böbreğini vermedi

Ben babama bağış yapamadım dedim yapmayı tercih etmedim demedim.sebebi de çok özel olduğu için paylaşmadım.ki bu benim tercihimde olabilirdi.bu güne kadar hiç ben bunu yaptım oda yapsın gibi bir beklentim olmadı hayatta.böyle olanlara da karşı durdum.siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız.ben annenin yerinde olsam verirdim onunda vermesi lazım diyenlere de bu yüzden tepki gösterdim.bu çok çok özel bir durum herkesin kendi iradesiyle karar vereceği bir durum.verene de saygı duyarım vermeyene de.konu sahibindende annesine aynı saygıyı göstermesini istedim,veren olursa alma diyalize gir sıranı bekle mi dedim.benim tercihim bu yönde olurdu sebebide bu dedim. Nakilli insanlar neyin ne olduğunu bizzat yaşayarak biliyorlar zaten,gönüllü donörler herşeyi göze alarak seve seve o sürece giriyorlar,benim onların hassasiyetine dokunmak onları incitmek gibi bir durumum asla olamaz,hergün onlardan biriyle yaşıyorum ben.kaldı ki donörlerin çektikleri olumsuzluklar alıcılarınkinin yanında sönük kalıyor.ben benim sebebimle olabilecek şeyleri göze alamazdım benim tercihim bu.herkesin doğrusu kendine her koyun kendi bacağından asılır.
Ayrıca İnşaallah evladım benim kadar merhametli ve adaletli olur.
Daha fazla konuşmayalım olur mu,ben konudan gideyim sizde konu sahibiyle ilgilenin.hoşçakalın

Bu mesajınızı şimdi okudum. Tamamen yıllar önceki kararınızı savunuyorsunuz burada konuyu kişiselleştirerek. Haklı bir şekilde dertleşmek için konu açan insanlara yüklenirseniz tabi üstünüze kalır konu.

Babası ve annesi nakil operasyonu geçirmiş bir insan olarak vericinin ömür boyu ilaç kullanması gerektiğini sanmanız çok ilginç değil mi?
İlginç değil.konu sahibi yıllarca çalıştığını söyledi ya hani dedimki belli bir yaşa erişmiş anneside orta yaş ve üzeridir herhalde.tıpkı benim annemin donör olduğu yaşları gibi.genellikle de belli bir yaştan sonra sağlık problemleri başlıyor ya ufaktan benim annemde olduğu gibi.
Annem var olan problemleri nakilden sonra aldığı ilaçlar ve vücudun adaptasyon sürecindeki yıpranmasından sonra ilaç kullanmak zorunda kaldı.doktorlarımızda bu yaşlardaki donörlerde bunun çok sık yaşandığını söyledi.anlatabildim mi?

Anneannem diyaliz hastası evlatları ve biz torunları sırada bekledik hangimizin ki uyar acaba hemen verelim diye ama kabul ettiremedik. Anneniz ve kız kardeşinize inanamadım gerçekten evet vermek zorunda değiller ama vicdan yükü diyede bişey var üzüldüm adınıza

Canım vermeseydin paranı keşke. bu başka konu. Maşallah böbrek hastalığın yeni mi başladı. 15 yaşından beri hem çalışıp hem avukat olmak bir yandan böbrek hastalığı. Bir de evlenmişsin erken yaşta. Ama eşin görevde. Neden evlendin bekleseydiniz birkaç yıl görevden dönmesini. Gençsiniz.
Hem de çalıştığın parayı birilerinin eline saymak saçma değil mi? Senin ailenle başka sorunların var sanırım. Bu kadar vicdansızlıkla suçladığın insanlarla neden hala berabersin?

inşallah elimde olmadan ağlıyorum eşim ikide bir mesaj atıyor durumla illgili umarım ilerde başıma kakmaz

Eşini ilgilendiren bir durum yok. Ailenle senin aranda konu. Ona da böyle aileni kötülediğinde ağzını açma hakkı verirsin. Başına bunu kakacak adamla da bir zahmet işin olmasın.

Ya özür dilerim bir hastalık durumu var, psikolojin çook bozuk da olabilir.

Ama konu bir tek bana mı tutarsız geldi.

Bu benim yok vermekten vazgeçtim dediğim bir durum değil sebepleri olan bir mecburiyet niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz.ki öyle de olabilirdi.insanlar organlarını paylaşmakta da paylaşmamakta da özgürdür.bağışlayan da suçlu değildir bağışlamayan da.bunu savunuyorum.adaletli olan budur.kanun da budur.özgürlük de budur.

Bir de su var zaten şayet konu sahibinin yaşı profilinde yazdigiysa 22 yasinda omrunun basinda bir kizin makinaya bagli bir omur gecirmesiyle yasini almis,evlat sahibi olmus ve belli bir yasa gelmis bir insanla kiyas getirmek dogru degil.
Benim annem henuz girmedi ama 1-2 ay icinde baslayacak diyalize.Abimin diyaliz surecinde soyledigi tek sey vardi.Oglum cok genc,keske ben girseydim o girmeseydi.Yani su yazan arkadasin babasiyla kiyaslamasi bile dogru degil.23 yasinda genc bir kizin haftanin 3 gunu 4 saatini makinaya bagli , o gunlerde diyaliz oncesi ve diyaliz sonrasini saymiyorum gecirmesini 50 li 60 li yaslarinda biriyle kiyaslamak bile dogru degil.
Bence kpnu daha uzamasin.Cok hassas bir konu cunku.

Umarım en yakın zamanda sağlığınıza kavuşursunuz sağlık öyle bir şey ki , daha iyi anladım değerini yazınızı okurken ve şu halinizde tuhaf düşüncelerle sizi daha çok üzenlere de Allah akıl fikir versin diyorum...

Buna katılıyorum ben de. 60 yaşında bir insan ameliyat olduğunda gencecik evladının organını aldığında dünyayı kurtarmayacak. Kaç yıl fazla yaşayabilir ki?

Genç bir kadının farklı düşünmesi çok normal.

Konu sahibinin annesi kaç yaşında bilmiyoruz. İş o aşamaya gelseydi sağlığıyla ilgili gerekli tetkikler yapılırdı zaten. Sonrasında yaşanabileceklerin hepsi de ihtimal. Bu ihtimallerin bilgisi alıcıya da vericiye de verilir.
Kendi varsayımlarınızla, sırf haklı çıkmak için kurulmuş bir cümle o. Başka bir şey değil yani.
Üstelik böyle bir süreç yaşayan, araştırma yaparken bu konuya denk gelebilecek kafası karışık insanları hem korkutuyorsunuz hem yanlış bilgi vermiş oluyorsunuz.

Olayı kişiselleştirdiğinizi söyleyenlere kızmayın boşuna. Verdiğiniz bilgi bile objektif değil ki.

Bilmiyorum belki yanlış düşünüyorum.

Ama Allah korusun gencecik evladını kaybetse insan böbrekleriyle mutlu mesut yaşayabilir mi?
Evlât acısından öte acı yok demiyorlar mi?

Benim aklım almıyor. Bu korkuyu, can tatlılığı olayını..

Önce can evet ama evlat candan da öte değil mi?

Bir annenin ya da kardeşin böbreğini evladından ya da kardeşinden esirgemesini sadece şu noktada anlayabilirim: Kötü, çok kötü hayırsız bir insan olur. Zulüm eder, döver söver içinde ona karşı sevgi merhamet, olumlu bir duygu
kalmamıştır.

Başka türlüsünü anlayamıyorum.

verici adaylarına alıcı adaylarına bilgilendirme yaptığımı insanların benden duyduklarıyla hop böbrek vereceğini hop vermekten vazgeçeceğini mi sanıyorsunuz? Evet bu süreçtekilere doktorlar kendi vücutlarına uygun bilgiyi ve genel bilgiyi verir insanlarda her ihtimalden haberdar olur.benlik bir durum yok.ben bana göre zaten haklıyım çabalamama gerek yok,birilerinin beni haklı bulmasına da ihtiyacım yok,doğru anlayın yeter çünkü aksi halde zan altında bırakılıyorum bir daha bir daha doğru anlaşılsın diye yazıyorum konudan bir türlü çıkamıyorum. Bakın doğrular adalet kanunlar kişilere göre değişmez.ben kendi tecrübemle örnekleyip birşey anlatmaya çalıştım.hiçkimseye de kızmıyorum ayrıca,sadece sürekli aynı şeyleri açıklamaya çalışmak bunaltıcı oluyor.insanları neden korkutuyorum hiç anlamadım ama anlatmayın sizde kalsın ben gideyim artık bu konudan gerçekten haddinden fazla uzadı.
Üstelik böyle bir süreç yaşayan arkadaşlar, burası doğru bilgiye ulaşacağınız yer değil.burada insanlar tecrübelerini kendi fikirlerini paylaşıyor sadece. Doğru bilgi doktorunuzda!

Evladından böbreğini sakınmak mi? Bir anne, evladı o kadar acı çekerken, nasıl kendini düşünür? Anne diyoruz ya! Bazılarınız, can tatlı falan filan demişler. Evlat Candan öte yahu ne canı? Ayni şeyden bahsettiğimize emin miyiz? Büyük konuşmuyorum, kendimi yırtarım, didinirim böbreğimi vereyim de evladım düzelsin diye. Ne canı ne can tatliligi?

Annem karaciğer kanseriyken, bir yolu olsa da ciğerimi versem diye ne kadar araştırma yapmıştım ama tıbben mümkün değildi. Canım annem, başıma böyle bir şey gelse, canını verirdi canını. Çok üzüldüm size ya

Tek böbreklede gayet sağlıklı yaşabiliyor insan. Ablamın kayınpederi böbrek nakli oldu eşi ile uyumlu çıktı eşi verdi gayette sağlıklı böbreğini veren kişi. Rabbim kimsenin başına vermesin böyle bir dert rabbim karanlıklardan aydınlığa ferahlığa kavuştursun inşallah.

Yapmayın allah aşkına, insanların hepsi doktorlar ne derse "peki, doğrusu bu demek ki" diyecek düzeyde mi? Komşusu Hatice teyzeyi doktorundan daha çok ciddiye alan insanlar var.

Evet burası tedavi tavsiyesi alacağımız, hukuki danışmanlık alacağımız, psikolojik destek alacağımız bir platform değil ama bu durum kafamıza her eseni canımızın istediği gibi yazabileceğimiz, doğruları kendi deneyimlerimize göre çarpıtabileceğimiz anlamına gelmiyor.
"Doğrular kişilere göre değişmez" deyip kendi "tecrübelerinizi" tek doğru gibi yazarsanız tepki almanız çok normal.
Bildirim almak ve gelen cevapları görmek istemiyorsanız yukarıdan "takibi bırak" butonuna basabilirsiniz. İyi günler.

Vermek zorunda değiller, kabullenin dedim diye beni “beğenmeme” yağmuruna tutmuşlar
Hayat insanlara romantik dizi gibi falan geliyor heralde; gerçek hayatta insanların hayatta kalma güdüsü öne geçebilir her zaman, kimse bunu anlamıyor.
Anam, babam, kardeşim bana böbreğini vermedi diye, “ben size maaşımı verdim” demek ne kadar doğru/yanlış, onu kimse konuşmuyor. O yüzden boşverin, kimse kimseyi anlamak istemiyor.

keşke benım böbreğim uysa versem sizeRabbım hastalığı verdıgı gıbı şifanızı da versın bıran önce inslalah ınanın çok şaşırdım ne yazılır bıleedım

Karsinizda (sayet dogruysa) 22 yasinda genc bir kiz var.Bu hastsligin yarattigi psikoloji hakkinda bizzat kendiniz deneyimlemisseniz var mi ? Eger fikriniz yoksa surda 3 -5 yorum yapip hayatiniza devam edeceksiniz ama konu sahibi bir omur boyu o makina olmadan hayatini devam ettiremeyecek.Evet aynen dediginiz gibi romantik film gibi geliyor degil mi ? En basitinden bu hastaligin karsiniza evlilik,bebek sahibi olma vs gibi durumlarda yuzunuze tokaat gibi yapisacsgi romantizmi degil mi ?Siz bunun nasil bir psikoloji oldugunu biliyor musunuz ? Bu psikolojinin neleri dusundurdugune vs ? hadi sarilalim klavyelere kimse konusmuyor dediginiz konuyu yani aileme para verdim konusunu sayfalarca ele alip ,elestirelim.Simdi okumazsa yarinki 4 saatlik seansinda rahat rahat okur cevap verir.

Konu sahibi kardesim! Kardesim diyorum cunku benden 14 yas kucuksun.Kapattir konunu.Fiziken ve ruhen zaten yorgunsun.Burasi sana iyi gelmez.Yemene,icmene dikkat et,bunlsri biliyorsun zaten.Allah sifa ve bir an once sana uyan bir bobrek versin.

Ben de karaciğer nakilliyim. Bana da ablam vermisti. Zor bir süreç biliyorum. Hiç bir sağlık sorunu olmayan bir insanın ameliyata girmesi de zor. Şimdi ki aklım olsaydı o zaman, ablamın donür olmasını istemezdim. Kadavra listesine yazılırdım . Ne bileyim sapasağlam bir insanın benim için saatlerce süren bir ameliyata girmesini istemezdim. Hemde organından bir parça vererek

Anne misiniz bilmiyorum ama annelik tam da boyle bir sey. Vermek zorunda degil falan sozleri bu duruma uymuyor. Vermek zorunda degilse anneyim diye ortada gezip vahvahlanmasin. Cok sinirlendim yorumunuza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…