Boceklere uzulmek

Bence yadırgayan insanlara acımak lazım. Yazık ki vicdan, merhamet denen şeyden yoksunlar. Bir ağaç, bir böcek, bir insan hiç farketmez; herhangi birinin yaşamını kurtarmak aynı şeydir. İnsan bu koca alemin sadece kendisi için var olduğunu sanıyor ya, işte o yüzden kalkıyor bir tarafları. Ben de kıyamam ve yardım ederim. Hayvanları çok seviyorum. Onların da en az benim kadar kıymetli ve dünyaya benden daha faydalı olduklarını biliyorum.

Bana da oluyor bazen öyle, kendimi tutmazsam! Belki sizinki sadece böcek aski, fakat ben hayvanlari cok seviyorum. Mesela kazara üzücü bir fotograf, video, haber görsem kolay kolay unutamiyorum ya da üzüntüden, öfkeden uyuyamiyorum. Yagmur yagdiginda sülükleri, solucanlari ezmemek icin dikkat ederim. Erkek arkadasim abartir hatta, böcekleri, sülükleri, solucanlari tek tek yolun kenarina tasir bazen.
Zor böyle olmak. Ama güzel :-) Tavsiyem su: Duygularinizin yogunlastigi anda dikkatinizi baska yöne cekin. Yoksa yipranir, hasta olursunuz. Kendinizi "Elimden gelenin en iyisini yapiyorum, Allah'im sen tüm masum canlarin yadimcisi ol." diye sakinlestirin. Sizi elestiren insanlarin sözlerine kulak asmayin ve sizin gibi düsünüp, hisseden insanlarla birlikte vakit gecirin, cilginlar gibi böcekleri düzeltip, mutlu olun. :-) Toprak solucanlarindan, böceklerden huylandigim, hatta tiksindigim halde arkadasima yardim edip, yolun kenarina tasiyorum. Sizin de o icten böcek askinizi görüp, size katilacak insanlar mutlaka vardir :-)

Kızlar biliyorum çok saçma ama bir haftadır böceklere üzülüyorum ters düşüp düzelmeye çalışan böcek görünce onu hemen düzeltiyorum ve ben görmeseydim açlıktan ölecek diye üzülmeye başlıyorum acaba böyle olan varmi yoksa etrafimdakilerin dediği gibi deliriyormuyum.

ben uzun zamandır yaparım aynı şeyi
suya düşmüş böcek görsem hemen bir şekilde çıkarırım
ters döneni düzeltirim vs vs
bana gayet normal geliyor, küçücük bile olsa bir canlının acı çeke çeke ölmesi feci bence
yazın havuza arı düşmüştü, suyla ittire ittire havuzun kenarına çıkardım arıyı, kanatları biraz kuruyunca uçup gitti
çok mutlu oldum, ben kurtarmasam kim bilir ne kadar sürede debelene debelene ölecekti

Teşekkürler kızlar yorumlarınız için balkona geliyor öyle böcekler ters dönüyor nasıl oluyor bilmiyorum aşağı falanda atamam ya düşerken ters düşerse diye öyle çok fazla yok tek tük oluyor sonra gidiyorlar çubuk makarnayla narince düzeltiyorum yürümesini bekliyorum yürüyünce rahatlıyorum yalnız olmadığıma çok sevindim. :KK28:

Ne güzel insansınız. İyi ki varsınız. Bence böcekleri hayvanları incitmekten korkan bir insan asil bir ruha sahiptir. Umarım siz de hayatta hiç incinmezsiniz.

Onlar da zaten canlı sonucta yemek yeyıp beslenıp yasamını sürdürmeye calısan zavallılar ama ınsanların onları sevmeme sebebı yuruduklri yerlerde pıslık bırakmaları, zehırlı gıbı yani fare gıbı pıslık sacıyorlar o yuzden acımamak gerekıyor yani ınsanlara zararları dokunuyor esasen. sen onu sevıyorsun ama onlar senı sevmıyor gıbı bakabılırsın bu duruma.. ısteseler de ıstemeseler de zararlılar.

Onlar da zaten canlı sonucta yemek yeyıp beslenıp yasamını sürdürmeye calısan zavallılar ama ınsanların onları sevmeme sebebı yuruduklri yerlerde pıslık bırakmaları, zehırlı gıbı yani fare gıbı pıslık sacıyorlar o yuzden acımamak gerekıyor yani ınsanlara zararları dokunuyor esasen. sen onu sevıyorsun ama onlar senı sevmıyor gıbı bakabılırsın bu duruma.. ısteseler de ıstemeseler de zararlılar.
Zararlı oldukları için o şekilde bir ölümü hakediyorlar mi yani canları var acı cekmiyorlar mı?:KK61:

Benım evdede var senden bir tane ev ev değil karınca yuvası ama dokunamıyorum .....Tedavi olun başka yolu yok:)

Benim oturdugum bolge jeotermalli dolayisiyla hamam bocekleri cok oluyor. Hayvan ters dönmüş, ölü saniyosun ama yaklasinca dönüp kaciyor. Ölü taklidi yapiyor korunmak icin. Yani dönebiliyorlar bocekler.

Zararlı oldukları için o şekilde bir ölümü hakediyorlar mi yani canları var acı cekmiyorlar mı?:KK61:
hayır ya aglama, ölmesinler tabı de topla onları dogaya sal ne bileyım yıyecegınde dolasınca zehır ama gelmemelernı sagla eve, evcıl degı l kı onlar, evde kaplan besle ıstersen onlar da sevımlı

Benim oturdugum bolge jeotermalli dolayisiyla hamam bocekleri cok oluyor. Hayvan ters dönmüş, ölü saniyosun ama yaklasinca dönüp kaciyor. Ölü taklidi yapiyor korunmak icin. Yani dönebiliyorlar bocekler.

evet sıcakta cok ürüyorlar kaloriferli apartmanlar vs... veya apartman aralıkları. tersdönüp uyuyorlar da

şeker serp eve bari, ben kücükken karıncalara oyle yapıyordum evden yol yapıp gecseler de seker s erpıyordum yollarına

hayır ya aglama, ölmesinler tabı de topla onları dogaya sal ne bileyım yıyecegınde dolasınca zehır ama gelmemelernı sagla eve, evcıl degı l kı onlar, evde kaplan besle ıstersen onlar da sevımlı
Balkondalar gidiyorlar kendileri evin içine henüz karıncadan sinekden başka bi canlı girmedi girse onları da balkona koyardım herhalde.

Annemin evinde uyurken bir açıyla yatağımdan fırladım.kolumda kocaman hamam böceği.kolumu silkeledim yere düştü.kolumu ısırmış böcek.havalar ısınınca evimde birkaçtane çıkıyor öldürüyorum vallahi.ya terlikle yada süpürgeyle çekiyorum.tiskiniyorum evin içinde ne işi var.geçen yatağımızın üstünde bir tane yakaladım.hayvanları çok seviyorum ama haşeriler hariç.

Back
X