Boğazım düğüm düğüm...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayat sizi annenizden koparmış ama kardeşiniz ve çocuğunuz sizinle. Onlardan koparmasına izin vermeyin. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın

İnanin agladigimi kimse gormuyor.. Dun gece bu konuyu acarken bagira bagira agladim ilk defa. Annemin gittigi gun bile aglayamamistim, duygularim alinmisti sanki.
11 ay oldu annemi kaybedeli, ilk defa agladim dusunun. Biraz rahatladim sanki dun gece aglayinca.

Ağlayın, bundan çekinmeyin. İçinizdeki zehiri akıtın. İnsan bir yakınını kaybettiğinde içinde onun acısını hissettiren 40 adet mum yanarmış. Ama zamanla o mumlar birer bire sönermiş. En sonunda da 1 adet mum kalır ve o mum siz ölünceye kadar sönmezmiş. O mumların sönmesi için var gücünüzle üfleyein. Zamanla sönecektir. Ama sonuncusunu ne yaparsanız yapın söndüremezsiniz. Hep içinizde birazda olsa o acı kalacaktır. Hayata tutunun. Moralizini yüksek tutun. Geride kalan yakınlarınıza sıkı sıkıya bağlanın onlarla mutlu olmaya bakın

Özürlük bir şey yok, zaten bununla yaşıyoruz ; kendi adıma bazen böyle paylaşmak iyi bile geliyor

Allah rahmet eylesin. Rabbim sabır versin. diyecek laf bulamıyorum. tek bildiğim kendinizi suçlamayın. anneniz yanınızda olsa bunu istemezdi emin olun. Çooook zor Rabbim sabırlar versin.

Of kızlar bu konu başlığı bile beniağlatmaya yetiyor. 1 yıl önce canım ciğerim babamı aniden kaybettiğimden beri acım çok büyük, Allah afftesin ama rahmetli kelimesini bile kullanamıyorum babam için, ona dua ederken acı çekiyorum çok zorlanıyorum.
bu özlem ve pişmanlıklar insanı bitiriyor.
ben artık ben de öldüğümde onunla kavuşacağıma öyle inandım ki böyle bir garip gün sayar gibi bir halde oluyorum çoğu zaman.
tarağını bir kutuda saklıyorum kokusu kaybolmasın diye ve üzerinden çıkan son tişörtünü de kutuda saklıyorum..

Gözlerim yaşlandı okurken
İçime işledi her kelimeniz
Rabbim sizlere uzun ömür versin
Anneciğinizin mekanı cennet olsun inşallah

canım canım. aynı zamanlarda aniden kaybetmişiz babalarımızı.bu nasıl bir özlemdir nasıl bir acıdır yarabbim.tam bir çaresizlik.
dediğin gibi

Biliyor musun, ben telefonunu kaldirdim annemin, konusmalarimiz, mesajlarımız hep içinde ama cesaret edemedim okumaya, sesini dinlemeye. Kim bilir en son ne yazdık birbirimize?! Okumaya kalksam, hele yolladığı sesleri dinlesem yaşayamam ya da cildiririm o yüzden hazır olana kadar böyle bir işe girisemem. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bak mesela eltime annesi sürekli gidip geliyor, o da sürekli gidiyor ama ben hep yalnızım. Gidecek bir annem yok. Oğlum dünyanın en tatlı kadınını hiç taniyamayacak. Ve daha bir sürü sey... Hayat çok zalim.

Ben ilk günden beri her gün okuyorum yazismalari. Hic silemedim.
Onun telefonunu açmaya cesaret edememistim ben de, dün açtım ilk defa.
Baktım birsürü fotoğrafım var. Bekarken filan is cikisi hep ayni parkta buluşur beraber giderdik eve, o parka gelislerimde fotoğraflarımı çekmiş karşıdan, hic göstermemişti bana. Çok acı yapılan planların yarim kalması.
Mesela hastayken ekim ayıydı, internetten kışlık kaban bakmış. Kuşaklı siyah kaban diye aramis internette, Hastalığının ciddiyetini bilmiyorduk çünkü. Konser filan planlayıp duruyorduk.
Artık herşey yarım kaldı.

Allah rahmet eylesin Mesajınız beni ağlattı her zaman yanı başımızdakilerin kıymetini bilmemiz gerekiyor Allah sevdiklerini kaybeden herkese sabır versin..

Doğumuma gelmişti 8 aylık hamileydim

Anı ölüm duygusunu tadan herkesin içine kor düşürmüş konunuz ve konuda diğer kayıp yaşayan herkesin mesajları.

Allah hepimize sabırlar versin. Acı azalıyor zamanla ancak boşluk büyüyor.

Yaş ilerledikçe o boşluk daha da büyüyor.

Hiç belirti vermedi mi hastalığı annenizin ? Ya da sakladı mi sizlerden acaba ?

Çok zor bi durum...
Okurken cok kötü oldum Allah annelerimizi babalarımızı başımızdan eksik etmesin
Olmayanlarinda Allah sabır versin zor gerçekten annesizlik cok zor babasizlik cok zor kıymetini bilelim

benim annem normalde hastalıktan korkan bir insandı. yani hasta olmasa bile kendisini hasta hissederdi bazen. Sık sık vücut ağrılarından şikayet ederdi, sırtım ağrıyor belim ağrıyor gibi. Sık sık muayene de olurdu aslında. Annemden 10 ay önce dayımı kaybettik biz akciğer kanserinden. Onun bir hastalık sureci oldu. Hastalığı da tanıyoruz aslında, annem tüm süreçleri takip etti. Ama belirti vermedi annemde, ya da farklı ilerledi diyeyim.
Vefat etmeden 3 4 ay önce ağrılardan söz ediyordu ama ciddiye almadık ne kendisi, ne biz. Dayimdan sonra o hastalık korkusu gitti annemden, çöktü tamamen psikolojik olarak. Verdiği belirtiler sadece grip, nefes darlığı, boyun kol ağrısı filandı ve dayanılmaz değildi. Kaybetmeden 40 gün önce iste ağrılar arttı, dayanılmaz boyutlara geldi ama teshis konulamadı bir turlu. Gittiği hastanelerde akciğer enfeksiyonu, zatürre teşhisleri kondu.
Dayımın doktoru annemin halini görünce bir tek o şüphelendi de tomografi ve pet-ct istedi. Ancak o zaman anlaşıldı ama hala biz enfeksiyondur diye düşündük, konduramadık

Annemin pete girdikten sonra beni arayıp telefonda aglamasini hic unutamıyorum mesela, kabul edemiyorum ölmek istemiyorum diye...

Yani kendisi de anlamadi galiba, verem oldugunu düşündü beni yaklaştırmadı yanına, torununu goremedi.

Çok uzattım kusura bakmayin. O anladı ama kendisine konduramadı belkide. Bir de çok hızlı ilerledi hastalık. Biyopsi amacıyla hastaneye yatirdigimiz gün ultrasonla kontrol ettikleri karaciğerde ertesi gün bisürü tümör olduğunu gördük mesela. Doktor da söyledi çok hızlı ilerliyor, ilk defa karşılaşıyorum diye. 3 günde tüm vücudu sarıp bitti iste.

Mekanı cennet olsun anneciğinizin en büyük korkumdur benimde anne babamı kaybetmek diyecek bişi bulamadım acınızı paylaşmak istedim sadece

Inancinizin dışında konuşuyorsam hoş görün ; ölüm saati bellidir ve değişmez.

Anneniz seviliyormus ki, hissetmeden , usulca gelmiş. Kanser çok ağrılı bir süreçtir , anneciginiz hissetmeden göçmüş .

Annenize , dayiniza ve tüm vefat edenlerimize Rahmet diliyorum Rabbimden.

Anneizle aranızda olan o son munakasayi aklınızdan silin. Ölünce yakınlarımız, haksizliklarimiz geliyor zihnimizde yerleşiyor.

O bir anne, yaşarken unutuyor bile , bunu unutmayın .

Hep güzel anlariniz, guluslerinizi , sohbetlerinizi düşünün ve bu şekilde anı biriktirin aklınızda.

Kendinizi affedemezseniz , boslugunuz artabilir , kabullenme süreci sancılı geçer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…