Boceklere uzulmek

kelie

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2009
450
408
303
Kızlar biliyorum çok saçma ama bir haftadır böceklere üzülüyorum ters düşüp düzelmeye çalışan böcek görünce onu hemen düzeltiyorum ve ben görmeseydim açlıktan ölecek diye üzülmeye başlıyorum acaba böyle olan varmi yoksa etrafimdakilerin dediği gibi deliriyormuyum.

Aynen canlı ufacık birsey hani duzeltmeyince de ölüyor kendi haline duzelemiyorki ama öyle tepki alınca tek anormal ben varım galiba diye düşündüm. :KK17:

• onlarda can taşıyor mademki dünyadalar hiç biride boşuna yaratılmadı hiçbir canlıyada zarar vermemeliyiz şöyle düşünmemiz lazım o ters düşen düzelemeyen böceğin yerinde bizde olabilirdik oda bizim yerimize insan ! lütfen herzaman yardım edelim elimizden geliyorsa sizide tebrik ederim hassas ve duygulu vicdanlı olduğunuz için tüm hayvanat adına teşekürler ederim Rabbim senden razı olsun amin bu duyayı o hayvancıklarda ediyorlardır sana .. ne mutlu sana ..

Vicdanlısın... En güzeli.... Değişme hep böyle ol mutluluğu yakalarsın.

Karanlikta kara karincayi goren rizkini veren rabbim var onun merhametinin yaninda bizimki denizde nokta kalir boyle düşun
Merhamet cok guzel bir duygu ama abartmamak gerek..

Kiyamam ya yazik ama biz aa pis diyoruz onlarla ilgili bir belgesel izlemistim anne bòcük yavrulariyla ilgileniyordu insanin hosuna gidiyor...
Sacma degilki bu merhamettir Allahteala sizin vesilenizle onu yardim ediyor

Yalniz degilsin canim...
Misal yazin evimi silmek iskence gibi gelir...
Dikkat ettgim halde beze takilan karincalari kurtarmak icin ugrasirim...
E haliyle 10 dakkada solecegim evi yarim saate anca silerim :KK53:

Kızlar biliyorum çok saçma ama bir haftadır böceklere üzülüyorum ters düşüp düzelmeye çalışan böcek görünce onu hemen düzeltiyorum ve ben görmeseydim açlıktan ölecek diye üzülmeye başlıyorum acaba böyle olan varmi yoksa etrafimdakilerin dediği gibi deliriyormuyum.
Cok sekersin valla Kerie de nerede goruyorsun bu ters donmus bocekleri ya?
Hani yolda yürürken yardimci olabilecegim böcük var mi diye bakiniyorsan sürekli, çok ilginc bir durum hakkaten ;)

Ne yalan soyleyeyim ben basiyorum raidi

Ve gonul rahatligiyla uyuyorum ):

Merhamet guzel seydir, kaybetmemek lazim ;)

Düzeltince üstüme koşar diye hayatta düzeltmem ıyy haşerat ya bakamam bile
Elinle mi düzeltiyosuno_O

Üzülmen güzel, merhametlisin demektir.
Ama tüm gün ara ara "ay böcekler ya ühü" moduna geçiyorsan anormal. O zaman deliriyo olabilirsin :D

Gecen gun meyve suyumun içine sinek düşmüştü. Aldım bardağı lavaboya dökeyim dedim ama kenardan döktüm ki sinege bişey olmasın. Sinek kaldı kenarda iyi dedim içeri gittim. biraz sonra aklıma geldi gittim çirpiniyor aldım cevirdim hemen kagitla pencerenin yanına Koydum. Kendine gelip o ucmadan gitmedim. O da bir canlı. Merhametliyim sanirim:)

Merhamet güzeldir. Ben de istemem hiçbir canlının acı çekmesini. Bu ara karşıma çok fazla kedi& köpek eziyet videosu çıkıyor ağlaya ağlaya bir hal oluyorum. İzlemesem bile görmem yetiyor. Her gece dünyada eziyet gören tüm canlılara merhamet et diye dua edip uyuyorum. Off ben sizden de kötüyüm sanırım.

Back
X