- 30 Mart 2012
- 464
- 33
- 68
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
aynen gelının dedıkodusu yapılıyor bununda hoşuna gıdıyor o rezıl olmaz sız olursunuz cok bilmiş hanfendı enymıs recel yapıomuş yap kendın ye kımseye vermek zorunda degılsınmkıherkes sizin yapınıza sahip olamak zorunda değil
bence gelininiz sizinle içli dışlı olmak istemiyor
bu arada sakın ola ki gelininize de laf ettirmeyin..
Aynı ben fazla samimiyeti sevmem hele telefonla falan konuşmak hiç bana göre değilbirinin evine gidince bişey yapmayı sevmem çünkü benim evime de gelen olursa yaptırmam bence öyle olması lazım herkesin eli ayağı tutuyor herkes kendi evinde hizmetini yapsın bi zahmet kimseden bişey beklemesin bu gelin yapması lazım diye
Herkesin ağzı torba değil ki büzesin. Ben onlar şunu dedi ben de evet haklısınız dedim demedim ki. Sessiz o vs. dedim. Komşulara konuyu açan ben değilim ki. Konuda şöyle açıldı; Akrabaların bir gelini vardı '' abla sen çok iyi niyetlisin şuraya bilmem kaç km. den geldin seni buyur etmedi, ama sen onu davet ediyorsun. Sonuçta sen misafirsin bu durum ters değil mi? '' dedi diğerleri de '' Bu çok saf gelinin kimseyi kale aldığı yok xxxx ablan geçen gün 3 kere nasılsın diye sordu cevap bile vermedi'' dedi ben de '' Sessiz o konuşmayı pek sevmez vs.'' dedim. Çağırma meselesini de annemlerin ev mustakil ve ev de olup olmadığımı görüyorlar ki zaten kendileri hep çağırdılar ve gitmediğimide gördüler.
Evet, bende baskalarin evinde is yapmayi sevmem. Mutfaklarini bilmem, nasil is yaptiklarini bilmem. En fazla kendi tabagimi kaldiririm. Tabiki kendi evimdede kimseye is yaptirmayi sevmem. Herseyi kendim ayirlamayi seviyorum. Herkesin karakteri, kabilyetleri, sevdigi seyler farklidir.
Bence konu sahibi baskalarini sövmek için yer ariyor. Insan kendisine bu kadar çok iltifat yakistirip, karsindakini bu kadar çok söverse, buna kapris ve kibir derim. Hayir yani, kaç yasina gelmisin, bir gün yalniz evde kaldin diye niye millet pesine düssün sana yemek getirsin? Ha bak, kendin güzel yapiyorsun ya yemegi? Ayrica kuzenlerin geldiyse bir zahmet kendin hizmet et onlara. Baze insanlarin aklindaki "gelin modeli", 50'li yillarda dagdaki köylerden kalan gelin modelleri.
Vallahi o kiza aferin diyorum. Neyin ne oldugunu gayet iyi fark etti ve kendini geri çekti.
Siz görgülüsğnüz gelin görgüsüz. Bunu mu duymak istiyorsunuz nedir yani? Kendinizi bı kadar bileyip şartlandırmayın, gelinin kimseye bi kötülüğü var mı? Varsa onu diyin yoksa kurup kurup kendinizi şişirmeyin. Durduk yere huzurunuzu kaçırıyorsunuz. Ayrıca bence asıl görgü ele gğne karşı kötü de olsa kendi ailesini koruyabilmektir, ailesinin açıklarını kapatmaktır. Siz bunun yerine mahallenin dedikodusunu dinlemiş yetmemiş bi de burda maarifet gibi anlatmışsınız. Yakıştırıyor musunuz kendinize?Kardeşim ev de yoktu ki sadece kendisi vardı. Çok içli dışlı olsun demiyorum ama bir şeyin adabı vardır bazen bir şeyler bize de uymaz ama öyle icab ettiğini biliriz,uyarız
Nerden bildiklerini söylemiştim kendim desem evet dedim derim. Gelini daha çok yermiyorum konu açarken uzun uzadıya yazılmıyor ve yorumlara açılımları geliyor. Ayrıca KASİYER ne alaka halen anlamış değilim. Evet kullanıldığımı düşünüyorum çünkü bir şey yaptıracak olduğunda vs. o zaman arar hal hatır sorar işi düşmezse tık yok.Bu komsular nereden biliyor kim kimi davet etti diye, kim ne zaman geldi diye? Bu haberi kuslardan almadilar heralde, senden aldilar. Sonrada "yok ben dedikodu etmiyorum" diyorsun. Tekrar diyorum, o gelin yerden göge kadar hakli. Burdaki cevaplar bile istedigin gibi olmadigi için artik gelini daha çok sövmeye baslayip "ya aslina kasiyere selam veriyor" "ve onunla gezince iyi, sonrada kötü oluyor" yani sanki seni kullaniyormus anlamina getiriyorsun, yani artik komsular ile degil, bizlerle dedikodu yapmak istiyorsun ve kusura bakma, hiç birine inanmiyorum. Ve bu komsularin dedikodularini bile senin iyi olmani, onun kötü olmasini göstermek için anlatiyorsun. Bak komsu bana "iyi niyetlisin abla" diyorlar. Ya bu kadar kibira gerçekten hayret ediyorum.
O kizin senden uzak durmasini umuyorum, bu tavirlar evliligi yikmaya kadar gider.
Merhabalar...
Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.
Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.
Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.
Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.
Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.
Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.
Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.
Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?
Ya yapma Allah aşkına güzelim ya,evleneli 3 ay olmuş.Aman 3 ayda ne kadar da işi düştü sana.Bir de başka şehirdeymişsin.Normal birşey bir işi varsa arayıp hal hatır sorup işini söylemesi.Bunu kullanmak olarak görüyorsan kullandırma o zaman kendini.3 ayda kaç kez aramasını bekliyorsun.Daha şurda dünkü gelin.İnsanlara hakaret mi etmiş küfür mü etmiş.Bırak şu konu komşuyu ya.Kime ne.Ayıp bir kere,3 aylık kızı hemen kötülüyorlar.Mecbur mu ayrıca.Bir de ben sinir olurum.Ben şunu yaptım bunu yaptım şöyle davrandım.Yaptıysan kendin yaptın.Kimse zorlamadı.Sen eski gelenekelre göre gelinklik bekliyorsun kızdan.Nerden bildiklerini söylemiştim kendim desem evet dedim derim. Gelini daha çok yermiyorum konu açarken uzun uzadıya yazılmıyor ve yorumlara açılımları geliyor. Ayrıca KASİYER ne alaka halen anlamış değilim. Evet kullanıldığımı düşünüyorum çünkü bir şey yaptıracak olduğunda vs. o zaman arar hal hatır sorar işi düşmezse tık yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?