- 5 Temmuz 2012
- 1.823
- 841
- 173
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #6.141
Aminn canım. Beni biliyo burda herkes. 5 ay yumurtlama günlerimde full çalıştırdım eşimi. Herşeyi unutur gün hesaplar olmuştum. Aman boşa gitmesin garantiye alalım vs.. Sonra bütün bu durumdan olanlardan sıkılmış olarak o bir ayı tamaman boşverdik. Sadece 1 ilişkide ki bana göre o günün yumurtlama günüm olması imkansızdı. O kadar aylarca çalış çabala olmasın. Hesap yapma herşeyi bırak oluversin.
Tabi ben her olaydan ders çıkaran biri olarak rabbimin tokadıyla sarsıldım. Bana şunu söylediğine inanıyorum bu işler senin hesabına göre değil benim hesabıma göre.
Sonra namaz kıldım af diledim bundan sonraki bebeklerim için hesap yapmayacağıma söz verdim Rabbime :)
Çok güzel bi bilgi.Teşekkür ederiz kuzuuAy kızlar bakın ne buldum, meşhur mukus çeşitleri ve dönemlerimiz, belki yardımım dokunuz birinize...
1.Adet kanamasının hemen ardından vajinada kuru bir his vardır ve az ya da hiç servikal mukus gözlenmez.
2. Birkaç kuru günün ardından genelde "yapışkan" veya "yumuşak" olarak adlandırılabilecek ama ıslaklık hissi vermeyen bir servikal mukus gözlenebilir. Bu tarz servikal mukus genel olarak spermlerin yaşaması için çok uygun bir ortam sağlamasa da, yumurtlamadan önce olan bu dönem olası doğurgan olarak tanımlanabilir.
3. "Yapışkan" günlerin ardından birçok kadın "krem kıvamında" olarak adlandırılabilecek bir servikal mukus gözler. Bu sıvı beyaz, sarı ya da bej renkte olabilir ve bir losyon veya krem gibi görünür ve hissedilir. Bu dönemde vajinada ıslaklık hissi olabilir ve bu artan doğurganlık belirtisidir.
4. En doğurgan dönemi gösteren servikal mukus çiğ yumurta beyazını andırır. Kaygandır ve parmaklarınız arasında birkaç cm uzayan bir kıvama sahiptir. Genelde berraktır ve suya benzer. Vajinada ıslaklık hissi vardır. Bu servikal mukus spermler için en uygun ortamdır. Meni sıvısına çok benzer ve meni gibi spermlerin ilerlemesine destek olur.
5. Yumurtlamanın ardından, ıslak servikal mukus kurur ve vajina bir sonraki adet kanamasına kadar kuru kalır. Bazı kadınlar yumurtlamanın ardından da doğurgan dönemde görülebilecek kalitede servikal mukus gözlemleyebilir. Bunun sebebi korpus luteumun ürettiği az miktardaki östrojendir ve yumurtlama tespit edildikten sonra kesinlikle doğurgan bir dönemi işaret etmez.
Servikal mukusun yorumu ise aşağıdaki gibi yapılır;
Kuru Muhtemelen doğurgan değil
Yapışkan Muhtemelen doğurgan değil
Krem kıvamında Muhtemelen doğurgan, yumurtlamaya yakın
Su kıvamında Doğurgan, yumurtlamaya yakın
Yumurta akı kıvamında En doğurgan, yumurtlamaya çok yakın
Hiç üzme canını.Allahım eşlerimizi ve sevdiklerimizi bizlere bağışlasın.Sevinçlerimiz de hüzünlerimiz de onlarla anlamlı.İnşallah son üzülmen olur bu ay.Bir daha yaşamazsın adetiHerkese güzel bir gün diliyorum arkadaşllar...
ateşi yüksek olan CEVO MERVANURR inşaallah bebiş haberinizi alırız bu ayyyyyyyyyyyy..
Afffffffffff Allahım Afffffffffffff
Sen bizlere Merhamet etttttttttttt...
KARAPİSSO sabah namazında kırmızıları gördüüüüüüüüüüüüüüüüüü
Herşeyin hayırlısı Canlarımm..
Tabi ister istemez bir hüzün kapladı içimi ama Hemen kocişime sarıldımmm
İnşaallah zamanı geldiğinde Rabbim verecek bebişimiziiiiii
Bu ay geç yumurtladım tam 14.gün regl geldiiii
Kız geç gösterirmiş inşallah kızdır seninkimerhaba arkadaşlar.kaç gündür karapisocuğum seni merak ediyorddum ama olmamış üzülme canım herşeyin bir zamanı var hayırlısıyla zamanında olur inşallah.
Ayşem sen de rahatsızlanmışsın çok geçmiş olsun canım.Mevlam şifa versin .
dr bugün beni yine çağırmıştı kontrol için herşey yolunda şükürler olsun plasenta yukarı çıkmış,rahim ağzına serviks atılma durumu vardı o da kalmamış şükürler olsun.dr cinsiyete takmıştı tam göreyim diye tabi benim bebek keyif ehli çıktı ayakayak üstüne atmış gene göremedi ben önemli değil sağlıkla doğsun başka birşey istemiyorum dedim ama dr inat etti yarım saat uğraştı yok göremedi artık bir daha martta gidaceğim umreden önce bir kez daha görülmüş olacak yavrum.
Sağol canım.Aminnn.Benim bat öncesi çok bi batmam yoktu.Sonraki hafta belirginleşti.Böyle çengelli şişle içerden asılıyor biri gibi bi batma.Hani üstten değil de içerden biri çekiyor gibi.Hem sağda hem solda oldu.Doktorum da normal demişti.Hala bazen oluyor ama sık değil eskisi gibi.Sende de mi var batma?Genelde ilk belirtilerden biridir batma.Sonra göğüs hassasiyeti.Ama unutma benimkiler battan sonra olmuştu hep....ayşem çok geçmiş olsun..iyi olduğuna sevindim..kendine biraz daha dikkat et..umarım hamilelerin dualarında ki gibi kolay geçer..
birde gebelikte batmadan söz ediliyor..sende yaşamıştın yanlış hatırlamıyorsam..bunun nasıl olduğunu tarif eder misin?
Önceden sanki hesaplayabiliyor muydu kadınlar, ama pıtır pıtır hamile kalıyorlardı.
bu gün bat günüm canım..kendimi kaptırmıyorum ama benim adet öncesi gögüs ağrısı olmazdı..şimdi dokunamıyorum bile..birde kasıklarıma kısa süreli iğneler batıyor gibi batmalarım var..ani hareket yapıncada oluyor..devamlı bir ağrı değil yani..ya dengem değişiyor ya da müjdeli haberin belirtisidir..
Canım anladığım kadarıyla baya bir sıkıntılısın işinden. çözülmeyecek sorunlar değildir umarım. işinden memnun olmamak çok zor olmalı senin için. maddiyatta lazım ama seni yıpratan bir işse kendini daha fazla üzmeye değmez herhalde..
bu gün bat günüm canım..kendimi kaptırmıyorum ama benim adet öncesi gögüs ağrısı olmazdı..şimdi dokunamıyorum bile..birde kasıklarıma kısa süreli iğneler batıyor gibi batmalarım var..ani hareket yapıncada oluyor..devamlı bir ağrı değil yani..ya dengem değişiyor ya da müjdeli haberin belirtisidir..
kızlar ya kasımlarım agrıyor bide batıo arada acaba bat mı bebek mı ki?
kızlar ya kasımlarım agrıyor bide batıo arada acaba bat mı bebek mı ki?
inşallahh bebekten dolayıdır canım
ateşinde çok iyi inşallah böyle gider
İnşallah kuzucum,bakalım nasıl gtcek
bu kadar sorun arasında olurmu bilmıyrm
Biliyorsunuz çok sıkı çalıştııık eşime nelerneler yedirdimmm.
Hadi şunuda yapayım sebep olsun hadi şunuda derkennnn bakın regl geldiiii
Demekki Allahım ol demedikçe boşşşş bazı şeyler.
Tabi bu ay çok uğraşınca sonuç alamayınca insan artık boşverrrr geleceği varsa gelir diyorr.
Birde problemimizde yok Elhamdülillahhh.Geleceği varsa bir kereylede gelir sıpacık...
Rabbim bekleyenleri hepimizi sevindirsinn
inşallah canım yaa..benimde ağrımazdı ama bu ay hsg çekildim acaba mı diyorum..taakdir allahtan artıkayyy hadi inşallah mevanur benim de öyleydi batmaları pek hissetmedim ama göğüslerime dokunamıyordum normalde hiç acımazdı. Hadi hayırlısı olsun inşallah bebişin seninledir.
canımmm süperr gelmiş senin gün
test yapmadınmı canım
inşallahh glmiştir bebişin
güzel belirtilerin var canım inşallahh bebişin habercisidir
ateşin en durumlarda canım
ölçüyordu dimi?
aayy canım çok az yaa
vücudun ihtiyacı var çok içmek lazım ama sevmeyincede zor olur herhalde
ben deli gibi içiyorum yaa
hiç dayanamam susuzluğa
hergün 3 lt içiyorum diyebilirim yaz kış hiç farketmez
bütün suyu ben bitiryorum :) eşim hergün 5 lt su alıyor kıyamam habire su taşır bana :)))
şimdi test için dayanıcam içmicem
senin teste varmı koyuluk
başlamadınız dimi daha çalışmalara
Allaha şükür böbrek ağrım yok.canım böbrek ağrısı olmuyor mu sende su içmemek çok zararlı bende unutuyorum hep susamadığım için kışın özellikle bilgisyarıma bir program yükledim her saat başı bana su iç diye uyarıyor heheh:)
Bu yöntemde iyiymiş. Ben bugünden başlıyayım denemeye. Belki içebilirim. Ama içtikten sonra birde çıkartmasamBende sen gibiydim.Nasıl öğrendim biliyormusun?Her saat başı gidip 1 bardak su içiyorum.Bazen 2-3 saat içmiyordum unutuyordum.Sonra alışkanlık oldu.Hele de masamda bi bardak su olunca farkında olmadan içiyorum ben.Elim ister istemez gidiyor bardağa.Sen de dene.Sabah 10da başlasanan akşam 6ya kadar 8 bardak su yapar.O da 2lt demek.Hiç yoktan iyidir.Sonradan fazlalaşır kendiliğinden zaten.
Herkese güzel bir gün diliyorum arkadaşllar...
ateşi yüksek olan CEVO MERVANURR inşaallah bebiş haberinizi alırız bu ayyyyyyyyyyyy..
Afffffffffff Allahım Afffffffffffff
Sen bizlere Merhamet etttttttttttt...
KARAPİSSO sabah namazında kırmızıları gördüüüüüüüüüüüüüüüüüü
Herşeyin hayırlısı Canlarımm..
Tabi ister istemez bir hüzün kapladı içimi ama Hemen kocişime sarıldımmm
İnşaallah zamanı geldiğinde Rabbim verecek bebişimiziiiiii
Bu ay geç yumurtladım tam 14.gün regl geldiiii
inşallah canım yaa..benimde ağrımazdı ama bu ay hsg çekildim acaba mı diyorum..taakdir allahtan artık
canım test yapmadım daha.. ateşimde dün 36.8 biraz aradan sonra 37.1 çıktı bugünde 36.8 çıktı..inşallah ta düşmez..
inşallah canım yaa..benimde ağrımazdı ama bu ay hsg çekildim acaba mı diyorum..taakdir allahtan artık
canım test yapmadım daha.. ateşimde dün 36.8 biraz aradan sonra 37.1 çıktı bugünde 36.8 çıktı..inşallah ta düşmez..
Bizde çalışma bitmezKocişe kalsa hergün
Allaha şükür böbrek ağrım yok.
O program güzelmiş:) Adı var mı programın?
Bu yöntemde iyiymiş. Ben bugünden başlıyayım denemeye. Belki içebilirim. Ama içtikten sonra birde çıkartmasam
Canım benim rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah.
Ben inanıyorum en yakın zamanda senin bebişinde halayını çekicez.
Ohhh maşallah
Gelmesin inşallah kırmızlar...
Bu belilrtiler inşallah bebişin habercisidir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?