böbreğini vermedi

Canim benim cok geçmiş olsun. Vermek istememelerinin sebebi neymis?
 
Gercekten ya dertli insanların o aciyla yazdiklarinin içinden cimbizla bir lafı cekmekte ne oluyor. Haliyle annen kardeşin vermezse cok kirilirsin ama iyi bir kardeştin iyi bir evlattin ona ragmen vermezlerse daha cok kırılır insan. Durum bu. Para verdim bobregini ver değil yani.
 
Karaciğerden parça vererek donör olarak ölüm riski yüzde elli mi? Bunu doktorların olduğu whatsap grubuma gönderdim güldüler yahuuu. Lütfen bilimi doktorlara bırakın. Zaten az organ bağışı yapmayın artık yeter
 
Evet ceycey. Yazdıklarına ben de ikna olmadım.
Hikayesini bilmiyordum lily86 teşekkür ederim. Bir faydam oluyorsa ne mutlu.
Senin donörün kimdi?
Biz babam nakil oldu, rahatladı diye düşünürken babamın psikolojisi çok bozuldu. Hiç bir zaman niye böyle oldu anlamadık. Belki ameliyattan sonra ölüm korkusu sardı. Bilmiyorum.
 
Büyük operasyonların başında da operasyondan sonra da psikoloji bozuluyor bu çok normal. Ben çok terapi aldım. Herkese herşeye kızgındım neden ben niye kötü insanlar değil bile diyordum. Ameliyattan kalan arızalarda psikoloji bozuyor ama terapiyle hepsi geçiyor kafada yerliyerine oturuyor tüm sorular. Aile desteği ve psilolojik destek şart o yüzden
 
Annem :)
Babanız hiç psikolojik destek aldi mi?
Şimdi nakil.olanlara egitim veriliyor, psikolojik olarak da destek oluyorlar
Korkulari neler? Ya kaybedersem korkusu yasayan çok benim gözlemim
Çok kisinin bana "böbrek ne kadar dayanir" diye sorduğunu bilirim ki ne nakil.olurken ne simdi bu soru hic aklima gelmemisti :)
Babanizi nakilli ve psikolojisi daha iyi olan biriyle konuşturarak belki kaygilarini azaltma yoluna gidebilirsiniz aklima.ilk bu geldi
 
Ben o kisinin ailesine has bir durum olduğunu düşünüyorum çünkü nakil durumunda bile her hasta farklıdır
 
Kizin parasını sömürmüşler yıllarca,belki almasalardi kiz biriktirdiği parayı su an icun kullanacaktı. Bireysellik sadece anne baba için mi var ? Çocuklar kendi kazandığı parayı kendi harcama hakkına sahip degil mi ?
 
Bende asla vermezdim. Evet annemi, kardeşimi seviyorum ama KENDİMİ DAHA ÇOK...
Bakis aciniza saygı duyuyorum elbette verip vermemek sizin tercihinizdir.
Sadece aklima takılan bir seyi sormak isterim, "kendimi daha cok" derken ne demek istediniz? Yani böbrek verseniz size ne olacağını düşündünüz? Merak ettigim icin soruyorum yoksa karariniza saygim var sizin düşünceniz
 
Kendi sağlığım daha önemli yani demek istedim. :) verirsem tabi ki eski sağlığımda olmayacağım
 
Ben o kisinin ailesine has bir durum olduğunu düşünüyorum çünkü nakil durumunda bile her hasta farklıdır
Evet ama genelleştiriyor yanlış bilgi veriyor insanlara. Karaciğer kendini yenileyen bir organdır. Naklinde ki risk böbrek naklinden çok çok az
 
Cocugunuza da mi vermezdiniz? Klise biliyorum ama anne olmadan o his nasil insan tam idrak edemiyor. Yani cocugu olmadan tam bilemiyor insan.
Çocuğum yok. Annelik duygusunu bilmiyorum. Bilmekte istemiyorum.
 
Babam nakilden 5 sene sonra vefat etti lily86 psikolojik destek almadı. Bizi dinleyen bir mizacı yoktu. Kendini alkole verdi. Kalp yetmezliğinden kaybettik. Kafamızda bir sürü soru işaretiyle terk etti bizi.
Sana da büyük geçmiş olsun. Anneciğinden de Allah razı olsun
 
Kendi sağlığım daha önemli yani demek istedim. :) verirsem tabi ki eski sağlığımda olmayacağım
Elbette önce can sonra canan ve insan kendi beden ve ruh sağlığıni korumakla yükümlüdür.
Böbrek verirseniz eski sağlığımda olmayacağım düşünceniz doğru değil annem bana böbrek verdiğinde geride 2 cocugu vardi benden sonra, ayrıca yasi 35 bile değildi ve dolasim bozuklugu da vardı (varisleri var). Şu an 55 yaşında gayet saglikli hayatini idame ettiriyor valla benden genç ve sağlıklı diyebilirim masallah :)
Yine söylüyorum sizin düşüncenizdir saygi duyarım sadece merak ettim.sordum. iyi günler...
 
Bu güzel günlerde bol bol dua edeceğim size .
İnsan böyle zamanlarda üzülmekte , kırılmakta ve beklenti içine gitmekte haklı . Çünkü iyi zamanımda yedi kat yabancılar bile yanımda oluyor .iyi ve Kötü zamanımda ailem yanımda olur diye düşünüyoruz . Anneler çocukları için canını feda eder vs gibi cümleleri sürekli duyuyoruz . Kalbini , gözünü bağışlayan anne hikayeleri de var . Sürekli anneler şöyle , anneler böyle diye bir sürü hikaye okuduk . Ancak her annenin anne olamadığını bize kimse anlatmadı .
Ben anne olunca anladım iki evladın da sevilebileceğini , öperken bile adaletli davranmanın gerektiğini .
Ben de annemden hiçbir şey görmedim . Ben de annemin sevgisinin kırıntısı için bir sürü hediyeler aldım . Belki bana da gülerek bakar diye ama yok olmadı .
Tek değilsin . İnşallah bir an önce dr’un seni organ bağışı listesine ekler . İnşallah çabucak bulunur ve iyileşirsin .
Sana tavsiyem moralini yüksek tutmaya çalış. Bol bol dua edelim inşallah sana . İyileşince de yanında kimlerin olması gerektiğine karar verirsin .
Herkes er geç pişman olur , elinde Fırat varken yapmadığı iyiliğe .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…