Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

bazı üyeler gelini savunanların yorumlarını garipsemişler, ben de gelinle ilgili ılımlı bir yorum yazdığım için cevap verme ihtiyacı hissediyorum...
evet, hal hatır soran birine "iyiyim" deyip geçmek kabalıktır
evet, insanları "hoşgeldiniz" diye karşılamamak kabalıktır
bunlarda hepimiz aynı görüşteyiz, ama yine de çok abartılacak şeyler değiller.
hem önemli olan onların karı-koca iyi geçinmeleri, öbür insanlarla arasına mesafe koymak istiyorsa o kendi bileceği iş.ben "biriyle evlenince sadece onunla değil ailesiyle de evlenirsin" mantığını doğru bulmuyorum.ama yanlış anlaşılmasın, bu demek değil ki herkesle arasına mesafe koysun, görüşmesin.ama illa kendini sevdirmek zorunda değil ya da onların istediği gibi olmak zorunda da değil.bazı insanları olduğu gibi kabul etmeliyiz eğer çok büyük kusurları yoksa, çok karaktersiz değilse.
şu yardım etme konusuna gelelim yine, evet kalkıp sofrayı toplamaya yardım etmek vs zor şeyler değil tabi yapsa eline yapışmaz ama aynı şekilde ev sahibi için de tek başına yapılması zor işler değil bunlar.ortada yardım edilecek bir şey olsa edilir zaten ama bir insan evine misafir çağırıyorsa bunları kendi halledebilir diye düşünüyorum, halledebilmeli.ben gittiğim yerde kendi kullandığım tabağı vs kendim kaldırırım, yediğim şeyden tekrar yemek istersem kalkar alırım, çayımı tazelerim vs çünkü rahat edemem öbür türlü ama herkes bir değil ki.kendim misafir çağırırsam yardım istemem.bir de şuna sinir oluyorum, neden gelinlerden hep böyle şeyler beklenir?erkek misafirlerden hiç böyle şeyler beklemeyiz mesela, onlara da diyelim kalkıp yardım etsinler o zaman?yani insanlarda alışkanlık olmuş misafirin(kadın misafirin, gelinin vs vs, uyuz oldum yine) en azından nezaketen yardım teklif etmesi, yoksa gerekli olduğundan falan değil.

Arkadaşım kıyamadım çağırdım diyosun yardım bekliyosun o bu şu selam verir vermez kime ne bence fazla beklentidesin

Gelininiz olmasi sizinle cok samimi olmasi anlamina gelmiyo. Herkes herkesle samimi olmak zorunda mi? Her arkadasinla icli disli oluyomusun hayir! Bunuda böyle düşün sonucta kardesinin karisida olsa bi mesafe olmasi en iyisi
O zaman bi zahmet recellerini konservelerinde kendisi yapsın hanfendi . Kocanın ailesi iyi değil ama koca ve receller iyi oh ne ala

Siz nezaketen çağırmışsınız o da size değer vermiş gelmiş. Gerisi huyu demekki, birtek size yapmıyormuş ki, konuşkan biri değil demekki. Bence üstüne gitmeyin, illa memnun etceksiniz diye bir kural ol, herkes yerine yakışsın yeter

sizin gibi hemen samimi olamıyor belli ki.daha önceden de tanışıklığınız yoksa sizleri tanımaya çalışıyordur evleneli çok zaman olmamış ki.üzerine gitmeyin uğraşmayın o sizinle iletişim kurmaya çalışsın.

aynen. ayrıca bişi begendıgı zaman''abla senin zevkıne guvenıyorum bana şunu alsana '' demesını de bılıyor

Bunun neresinde ağır başlılik mesafe koyma isteği? Resmen korkuyor biri evime gelecek, hizmet edecem diye bence. Sonuçta misafir olduğu ev yabancı bi evde değil , kaynanasinin evi bn öyle anladım, görümce kaynananin evinde agirlamis.
Ama yarın oburgun kaynana ölünce o evden pay istemeyi bilecek. Hiç mesafe koymaz bizde bu ailenin cocuguyuz der .

aynen. ayrıca bişi begendıgı zaman''abla senin zevkıne guvenıyorum bana şunu alsana '' demesını de bılıyor

Bunun neresinde ağır başlılik mesafe koyma isteği? Resmen korkuyor biri evime gelecek, hizmet edecem diye bence. Sonuçta misafir olduğu ev yabancı bi evde değil , kaynanasinin evi bn öyle anladım, görümce kaynananin evinde agirlamis.
Ama yarın oburgun kaynana ölünce o evden pay istemeyi bilecek. Hiç mesafe koymaz bizde bu ailenin cocuguyuz der .

Bence hiç tanımaya calisiyormus gibi durmuyor..

gercekten cuk oturttun eve mısafır alma korkusu psıkolojısını.
aynen bende öyle düşünüyorum. mesafelı ınsan '' bana şunu bır daha yap, şunu al'' demez
çıkarcı biri belli
konu komsuya da soguk soguk cevapları hem eve almama, hem de burnu havada oldugundan dolayı

bende soguk ve mesafelı bır ınsanımdır
samimi olmak istemedıgım ınsanın hiç bir şeyını ıstemez ve almam. evde yıyen yok der gecıstırırım.
herkes kendınden pay biçsin, amaç ortaya cıkar zaten :d

Mesafeli ağır başlı insan ihtiyacı oldumu ulaşıp yalakalik yapmaz

O zaman bi zahmet recellerini konservelerinde kendisi yapsın hanfendi . Kocanın ailesi iyi değil ama koca ve receller iyi oh ne ala
E sende yapma o zaman. Zorla mi yaptiriyo yada bazi seyleri zorla mi aldiriyo. Hersey karsiliklidir bi yerde. Ben gelini savunmak icin yazmadim iki taraf icinde ayni sey gecerli benim gözümde.

( konu sahibi sandim pardon duzelttim :)))

Ben zaten olayın mesafe koymaya nasıl geldiğini bile anlamadım ne alaka? Ben de mesafeliyim eşimin ailesine yani herkes durması gereken yeri bilir. Ama bu kızın gösterdiği tavrın 10 da 1 ini bile göstermedim. Mesafe bu şekilde mi konuluyor muş? Bir kere insanların saygısını kaybedersin bu tarzla.

Bence hiç tanımaya calisiyormus gibi durmuyor..

komşularıyla konuşmak zorunda değil tanımıyordur belkide herkesi tanımak zorunda da değil.
tamam gelene hoşgeldn dememiş.çat kapı gelen misafire karşı ayıp etmiş ona bir şey diyemem.
belkide evlenmeden önce çevresinden gelin-görümce ya da gelin-kv ile ilgili olumsuz örnekler gördü ve ona göre temkinli davranıyor.
ben olsam bu şekilde gelin şöyle yaptı böyle yaptı diye dert yanacağıma karşıma alırım konuşurum.aileye yeni katılmış sonuçta bir anda samimi olması yapmacık olur gibi geldi bana.hepimiz geçtik o yollardan ki hala geçiyoruz.ön yargılı davranmak hoş değil.

Hepimizin sevdiği sevmediği insanlar var. Ama bu kız kimseyi sevmiyor herkese karşı ukala ve gorgusuz, tabi işi dusmedigi sürece

kesinlikle öyle. kız resmen işi düşünce uzaktan tatlı dille yaklasıp dedıgını yaptırıyor. zekı kız aslında :d ve görümceye gelemem deseydı onu davet etmek zorunda kalacaktı :d

Doğru tespit
Ben şahsen bi daha muhattap olmazdim. Kimsenin kimseye ihtiyacı yok sonuçta, kimse kimsedende üstün değil . Maksat insanlikti ama zorla olmuyor gördüğümüz gibi. Bazılarına ağır geliyor

E sende yapma o zaman. Zorla mi yaptiriyo yada bazi seyleri zorla mi aldiriyo. Hersey karsiliklidir bi yerde. Ben gelini savunmak icin yazmadim iki taraf icinde ayni sey gecerli benim gözümde.

( konu sahibi sandim pardon duzelttim :)))

Zorla yaptirmiyor, konu Sahibi insan işte nazik davranmaya calisiyor

Doğru tespit
Ben şahsen bi daha muhattap olmazdim. Kimsenin kimseye ihtiyacı yok sonuçta, kimse kimsedende üstün değil . Maksat insanlikti ama zorla olmuyor gördüğümüz gibi. Bazılarına ağır geliyor
beni istemeyenı ben hiç istemem. deveye dıken adama s.... yaranır. karsımdakı benımle muhatap olmak ıstemıyorsa bende olmam. resmen kımseyle muhatap olmak ıstemıyor işte
ve iyi oynuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…