Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

Yok aynı şehirdeniz ve evet küçük bir yer uzakta ve başka şehirde yaşayan da benim. Onun için bir şeyler yapmama sesini çıkarmıyor gezip yer içerken iyi ama bitince yine kabuğunda. Kendisi gelmeyi yemeyi içmeyi sever ama kendisi yapmaz

Şimdi de gelinin ailesi..
Evlerin de huzursuzluk çıksa hoşunuza gider mi?sanki o anı bekliyorsunuz gibi anladım yazınızdan.
Çok üzüldüm ben gelininize açıkcası.
Yanlış anlamışsınız o zaman. gidişat öyle diyorum huzurları kaçsada mutlu olsam demiyorum. Kardeşim sıkmayı sıkılmayı sevmez ve bir eş olarak bunu gözetmesi gerek böyle giderse patlaması olur bunu anlatmak istedim

aynen yaa ben ilk evlendiğimde kv ler çok soğuk kız . hiç konuşmuyor fln demişler eşime. birde yemek yaparlarken hiç yardım etmezdim çünkü hiçbirşey bilmiyodum

Evet haberi yok ama işte müdahele de etmek istemiyorum kırılır gibisinden

Bakın müdahale etmek değil,abla olarak bir kardeşten yardım ister şekilde.mesela "ayşecim içerde tabakları hazırlıcam sen de çayları doldurur musun canım" gibi . Yani böyle iş bölümü yapmış ve yardım ister tarzda bence bu şekilde yaklaşırsanız sorun olmaz. Kızın ailesi öğretmemiş demekki.

aynen yaa ben ilk evlendiğimde kv ler çok soğuk kız . hiç konuşmuyor fln demişler eşime. birde yemek yaparlarken hiç yardım etmezdim çünkü hiçbirşey bilmiyodum
Aynen öyle.Ben de üniversitede öğrendim.Ben yapmacık da olamıyorum yapım değil.Herkese gül yüzüne arkadan saydır.Oyle daha mı iyi?

Ya hizmet etmemesi, işte sofrayı toplamaması, çay servisi yapmaması tercih meselesi. Ben de sevmem bu tür işleri. O zaman ben de kötü gelin olacağım. Yani eğer kriter buysa...
Siz yemeğe çağırmışsınız, davete icabet etmiş, gelmiş. Ama geldi diye de iş yapmak zorunda değil, tercih meselesi.
Sonuçta onca misafiri geline güvenerek çağırmadınız, siz her şeyi ayarladım gelmeden yazmışsınız zaten
Bu konularda sizi haklı göremedim.
Ama, market kasiyeri bile iyi günler, nasılsınız falan diyebiliyorsa, gelin hanım da diyebilir. Bunun yakınlıkla, uzaklıkla alakası yok, görgü kuralıdır. Bu minik diyalogları, insanlar yedi kat yabancı ile bile kurabiliyor. Bu konuda gelin hanım hatalı, ama düzeltilemeyecek bir şey değil.
Uygun bir dille konuşulursa, gelin hanım da canavar falan değil herhalde, düzelir

ben neden iş beklediğinizi anlayamadım... mesela ben evime birini çağırdığımda ondan yardım ve iş beklemem. aynı şekilde bir yere misafirliğe gittiğimde de kesinlikle yardım etmem. bence siz gelini şekillendirmeye çalışıyorsunuz. sizin doğrularınız size gelinin ki kendine... insanları yönetmeye çalışmayın.

Ben size cok hak verdim acikcasi. Ustelik gorumcelerinden hazzetmeyen ve kayinvalidesinden tiksinen biri olarak. Burada gelinler, gorumceler ve kayinvalideler hep kendi yasadiklarini diger her seye genelliyorlar. Adi gelinse masumiyet belgesi elinde mi demek oluyor? Adi kayinvalideyse sucluluk belgesi elinde mi demek oluyor? Veya tam tersi. Bu olayda neden birilerinin nasilsin sorusuna iyiyim, siz nasilsiniz, diye cevap vermeyen bir kisiyi sirf gelin oldugu icin samimi olmak istemeyen bir insan iste diye taniliyoruz ki? Bu gorgudur. Benim annem de boyle bir insan olsaydi, onun adina cok utanirdim. Nitekim gelinim de olsa, gorumcem de olsa inanilmaz utanirdim ve cevreye karsi mahcubiyet hissederdim. Gorguyle mesafeli olmayi karistirmayin. Yasadiklariniz bazilarinizda derin genellemelere yol acmis ki bu cok yanlis. Bu tutumdan vazgecmedigimiz surece hicbir olayi dogru yorumlayamayacagiz.

masallah dedıkoduya bak kımın kımı cagırdığını ,çağırmadıgını nerden bılıyo bunlar yahu,laf nerden gelıyo ??? gelınınız anlamıstır belkı dedıkodu yapıldıgını ve munasebetı kesmıstır , ben de dedıkodu yapıldıgın görsem konusmadan önlerınden gecerım valla ,hem bnm dedıkodumu yapacaklar hem de nasılsınız dıcem... insanın bakısları bile belli ediyo bence, hoşlanmamıstır yapmacık da gülemez...

Aynen bende böyleyim. .
Hissediyorum elimde değil . Art niyetle fesatca Bakanı anında hissederim ve mümkün olduğunca uzak dururum..

Sadece samimiyetin boyutunu böyle istiyor. Hem de sizin her tanıdığınıza niye sıcak olmak veya selam vermek zorunda olsun ki? Bu saydıklarınız gelininizi kesinlikle anormal yapmaz.
Siz kendi gözünüzde çok iyi olabilirsiniz( hep böyle düşünülür zaten) ama bir de gelininizi dinlemek lazım.

Sana hak verdim. Hatta gene gecen konularindan birinde aynisi soyledim sanirim. Keske senin gibi bi gorumcem olsaydi diye. Bizim gorumce hizmet bekler, farkli yakalarda oturuyoruz, buraya gelir haber bile vermez ben geliyorum diye akrabalarinda annesinde kalir, beni insan yerine koymaz. Sonra da neymis ben yemege davet edicekmisim, orda burda laf ediyormus hey Yarabbim, sen bana ablalik yapmiyorsun ki. Bi kere cagirdim caya, beni ac birakti diye laf yamis. O gunden sonra sogudum ondan, hic icimden gelmiyor onla oturup konusmak.
Ben gelini gercekten tuhaf buldum, ben de samimiyeti sevmem hatta kv ile bile mesafemi korurum ama kimseden bi guler yuzu esirgemem. Bulasmayin sizde bosver, ne hali varsa gorsun.

Tavırları normal değil . İçine kapanık veya insan içine çıkmak istemeyen bir tip bana kalırsa.
Bizim ailede de böyle kişiler var. Kendilerini toplumdan soyutlamış tipler.
Nasılsın sorusuna sadece iyiyim diyen bir insan çok garip.
Nezakaten de olsa bir yardım etmeyen yerinden kıpardamayan tavırları çok itici.
7/24 hizmet etsin demiyorum ama yardımlaşmak insanlık öldümü yani vala Allah sabır versin size.

Ben gelininizde bi tuhaflik goremedim sahsen. Saygisizlik yapmiyor bi sey demiyor herkesle konusmak zorunda degilki bazi insanlar oyle soguktur mesafeli davranirlar. Cagirmissiniz gelmis neden gelmesinki yavas yavas isinir belki. Belkide hic isinmaz. Ortaminiza giriyo diye konusmak sicak olmak zorunda degil. Dedigin gibi yapisi oyle olabilir. Sizin yazinizi okuyunca bizimkilerden biri mi yazmis diye birden suphelendim biraz bana benziyo gelininiz. Ustune gitmeyin dusunup caninizida sikmayin..

Madem kendisi oyle soguk davraniyor, Sen elinden geleni yapmissin bundan sonra sende ona onun gibi davran.
Boyle soguk insanlarin uzerine dusmek bos anlamazlar zaten , ha insan kardesinin hatirina bisey demez yaparda.. ama biyere kadar yani.
Yapisi geregide soguk olabilir , ama bir tabak kaldirmak bence soguklukla alakasi yok resmen mesafr koyuyor araya.

Tamam samimi olmak istemese bunu anlarım ama bu tam anlamı ile böyle değil işte. Ona hizmet edersen vs. bunları kabul eder. Ben birinden uzak kalacaksam semtine uğramam
annemd erdiki bilsende biliyorum deme ..her işe koşturma atılma demişti...
ama ben naptım koşturdum her işlerine..utanmasalar yemekleri ağzılarına kaşıkla vermemi isteyecekler... bende ayıptır elimemi yapışacak...sonra ne biçim gelin demesinler diye elimden geleni yaptım yapıyorum da...
senin bu yazını okuduktan sonra...anladımki...yorumlara bakılırsa...
elimi hiç bir şeye sürmesemde olurmuş...herkes onun huyu böyle falan diyor... banada huyu böyle der çekilirlerdi...
şimdi her işe çağıtıyorlar, yapmasan ...değişti olacaksın...
gelininiz ohh ne güzel... hiç bir iş yapamayacağı için ...ondanda bir beklentiniz olmaz...huyu böyle tavrı böyle diye işin içinden çıkar...

zorla bu seyler olmayacagını sende bılıyorsun kişiliği oyle değiştiremezsın kafana takma da bence demek ki öyle istıyor ki öyle davranıyor üzerine varma kendi haline bırak zaman ile bazı seylerı ögrenır yada yapar daha yenı evlenmiş herseyı şakdıye beklemenız hata siz öyle olabılırsınız ama herkes sızın gıbı olmak zorunda değil herkesin kendıne göre bir yasam tarzı var ve değiştirmek istemezse değiştirmez he mahalledeki dedikodu olayı da yer verılmemesı gereken bır durum yenı evlı birinden bunları beklemeyın zaten onun kafası ki bilirnerdedır sizle aynı dusunemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…