- 15 Haziran 2016
- 7.901
- En iyi cevaplar
- 1
- 21.033
- 348
- 39
- Konu Sahibi benbakarimyarina
-
Ben babama bağış yapamadım dedim yapmayı tercih etmedim demedim.sebebi de çok özel olduğu için paylaşmadım.ki bu benim tercihimde olabilirdi.bu güne kadar hiç ben bunu yaptım oda yapsın gibi bir beklentim olmadı hayatta.böyle olanlara da karşı durdum.siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız.ben annenin yerinde olsam verirdim onunda vermesi lazım diyenlere de bu yüzden tepki gösterdim.bu çok çok özel bir durum herkesin kendi iradesiyle karar vereceği bir durum.verene de saygı duyarım vermeyene de.konu sahibindende annesine aynı saygıyı göstermesini istedim,veren olursa alma diyalize gir sıranı bekle mi dedim.benim tercihim bu yönde olurdu sebebide bu dedim. Nakilli insanlar neyin ne olduğunu bizzat yaşayarak biliyorlar zaten,gönüllü donörler herşeyi göze alarak seve seve o sürece giriyorlar,benim onların hassasiyetine dokunmak onları incitmek gibi bir durumum asla olamaz,hergün onlardan biriyle yaşıyorum ben.kaldı ki donörlerin çektikleri olumsuzluklar alıcılarınkinin yanında sönük kalıyor.ben benim sebebimle olabilecek şeyleri göze alamazdım benim tercihim bu.herkesin doğrusu kendine her koyun kendi bacağından asılır.Kişiselleştirmedim diyorsunuz ama gayet de sırf siz zamanında babanıza bağış yapmayı tercih etmediniz diye konu sahibinden de 'diyaliz olayım, nakil bekleyeyim' gibi bir tavır içine girmesini istiyorsunuz. En azından bir teklif gelseydi belki sizin dediğiniz gibi düşünecekti konu sahibi.
Ayrıca 'annemin canının bir parçasını alacağıma, o acıları çekmesine sebep olacağıma vs.' gibi cümleler kurarak buradaki nakilli insanların hassasiyetine de dokunuyorsunuz.
Alıntılayamadım şimdi ama bir üye de 'benim çocuğum değer' yazmış. Konu sahibinin değmediğini, hak etmeyen evlat olduğunu nereden biliyorsunuz? Burada annem yaşımda kadınlar var ama bazen kurulan cümleler beni dehşete düşürüyor.
Üzüntüsünü paylaşmak isteyen hasta bir insana yazılanlara çok üzüldüm gerçekten. Biraz düşünerek karşı taraf ne hisseder acaba diyerek yazsanız keşke yorumlarınızı. O çok değerli evlatlarınız size benzemez umarım.
Bu mesajınızı şimdi okudum. Tamamen yıllar önceki kararınızı savunuyorsunuz burada konuyu kişiselleştirerek. Haklı bir şekilde dertleşmek için konu açan insanlara yüklenirseniz tabi üstünüze kalır konu.Bakın son birşey yazıp size sağlıklı uzun bir ömür dileyip gidiyorum: benim ve babamın ameliyat öncesi tüm hazırlıkları tamamlandı.ameliyhane ameliyatı yapacak yaklaşık 15 kişilik bir doktor ekibi hazırlandı,ameliyatta çok fazla taze kana ihtiyaç olacağı için 20 kişi kan vermek için hazırlandı,bende babamın her daim arkasındaydım,son anda yapamadım.öldüm bittim kahroldum kendime lanet ettim....birkaç yıl sonra genetik kronik üç hastalığım olduğu ortaya çıktı.doktorlar eğer o gün o ameliyat olsaydı büyük ihtimalle babamın benden aldığı hastalık taşıyıcı organ yüzünden hayatını kaybedebileceğini söylediler.
Yani her şeyde ve her şerde bir hayır vardır.
Allah tan sizin ve aileniz için en hayırlı olacak şekilde şifanızı isteyin.
Babam beni bir gün bile yapamadığım için suçlamadı,yapamayacağımı söylediğimde dakikalarca Allah’a şükretti.
Kalbinizi annenize karşıda temiz tutun mükafatını mutlaka alacaksınız.
İlginç değil.konu sahibi yıllarca çalıştığını söyledi ya hani dedimki belli bir yaşa erişmiş anneside orta yaş ve üzeridir herhalde.tıpkı benim annemin donör olduğu yaşları gibi.genellikle de belli bir yaştan sonra sağlık problemleri başlıyor ya ufaktan benim annemde olduğu gibi.Babası ve annesi nakil operasyonu geçirmiş bir insan olarak vericinin ömür boyu ilaç kullanması gerektiğini sanmanız çok ilginç değil mi?
17 yaşında üniversiteyi kazandım. Ve okuldan arta kalan zamanlarda dershane kayıt işinde bile çalıştım.1 senedir de amcamın yanında stajdayım.(Amcam maas konusunsda torpilli davrandı )biraz15 yaşından beri de garsonluk yapıyordum.Nerdeyse tüm gelen işlerden paramı anneme verdim.
eski mesajımdan alıntı yaptım teşekkürler.
inşallah elimde olmadan ağlıyorum eşim ikide bir mesaj atıyor durumla illgili umarım ilerde başıma kakmaz
Bu benim yok vermekten vazgeçtim dediğim bir durum değil sebepleri olan bir mecburiyet niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz.ki öyle de olabilirdi.insanlar organlarını paylaşmakta da paylaşmamakta da özgürdür.bağışlayan da suçlu değildir bağışlamayan da.bunu savunuyorum.adaletli olan budur.kanun da budur.özgürlük de budur.Bu mesajınızı şimdi okudum. Tamamen yıllar önceki kararınızı savunuyorsunuz burada konuyu kişiselleştirerek. Haklı bir şekilde dertleşmek için konu açan insanlara yüklenirseniz tabi üstünüze kalır konu.
Bir de su var zaten şayet konu sahibinin yaşı profilinde yazdigiysa 22 yasinda omrunun basinda bir kizin makinaya bagli bir omur gecirmesiyle yasini almis,evlat sahibi olmus ve belli bir yasa gelmis bir insanla kiyas getirmek dogru degil.
Benim annem henuz girmedi ama 1-2 ay icinde baslayacak diyalize.Abimin diyaliz surecinde soyledigi tek sey vardi.Oglum cok genc,keske ben girseydim o girmeseydi.Yani su yazan arkadasin babasiyla kiyaslamasi bile dogru degil.23 yasinda genc bir kizin haftanin 3 gunu 4 saatini makinaya bagli , o gunlerde diyaliz oncesi ve diyaliz sonrasini saymiyorum gecirmesini 50 li 60 li yaslarinda biriyle kiyaslamak bile dogru degil.
Bence kpnu daha uzamasin.Cok hassas bir konu cunku.
İlginç değil.konu sahibi yıllarca çalıştığını söyledi ya hani dedimki belli bir yaşa erişmiş anneside orta yaş ve üzeridir herhalde.tıpkı benim annemin donör olduğu yaşları gibi.genellikle de belli bir yaştan sonra sağlık problemleri başlıyor ya ufaktan benim annemde olduğu gibi.
Annem var olan problemleri nakilden sonra aldığı ilaçlar ve vücudun adaptasyon sürecindeki yıpranmasından sonra ilaç kullanmak zorunda kaldı.doktorlarımızda bu yaşlardaki donörlerde bunun çok sık yaşandığını söyledi.anlatabildim mi?
verici adaylarına alıcı adaylarına bilgilendirme yaptığımı insanların benden duyduklarıyla hop böbrek vereceğini hop vermekten vazgeçeceğini mi sanıyorsunuz? Evet bu süreçtekilere doktorlar kendi vücutlarına uygun bilgiyi ve genel bilgiyi verir insanlarda her ihtimalden haberdar olur.benlik bir durum yok.ben bana göre zaten haklıyım çabalamama gerek yok,birilerinin beni haklı bulmasına da ihtiyacım yok,doğru anlayın yeter çünkü aksi halde zan altında bırakılıyorum bir daha bir daha doğru anlaşılsın diye yazıyorum konudan bir türlü çıkamıyorum. Bakın doğrular adalet kanunlar kişilere göre değişmez.ben kendi tecrübemle örnekleyip birşey anlatmaya çalıştım.hiçkimseye de kızmıyorum ayrıca,sadece sürekli aynı şeyleri açıklamaya çalışmak bunaltıcı oluyor.insanları neden korkutuyorum hiç anlamadım ama anlatmayın sizde kalsın ben gideyim artık bu konudan gerçekten haddinden fazla uzadı.Konu sahibinin annesi kaç yaşında bilmiyoruz. İş o aşamaya gelseydi sağlığıyla ilgili gerekli tetkikler yapılırdı zaten. Sonrasında yaşanabileceklerin hepsi de ihtimal. Bu ihtimallerin bilgisi alıcıya da vericiye de verilir.
Kendi varsayımlarınızla, sırf haklı çıkmak için kurulmuş bir cümle o. Başka bir şey değil yani.
Üstelik böyle bir süreç yaşayan, araştırma yaparken bu konuya denk gelebilecek kafası karışık insanları hem korkutuyorsunuz hem yanlış bilgi vermiş oluyorsunuz.
Olayı kişiselleştirdiğinizi söyleyenlere kızmayın boşuna. Verdiğiniz bilgi bile objektif değil ki.
verici adaylarına alıcı adaylarına bilgilendirme yaptığımı insanların benden duyduklarıyla hop böbrek vereceğini hop vermekten vazgeçeceğini mi sanıyorsunuz? Evet bu süreçtekilere doktorlar kendi vücutlarına uygun bilgiyi ve genel bilgiyi verir insanlarda her ihtimalden haberdar olur.benlik bir durum yok.ben bana göre zaten haklıyım çabalamama gerek yok,birilerinin beni haklı bulmasına da ihtiyacım yok,doğru anlayın yeter çünkü aksi halde zan altında bırakılıyorum bir daha bir daha doğru anlaşılsın diye yazıyorum konudan bir türlü çıkamıyorum. Bakın doğrular adalet kanunlar kişilere göre değişmez.ben kendi tecrübemle örnekleyip birşey anlatmaya çalıştım.hiçkimseye de kızmıyorum ayrıca,sadece sürekli aynı şeyleri açıklamaya çalışmak bunaltıcı oluyor.insanları neden korkutuyorum hiç anlamadım ama anlatmayın sizde kalsın ben gideyim artık bu konudan gerçekten haddinden fazla uzadı.
Üstelik böyle bir süreç yaşayan arkadaşlar, burası doğru bilgiye ulaşacağınız yer değil.burada insanlar tecrübelerini kendi fikirlerini paylaşıyor sadece. Doğru bilgi doktorunuzda!
Vermek zorunda değiller, kabullenin dedim diye beni “beğenmeme” yağmuruna tutmuşlarMaaşınızla böbreklerini peşin peşin satın aldığınızı mı düşünüyorsunuz!
Ne kardeşiniz ne anneniz böbreğini vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse vücudunun bir parçasını hayati bir organını size vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse sizin için hayatını riske atmak zorunda değil. Annem yardımcı olmuyor diyorsunuz,buradaki yardım arkanıza yastık koymak,tuvalete giderken kolunuza girmek filan değil saatler süren bir ameliyata girip herşey yolunda gittiği takdirde tıkır tıkır çalışan bir organını yerinden söktürüp aldırmak,ömrünün sonuna kadar da ilaç kullanıp kalan tek organının sorun çıkarmaması için dua etmek farkında mısınız?
Bu kolay kolay göze alınıp yapılabilecek birşey değil. Bunun sizi sevip sevmemeleriyle de ilgisi yok,sizin için içleri parçalanırken bunu yapmaya cesaret edemeyebilirler yada yapmayı tercih etmezler tamamen onların kararı. Onların ne hissettiğini bilemezsiniz.
Yaşadığınız şey bedenen de ruhen de çok ağır. Ama birileri size böbreğini vermiyor diye şikayet etmek çok büyük bencillik. Sağlık durumunuz kaderiniz onların böbreklerini verip vermemesi ise tercihleri bunu kabullenin.
Durumunuza gerçekten çok üzüldüm,Allah tan biran önce herkes için en sağlıklı en hayırlı şekilde şifa bulmanızı diliyorum.kaç yıl maaşımı ellerine saydım cümlenizi okuyana kadar size merhamet duyuyordum ama bu lafınızı görünce kalbim buz gibi oldu. insanların vücutları organları ruhları satılık değildir hanımefendi,parayla satın alınamayacak kadar değerlidir özeldir. Kaç yıllık maaşla satın alabileceğiniz bir mal değildir.
Ne yapmalıyım sorunuza gelirsek de dua edin,doktorların şuan uyguladıkları tedaviye ve söylediklerine uyun. Umarım biran önce kadavradan gerçekleşecek başarılı bir ameliyatla sağlığınıza kavuşursunuz.
Vermek zorunda değiller, kabullenin dedim diye beni “beğenmeme” yağmuruna tutmuşlar
Hayat insanlara romantik dizi gibi falan geliyor heralde; gerçek hayatta insanların hayatta kalma güdüsü öne geçebilir her zaman, kimse bunu anlamıyor.
Anam, babam, kardeşim bana böbreğini vermedi diye, “ben size maaşımı verdim” demek ne kadar doğru/yanlış, onu kimse konuşmuyor. O yüzden boşverin, kimse kimseyi anlamak istemiyor.
Anne misiniz bilmiyorum ama annelik tam da boyle bir sey. Vermek zorunda degil falan sozleri bu duruma uymuyor. Vermek zorunda degilse anneyim diye ortada gezip vahvahlanmasin. Cok sinirlendim yorumunuza.Maaşınızla böbreklerini peşin peşin satın aldığınızı mı düşünüyorsunuz!
Ne kardeşiniz ne anneniz böbreğini vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse vücudunun bir parçasını hayati bir organını size vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse sizin için hayatını riske atmak zorunda değil. Annem yardımcı olmuyor diyorsunuz,buradaki yardım arkanıza yastık koymak,tuvalete giderken kolunuza girmek filan değil saatler süren bir ameliyata girip herşey yolunda gittiği takdirde tıkır tıkır çalışan bir organını yerinden söktürüp aldırmak,ömrünün sonuna kadar da ilaç kullanıp kalan tek organının sorun çıkarmaması için dua etmek farkında mısınız?
Bu kolay kolay göze alınıp yapılabilecek birşey değil. Bunun sizi sevip sevmemeleriyle de ilgisi yok,sizin için içleri parçalanırken bunu yapmaya cesaret edemeyebilirler yada yapmayı tercih etmezler tamamen onların kararı. Onların ne hissettiğini bilemezsiniz.
Yaşadığınız şey bedenen de ruhen de çok ağır. Ama birileri size böbreğini vermiyor diye şikayet etmek çok büyük bencillik. Sağlık durumunuz kaderiniz onların böbreklerini verip vermemesi ise tercihleri bunu kabullenin.
Durumunuza gerçekten çok üzüldüm,Allah tan biran önce herkes için en sağlıklı en hayırlı şekilde şifa bulmanızı diliyorum.kaç yıl maaşımı ellerine saydım cümlenizi okuyana kadar size merhamet duyuyordum ama bu lafınızı görünce kalbim buz gibi oldu. insanların vücutları organları ruhları satılık değildir hanımefendi,parayla satın alınamayacak kadar değerlidir özeldir. Kaç yıllık maaşla satın alabileceğiniz bir mal değildir.
Ne yapmalıyım sorunuza gelirsek de dua edin,doktorların şuan uyguladıkları tedaviye ve söylediklerine uyun. Umarım biran önce kadavradan gerçekleşecek başarılı bir ameliyatla sağlığınıza kavuşursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?