eğer selam alıp vermeye zorunda mıyım nasılsın diyene karşılık vermek zorunda mıyım bu ne

Iyi ki boyle gorumcem yok. 3 ay icinde samimi olamam ben de insanlarla.

Aynen ya ben daha komşuları tanımadım. Hangisi hangisinin eşiydi, şu çocuk kimindi diyip duruyorum mayısta evlendim ben de. Henüz kimseyi de evime çağırmadım hafta içi eşim çalışıyor hafta sonu da geziyoruz bi zahmet... zaten başka şehirden geldim ilk ay sürekli problem yaşadık bir de mahallelinin, eşimin ailesinin derdiyle mi uğraşacaktım. Ben orada boşanma planları yaparken görümce neden çay koymadın derdinde olacak...
Kaldı ki daha yeni bir gelinin arkasından tüm mahallenin konuşması ne kadar nahoş.
Ben gelinle evlenme tarihlerimiz benzer olduğundan o psikoloji ile yazdım, siz de istediğiniz taraftan bakabilirsiniz.
Siz dediğim konu sahibi:)

Konu sahibi kendince haklı bence. Yani nasılsın diye sorana iyiyim sen diye nezaketen karşılık verilir. Ayrıca gelenlere hosgeldin demek , misafirlikte kendinden buyuklere yardim etmek de görgü anlayisimizin geregindendir.
Bazı arkadaşlar demiş ki yapisi öyledir samimi olmak istemiyordut vs. Diyelim ki öyle, örneğin ben de çok sıcak degilimdir ama gorumcenin soz konusu gelinden bahsettikleri düpedüz kabalik ya !
Konu sahibine önerim siz de ona aynı dilden konuşun ki biraz empati yapsın

Evet katiliyorum. Mesela benim de 1 yil oldu evleneli. Birkac samimi dostumuz ve ailelerimiz disinda kimseyi agirlamadik. Cunku 2 kere tasinmak zorunda kaldik. Tayinden dolayi. Yeni yerlere alisma psikolojisi , yerlesme, dinlenme... 1 yil oldu daha yeni dinlendigimi hissettim. Gelinin psikolojisini bilemezsiniz. Biraz empati lutfen.

Bir de kardesiniz huzurlu mu huzurlu. Gerisi bos.

Selam alip vermenin, misafire hosgeldin demenin, "iyim, tesekkur ederim, siz?" diye sormanin, ise yetisemeyen bir ev sahibine elden geldigince ikramda yardim etmenin saglam psikoloji gerektirdigini de bu konudan ogrendim. Bu ne gelinlik psikolojisiymis arkadas. Insan travma gecirip bir kendine gelme donemine giriyor galiba. Hayir, daha ciddi boyutta seyler olsa bunlari anlayabilirim de. Konumuz basit nezaket kurallari, duyarli ebeveynler bunlari 3 yasinda cocuklarina bile ogretip uygulatiyorlar, atla deve degil yani. :) Evlilikle birlikte bu derece psikolojisi bozulan insanlar evlenmemeli bence. Ruh sagligindan onemli mi evlilik canim...

Bahsedilen gelin, basbayagi nezaketsiz bir insan, abartmaya gerek yok. Bir de sasiranlar olmus. Bu tur insanlar cevrelerince konusulur. Komsular birbiriyle dedikodusunu yapar yani. Ben de rastladim. Hos degil cunku. Hatta bu modellerin arkasindan en kibar tabirle "odun" filan derler. Mahalleli degil, her bilen bu kizin arkasindan bunu dile getirmistir yani.

Komşularla muhattap olmak gibi bi zorunluluğu yok
Nasılsın dendiğinde sadece iyiyim diosa " iyiyim işte kör müsün ben seni merak etmiyorum " demek oluyo

Evine çağırmıyosa böyle şeyleri ya bilmiyo Ya gelinsin hizmet ediyim istemîo

Evinize geldiğinde çay vermek masayı toplamak gibi bi zorunluluğu yok sonuçta ona güvenerek çağırmadınız değil mi misafirleri ? Hizmet etmesini beklediğiniz insanlar gibi oda orda misafir

Gelin hanım ya yabani ya çok Zeki kimseyle samimi olmak istemîo

Dert etmeyin onu nasıl değer görüosanız okadar değer verin o çağırmadan bidaha çağırmayın insanların ağzını kapatın
Ola ki davet ederse gidince elinizi hiçbirşeye sürmeyin

Cok.merak ettim gelini savunmaya gecenler, ayni konuyu bir gelin gorumcesi icin acmis olsa ne tepki verirlerdi? Resmen odunluk yapan kadini savunuyosunuz, saka gibi.
O senin bakış açın.3 aylık gelin hakkında,henüz alışamamış olabilme ihtimaline,kaygılarına,çekingen bir tavrı olabilme ihtimaline ya da görümcesinden haz etmeyip çok samimi olamama ihtimalineodun bile diyebiliyorsan diğer insanların yorumlarına da kendine göre eleştiri sarfeden insana da bu ne fütursuzluk derim ben. (ki görümce hemen eleştiriye,kusur bulmaya açık ve kendine gelen eleştirilere kapalı,işine gelen yorumu beğenen karakterde )

bencede yani gelin samımı olmak istemiyor.bende mayıs evliyim.kayınvalidemde benim sözde iyi ve karışmaz bana.ama yogurdumu yapar,recel getirr salça yapar falan.beraber yiyelim içelim gezelim ister.kusura bakmayında daha mayıs evli bir insan için evet bunlar karışmaktır.o kadar bunaldımkı kayınvalidemi tanıyan bi insan görunce benimde yuzlerine bakasım gekmio.cunku sizinkilerin hesabı kayınvalideme yetistireceklerini bildiğim için samimiyetsiz buluyorum.
yazdıklarınıza bakılırsa siz de gelininizi pek sevmiyorsunuz.o da bunun farkında.bence iyi bi insansanız karşılaştıgınızda aradıgında falan iyi davranın,başkada bişey yapmayın.iyilikte yapmayın,receller falan da almayın.yeni evli o,insan pskolojik olarak bi tuaf oluor.
sizde geri çekilin,hersey yoluna girer inş.
gelin gerçekten sorunluysa da ancak bu yolla anlayabilirsiniz ztn.
kolay gelsin

Burda konu gelinin hoşgeldin dememsi değil ki,tabiki hoşgeldin demeli.Kimse gelin %100 haklıdır demiyor.Düşünememek,dalgın olmak,gerçekten hoşgeldin diyemeyecek kadar çekingen içe kapanık bir tip olmak,alışamamak veya demeyeck kadar kabalık yapmak herşey olabilir.Ama bu abla olarak güzle ve nazik bir dille,canım hoşgeldin de ki misafirler alınmasın denilmek yerine,bir insan hoşgeldin demedi diye,mesafeli oldu diye kimseye azıcık insan olsun denmez.Bu kadar eleştiri getirilmez.Yapıcı olmak erdemdir.Hem de kardeş karısıysa.Hem de henüz 90 günlük gelinse.

peki kimse soruyor mu o geline neyin var canım nasılsın die belki bi sorunu var yeni evli kimseye anlatamadığı herkesten uzak kalmak istediği sorunları var alışamadığı şeyler var odün ruh hali ii değldir belkide belkide saqmimi olmak istmeyen bi insandır... bnm de 2 yıllık evliym sorunlarım oluyor cnm sıkkın oluoyr üzgn oluyorum ve herşeyimi de anlatmka zorunda değilim eve gelen misafire her zamn hizmet edemeyebilirim,kv evine yani annem de bunu anlar bana yaptırmaz zaten ...bi de sokakta gördüğüm her komşuyla lak lak etmeye mecbur da değil kız yeni evli tanımyor bellki mesafeli olup gereksiz pişmanlıklar da yaşamak istemiyor...onlar bişey sorduğunda lafı uzatınca sen bana gel ben sana geleyim ( gereksiz dedikodular yaparız lak lak edriz ) derler o komşular bilirim bn slm verr geçerim komşulara o da hepsine değil ilk evlendiğimde slm da vermiyordum tamm marifet değil belki ama herkesle niye samimiyt kurayım ki tanımadığı her insanla konuşmak zorund değil ki kız...evlilik gib i zor bişeye alışıyor komşular dan bana ne ...sıcak kanlı olduğunuzu bilmemne ii olduğunuz yazmışsımız da arkadaşım nie eşiniz kardeşine millet laf ederken susuyosunuz...o sizin istesiğinz gibi olama z herkesin karakteri farklı ...aynı durumda bnm görümcem olsaydı milletin ağzından o laflar çıkamdan bnle ilgili o lafları geri tıkardı kv. öle...siz yapıcı olsanız burda insan olup olmadığı ile ilgili konuşcağınıza gidip konuşsanız gelinizle bi sıkıntın varmı die abla olarak sorsanız ...ANLAtmazsa da üstüne gitmeyip akışına bıraksanız yani.boşverin ne derse desin komşular ya onlara ne

akıllı hatunmus da sizin gibi birinden ve böyle bir aileden geri çekmiş kendini. bu nasil bir uslup ya allah sizin gibi insanlarla karsilastirmasin.
onu ne kadar tanıyorsun da benım ona karşı uslubumu eleştiriyorsun? hayırdır yani bilip bilmeden konuşmak sizin adetiniz olmuş , akıllı hatun muşmuş lafa bak ya nerden biliyosun onunla yaşayan biziz birşey biliyoruzda konuşuyoruz yapmayın şu saçma yorumları komiksiniz cidden.

Cahil geline karsi luzumsuz bi hosgoruye bürünen uyeler, ayni hosgoruyu gorumceye gosteremiyorsaniz konu bitmistir.. olay klasik gelin gorumce cekismesinden, ezilen gelini kurtarma operasyonuna dönüştü (!)

Allah askina recel isterken cekingen olmayan bu gelin, gelen misafire hosgeldin demeye çekiniyor. Nasilsin sorusuna 10 yasindaki cocuk bile iyiyim siz nasılsınız diye cevap verir. Neyi savundugunuzu anlamadim.. ya bu gelin mağarada buyumus yada siz hosgorunun tavan yaptigi bi utopyada..

Bence cahillikte değil resmen kucumsemek adam yerine koymak. Isine geldimi reçel konserve iltifat etmeyi biliyor, işine gelmedimi hosgeldin bile demiyor. Iyiyim sen nasılsın demek lak lak deil, herkesi tanımak zorundada değil. Ben eşimin bazı akrabalarini hala daha tanımıyorum 7 senelik evli olduğum halde. Sokakta durduruyorlar ben kaynananin amca oğluyum yada kayinpederin dayı kiziyim diyor ayaküstü 2 dk konuşuyoruz ne ve bunda. Bazende karistiriyorum akrabaları ama olsun sıkıntı yok. Sen gökten zenbillemi düştun yaşı küçük olsun büyük olsun farketmez selam verdimi alacaksın . Söz konusu ergen biri değil koskoca kadın.

bu kadar olasılık üzerinde durulacağına gelininzle konuşmayı denesenize?
mesela ben de eşimin ailesine karşı mesafeliyim, artık,
birkaç kez dile getirdim nedenlerimi,
ya da "anne biraz farukla bozuğuz kusura bakma yüzüm asık" dedim
ama ben anlatmasam bir kez bile kızım noldu diye sormuyor, ben de evimin içini açmak istemiyorum durup dururken

Misafir olarak cagirmissin ne diye illa yardim bekliyosun ki ben de bu dusunceyi anlamam gelin kime gitse illa yardim etmek zorunda sonucta gelin ya alemin mali firt firt ortada donecek size hizmet etmiyo diye insan olmamis mi oluyo? Bide sunu anlamam kizi sevmediginiz her halinizden belli niye onun tarafindan aranmak sorulmak isiyosunuz? Ben de soguk biriyimdir herkesle cok muhabbeti sevmem her yoldan geciste her tanidikla selamlassam eve gidemem biyere misafir gidiyosam insanlar ay ne hamarat gelin desin diye is yapmam bu niye sizi geriyo bu kadar herkes sizin gibi insan canlisi olmak zorunda mi ki

İki tane tabağı kaldırıp mutfağa götürmeyi de yardım beklemek olarak görüyorsunuz ya gerçekten pes. Sırtına torba mı verdiler sanki taşı diye? Biz misafirliğe gitttiğimizde sofraya da çaya da yardım ederiz etmezsem utanırım kendimden. Ne var ya hu insanlık öldü mü? Ya da sizler çok rahata alışkınsınız ondan garipsiyorsunuz. Çözemedim

Bende ona çok gicik oluyorum. Zaten oraya gelini davet etmesi nispet anlaminda kesinlikle yapildi. "Bak sen beni çagirmadin, yemek yapmadim, bak tek basinada yapabilirim" gibisine. Konu sahibin kendi kuzenleri geldi, bi zahmet kendisi onlara hizmet etsin, onlar ile oyalansin.

Ha burda bide "yok aynisini bir gelin yazsa, görümceyi yerden yere vururlardi" deniliyorda. O zaman ben kendimden örnek verim. Bende bir gelinim, benimde görümcem var. Görümcem biraz sogukkanlidir. Geldigimde mesela her zaman selam vermez, yada yanimda oturmaz fakat bunu hiç bir zaman bir problem olarak görmedim. Herkesin karakteri farklidir, sevdigi seyler farklidir. Ben abisi ile evlendim diye benim ile çok iyi olmak zorundada degil. Ve eger baska biri bana görümcemin dedikodusunu yapsa ben asla müsade bile etmezdim ve o kisinin agzinin payini verirdim. En basit burda esimin hatrida var. Biz sonuçta bir aile olduk. Sogukkanli diye bir genç kiz üzerine dedikodu edilmesini çok yalnis buluyorum ayrica.

Ha bu arada konu sahibinede gelsin bu laf. Hep annem der "dedikodu eden insanlarin yaninda dikkat et. Onlar senin yaninda dedikodu ediyorlarsa, bil ki yarin baskalarin yaninda senin üzerine dedikodu ederler". Yani o kadar çok gururlanmaya gerek yok konu sahibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…