Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

siz kendıınızı ovmüşsünüz şöyle ıyıym boyle ıyıym onu karalamışsınız. oda kendıne gore haklıdır.. ıstemıyorsa ÇAĞIRMA GİTME ne meraklısınız ınsanın ozel hayatına gırmeye yakında cocuk yapta dersın bu kafayla

herkes sizin yapınıza sahip olamak zorunda değil
bence gelininiz sizinle içli dışlı olmak istemiyor
bu arada sakın ola ki gelininize de laf ettirmeyin..
aynen gelının dedıkodusu yapılıyor bununda hoşuna gıdıyor o rezıl olmaz sız olursunuz cok bilmiş hanfendı enymıs recel yapıomuş yap kendın ye kımseye vermek zorunda degılsınmkı

Bir insan soğuk ve mesafeli davranmak istiyorsa o insanı zorlamamak lazım. Zaten soğuksa yaptığı şeyleri de zorla yapıyordur. Bir kısmını da eşinin hatrına yapıyordur. İnsanlar evlenme yaşına gelene kadar her şeyi oturuyor, çevresi alışkanlıkları düşünceleri... Kimseyi değiştirmeye çalışarak bir şey elde edemeyiz.
Gelin de bir ortamda yiyip içiyorsa yardım etmesini de bilmelidir.
Bence kimse kimseye yük olmamalı. Şöyle davranmak zorunda, şöyle çağırmalı şöyle yapmalı diye beklenti içine girmemeli. Kimse kimsenin beklentisini karşılamak zorunda değil çünkü.

İnsanların kime selam verip vermeyeceği soğuk ya da samimi olacakları kendisini bağlar .Gelininiz olup ailenize girdi diye sizinle aynı yaşantıya sahip olacak değil . Ne garip bir toplumuz biz yahu. Rahat bırakın insanları

Aynı ben fazla samimiyeti sevmem hele telefonla falan konuşmak hiç bana göre değil birinin evine gidince bişey yapmayı sevmem çünkü benim evime de gelen olursa yaptırmam bence öyle olması lazım herkesin eli ayağı tutuyor herkes kendi evinde hizmetini yapsın bi zahmet kimseden bişey beklemesin bu gelin yapması lazım diye

Ben burda gelinin mesafe koymaktan ziyade yapısal olarak az konuştuğunu ve çekingen olduğunu gözlemliyorum.Yaşı kaç bilmiyorum.Ama daha 3 aylık çok yeni bir evlilik.Kolay değil.Alışma süreci var.Sen farkındaysan hep kendinle kıyaslıyorsun.Ben olsam şöyle yapardım ben bu şekilde düşünürdüm.O sen değil.Senin yetişme tarzın,düşünce yapın,huyun suyun onunla birebir ölçüşemez.Sen,kuzenlerin,mahalleli konuşkan girişken olabilirsiniz.Karşındaki insan olamıyorsa suçlanamaz.3 aylık bir gelin de görümcesiyle ilgilenmek gidip gelmek mecburiyetinde değil kusur bakma.Samimi olmak istiyorsan,kardeş gibi olmak istiyorsan sen büyüklük yapacaksın.Her kusuru görmeyeceksin.Evini daha hiç görmedim diyorsun.O zaman senina dım atıp gitmen gerek.Evdeyseniz müsaitseniz gitmeden size gelmek istiyorum hem evi de görmüş olurum dersin.Bazı şeyleri bilemiyor olabilir.Kendi evliliğinde kendi aralarında belki aşamadıkları alışamadıkları durumlar olabilir.Ya da fazla sevmiyordur bu tür şeyleri.Sana saygısızlık yapmadıktan sonra ne mahalleyi ne de kimseyi ilgilendirmez.Gelin olması,sizlerin istediği gibi davranmasını gerektirmez.

ben bi yere gidiyorsam neden kendimi diğer misafirler için yorayım? millette bende yorulmasın.

siz gelininiz kendiniz gibi olsun istiyorsunuz. daha yeni gelin komşuları tanıyormu ki slm versin ayrıca onun komşusu arkadaşı değil.konuşur konuşmaz. bende ilk evlendiğimde kv min komşusu zırt bırt bana geliyodu acaip sinir oluyodum ne münasebet. kapıyı açmıyordum. ben tanımıyorum ki.. birazda bu açıdan baksanız. yeni bir ortama girmiş gelininiz. sizin bu canayakın olma zorunluluğunu anlayamadım.

sanırım konuyu açtıgnıza pişman oldunuz ee kk kadınlarının ne yapacağı belli olmaz.bende bir çoğunu katılıyorum. benimde gelinim kardeşimin eşi aynı sizinki gibi. ee napıyım yani kardeşim seviyor, çokda mutlular. bensevmek zorunda değilim o sevmek zorunda değil. hele anlaşmak zorunda hiç değiliz.bence artık gelininizi bu şekilde kabul edin. beklentilerinizi en aza indirin yada beklentiniz olmasın. sizde rahat edersiniz böylece

Bunun insanlıkla ne alakası var çözemedim. Soğukkanlıdır sizin gibi olmak zorunda değildir. Ve davet eden sizsiniz neden ondan yardım bekliyorsunuz ki? Belki çekingendir rahat davranamıyordur hemen biraz insan olsun demek ve etraftaki insanlara gelininizi ezdirmek, onun hakkında konuşulanları sadece dinlemek hiç hoş değil bence cunku ben de gelininizin yapısında bir insanım insanlarla çok konuşmayı sevmem daha doğrusu konuşamam nedendir bilinmez. Ben de birinin evine gittiğimde sofraya şuna buna yardım etmem çunku çekinirim kalkmaya onun mutfagına gitmeye ama bu zamana kadar kimse bana insan değilsin demedi çok şukur.

Sizi cagirmadi,ilgilrnmedi,aramadı ve siz onu yemek yapıp önünde hizmetmi ettiniz?
Cok iyi niyetlisiniz bence onundeki tabagi bile aldım diyosunuz.
O size nasıl davraniyirsa sizde öyle davranın bence.
Ben anladım sizi ben yakın ,samimi davranirsam belki düzelir diyorsunuz,umarim öyle olur.

Anormallik gelinde değil de kimsenin konuları muhatabıyla konuşmamasında. Komşular şikayetçiyse onlarla gelin arasındaki şey size neden anlatıyorlar? Belki gelin kim ne yapıyor derdinde olan insanlara sinir oluyordur, bu da onu yabani yapmaz. Siz şikayetçiyseniz geline neden söylemiyorsunuz? Misafirliğe gidilince ev sahibi işin çoğunu yapar fakat görümcemin evine gidip yemeğini yiyorsam sofranın toplanmasına da, çaya da yardım ederim bunun adına da hizmet etmek denmesin bir zahmet.

Evet, bende baskalarin evinde is yapmayi sevmem. Mutfaklarini bilmem, nasil is yaptiklarini bilmem. En fazla kendi tabagimi kaldiririm. Tabiki kendi evimdede kimseye is yaptirmayi sevmem. Herseyi kendim ayirlamayi seviyorum. Herkesin karakteri, kabilyetleri, sevdigi seyler farklidir.

Bence konu sahibi baskalarini sövmek için yer ariyor. Insan kendisine bu kadar çok iltifat yakistirip, karsindakini bu kadar çok söverse, buna kapris ve kibir derim. Hayir yani, kaç yasina gelmisin, bir gün yalniz evde kaldin diye niye millet pesine düssün sana yemek getirsin? Ha bak, kendin güzel yapiyorsun ya yemegi? Ayrica kuzenlerin geldiyse bir zahmet kendin hizmet et onlara. Baze insanlarin aklindaki "gelin modeli", 50'li yillarda dagdaki köylerden kalan gelin modelleri.

Vallahi o kiza aferin diyorum. Neyin ne oldugunu gayet iyi fark etti ve kendini geri çekti.

Bu komsular nereden biliyor kim kimi davet etti diye, kim ne zaman geldi diye? Bu haberi kuslardan almadilar heralde, senden aldilar. Sonrada "yok ben dedikodu etmiyorum" diyorsun. Tekrar diyorum, o gelin yerden göge kadar hakli. Burdaki cevaplar bile istedigin gibi olmadigi için artik gelini daha çok sövmeye baslayip "ya aslina kasiyere selam veriyor" "ve onunla gezince iyi, sonrada kötü oluyor" yani sanki seni kullaniyormus anlamina getiriyorsun, yani artik komsular ile degil, bizlerle dedikodu yapmak istiyorsun ve kusura bakma, hiç birine inanmiyorum. Ve bu komsularin dedikodularini bile senin iyi olmani, onun kötü olmasini göstermek için anlatiyorsun. Bak komsu bana "iyi niyetlisin abla" diyorlar. Ya bu kadar kibira gerçekten hayret ediyorum.

O kizin senden uzak durmasini umuyorum, bu tavirlar evliligi yikmaya kadar gider.

Kendimi anlatmaktaki gayem benim ona nasıl davvrandığımı, onun bana nasıl davrandığını anlatmak. Çünkü soracaktınız zaten sen ona nasıl davranıyorsun diye. Maksadım yemek değil. Kardeşimin evini daha görmedim ve evde yalnız olduğumu ve o şehirde misafir olduğumu biliyor. İnsan bir kere davet eder bu gibi bir istekte bence hiç abes değil

Kardeşim ev de yoktu ki sadece kendisi vardı. Çok içli dışlı olsun demiyorum ama bir şeyin adabı vardır bazen bir şeyler bize de uymaz ama öyle icab ettiğini biliriz,uyarız
Siz görgülüsğnüz gelin görgüsüz. Bunu mu duymak istiyorsunuz nedir yani? Kendinizi bı kadar bileyip şartlandırmayın, gelinin kimseye bi kötülüğü var mı? Varsa onu diyin yoksa kurup kurup kendinizi şişirmeyin. Durduk yere huzurunuzu kaçırıyorsunuz. Ayrıca bence asıl görgü ele gğne karşı kötü de olsa kendi ailesini koruyabilmektir, ailesinin açıklarını kapatmaktır. Siz bunun yerine mahallenin dedikodusunu dinlemiş yetmemiş bi de burda maarifet gibi anlatmışsınız. Yakıştırıyor musunuz kendinize?

Nerden bildiklerini söylemiştim kendim desem evet dedim derim. Gelini daha çok yermiyorum konu açarken uzun uzadıya yazılmıyor ve yorumlara açılımları geliyor. Ayrıca KASİYER ne alaka halen anlamış değilim. Evet kullanıldığımı düşünüyorum çünkü bir şey yaptıracak olduğunda vs. o zaman arar hal hatır sorar işi düşmezse tık yok.

Herkesin bir yapısı var siz sıcak kanlısınız diye gelininiz de illa öyle olacak değil yeni evli daha çevreye alışamamış da olabilir.

Ya yapma Allah aşkına güzelim ya,evleneli 3 ay olmuş.Aman 3 ayda ne kadar da işi düştü sana.Bir de başka şehirdeymişsin.Normal birşey bir işi varsa arayıp hal hatır sorup işini söylemesi.Bunu kullanmak olarak görüyorsan kullandırma o zaman kendini.3 ayda kaç kez aramasını bekliyorsun.Daha şurda dünkü gelin.İnsanlara hakaret mi etmiş küfür mü etmiş.Bırak şu konu komşuyu ya.Kime ne.Ayıp bir kere,3 aylık kızı hemen kötülüyorlar.Mecbur mu ayrıca.Bir de ben sinir olurum.Ben şunu yaptım bunu yaptım şöyle davrandım.Yaptıysan kendin yaptın.Kimse zorlamadı.Sen eski gelenekelre göre gelinklik bekliyorsun kızdan.

Yani öyle veya böyle, ben olsam dert etmezdim. Yardım etmedi, etti, çağırmadı, ben çağırdım geldi ama şöyle, böyle.. Yapısı böyle demek ki direkt erkek tarafı olduğunuz için üzerinize de alınmayın bence çünkü komşularınızdan herkese karşı böyle olduğu belli oluyor.

Eskiden bende gelen hoşgeldin demez değil diyemez, ağzımdan laf çıkaramazdım. Bende yadırganmıştım o zamanlar, koskocaman kız hoşgeldin demiyor diye ayıplamışlardı 14 yaşındaydım. Nasılsın derlerdi, aynı gelininiz gibi iyiyim derdim zar zor ya da başımla işaret ederdim. Karşı tarafa soramazdım. Bir yere giderdik, ortam da olanlar benim kalkıp salına salına geçn kızım ya, dört dönmemi beklerlerdi, ama ben atılamazdım hiç birşeye, üşengeçlik değil yine çekingenlik..

Herkesin karakteri farklı. Siz sıcakkanlısınız, herkes size bayılıyor diye diğer insanlar da mı aynı olmak zorunda?
Ben de mesafeliyimdir mesela, hatta genellikle insan seven bi yapım yoktur ama bu beni saygısız bi insan da yapmaz.

İnsanların karakteri yüzünden onları yargılayamazsınız. Gelininize de laf ettirmeyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…