böbreğini vermedi

Sizin yerinizde olsam annemin ya da kardesimin bobregini almaktansa son noktaya kadar beklemeyi tercih ederdim, onlarin olasi bir komplikasyon yasamasi ya da ameliyat sonrası yasam kalitelerinin dusmesi riskini alamazdim.
Bir de sizinkiler verse bile gönülsüz vermis olacaklar, versin işte böbreğini canim onda 2 tane var denip gecilecek bir sey degil bu.

Vermezse vermez ama sonra da yüzüne bakılmaz öyle insanın. Benim köpeğim hastalandığında canımı veresim geliyor kızım genç yaşta makineye bağlı kalsa, ölse ben o böbrekleri ne yapayım? Bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmaz.

Gayet de kotu anne yapiyor.

Bence de vermek zor bir karar, kardeşin çekimser kalmasını anlayabiliyorum son noktaya kadar vermek istemeyebilirim. Garip gelen sadece annenin vermemesi. Çünkü organ vermek hiç kolay bişey değil, hatta rasyonel bi karar da değil. Böyle rasyonel olmayan kararı bi tek anne verebilir gibi geliyo. Çok geçmiş olsun bi an önce bulunur umarım

Hanımefendi, organını hayattayken bağışlamayı ne kadar kolay görüyorsunuz, hiç bu kararı vermek zorunda kaldınız mı peki, ben de bunu size sorayım.

Aile belki kadavradan nakil çıkacak umuduyla bekliyor. Belki son raddeye gelinmemiş henüz, vaktimiz var diye bekliyorlar?

Dolaptaki iki çift çorabınızdan birini vermiyorsunuz, organınızı veriyorsunuz ve sonrasında sizin ne yaşayacağınız belli değil. Siz verirsiniz, ben de veririm çocuğuma ama bir başkası neden vermedi diye onu kötü insan ilan edemezsiniz diyorum. Ne kadar abartıyorsunuz herşeyi.

22 yaşında kızın psikolojisi siz annesini ve kardeşini kötülediğinizde bozulmuyor, biz “vermek zorunda değiller, onları suçlama” dediğimizde mi bozuluyor? Şuradan bir psikolog çıkıp da hangisinin daha faydalı bir teselli olduğunu yorumlasa keşke. Gerçi onu da dinlemezsiniz.

Gerçekten bazı insanlar ne kadar vicdansız ve boş yapıyor. Hadi kardeşin vermeyebilir ama Gerçek anne olan herkes gözünü kırpmadan verir. Yavrun ya senin parçan daha ötesi var mı . Karşımda hastalıktan her gün eriyen yavrumu görmektense gerekirse kalbini verir anne olan . Benim kıZımın ayak parmağının ucu yok . Ben gittim ortopediye benim ayak parmağımın ucunun nakil olmasını istedim . Dokular uymayacağı için olmaz dediler . Olsa ah keşke bir dakika düşünmezdim . O yüzden kimse yok vermek zorunda değil ıvır zıvır demesin . Evlattan ötesi var mı !!!!

İlk yorumunuz evet öfke doluydu. Sadece ilk yorumunuzu okuyan sizi anlayamaz. Ben ne demek istediğinizi az çok anladım.

Ama şu konuda hatalısınız. Konu sahibi hiçbir ama hiçbir yorumunda paramı aldılar vermek zorundalar demedi. Bu mesajınızda olduğu gibi tüm mesajlarınızda yaptığınız ima budur.

İnsanları sizi veya okuduğunuzu anlamamakla suçluyorsunuz ama sizde anlamamışsınız.

Konu sahibinin kastettiği 15 yaşımdan beri çalışıp maaşımın tamamını ailem elimden alırken aile idik ama şimdi aile olmadık. Üzüntüsünü belirtmiş. Niyetini para verdim böbrek vermek zorundalar olarak algılamak ya olayı kişiselleştirmektir ya da kötü niyet.

Siz vermek istemediğinizde babanız anlamış sizi. Ama insanlar çeşit çeşit. Bir baba evladına kırılmayabilir. Ama bir evlat annesine, yani güven merkezine, gayet de kırılabilir.

Bazı noktaları farkında olmasanız da inkar etseniz de kişiselleştirdiniz. Ama dediğim gibi farkında bile değilsiniz.

Keske böbregim saglam olsaydi da 1 saniye dusunmeden abime verebilseydim ama malesef benim de bobregim kistlerle dolu karacigerım gibi.Malesef verici olamiyorum.

Iyi ki sizin gibi dusunenlerden biri degilmis yengem de abime vermis bobregini ki eminim abim de 1 saniye dusunmeden eşi icin yapar ayni fedakarligi.

Daha fazla.uzatmayacagim konuyu.Bu durumun icinde olmayanlara hava geliyor cunku yasanilanlar.O yuzden keselim !

Benim evlatlarım değer ile kastettiğiniz nedir?

Benim çocuklarım çok değerli ama senin annen sana böbrek vermediğine göre sen hak etmeyen değersiz bir evlatsın demek istediniz yanlış anlamadım değil mi? Allah'ım inşallah yanlış anlamışımdır inşallah....

Kıyamam sana ya zorla yaptiramazsin canım ama bırak kendileri düşünsün sevmek fedakarlık ister emin ol Rabbim bi yolunu göstericektir içini ferah tut bunun içinde moralini bozma belki akılları başlarına gelir dua et

birinin sağ çıkma ihtimali %50 diğerinin %10 du
İnsanlara yanlış bilgi vermeyin. Burda pek çok insan belki öldükten sonra organlarını bağışlayacak. Organı bulmak sıkıntılı, ameliyat değil.
“Her ameliyatın kendine göre riski olduğu gibi böbrek nakli ameliyatının da riski vardır. Fakat gelişen yeni teknikler sayesinde ameliyat sırasında ölüm oranı %1'in altına inmiştir. Bu ameliyatta ölüm riski 3.000'de 1 'dir. %5 yara yeri enfeksiyonu ve %4 idrar yolu enfeksiyonu riski vardır.” Kaynak: Başkent Üniversitesi Hastanesi

M Minaredenatbeni kosucukaplumbaga
İlk defa söylüyorum şu forumda birilerine lütfen artık yazmayın burası sizin bencilliği izi haklı çıkarma yeri değil
Belgesellerde seyrederiz ya anne ceylan aslan saldırdığı da kendini öne atar öleceğini bile bile yavrusunu kurtarmak pahasına
Biz konu sahibinin annesine ölüme atlasın yavrusu için demiyoruz bile
Konu sahibine destek verebileceksek verelim yoksa yarasına tuz basmayalım
Polimiğe girip uzatmayalım artık

Bu durum hem yaratılışla ilgili hem kurulan bağla.

Sizi üzmemek için ekstra bir şey yazmicam inşallah tez zamanda bulursunuz

Hissettiklerini anlıyorum.hala ailenle yaşıyorsun sanırım.

Benzer bir durumu bir akrabamda gördüm. Sadece annesinin dokuları uygun çıkmıştı ve annesi vermek istemedi. Bana bir şey olursa babana kim bakar dedi. Kadın yıllarca diyalizle yaşadı. Ben çocuktum kadın diyalize giriyordu, universiteye yeni başlamıştım annesinin uygun donor olduğu öğrenildi, vermedi.
Sonra başka bir aileyle anlaşıldı, çarpraz nakil deniyor sanırım. Kadının kocası başka birine verecekti böbreğini ve başkası da bu kadına. Çok uzun sürdü o dönem sonra iptal oldu neden hatırlamıyorum. Yıllar sonra nakil oldu. Fakat bazı sorunlar çıktı, hala diyalizle yaşamını sürdürüyor. Annesiyle de hala can ciğer.
O kadının annesinin davranışı çok kazınmıştı zihnime. Nasıl olur dedim. Nasıl olur... Ama oluyor böyle şeyler. Böyle insanlar var hayatta. Konunun gerçekliğini bu açıdan sorgulamadım.

Bazi uyelerin verdigi ornekler bu duruma uymuyor. Bir cocugun anne babasina bobrek bermesiyle bir annenin vermesi ayni sey degil. Anne babanin zaten boyle beklentisi olmaz normal sartlarda. Ama bir anne dogurduysa onu yasatmak icin elinden geleni yapar, yapmak zorunda. Sartlar ne tabi ki detayli bilmiyoruz ama vermek zorunda degil diyerek gecistirilecek bir sey degil. Daha fazla yazarak konu sahibini daha da uzmek istemiyorum ama duygularini tahmin edebiliyorum. Insallah en kisa surede sagliginza kavusursunuz.

O bir damla idrar olayını ilk yogun bakımda sonra da nakil sonrasi yasamistim ki yaşım cok küçüktü
Surec zor ve konu cok hassas
Beni psikolojik destek veriliyor mu diye yazmistim onun icin alintilamissiniz sanırım
Abinize de size de annenize de acil sifalar diliyorum
Simdi bir hekim değilim burasi da bir forum ama ben daha yaşım 12 iken kronik böbrek yetmezliği için tedavi yöntemlerinin ne olduğunu biliyordum, sunum bile yapabilirim
Şu var ki nakil, hastanın hayatını en "normal" sekilde idame ettirebilmesi icin uygulanan bir tedavi yöntemidir
Fakat bu yapılamadığı zaman da diyaliz de her ne kadar zorluklari olsa da bir tedavi yontemidir ve ben diyalizin her iki turunu de yasadim
Biri bir çoğumuzun bildiği hemodiyaliz ki kan yoluyla yapılır. Artik evden diyaliz secenekleri de varmış
Bir digeri periton yani karın diyalizi ki ben bunun da tedavisini gordum ve periton sayesinde okuluma devam edebildim nakil olana kadar.
Kolay değil, insanin hayati kisitlaniyor, dikkatli olmak, her an kendini izole.etmek ve korumak zorundasın ama eger maksat hayatta kalmaksa, alternatifler değerlendirilir.
Konu sahibesinin kırgınlığı gayet anlasilabilir bir durum ama şu an annesi ve ablası böbrek vermek istemiyor eee biz buradan ne yapabiliriz? Maalesef elimizden bir sey gelmez amacimiz ona moral olmak
O yuzden diyaliz de bir tedavi yontemiyse buna yonelmeli, elinden geldiğince moralini yuksek tutmaya gayret etmeli. Insallah sizin icin de (aileniz icin yani) konu sahibi kardesimiz icin de dilegim bir an önce sagligina kavuşabilmek icin siranin gelip nakil olmasi.
O üyenin babası karaciğer nakli bekliyormuş ve babasina 1 hafta ömrü var demişler ki zaten karaciğer iflas ettiginde ortalama 1 hafta on gun deniyor diye biliyorum ben de
Annesinin de masada kalma ihtimali vardi demek ki o oranlari verdi
Her hastalık ve ameliyat kendine özgüdür
Aslinda böbrek hastasi bile olsak, her birimiz farkliyiz o yüzden genel istatistiklerle hareket etmek her koşulda geçerli olmayabilir yine de kendi adima bilgilendirme icin teşekkür ederim, yorumlarını begendigim bir uyesiniz

Bu konu sizin konunuz değil lütfen polemik yapmayalım artık karşılıklı üyelerle. Konu sahibine destek olalım moral verelim çare arayalım. Konu sizin babanızın nakli değil çünkü. Size de çok geçmiş olsun bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…