Bol bebiş topiği

Kivi-muz-portakal-havuç ve elmayı karıştır.İçine de az bal dök.Harika oluyor.Enerji veriyor resmen.Sıkılınca hergün yemekten herşeyi dener oldum bende
Ben 5.haftadayken dayanamadım bişey olmaz dedim, tek başıma evimi temizledim 2 gün ağrı çekince aldım dersimi.Boşverdim şimdi.Eşimle yapıyoruz.Bazen annem kardeşim denk gelyor süpürüveriyorlar sağolsunlar.Bi de viledayla aldınmı yeter.Sanki çocuk mu var batırsın.Misafir de ayıplamıyor.Ayıplarsa da umrumda değil valla.Kaybedersem ben çekerim acısını kimseye bişey olmaz.O zaman şişe şişe içiririm ozonları onlara Amma sadistim bende

Ayy ne guzel tatlım,maşallah bulantından azalmış haklısın cubuklardan gına gelır,farklı ceşitlerni yeseydın keşke?Aman aman dıkk et yolda falan kotu hıssetın mı bırını cagr veya bı yere at kendini kuzucum helede başın donersen falan.
Evt annei onla gezersınz pusetine koyup...
Saol kuzucum bakalım bata son 5gun var inşallah gelır meleğim...
kız 12 haftada beli oluyormu cınsıyeti???
onada az kalmış maşallah ne cabuk gecti ya gunler
maşallah size

senin yerinde olmak isteyen insanları düşün bence. ve şükret. varsın uykun gelsin ne olacak sanki.. allah başka dert vermesin. ayşenin dediği gibi tadını çıkar bebeğinin.

Çok şükür Rabbime hep şükrediyorum.Allah bugünümüzü aratmasın. Hormonlar işte bazen ben de anlamıyorum kendimi alıngan sinirli mutsuz biri oldum çıktım. Elimde değil psikoloji işte. Çalışmak çok zor geliyor.
Ayşem sende de vardı sanki başlarda böyle endişeler filan?

Puset almayacağım ben cevo.Çok ağır Boşu 4-6 kg imiş.Bide çocuk un çuvalı gibi ağırlaşır valla.En iyisi çocuk arabası.
Kız zaten öğrendiğinde 4 yada 5 haftalık oluyor.Sıfırdan başlamıyor iyiki.Nasıl geçer 9 hafta
11-12.haftalarda nub teorisi diye bişey varmış.Ultrason resmine göre görülebiliyormuş cinsiyet.Doktorlar söylemiyormuş ama ben bakacam.Merakla bekliyorum.

Kesinlikle yaaa hiç umrumda değil yapamam yani cesaret bile edemiyorum. Burda biraz koştursam evde sızıp kalıyorum. Evi temizlemeyi gözüm yemiyor. Eşim saolsun toz filan aldım mı tamam işte. Gözüme görünmesin yeter. İllla pırıl pırıl olmasada olur.. Benden kıymetli mi ?

Evet bende de vardı.Benimki umursamazlıktı daha çok.Hamileymişim olabilir falan.Rutin bi görev olmuştu beslenmeler meyveler falan.Heyecan yok,hayal kurma yok.Ot gibi olmuştum.Sonrası bebeğinin varlığına alışıyorsun bu seferde ağlamalar başlıyor.Çocuk gibi hıçkıra hıçkıra ağlıyorsun.Dün akşam eşim başka şeylere ilgimi çekmeye çalışıyor ağlamamı görmemezlikten geliyor.Güldüm bi anda.Niye ağlıyorum hiç.Niye gülüyorum hiiiç Nazımızı çekiyorlar ya valla onlarda cennetlikler

hmm haklısın ya agır olur o zaman..
Ne bılıyım cok cabuk gecmıs maşşalah yaa
hmmm nasıl bakcan kız ona?

hmm haklısın ya agır olur o zaman..
Ne bılıyım cok cabuk gecmıs maşşalah yaa
hmmm nasıl bakcan kız ona?

Valla ben biraz katıyım bu konuda.Hani konuşması kolay şimdiden derler belki ama ben öyle pamuklar içinde büyütmeyeceğim. Neresi denk gelirse orada uyusun.Biz nasıl büyüdük o da öyle büyüsün.Onu herşeyden çok severim ama dünyanın merkezi sanmasın kendini.Sonra büyüyünce hayat istediği gibi gitmediğinde depresyona girmesin şimdiki çocuklar gibi.Hazır mama da düşünmüyorum.Emzik-biberon-sabit yatak(sallanan beşik falan değil yani) sağlıklı eşyalar o kadar.Alışmasın fazla rahatlığa.Dünya onu mutlu etmek için uğraşmayacak nasılsa.Ben her zaman yanında olacağım ama her istediği de her zaman olmayacak.
Eşyalarına da kabaca karar verdim.İyi bi yatak.Büyüyebilenlerinden.Mama sandalyesi.Bebek arabası.O kadar.Bebek arabalarının sabit olmayanları var.Araba koltuğu gibi çıkıyor.Onlardan alırım tamam.Zaten ya bebek arabasıyla gezer ya arabada.Kucağa alıştırmayı düşünmüyorum.Ağladığında falan.İzinde vermem kimseye bu konuda.Nazlı bi bebek istemiyorum.Aman yeterki sussun ne isterse vereyim diyenlerden olmayacağım Allah izin verirse.Ne kadar verirsen daha çok istiyor sıpalar.Kendi kazanmayı öğrensin çocukluktan.Çokmu gaddarım kız ben:26:

tebrik ederim seni aysecim ben de senın gibi olmak isterim çok haklısın bence

Canım sen gadar degılsın gercekcısın haklısında bebek cok cabuk buyuyor herşeyden alsanda bır ıkı ay kullanıp atcanız o yuzden gereklıleri al yatagıda iyi duşunmuşsun.Bence kucaga alıştrma,biz ilk yigenımızde dunyaları aldık verdık arabayla her akşam gezmezse uyumuyordu bile o derece yanı buyutugndede herşeyı istedi oyuncaktan tuta olmadık herşeye yuzsuz oldu bole şimarık oldu istediği olmayınca aglıodu kendini yerden yere atıou halende oyle şimdi 5 yaşında amagene aynı kadreşi oldu ona yapmadık aynısı ama oda abısıne bakıp aynılarını yapıyor o yuzden ben sana katılıyrm cocuga cok vermıycen şimarıyor ama hıc almazsanda gozu kalır herşeyde tam dozunda alcan vercen herşeyi...

Ya insan öyle diyor da sonra görünce kıyamıyorsun. Aslında dediğin doğru fazla üzerine gitmemek lazım ki çok fazla nazlı olmasın. Biz de öyle diyorduk kardeşime ama sonra da çok şımarık bir çocuk oldu herkes çok sevdi onu. Hala da öyle babası almasa ben alıyorum. Hele ki biz kendi doğurduğumuzu nasıl yaparız bilmiyorum. İllaki çok sevilecekler ve çok ilgi göreceklerdir eminim. İlgi de onları illaki şımartacak. Ama yeri geldiğinde de hayır demek gerek. Bir seminere katılmıştım geçenlerde. Çocuklarda davranış yönetimi konulu. Acıbadem hastanesinin psikoloğu anlattı. Çocuklara açık vermeyin net konuşun diyordu. Bir açığınızı bulursa bunu her zaman kullanır dedi.

Eyvah bir de ağlama krizlerim de başlarsa yandık. Yazık kocişlere. Ben de işte ot gibiyim sıkıldım bu mutsuzluktan hayattan zevk alamamaktan. Ben depresyondayım kociş de giriyor depresyona yazıkkk

tebrik ederim seni aysecim ben de senın gibi olmak isterim çok haklısın bence

:) Sevindim yaa.Böyle söyleyince hele bi doğurda görürüz diyorlar hep.Moralim bozuluyor.Nasıl öğretirsen öyle öğrenir o da değilmi? Acımasız değilim ama gereksiz pohpohlamalara da gerek yok diye düşünüyorum.Yoksa çocuğumuzun esiri oluruz etraf gibi.Bakıyorum da ailelere sıpalar esir almış koca koca adamları.Ağzına iki tane vurmuyorlar zamanında(tabiri caizse.gerçekten vurmak değil tabiki kastım:26:) sonrada niye böyle arsız oldu bu çocuk diyorlar.Sen elinde ekmekle gezmesine izin vermezsen o da sofrada oturmaya alışır bi süre sonra.Sabır edeceksen buna et değilmi? Evin kuralları olmalı bence.Ve çocuk ona alışmalı.Yemek saatleri,gezme saatleri,uyku saatleri.Teyzem akşam 7de ışıkları söndürür otururdu ilk zamanlar.Daha 3-4 aylıktı.Ağlarmış,uyumazmış.Hiç sesimizi çıkarmayız diyor teyzem.6aylık bebek akşam 7de uyurmu valla uyurdu bizim oğlan.Bi de erkek yani.Düşün yaramazlığı.Benim eşimle geçireceğim 2-3 saatimi yemesine izin veremem derdi.Haklı kadın.O uyurdu teyzemde dinlenir,çay-kahve,misafir keyif yapardı eşiyle.Güzel örnekler bunlar.Şimdi 4 yaşında.Hala 7de uyuyormuş kendiliğinden.Tv alışkanlığı yok akşamları,misafir bile olsa gidip yatağında uyuyakalıyor.

Aynen öyle.Dozunu ayarlamak lazım vereceklerinin.Teyzem 5 yaşındayken kızını 1 yıl miyavlattı.Işıklı spor ayakkabı için.Dedesini aramış,bizleri aradı annesini şikayet etti kıyamayıp alacağız ya.Annesi bizi tehdit etti alırsanız başka birine veririm diye alamadık.Paramız yok alamayız diye almadı bilerek.Ama o kadar büyük bi ders olduki bu kızına.Kıymet bilir oldu.İstediği hemen olmadığında beklemek zorunda olduğunu öğrendi.

Anam valla macera filmi gibi çocuk yetiştirmek.Survior sanki.

Eyvah bir de ağlama krizlerim de başlarsa yandık. Yazık kocişlere. Ben de işte ot gibiyim sıkıldım bu mutsuzluktan hayattan zevk alamamaktan. Ben depresyondayım kociş de giriyor depresyona yazıkkk

Kitap al okuyun beraber.O da dinler eminim.Hem sende kabullenirsin değişimlerini.Yazık kız adamlara.Biz bir doğuruyoz onlar 10

az önce bir arkadaşla konuştum çok alıngan olmuşsun dedi :)bebişten midir nedir..inşallah bebeğim aşkla gelir annesine..

Tatkım tşk ederim inşallah hepimz o haberi tez vakıte alırız...
amin inşallah cevocum..seni bu ay iyi gördüm..geçen ay bayağı sıkıntılıydı ama bu ay rahatsın maşallah ateşinde iyi gidiyor umarım bebeişin seninledir..
ayy allah razı olsun canım..kuzun büyüdüğünde günlükte teyzelerine edilen duaları görünce annesinin güzel yüreğine birkez daha hayran kalacak..bu arada çocuk yetiştirme konusunda seninle hem fikirim ama eşimden yana çekiniyorum..sonuçta bizlerde büyürken herşeyimiz dört dörtlük değildi..sayılı oyuncağımız vardı..biraz büyüyünce kıyafetlerini bile kendimiz dikiyorduk..annem anneanneleri oluyordu..ayağında sallıyordu dünyalar bizim oluyordu..o günleri hiçbirşeye değişmem..önemli olan maddi zenginlik değil manevi zenginlik..benim çocuğum hakkındaki hayalim islami ahlakla yetiştirmek..inşallahda rabbim nasip eder..

ah bırde kurtulabılsem...ıyıce gerılıyorum..esıme saldırıyorum.....yarın sabah temız havada yürüyüs belkıde ıyı gelecektır canım...sen nasılsın
eşlerin bizden çektiği nedir ya sabır küpleri maşallah..yürüyüş iyi gelecektir arkadaşım..bende bat günümü devirmiş bulunuyorum..inşallah yarın ilk idrarla test yaparım ve mutlu olurum..çıkmazsada önümüzdeki aylara bakacağız..

Canım evt bu ay o kdr stress yapmadım herşeyı denedım bu ay inşallah olur,olmasada uzulurm sadece ve ondan sonra bi şey yapmam akışına bırakırım veya doktora giderım...

Kitabı alacağım kesinlikle çok güzel bir kitap yorumları filan da okudum epey faydalı olacak.
Valla ya çok acıyorum kocişlere Allahım onlarayardım etsin sabır versin

Valla ıyı yapmişsınız canım bız bi turlu hakedemıyoruz yigenlerimi gerci annesi babasıda bi şey yapmıyr terbiye etmek ıcın..inşalaah sende melegini istediğin gbi yetıştırırsın..

İnşallah cnm bebişin seninledir bana öyle gibi de geliyor. Hamişlik=Tam bir duygusal karmaşa

Değilmi?Kıymet bilirdik,şirinlik yapardık oyuncak alınsın diye.Masa altlarında evcilik oynardık bağırmadan yıkmadan evi.Şimdikiler azman.Ben ne istersem yapacaksın yoksa seni delirtirim diyor arkadaşımın oğlu annesine.Ay şeytan dedi al at balkondan.Kimi tehdit ediyorsun sen yaa.Neler çekiyoruz biz sizi büyütmek için eşşeksıpası.Ama annesi ne diyor.Aman tamam kapa çeneni babası kılıklı...E böyle anneye öyle sıpa.Allah korusun böyle evlat yetiştirmekten.Bende sık sık Kur'an dinlemeye çalışıyorum.İşi bırakınca da evde sürekli dinleteceğim kuzuma.Alışsın huzurun sesine...Onunla da uyusun.Ninni falan istemesin.Masal da.Ben peygamberimizin hayatını okuyarak (hani kısa kısa yaşanmış olaylar varya onlarla) büyütmek istiyorum çocuğumu.Peri masallarıyla.Uçan kaçan makinalarla büyümesin.Şirinlerle büyüsün mesela. Heidi izlesin.Gerçek bi çocuk olsun.Canavar olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…