- 9 Eylül 2013
- 12.073
- 27.798
- 798
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Ben bir tarafi hakli ya da haksiz bulamadim, kosullar ve karakter diyebiliyorum sadece.
Ancak konuyla ilgili ilginc bir gozlemim oldu. Eger konu ayni formatta bir gelin tarafindan acilsaydi nasil olurdu?
Keske yonetim izin verse de birkac ay sonra bunu deneyebilsem sonra ta-daaaa bakin desem
Iyi ki boyle gorumcem yok. 3 ay icinde samimi olamam ben de insanlarla.
Aynen ya ben daha komşuları tanımadım. Hangisi hangisinin eşiydi, şu çocuk kimindi diyip duruyorum mayısta evlendim ben de. Henüz kimseyi de evime çağırmadım hafta içi eşim çalışıyor hafta sonu da geziyoruz bi zahmet... zaten başka şehirden geldim ilk ay sürekli problem yaşadık bir de mahallelinin, eşimin ailesinin derdiyle mi uğraşacaktım. Ben orada boşanma planları yaparken görümce neden çay koymadın derdinde olacak...
Kaldı ki daha yeni bir gelinin arkasından tüm mahallenin konuşması ne kadar nahoş.
Ben gelinle evlenme tarihlerimiz benzer olduğundan o psikoloji ile yazdım, siz de istediğiniz taraftan bakabilirsiniz.
Siz dediğim konu sahibi:)
O senin bakış açın.3 aylık gelin hakkında,henüz alışamamış olabilme ihtimaline,kaygılarına,çekingen bir tavrı olabilme ihtimaline ya da görümcesinden haz etmeyip çok samimi olamama ihtimalineodun bile diyebiliyorsan diğer insanların yorumlarına da kendine göre eleştiri sarfeden insana da bu ne fütursuzluk derim ben. (ki görümce hemen eleştiriye,kusur bulmaya açık ve kendine gelen eleştirilere kapalı,işine gelen yorumu beğenen karakterde )Cok.merak ettim gelini savunmaya gecenler, ayni konuyu bir gelin gorumcesi icin acmis olsa ne tepki verirlerdi? Resmen odunluk yapan kadini savunuyosunuz, saka gibi.
Burda konu gelinin hoşgeldin dememsi değil ki,tabiki hoşgeldin demeli.Kimse gelin %100 haklıdır demiyor.Düşünememek,dalgın olmak,gerçekten hoşgeldin diyemeyecek kadar çekingen içe kapanık bir tip olmak,alışamamak veya demeyeck kadar kabalık yapmak herşey olabilir.Ama bu abla olarak güzle ve nazik bir dille,canım hoşgeldin de ki misafirler alınmasın denilmek yerine,bir insan hoşgeldin demedi diye,mesafeli oldu diye kimseye azıcık insan olsun denmez.Bu kadar eleştiri getirilmez.Yapıcı olmak erdemdir.Hem de kardeş karısıysa.Hem de henüz 90 günlük gelinse.Arkadaslar, birkac sayfa daha okudum.
Sok oldum yorumlara.
Ya hu eve gelen misafire hosgeldin demeyen birinden bahsediyoruz.
Hadi gorumce uzakta ve kisa bir sureligine gelmis, esinin ablasi ya hu otesi yok ama davet etmiyor tamam, mahalleliye selam vermiyor tamam, mesafeli duruyor herkese ya da mutfak becerisi yok, deneyimi yok, beklemeyelim tamam.
Amaa misafire hosgeldin dememeyi nasil acikliyorsunuz?
Her seyin cevabi "zorunda degil" olmamali.
Bence en guzelini yapıyor. Ne seytani gor, ne salavati getir mantigi
onu ne kadar tanıyorsun da benım ona karşı uslubumu eleştiriyorsun? hayırdır yani bilip bilmeden konuşmak sizin adetiniz olmuş , akıllı hatun muşmuş lafa bak ya nerden biliyosun onunla yaşayan biziz birşey biliyoruzda konuşuyoruz yapmayın şu saçma yorumları komiksiniz cidden.akıllı hatunmus da sizin gibi birinden ve böyle bir aileden geri çekmiş kendini. bu nasil bir uslup ya allah sizin gibi insanlarla karsilastirmasin.
Cahil geline karsi luzumsuz bi hosgoruye bürünen uyeler, ayni hosgoruyu gorumceye gosteremiyorsaniz konu bitmistir.. olay klasik gelin gorumce cekismesinden, ezilen gelini kurtarma operasyonuna dönüştü (!)
Allah askina recel isterken cekingen olmayan bu gelin, gelen misafire hosgeldin demeye çekiniyor. Nasilsin sorusuna 10 yasindaki cocuk bile iyiyim siz nasılsınız diye cevap verir. Neyi savundugunuzu anlamadim.. ya bu gelin mağarada buyumus yada siz hosgorunun tavan yaptigi bi utopyada..
Misafir olarak cagirmissin ne diye illa yardim bekliyosun ki ben de bu dusunceyi anlamam gelin kime gitse illa yardim etmek zorunda sonucta gelin ya alemin mali firt firt ortada donecek size hizmet etmiyo diye insan olmamis mi oluyo? Bide sunu anlamam kizi sevmediginiz her halinizden belli niye onun tarafindan aranmak sorulmak isiyosunuz? Ben de soguk biriyimdir herkesle cok muhabbeti sevmem her yoldan geciste her tanidikla selamlassam eve gidemem biyere misafir gidiyosam insanlar ay ne hamarat gelin desin diye is yapmam bu niye sizi geriyo bu kadar herkes sizin gibi insan canlisi olmak zorunda mi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?